Która liga świata jest najsilniejsza?? - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która liga jest najsilniejsza ?

Angielska
47
34%
Włoska
34
24%
Hiszpańska
48
35%
Niemiecka
8
6%
Francuska
0
Brak głosów
Brazylijska
2
1%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Która liga świata jest najsilniejsza??

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 sty 2013, 17:45

League pisze:Giggs po prostu Gaston lepiej się prezentuje niż Demsey w dbiutanckim sezonie to wszystko.Gaston miał długą kontuzję i gdyby nie to pewnie byłoby lepiej
Wlasnie. Mgiggsowi nie pasowalo to, ze napisalem o debiutanckim sezonie Clinta, ale wypominanie Lallany Gastonowi jest juz ok ;) Owszem, strzelil 17 goli, ale w swoim 6 sezonie w Anglii. Dajmy tyle czasu Gastonowi.
Niestety biega w Prem.Jakby biegał w Seria A to bym czytał peany.Nie oglądasz doktorze Prem.Biegają tutaj świetni młodzi zawodnicy którzy zawsze bedą gorsi od chłopców z Hiszpanii i Seria A bo ich nie oglądasz.
Odbije pileczke. Dla Ciebie najwiekszy ogor z Wigan tez bedzie lepszy od takiego Iago Aspasa, bo go nie ogladasz. To dziala w dwie strony.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 sty 2013, 17:51

Nigdzie nie napisałem że gracz x z Celty jest gorszy od gracz Wigan czy innego klubu. Ty za to potwierdziłeś zdanie że w Hiszpanii jest kilkunastu lepszych graczy od Dembele Dempseya którzy nie mają takiej reklamy a pozniej wymieniasz Ronaldo Messiego czy :roll: Inieste.

Dla dla Ciebie gracz X jest lepszy od Dempseya .Ja gracza X nie wiedziałem więc nie oceniam.

Gaston wróci do Włoch bo Prem nie jest ligą dla niego......Veron też się mećzył w Prem choć był geniuszem dla mnie.

Dalej nie wiem czemu jest taka beka z Dembele? Facet gra znakomicie w tym sezonie i gorąco polecam mecze Spursów własnie dla niego Balego i Sandro.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 sty 2013, 17:52

Kamil232 pisze:City też jest pośmiewiskiem, a od nich odchodzić nikt raczej nie chce.
Real też w Europie dawno (choć w ich przypadku dawno to kilka lat do tyłu) nic nie wygrał i też jakoś nikt nie odchodzi. I tutaj masz rację. Bo jest kasa, jest parcie na sukcesy, tylko pytanie brzmi, czy zaskoczy, czy nie.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 14 sty 2013, 17:53

cru pisze:Kamil to sensownie podsumowal - tak jak 3-4 lata temu dominacja ligi angielskiej nie podlegala dyskusji, tak obecnie, w zwiazku z regresem LFC i Arsenalu, czy popisami City w LM, bylbym sklonny postawic znak rownosci: Primera = Premiership.
Rozpierdala mnie to jak w temacie "ktora liga jest najsilniejsza" dyskusja toczy sie nie o to ktora liga jest silniejsza w istocie , tylko , druzyny ktorej ligi najlepiej poradzily sobie w europejskich pucharach. Absurd. Nie idzcie tropem bezmozgiego stanowskiego, ktory twierdzi, ze hiszpanska dystansuje wszystkie ligi, bo niby angielska jest najlepsza a przeszedl do niej nołnejm z hiszpanii i jest najlepszy. Malo tego barca ponoc juz w połowie roku mialaby zapewnionego mistrza :o . Krotko mowiac debilizm w czystej postaci.

Prawda jest niestety taka ze porownujac ostatnie druzyny PL, LL i BL dojdziemy do wniosku, ze angielski zespół ma przewage na każdym polu - finansowym , kadrowym, infrastrukturalnym. I tak bedzie w wiekszosci przypadkow. Jestem sklonny nawet powiedziec ze bundesliga wyprzedzila la lige. Jednak no coz... to nie jest wina zwolennikow barcy i realu, ze ich druzyny grają ze slabymi zespolami .

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 sty 2013, 17:56

SexyBitch pisze:Prawda jest niestety taka ze porownujac ostatnie druzyny PL, LL i BL dojdziemy do wniosku, ze angielski zespół ma przewage na każdym polu - finansowym , kadrowym, infrastrukturalnym. I tak bedzie w wiekszosci przypadkow. Jestem sklonny nawet powiedziec ze bundesliga wyprzedzila la lige. Jednak no coz... to nie jest wina zwolennikow barcy i realu, ze ich druzyny grają ze slabymi zespolami .
Pod względem infrastruktury i zaplecza finansowego to i Katar wyprzedza niektóre, a nawet większość, drużyn z Hiszpanii.

fajnybartus
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 14 sty 2013, 18:26

SexyBitch pisze:
cru pisze:Kamil to sensownie podsumowal - tak jak 3-4 lata temu dominacja ligi angielskiej nie podlegala dyskusji, tak obecnie, w zwiazku z regresem LFC i Arsenalu, czy popisami City w LM, bylbym sklonny postawic znak rownosci: Primera = Premiership.
Rozpierdala mnie to jak w temacie "ktora liga jest najsilniejsza" dyskusja toczy sie nie o to ktora liga jest silniejsza w istocie , tylko , druzyny ktorej ligi najlepiej poradzily sobie w europejskich pucharach. Absurd. Nie idzcie tropem bezmozgiego stanowskiego, ktory twierdzi, ze hiszpanska dystansuje wszystkie ligi, bo niby angielska jest najlepsza a przeszedl do niej nołnejm z hiszpanii i jest najlepszy. Malo tego barca ponoc juz w połowie roku mialaby zapewnionego mistrza :o . Krotko mowiac debilizm w czystej postaci.

Prawda jest niestety taka ze porownujac ostatnie druzyny PL, LL i BL dojdziemy do wniosku, ze angielski zespół ma przewage na każdym polu - finansowym , kadrowym, infrastrukturalnym. I tak bedzie w wiekszosci przypadkow. Jestem sklonny nawet powiedziec ze bundesliga wyprzedzila la lige. Jednak no coz... to nie jest wina zwolennikow barcy i realu, ze ich druzyny grają ze slabymi zespolami .

Dobrze, ze przynajmniej porownujac pierwsze druzyny to ci z Hiszpanii maja przewage na kazdym polu. Po co w ogole grac lige , tworzyc rankingi skoro mozna wziac i na chlopski rozum zalozyc, ze klub X jest najlepszy bo jest najlepszy. Co z tego, ze po calym roku i rozegraniu prawie 40 meczow w lidze ktos wygral a ktos jest nizej. My wiemy swoje !

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 sty 2013, 18:43

Dodam od siebie że LA liga jest lepsza obecnie piłkarsko i taktycznie od Prem. Smieszy mnie tylko jak wielu graczy się nie docenia z Prem. Taki Ben Arfa byłby zjawiskiem w Seria A ale biega w Newclastle którego sie nie ogląda(pozdro Gall :mrgreen: )
byłby zjawiskiem, ponieważ w serie a jest bardzo mało dobrych piłkarzy i każdy ponadprzeciętny sie wyróżnia i jest o nim głośno.
Dalej nie wiem czemu jest taka beka z Dembele?
gdzie ta beka z dembele? nie wiedziałem zeby ktokolwiek się z niego śmiał

wymieniłem przykład dembele i depseya to od razu że się z nich śmieje i uważam, że są cieniasami. napisałem, że mourinho nie zasłuzył w tym roku na top3 trenerów na świecie to wywnioskowaliscie, że uważam go za lamusa i że franek smuda jest od niego lepszy. napisałem, ze messi jest lepszy od ronaldo to wg was uważam, że ronaldo to złamas i sanchez go wciąga dupą. ogarnijcie się, prosze.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 14 sty 2013, 18:55

Taki Ben Arfa byłby zjawiskiem w Seria A ale biega w Newclastle którego sie nie ogląda
A moze by nie był? O wspomnianym wyżej Valero władze WBA też myśleli że będzie zjawiskiem... Przeciez to można tak bez końca :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2013, 19:28

A moze by nie był?
Pewnie, że by był. We włoskiej lidze już nie ma żadnego dobrego zawodnika.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 sty 2013, 21:19

City też jest pośmiewiskiem, a od nich odchodzić nikt raczej nie chce.
Z BVB też zbytnio teraz, poza Lewandowskim, odchodzić nie chce. Lewandowski to jednak kompletnie inna sprawa.

Poza tym jak można porównać klub zbudowany przez szejków, gdzie każdy idzie dla ogromnej kasy, to oczywiście, że nie odejdzie gdzieś gdzie mu mniej zapłacą, do takiego Dortmundu zbudowanego rozsądnie przez kilka ostatnich lat, spłacającego długi przeszłości. Dobrze, że w Bl nie ma takich Szejków (poza Wolfsburgiem).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 sty 2013, 21:26

Poza tym jak można porównać klub zbudowany przez szejków, gdzie każdy idzie dla ogromnej kasy, to oczywiście, że nie odejdzie gdzieś gdzie mu mniej zapłacą, do takiego Dortmundu zbudowanego rozsądnie przez kilka ostatnich lat, spłacającego długi przeszłości. Dobrze, że w Bl nie ma takich Szejków (poza Wolfsburgiem).
A czemu nie można porównywać? Jakie to ma znaczenie jak budowane są kluby w kontekście siły ligi?

Bez wątpienia napływ szejków i innych oligarchów podniósł siłę Premier League bo dzięki budowanym za ich pieniądze drużynom napłynęło do PL sporo wielkich zawodników. Może się to podobać może nie, ale i oni są i ich zespoły stanowią o sile ligi.
Z BVB też zbytnio teraz, poza Lewandowskim, odchodzić nie chce. Lewandowski to jednak kompletnie inna sprawa
Przecież nie chodzi mi oto, że ktoś chce być wpisanym na listę transferową. Mówię o tym, że jak się zgłosi jakiś wielki klub z Anglii czy Hiszpanii po ich zawodników, to chcą odchodzić vide. Kagawa, Lewy, Sahin. Niemcy jak Gotze czy Reus może nie są aż tak chętni, ale zobaczymy jak ktoś wyłoży za Mario pieniądze czy tez nie pójdzie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 sty 2013, 21:29

Poza tym jak można porównać klub zbudowany przez szejków, gdzie każdy idzie dla ogromnej kasy, to oczywiście, że nie odejdzie gdzieś gdzie mu mniej zapłacą,
Nie czytałem całej dyskusji,ale tym zdaniem strzelasz sobie samobója.Dwa/trzy lata temu jak najbardziej bym się z Tobą zgodził,ale na chwilę obecną City to już nie tylko kasa i trochę dziwne iż niektórzy dalej są wierni tej teorii.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 sty 2013, 21:37

Nie czytałem całej dyskusji,ale tym zdaniem strzelasz sobie samobója.Dwa/trzy lata temu jak najbardziej bym się z Tobą zgodził,ale na chwilę obecną City to już nie tylko kasa i trochę dziwne iż niektórzy dalej są wierni tej teorii.
Wielu z piłkarzy, którzy obecnie tam grają byli właśnie w tym okresie zatrudnieni, więc chyba jednak można to brać pod uwagę.
Bez wątpienia napływ szejków i innych oligarchów podniósł siłę Premier League bo dzięki budowanym za ich pieniądze drużynom napłynęło do PL sporo wielkich zawodników. Może się to podobać może nie, ale i oni są i ich zespoły stanowią o sile ligi.
Dlatego Bl jest najzdrowsza finansowo i kluby mają najmniej długów. Zresztą większość ich prawie w ogóle nie ma.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 sty 2013, 9:43

Akarin pisze:Wielu z piłkarzy, którzy obecnie tam grają byli właśnie w tym okresie zatrudnieni, więc chyba jednak można to brać pod uwagę.
Czy ja wiem?Trzy lata temu na pewno byli tacy,którzy nie chcieli odchodzić ze względu na pieniądze,ale byli też tacy,którzy wybierali City,bo widzieli iż budowana jest drużyna,które będzie w stanie rywalizować z najlepszymi zarówno w Anglii jak i Europie.W Lidze Mistrzów daliśmy tyłka dwa sezony z rzędu,ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze i według mnie to tylko kwestia czasu kiedy poważnie zaistniejemy w tych rozgrywkach.The Citizens to gwarancja walki o mistrzostwo Premier League i gry w Champions League,więc to są powody dla których przykładowo taki Silva nie chce odchodzić z klubu.Oczywiście kasa też ma swoje znaczenie,bo ta musi się zgadzać-takie czasy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sty 2013, 10:46

czytałem trochę to co pisaliście i nie rozumiem jak można porównywać ligę wyłącznie za osiągnięcia w LM, czy LE. :roftl3: Załóżmy, że PSG teraz przez kilka lat będzie dominowało w Europie (Barca) to Ligue 1 jest najlepsza? Śmieszne porównania. W ogóle coś tu czytałem o tym, że La Liga jest lepiej ułożona taktycznie... No ręce z [ch**] opadają. Nie oglądam za często La Liga, bo jest po prostu nudna. Ostatnio włączyłem w CdR Atletico z Getafe. Ciężko to się oglądało. Zero tempa, masakra. Oceniamy LIGE, a nie 2 zespoły. W Anglii jest ostatnio City i United najlepsze, w Hiszpanii Real i Barca. A dalej? W Anglii jest Chelsea, Arsenal, Tottenham, Everton i Liverpool. Mecze pomiędzy tymi drużynami gwarantują dobre widowisko. A w Hiszpanii? No właśnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”