FC Barcelona - FC Liverpool (21.02.2007) - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Jakim rezultatem zakończy się konfrontacja na Camp Nou?

Barcelona wygra
22
42%
Padnie remis
10
19%
Zwycięży Liverpool
21
40%
Awatar użytkownika
dominicLFC
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominicLFC » 22 lut 2007, 17:17

kapi88 pisze:Przy drugiej bramce dla LFC, Risse miał czas nawet na przełożenie piłki na lewke.
Chyba nieuważnie oglądałeś, bo Riise strzelił gola nie lewą (czyli swoją nominalną i najsilniejszą nogą) a prawą, która jak wcześniej myślałem służy mu tylko do poruszania się. Co jest tym bardziej ciekawym wyczynem. :D

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 22 lut 2007, 17:22

dominicLFC pisze:Co jest tym bardziej ciekawym wyczynem
To, że strzelił gola prawą a nie lewą nogą (jego nominalną) chyba każdy piłkarz do jakiegoś tam stopnia umie posługiwac się słabszą nogą :roll:

Awatar użytkownika
dominicLFC
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominicLFC » 22 lut 2007, 17:26

Barça_Hincha pisze:To, że strzelił gola prawą a nie lewą nogą (jego nominalną) chyba każdy piłkarz do jakiegoś tam stopnia umie posługiwac się słabszą nogą :roll:
Gdybyś oglądał wszystkie mecze Liverpoolu w Premiership to wiedziałbyś, że w przypadku Johna Arne Riise prawa noga służy mu tylko do biegania, bo praktycznie nigdy jej nie używa w kontakcie z piłką. O to mi mniej więcej chodziło.

Co do meczu, to nie wstydzę się przyznać, że Liverpool miał trochę szczęścia i dlatego mecz potoczył się tak a nie inaczej. No ale podobno szczęście sprzyja lepszym. :wink:

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 22 lut 2007, 17:41

dominicLFC pisze:Gdybyś oglądał wszystkie mecze Liverpoolu
Wszystkich nie oglądam, ale często patrze.

Gdy nie ma czasu na przełożenie piłki na drugą noge to się strzela z obojętnie której.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 lut 2007, 18:39

A wy sobie slowne "pokciu pikcio" jak wczoraj Blaugrana, a jeszcze wszystko moze sie zdarzyc. Jak by na to nie patrzyc to ...... wygral Hiszpan. Przeciez gdyby trenerem byl Angol i nie mial wsparcia "najlepszego bramkarza na Pł.Iberyjskim" to moglo byc roznie. W pierwszym okresie gry widac bylo w oczach graczy LFC strach. Barsa jednak zamiast ich dobic troche zwolnila i ..... Valdez zawalil caly plan i morale. To pokazuje dlaczego pilka jest tak piekna ...jeden blad, jeden gol i wszystko sie zmienia i niech nikt mi tu nie p...o o pieknej znakomitej taktyce. Pilka jest gra przypadkow i szczescia i geniusz taktyczny Beniteza to tylko 20% sukcesu.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 22 lut 2007, 22:00

dominicLFC
Chodziło mi o to, że miał tyle miejsca i czasu w polu karnym, że gdyby chciał mógł sobie przełożyć na lewą noge. Nie dodałem słowa "mógłby" :wink:
Pięknie było słyszeć You'll never walk alone na takim obiekcie jak Camp Nou :)

Awatar użytkownika
dominicLFC
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominicLFC » 22 lut 2007, 22:17

kapi88 pisze:Pięknie było słyszeć You'll never walk alone na takim obiekcie jak Camp Nou :)
No właśnie niby tylko 5 tysięcy fanów LFC, a potrafili zagłuszyć i zawstydzić 90 tysięcy kibiców Dumy Katalonii. Nie ma to jak support The Reds - mały przedsmak tego, co czeka Barcę na Anfield. :wink:

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 22 lut 2007, 23:38

Musimy na Anfield Road zagrac tak jak dziś Ajax z Werderem. Ajax przegrał w pierwszym meczu z Niemcami 3:0 a u siebie dzielnie walczyli, wygrali 3:1. My też tak musimy zagrac, ciągle atakowac, atakowac i jeszcze raz atakowac. Inaczej bye z LM :o

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 23 lut 2007, 8:43

Tak jak Eto miał w poniedziałek zagrać na 99% i nie zagrał, tak można powiedzieć ze Barca na 99% odpadnie z LM. Trzeba czekać na cud ja osobiście już się pogodziłem z odpadnięciem z europejskich pucharów. Chociaż wszystko może się zdarzyć

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 23 lut 2007, 10:00

Teraz na Anfield Road Eto'o zagra, że tak powiem na 99%. Odpocznie, zregeneruje siły i zagra. Strzeli bramkę ;) Skupmy sie na meczu z Athletic Bilbao :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 lut 2007, 13:24

Niewiem, czy ludzie też to zauważyli w czasie transmisji... ale jak Gerard wykonywał rożny w drugiej chyba połowie dostał tyle mel, że nie mogłem się naliczyć... a najlepszą to dostał od kolesia od podawania piłek, z dwóch metrów może...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2007, 16:52

Barça_Hincha pisze:Odpocznie, zregeneruje siły i zagra

Raczej sporo juz odpoczywał, chyba nie po tych kilku minutach z Osasuna. Jak bedzie zdrowy to pewnie zagra, przez prawie dwa tygodnie bedzie juz w pelni zdrowy. Wkoncu mial wrocic na poczatku lutego, a nadal nie mozna z niego skkorzystac na boisku. Teraz okaze sie, ze nie jest jakims wyjątkiem i czas potrzebny na zaleczenie takiego urazu bedzie podobny do wiekszosci przypadków.
Spodziewam sie go na Saragosse, tym bardziej licze na wystep od pierwszych minut na Anfield. Dwie bramki strzelic to nie jest cud, niektorzy chyba nie wiedza, ze to pilka nozna. Barca potrafiła ich zaskoczyc w pierwszym spotkaniu, moze zrobic to takze na Wyspach, bo styl Liverpoolu sie nie zmieni. Byc moze kibice Liverpoolu przebudza sie wczesniej niz w 85 minucie...

kaczy pisze:Niewiem, czy ludzie też to zauważyli w czasie transmisji... ale jak Gerard wykonywał rożny w drugiej chyba połowie dostał tyle mel, że nie mogłem się naliczyć... a najlepszą to dostał od kolesia od podawania piłek, z dwóch metrów może...
Matematyka sie kłania.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 23 lut 2007, 17:11

Trzeba sie zmobilizować i pokazać ze jeszcze potrafią wygrywać !! Już raz ich na Anfield upokorzylismy !! trzeba to powtórzyc choc na pewno łatwo nie bedzie

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 lut 2007, 10:49

Jarzinho pisze: kaczy napisał:
Niewiem, czy ludzie też to zauważyli w czasie transmisji... ale jak Gerard wykonywał rożny w drugiej chyba połowie dostał tyle mel, że nie mogłem się naliczyć... a najlepszą to dostał od kolesia od podawania piłek, z dwóch metrów może...

Matematyka sie kłania.

Ahhh te dzieci SB . Patrząc na twoj całokształt wnioskuje ze jestes nikim innym jak zwykłą CHORĄGWIĄ! ktora pewnie ze 2 razy sie wpisala na ksiege blaugrana.pl kupila sobie koszulke Ronaldinho na bazarku i teraz chodzi po Obornikach i sie przechwala ze jest "pseudokibicem" Barcy :?

wez czlowieczku juz nie pisz i sie nie kompromituj :lol:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 lut 2007, 11:21

kaczy te mele jakie dostał Gerrard przy wykonywaniu rożnego to i ja zauważyłem. Naprawde bardzo wiesiniackie zachowanie tych paru kibiców, szkopke niezła odstawili żeby pluć na kogoś :? Ostatnio już tego nie widywałem aż do środy :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”