Liga Europy (zbiorczy) - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 15 wrz 2005, 21:53

Obejrzalem mecz Feyenoordu i musze powiedziec, ze nie wyglada to za ciekawie. Tylko 1-1 :? Na de Kuip nie bylo kibicow gospodarzy, to kara za poprzedni sezon. Nad stadionem przeszla ogromna ulewa co znacznie utrudnialo rozgrywanie, wiem ze to nie tlumaczy slabego wystepu portowcow, ale pod nie obecnosc Ono, Hofsa i Castelena druzyna nie ma pomyslu na gre. Bramke dla gospodarzy strzelil Kuyt w 40min. Mam nadzieje ze Koeman wezmie sie w koncu porzadnie do pracy i wyeliminuje jak najwiecej bledow jego podopiecznych(m.in. zbyt schematyczne i czytelne podania). Obawiam sie, ze jak Feyenoord zagra tak na wyjezdzie to moze nie awansowac do fazy grupowej.

P.s Dla mnie i tak zawsze beda najlepsi :D :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2005, 0:31

fieldy pisze:CSKA Moskva - Midtjylland
Triumfator z zeszłego sezonu nie powinien mieć problemów z wygraną . Taki piłkarz jak Daniel Carvalho powinien wystarczyć na klub Midtjylland
Carvalho strzelił dwa gole a CSKA wygrało 3:1
fieldy pisze:Rennes - Osasuna
Issaksson, Edman, Kallstroem, Hadji, Frei vs Savo Milosević Laughing stawiam na R ennes
wynik, jak wyżej 3:1 gole - Frei [2] Hadji - Savo M

resztą wyników się nie chwalę - bo i nie ma czym :lol:

o Wiśli też nie pisze - bo już siły nie mam :cry:

Awatar użytkownika
donis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: donis » 16 wrz 2005, 9:18

AS Roma rozgromiła Aris i tak ma być! Mam wielką nadzieję, że ten sezon będzie szczęśliwy dla AS Romy i jej kibiców!!! FORZA ROMA!!! :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 wrz 2005, 17:05

Nie wiem jak ocenić występy niemieckich zespołów w PUEFA. Hertha do ostatniej minuty męczyła się z APOELem Nikozją (Gola strzelił Marcelinho z karnego), HSV tylko zremisowało u siebie z Kopenhagą. (Kolejnego gola dla HSV strzelił van der Vaart), Mainz niespodziewanie wywalczył remis w Sevilli 0-0, zwycięstwo Stuttgart 2-0 no i hańbiąca porażka Bayeru z CSKA. Gdyby nie owa porażka to byłoby dobrze. W Leverkusen przez długie lata nie będzie wielkiej pilki. To widać gołym okiem. Mainz może się uda sensacyjnie wyeliminować Seville, ale muszą strzelić im gola, co w tym sezonie przychodzi im z wielkim trudem. Stutgart raczej na pewno wejdzie do fazy grupowej, ale występ w niej stoi pod zankiem zapytania. Dla mnie mogą być tak samo pierwsi jak i ostatni w grupie. Hertha może nieźle namieszać w PUEFA, ale jak z takimi zespołami jak APOEAL będą wygywać po takich męczarnich (sądze, że się męczyli skoro wygrali tylko 1-0). HSV jest oczywiście jednym z faworytów, ale Sevilla także jest. Jak widać faworytów d asię poskromić. Być może po fazie grupowej LM dojdą jeszcze zespoły niemieckie do PEFA.
To skład Herthy z wczorajszego meczu:
Fiedler - Friedrich, Simunic, van Burik (56. Madlung), Fathi - Kovac, Zecke, Cairo (79. Bastürk), Marcelinho, Gilberto, Okoronkwo (54. Rafael)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8687
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2005, 17:15

zawiodlem sie na Hamburgu, Besiktasie oraz moim faworycie Boltonie (chociaz wygral, ale tylko 2-1) :!:

i HSV i Bolton (kibicuje tym druzynom) zagraly ponizej oczekiwan, musza zagrac duzo lepiej w rewanzu :)
do skladu HSV wraca chyba Barbarez (pauza za kartki), dlatego chyba bedzie lepiej :)
a Bolton - hmmm, sam nie wiem

o Besiktasie sie nie wypowiadam - zawiedli, jak mozna przegrac z Malmoe u siebie :lol:

o Wisle napisalem w temacie druzyny z Krakowa

pozdrawiam

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2005, 13:12

I już po losowaniu grup Pucharu UEFA, oto one :

Group A
AS Monaco
Slavia Prague
Hamburg
CSKA Sofia
Viking Stavanger

Group B
Lokomotiv Moscow
Espanyol
Palermo
Brondby
Maccabi Petah-Tikva

Group C
Hertha Berlin
Lens
Sampdoria
Steaua Bucharest
Halmstad

Group D

AZ Alkmaar
Middlesbrough
FC Dnipro
Grasshopper Zurich
Litex Lovech

Group E
AS Roma
Basel
C Zvezda
Strasbourg
Tromso

Group F
CSKA Moscow
Marseille
Heerenveen
Levski Sofia
Dinamo Bucharest

Group G

Vfb Stuttgart
PAOK Salonika
Shakhtar Donetsk
Rennes
Rapid Bucharest

Group H
Besiktas
Sevilla
Bolton
St Petersburg
Vitoria Guimaraes

Krótko podam moich faworytów do awansu:
A :arrow: Monaco i HSV, choć Sofia może powalczyć z Monaco
B :arrow: Lokomotiw [w Rosi mrozy zapowiadają - ciężko będzie innym wywieźć pkt z Moskwy] i Espanyol
C :arrow: Hertha i Lens, ale Sampdoria może dośc poważnie namieszać, ale widziałem Lens z Groclinem i oni sa naprawdę dobrzy :lol:
D :arrow: Alkmaa i Middlesbrough to zdecydowani faworyci grupy, reszta mocno odstaje
E :arrow: Roma i Basel, zwłaszcza Szwajcarzy są w dobrej formie, dobrze poukładani powinni awansować a Roma powalczy z Crvena i myślę, że wygra
F :arrow: CSKA i Heerenveen, Marsyli nie jest w formie na awna - chyba że się wezmą w garść
G :arrow: Stuttgart i Shakhtar Renne sma dobry skład ale coś nie mogą się zgrać i chyba im się to nie uda w tym roku
H :arrow: Sevilla i Bolton - moi faworyci. Choć może Saganowski pokaże coś w Pucharach Europejskich i Vitoria sprawi niespodzinakę :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2005, 13:51

Fieldy czemu napisales tylko po 2 zespoly ktore awansuja wg ciebie!!!
przeciez z grup awansuja po 3 najlepsze teamy z kazdej!!
No grupy bardzo ciekawe, moim zdaniem duzo lepsze niz w ubieglym roku, a oto moje rokowania!!!
Group A
:arrow: Hamburg, CSKA, Monaco - watpie zeby Slavia cos ugrala, Viking moze cos u siebie namieszac, czarnym koniem jednak CSKA!!!

Group B
:arrow: Lokomotiv, Brondby, Palermo - chociaz bardzo trudno wskazac faworyta tej grupy !!! Espaniol niby dobry ale mysle ze polegnie, Team izraelski napewno skreslac nie mozemy!!! jednak mysle ze 11tka Laudropa awansuje,

Group C
:arrow: Sampdoria, Lens, Steaua - jednego jestem pewien rumuni naperwno wyjda!!! Co do Herthy to wbrew uznanej marce nie jest to dobry team, w bundeslidze zbieraja pkt ale jakis przeblyskow nie ma, Steaua juz w ubieglym roku niezle sie zaprezentowala, Szwedzi zas to chyba chlopcy do bicia!!

Group D
:arrow: AZ, Middlesbrough, Dnipro - moga namieszac bulgarzy!!! Fieldy nie zgadzam sie ze reszta odstaje!!! moze tylko Zurych

Group E
:arrow: Roma, Basel, Crvena - tu chyba najbardziej klarownie chociaz tromso moze znowu zaskoczyc!!! Strasburg raczej bedzie bardziej koncentrowac sie na walce na domowym podowrku bo jeszcze spadna

Group F
:arrow: CSKA, DINAMO, Levski - Herenveen slabe moim zdaniem, a OM to juz zupelnie nie ten team, ledwo awansowali z belgami zas bulgaria rosja rumunia to bardzo ciezkie tereny i ciezko wywiezc dobry wynik, Levki juz uporal sie z Auxeure

Group G
:arrow: Szachtar - zdecydowany lider tej grupy!!! reszta to naprawde nie wiem!! to co gra stuttgart jest zalosne !!! nie bede sie juz powtarzal o rumunach ale jak juz to mysle ze PAOK i RAPID

Gruop H
:arrow: Sevilla, Bolton, Zenit - Vitoria raczej dostarczyciel pkt, zas tureckie zespoly (poza Fenerbahce w ktorym graja gwiazdy) nie spisuja sie dobrze!!!
Ostatnio zmieniony 04 paź 2005, 13:58 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2005, 13:55

czeher pisze:Fieldy czemu napisales tylko po 2 zespoly ktore awansuja wg ciebie!!!
przeciez z grup awansuja po 3 najlepsze teamy z kazedej!!
fieldy pisze:Krótko podam moich faworytów do awansu:
A Arrow Monaco i HSV, choć Sofia może powalczyć z Monaco
B Arrow Lokomotiw [w Rosi mrozy zapowiadają - ciężko będzie innym wywieźć pkt z Moskwy] i Espanyol
C Arrow Hertha i Lens, ale Sampdoria może dośc poważnie namieszać, ale widziałem Lens z Groclinem i oni sa naprawdę dobrzy Laughing
D Arrow Alkmaa i Middlesbrough to zdecydowani faworyci grupy, reszta mocno odstaje
E Arrow Roma i Basel, zwłaszcza Szwajcarzy są w dobrej formie, dobrze poukładani powinni awansować a Roma powalczy z Crvena i myślę, że wygra
F Arrow CSKA i Heerenveen, Marsyli nie jest w formie na awna - chyba że się wezmą w garść
G Arrow Stuttgart i Shakhtar Rennes ma dobry skład ale coś nie mogą się zgrać i chyba im się to nie uda w tym roku
H Arrow Sevilla i Bolton - moi faworyci. Choć może Saganowski pokaże coś w Pucharach Europejskich i Vitoria sprawi niespodzinakę Laughing

tak wiec uznajmy, że wyboldowane też awansują :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2005, 14:08

ok fieldy

Trzeba jednak dodac ze bardzo waznym elementem ktory zadecyduje kto awansuje bedzie terminarz i kto u kogo gra
Pozwole sobie przypomniez kazda druzyna gra 4 mecze 2 u siebie i 2 na awayu tak wiec nie bedzie rewanzow pomiedzy druzynami
Wiec do ostatniej weryfikacji poczekam do czasu az poznamy rozklad gier
bo np gdy Hetrha zagra z Halmstad i Steaua na ich terenach i z Sampdoria oraz Lens u siebie to nie widze ze zdobedzie duzo pkt - ale to tylko moje dywagacje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8687
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 paź 2005, 14:32

MOJE PRZEWIDYWANIA :

Group A
AS Monaco - awans
Slavia Prague
Hamburg - awans
CSKA Sofia - awans
Viking Stavanger

Group B
Lokomotiv Moscow
Espanyol - awans
Palermo - awans
Brondby
Maccabi Petah-Tikva - awans

Group C
Hertha Berlin - awans
Lens - awans
Sampdoria
Steaua Bucharest - awans
Halmstad

Group D
AZ Alkmaar - awans
Middlesbrough - awans
FC Dnipro - awans
Grasshopper Zurich
Litex Lovech

Group E
AS Roma - awans
Basel - awans
C Zvezda
Strasbourg - awans
Tromso

Group F
CSKA Moscow - awans
Marseille - awans
Heerenveen
Levski Sofia
Dinamo Bucharest - awans

Group G
Vfb Stuttgart - awans
PAOK Salonika
Shakhtar Donetsk - awans
Rennes - awans
Rapid Bucharest

Group H
Besiktas
Sevilla - awans
Bolton - awans
St Petersburg
Vitoria Guimaraes - awans

najmniej ciekawa grupa - E
najbardziej wyrownana grupa - H
faworyci PUEFA : Hamburg, Palermo, Lens, Alkmaar, Roma, CSKA M., Szachtar, Sevilla :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 paź 2005, 14:56

Moim jakże skromnym zdaniem z grup wyjdą:
Grupa A: HSV, CSKA i Monaco. Viking i Slavia będą zapewne walczyć, choć w walce z poważniejszymi rywalami nie mają szans.

Grupa B: Z tej grupy trudno przewidzieć zdecydowanego faworyta. Jednak Lokomotiv, Espanyol i Broendby powinny poradzić sobie z rywalami. Palermo ewentualnie będzie walczyło o trzecie miejsce gwarantujące udział w dalszej rundzie.

Grupa C: Sampdoria i Lens nie powinny mieć problemów by wyjść zwycięsko z grupy C. Hertha i Steaua to kluby, które będą walczyć o awans z trzeciego miejsca.

Grupa D: Ja tu widzę dwóch zdecydowanych faworytów grupy. Mianowicie M'Borough i AZ. Dnipro Dniepropietrovsk pokazało, że jest silną drużyną w zeszłorocznych rozgrywkach PUEFA. Trzecie miejsce dla nich!

Grupa E: Sądzę, że wyjdą Roma, Bazylea i Strasbourg.

Grupa F: Zdecydowanie CSKA i... Heerenveen oraz być może Olympique Maryslia.

Grupa G: Trzy drużyny, które podzielą się miejscami w górze tabeli: Rennes, Stuttgart oraz Shahtar.

Grupa H: Sevilla i Bolton wyjdą, a co formy Besiktasu i Vitorii nie jestem przekonany.

Awatar użytkownika
frazer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frazer » 04 paź 2005, 15:02

MOJE PRZEWIDYWANIA :

Group A
AS Monaco - awans
Slavia Prague -awans
Hamburg - awans
CSKA Sofia -
Viking Stavanger

Group B
Lokomotiv Moscow -awans
Espanyol - awans
Palermo
Brondby -awans
Maccabi Petah-Tikva

Group C
Hertha Berlin - awans
Lens - awans
Sampdoria
Steaua Bucharest - awans
Halmstad

Group D
AZ Alkmaar - awans
Middlesbrough - awans
FC Dnipro
Grasshopper Zurich -awans
Litex Lovech

Group E
AS Roma - awans
Basel
C Zvezda -awans
Strasbourg - awans
Tromso

Group F
CSKA Moscow
Marseille - awans
Heerenveen -awans
Levski Sofia -awans
Dinamo Bucharest

Group G
Vfb Stuttgart - awans
PAOK Salonika
Shakhtar Donetsk - awans
Rennes
Rapid Bucharest-awans

Group H
Besiktas - awans
Sevilla - awans
Bolton - awans
St Petersburg
Vitoria Guimaraes

najmniej ciekawa grupa - D
najbardziej wyrownana grupa - H
faworyci PUEFA : Hamburg, , Lens, , Roma, , Szachtar, Sevilla,Bolton,Herrenwen.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2005, 16:39

No to jest juz terminarz!!! 20.10.2005 - 1kolejka i moje propozycje
Grupa A
CSKA - HSV :arrow: x
Viking - Monaco :arrow: x

Grupa B
Lokomotiv - Espaniol :arrow: 1
Maccabi - Palermo :arrow: x

Grupa C
Halmstad - Hertha :arrow: x2
Steaua - Lens :arrow: x

Grupa D
Dnipro - AZ :arrow: 1
Grasshoppers - Middlesbrough :arrow: x2

Grupa E
Tromsoe - Roma :arrow: x2
Basel - Strasbourg :arrow: 1

Grupa F
CSKA - OM :arrow: 1
Dinamo - Heerenven :arrow: 1

Grupa G
Szachtar - PAOK :arrow: 1
Rennes - Stuttgart :arrow: 1

Grupa H
Besiktas - Bolton :arrow: x
Zenit - Vitoria :arrow: 1

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 04 paź 2005, 17:47

Najbardziej podobaja mi sie grupy F i H. W tej pierwszej praktycznie karzda druzyna ma szanse na awans, ale faworytami tam sa Marseille i CSKA, chociaz ze nie jestem tego az taki pewny. Grupa H jest chyba bardziej wyrownana, chociaz ze nie dawalbym wielkich szans pogromcy Wisly, czyli Guimaraes. W tym sezonie jest ciezko wytypowac faworyta do zwycieztwa, bo poziom w UEFA jest z kazdym rokiem bardziej wyrownany. Moze wygra jakas druzyna, ktora zajmie 3 miejsce w jednej z grup w Lidze Mistrzow. :roll:

Mateusz18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateusz18 » 04 paź 2005, 21:32

posiada moze ktos bramki z meczow rewanzowych wloskich druzyn??!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”