SSC Napoli (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Napoli w lidze?

1-2
1
33%
3-4
1
33%
5-6
1
33%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 lip 2011, 19:22

Gdzie tam się zapędziłem...trzeźwa ocena sytuacji z nazywaniem rzeczy po imieniu.
Niedawno były matury...z polskiego powtórka co niektórym by się przydała (czytanie ze zrozumieniem to umiejętność ginąca w narodzie,szczególnie wśród...'poważnych' :haha: :haha: :haha: )...pytanie - czy ktokolwiek neguje aspiracje Milanu do zdobycia LM?Po to jest tworzony cały ten projekt,taką obietnicę dostał Zlatan od Łysego przychodząc tutaj (2 gwiazdki to IMHO zasłona dymna)...Inaczej po co wierzyć w to wszytko...w następnym sezonie - może,przy duuuużej dozie szczęścia (tak jak Inter) - w perspektywie 2-3 sezonów to...obowiązek Allegriego.Koniec letargu - czas powoli wracać na miejsce w Europie odpowiadające naszej randze.Oczywiście pod warunkiem poważnych wzmocnień w pomocy (kreatywni gracze na poziomie światowym)...aha - taka mała dygresja - Milan nawet bez wzmocnień posiada jedną z najlepszych linii defensywnych w Europie,a już na pewno najlepszą w Serie A.Taiwo>Antonini,Mexses zmiennikiem podatnego na urazy Nesty...musi być lepiej :roll: No i ciągłe wierze w eksplozję Pato i wskoczenie przez tego zawodnika na poziom Messeigo/C.Ronaldo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lip 2011, 23:08

Zamparini:
Kilkanaście dni temu dyskutowałem z De Laurentiisem na temat Pastore i padły nawet w tej rozmowie konkrety, jednak od tamtej pory się nie kontaktowaliśmy. Nie wiem więc czy nadal jest zainteresowany moim zawodnikiem, jednak myślę że tak. Jutro spotykam się z współpracownikiem właściciela Napoli i dokładnie omówimy tę sprawę. Z Neapolu prawdopodobnie odejdzie jeden z czołowych zawodników i Pastore pasowałby do tej drużyny. To oni mają pierwszeństwo w zakupie Javiera, nie Milan.
Ciekawe czy jest cos na rzeczy :think: A moze to kolejna gierka Zampy ?

Pozzo:
To nie jest moja wina, że Inler nie trafi do Napoli. My z klubem jesteśmy dogadani od dawna, to zawodnik nie może osiągnąć z nimi porozumienia. W ostatnim czasie pojawiły się inne oferty, ale zostawały one odrzucane, bo wierzyliśmy w to, że Inler i jego agent dojdą do kompromisu z przedstawicielami klubu z Neapolu. Tak się jednak nie stało i w tej chwili Szwajcar na 95% zostaje z nami. My gramy w Lidze Mistrzów i musimy zacząć przygotowania z pełną kadrą, a nie zastanawiać się czy zawodnik u nas zostanie czy nie. Nie wiem dokładnie jakie wymagania miał Inler, ale na pewno nie były wygórowane. Nie chcę krytykować De Laurentiisa, ale chcąc osiąnąć sukces, czasami trzeba zaryzykować i dać komuś określone pieniądze.
Wiec chyba nici z Inlera w Napoli. Troche dziwne,ze De Laurentis chcial za niego dac 20 baniek,a zalowal kasy na kontrakt...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2011, 23:39

Tam problemem podobno są prawa do wizerunku , a dokładnie umowa Gokhana z Nike, która ma prawo do wizerunku piłkarza, które chce kontrolować Napoli

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lip 2011, 23:43

(L)oczkerson pisze:Tam problemem podobno są prawa do wizerunku , a dokładnie umowa Gokhana z Nike, która ma prawo do wizerunku piłkarza, które chce kontrolować Napoli
To by sporo wyjasnialo. Myslalem,ze De Laurentis po prostu zaluje kasy na Szwajcara,a tu takie buty...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2011, 6:56

Mam nadzieję, że ten czołowy zawodnik to Hamsik a nie Lavezzi, bo w przypadku odejścia Argentyńczyka szanse na transfer Marka spadają do minimum. Znając życie to City może zaoferować kolosalne pieniądze za Ezequiela. Przecież oni napastników nie mają. A przy okazji to wczoraj czytałem o możliwym transferze Sancheza do Napoli. Wyobrażacie Napoli zamieniające Lavezziego i Hamsika na Sancheza i Pastore? Ale potencjał ataku.

Nie wiedziałem gdzie to napisać, ale skoro tu mowa o Pastore to niech będzie. Czytałem, że jego kontrakt jest podzielony pomiędzy agenta i Palermo. Wynika z tego, że za połowę karty Javiera Zamparini zapłacił 9 mln euro!( Ostatnio powiedział, że Pastore kosztował go 18 mln. Wtedy nie wiedziałem skąd te cyfry, ale teraz wychodzi, że podał cenę całej karty a nie tylko tej co wykupił). Teraz już wiadomo dlaczego Zampa próbuje na siłę znaleźć kupców, którzy zapłacą to jego chore 50 mln(w takim wypadku i tak zarobi tylko 16 mln). Osobiście uważam, że w tej chwili tylko dwa kluby mogłyby taką kasę dać - City, Malaga. Pytanie czy byłyby chętne i czy Pastore chciałby tam iść. Przy transferze na kwotę około 30 mln prezydent Palermo zarabia około 7 mln euro na czysto.

Ciekawi mnie również czego Zamparini w niemal każdej rozmowie o Pastore wspomina o Milanie. To, że Berlu go chce i prawdopodobnie dał zielone światło Gallianiemu na negocjacje jest pewne. Ale czy Galliani już zaczął negocjować śmiem wątpić. Jeżeli Pastore szybko się nie sprzeda a co jest raczej prawdopodobne to jego cena w sierpniu może delikatnie spaść.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lip 2011, 10:51

Nie wiedziałem gdzie to napisać, ale skoro tu mowa o Pastore to niech będzie. Czytałem, że jego kontrakt jest podzielony pomiędzy agenta i Palermo. Wynika z tego, że za połowę karty Javiera Zamparini zapłacił 9 mln euro!( Ostatnio powiedział, że Pastore kosztował go 18 mln. Wtedy nie wiedziałem skąd te cyfry, ale teraz wychodzi, że podał cenę całej karty a nie tylko tej co wykupił).
Dokładnie tak samo to rozwikłałem. Szokujące nie...
Swoją drogą mi się wydaje, że jeśli ktoś odejdzie to tylko Lavezzi. Teraz krzyczą za niego 31 mln i o ile jest to suma przesadzona to, którą mimo wszystko mogą otrzymać tyle lub prawie tyle od City. A wtedy będą walczyć o kogoś z dwójki Sanchez/Pastore. Sanchez by pasował idealnie, ale jego agent mówi, że albo Barca albo zostanie w Udine. Z Pastore też by pasowało bardzo dobrze, a tam mają ten atut, że Zamparini i De Laurentis się lubią i mogli by do tego doprowadzić skoro Javier na 90% ma odejść.
I wtedy nie
---------Cavani
---Lavezzi-----Hamsik

a
-------Cavani
---Pastore--Hamsik

i weź to zatrzymaj :shock:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2011, 10:57

Sanchez już chyba nieaktualny, bo Pozzo dziś powiedział, że przechodzi do Barcy, ale wszystko się może zdarzyć. Natomiast Pastore jakby trafił czy to za Lavezziego czy za Hamsika to by wzmocnił tą drużynę z przodu i byłoby ciekawie.

Hamsik jasno stwierdził, że chciałby odejść, natomiast Lavezzi o przeprowadzce nic nie mówił, więc logiczne wydaje się, żeby Słowak został sprzedany. No ale zobaczymy co się wydarzy.

Osobiście uważam, że Pastore lepiej by współpracował z Lavezzim niż z Hamsikiem. W przypadku grania z Markiem na boisku wyglądałoby to tak mniej więcej jak obecna taktyka Palermo(chodzi mi o ofensywna formację) i tu mi się nie podoba rola Javiera. Moim zdaniem pierwszy sezon w Palermo Pastore miał lepszy niż ten drugi. W pierwszym grał ofensywnego pomocnika za dwójką napastników i o wiele bardziej mi się podobał. Dużo cofał się do tył, inicjował akcje, itp. Natomiast w zeszłym sezonie grał już jako praktycznie cofnięty napastnik i w wielu meczach poprostu znikał, grał bardzo wysoko rzadziej cofając się do tył.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lip 2011, 14:46

A propos odejscia Lavezziego. Znany komentator argentynski Jose Alberti wypowiedzial sie w tej sprawie:
Ezequiel Lavezzi odejdzie z Napoli, jestem o tym w 100% przekonany. Manchester City jest nim bardzo mocno zainteresowane, a oni jak kogoś chcą, to go po prostu kupują. El Pocho jest jednym z najlepszych zawodników, jacy pojawili się w ostatnich latach na włoskich boiskach.
Ciekawe skad on ma takie informacje :think:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2011, 15:41

Tak. Jak Manchester City jak kogoś chce to kupuje. A Zlatan, Kaka, czy świeżo Sanchez? Jak ktoś ma większe ambicje to do City nie pójdzie, bo plan klubu na sukces to kupmy kogo popadnie, może coś z tego wyjdzie. A z Lavezzim jednym z najlepszych w ostatnich latach na włoskich boiskach też trochę go poniosło.

Jeżeli De Laurentiis sprzeda Lavezziego to Hamsik może wtedy jeszcze bardziej manifestować chęć odejścia także wtedy Aurelio mógłby stracić 2/3 ataku.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 sie 2011, 10:54

De Laurentiis chce ściągnąć Rossiego zapewne łączy się to ze sprzedażą Lavezziego. Będę pod wielkim wrażeniem jeżeli dopnie ten transfer a jeszcze pod większym wrażeniem siły ognia Napoli. Hamsik, Cavani i Rossi dotego pomoc wzmocniona Inlerem. Oj zapowiada się ciekawy sezon w Serie A.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2011, 11:00

Villareal zdjął Rossiego z rynku jakiś czas temu wiec łatwo nie będzie miał, ale z drugiej strony jeśli Napoli by zarobiło tyle ile chcieli na Lavezzim (31 mln) to akurat mają tyle ile Villareal chce za niego.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 sie 2011, 11:02

Może być Napoli trudno, bo prezydent klubu Fernando Roig po sprzedaży Cazorli uznał, że wystarczy, i teraz rzuca cenami zaporowymi. Zatrzymał Nilmara, Rossiego tez chyba da rade zatrzymać

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 paź 2011, 21:45

Alez ten Maggio potrafi wyjsc w powietrze i zalutowac glowa. Mozecie mnie wysmiac,ale ten gosc jest dla mniej jednym z najlepiej grajacych glowa zawodnikow w Serie A :love:

Brawo Azzurri !

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 paź 2011, 21:49

Ja się nie śmieje. Ja się zgadzam. Już w Sampie potrafił przywalić z główki naprawdę ładnie.

No, ale gwiazdą wieczoru jak na razie dla mnie Morgan De Sanctis. Dzizas jakie miał dwie parady :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 paź 2011, 22:44

A nie zastanawial sie nikt nigdy jakim cudem tak znakomity bramkarz jak De Sanctis wybil sie dopiero grubo po trzydziestce ? Strasznie dziwna sprawa.

Wszystko pieknie ladnie,ale teraz cholera utrzymac ta niezla forme i nie wtopic z jakimis ogorkami a la mecz z Chievo... :roll:

Troche martwi brak skutecznosci Cavaniego,ale w sumie trudno od niego oczekiwac,zeby co sezon walil po 30 bramek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”