AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
1
50%
8
0
Brak głosów
9-12
1
50%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 lut 2006, 15:45

BRAVO VIOLA :!: :!: :!:

Jak na rzie jest 1:0 po bramce kogo :?: (pytanie retoryczne :lol: )

Oczywiście stzrelcem bramki jest Luca Toni :P

No no Viola się odradza po paru słabych sezonach, a Toni chyba już nie ma rywali w walce o Króla Strzelców Serie A 8) :D
Tomusmc pisze:Oj chyba rzadko zaglądasz do Włoskich tematów bo o tym wie chyba każdy kibic Calcio
Zaglądam często i wiem to od dawna :wink:
Ostatnio zmieniony 05 lut 2006, 15:52 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 lut 2006, 15:49

roza535 pisze:No no Viola się odradza po paru słabych sezonach
Oj chyba rzadko zaglądasz do Włoskich tematów bo o tym wie chyba każdy kibic Calcio :roll: Lecce jest na ostatnim miejscu w lidze więc nie widzę w tym momencie innego wyniku niż wygrana. Dziwi mnie tylko, że tak mało strzelili, może w drugiej połowie będzie lepiej :wink: Toni znowu ucieka Trezeguet'owi na cztery bramki, ale spokojnie. Jeszcze jest czas bo sezon i mecz się nie skończył dlatego po cichu liczę na naszego snajpera :lol: Pozdrawiam

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 05 lut 2006, 16:09

roza535 pisze:No no Viola się odradza po paru słabych sezonach, a Toni chyba już nie ma rywali w walce o Króla Strzelców Serie A Cool Very Happy

Paru sezonach mowisz? :lol: Powiedz mi prosze co dzialo sie z Viola 3 sezony temu?

Muszę zmienić bo zacytowałeś tekst rozy w taki sposób jakbym to ja napisał :lol: //Tomusmc

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 lut 2006, 16:22

Lakier pisze:Paru sezonach mowisz? Powiedz mi prosze co dzialo sie z Viola 3 sezony temu?
A to przy okazji, ale jest w tym trochę prawdy bo Viola miała nie istnieć i zaczynać wszystko od początku pod nową nazwą. Wszystko pozostało tak jak kiedyś i Fiorentina zaczęła grać w Serie A na wysokim poziomie. Mają dużo pieniędzy dziękiu czemu potrafili odbudować zespół, który z sezonu na sezon przechodził do wyższej ligi (to tak jak Lechia :lol: ). A rywali Toni ma cały czas bo zostało jeszcze 15 kolejek do końca i równie dobrze Luca może spaść niżej jeśli piłkarze, którzy zalegli za jego plecami się postarają (czyt Trezeguet :P ).

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lut 2006, 14:15

Ehh wczoraj Viola wygrała z Interem a tu tak cocho :roll:

Miałem okazję oglądać ten mecz i tak szczerze mówiąc to liczyłem na 3:1 dla Fiorentiny :P Optycznie przewagę miał może i Inter, ale ze skutecznością było już gorzej. No i kilka interwencji Lobonta też uchroniło od straty gola. Szkoda tylko że Toni nic nie ustrzelił :twisted:

A już niedługo mecz z Livorno- mam nadzieję że Viola sobie z nimi poradzi- w końcu na nich postawiłem :P 8)

POZDRO :D

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 23 lut 2006, 9:44

Zapraszam na strone Fiorentiny www.acffiorentina.pl oraz na forum :D
. Na stronie Violi dział także Viola Typer.

Teraz czeka nas mecz z Parmą. Bedzie to cięzki mecz. Parma jest w formie. Fiorentina przegrała 2 mecze z rzedu i musza wreszcie jakis wygrać, bo Roma się oddala. Narazie jest to jeden punkt, ale jak forma bedzie dalej taka to LM nalezy pomarzyć.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 25 lut 2006, 22:39

No inie jestem zadowolony z przebiegu tego meczu :? Kibicowałem Parmie :cry: Zaczeło sie tak pięknie - Bojinov zagrał ręką w polu karnym ,a Simplicio zamienił "11" na bramke i Parma od 3' prowadziła :) Pozniej jeszce druga bramke dla Mleczarzy dołozył Bresciano - Lobont atakowany przez Corradiego wyszedł z bramki ,ale po jego interwencji piłka wpadła pod nogi Marco no i niespodziewanie po 12' było 2:0 :twisted: ,ale pozniej Viola pokazała co potrafi ,wzieli sie ostro do roboty ,obrona Parmy pod nieobecnosc Paulo Cannavaro zagrała słabo :? Bojinov dostał piłke na głowe z dośrodkowania i pewnie strzelił ,ale wydaje mi sie ,ze tam był spalony :roll: pozniej kolejna bramka dla Violi ,podanie z głębi pola ,Toni skacze do Piłki odbija pilke głowa ,ta trafia do Bojinova i ten po raz kolejny zdobywa bramke ,i było juz 2:2 :cry: W drugiej połowie cały czas przeważała Viola ,Parma probowała cos grac z kontratajów ,ale nic z tego nie wychodziło ,niecelne podania ,straty :x

Kolejna bramke na 3:2 zdobył Jorgensen który wykorzystał zamieszanie pod bramką Parmy - Bucci obronił ładnie dwa strzały ,ale przy strzale Jorgensena wiekszych szans nie miał :? ,jescze Bonera chciał bronic ,nawet przyjął pozycję jak bramkarz :lol:

Viola atakowała i atakowała ,strzelili jescze jedna bramke ,tym razem zdobył ja pozyskany zimą z Triestiny - Jimenez ,niezle przy tym strzale wyciągnał Bucciego :wink:

Jest jeszcze jedna rzecz na ktora nalezy zwrocic uwage - Faule :shock: - tyle fauli to ja dawno nie widziałem ,szczególnie wykazali sie zawodnicy Parmy :?

No cóz mogłobyc tak pieknie ,a skonczyło sie 4:2 dla Violi :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lut 2006, 22:43

Ale mecz na Ennio Tardini :]

Po 20 minutach Viola na deskach. Bojinov zagrywa ręka w 3 minucie w polu karnym i 11 :!: Samplicio na 1;0 :] Potem błąd Lobonta który wypluł piłke i Bresciano na 2:0 - mocna bombą po długim - :shock: :shock: :shock:

Myśle sobie niech Barca zacznie grać bo na Ennio Tardini po mecz :roll:

Ale "hola hola" jak mówi poseł Cymański :P

Bojinov wzią się do roboty. Głowa na 2:1 - wrzuta Pasquala a jak - potem zgubił Couto - Toni mu strącił piłke głowa i 2;2 do przerwy :shock: Po przerwie tylko Viola grała :] Jorgensen i Jiemez i 4:2

Od 70 minuty Parma grała w kości. Już byli zorbici. Głupie zachowanie Morfeo czy nawet wcześniej Corradiego. Choć Bojinov też chciał zagotowac takiego wyjadacza jak Fernando Couto :twisted:

Kolejny mecz bez giola Luci Toniego ale miał mało okazi jedną setke głowa :] Dzis Bługar go zastapił :]

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 03 mar 2006, 9:56

Już w sobotę rusza 29 kolejka Włoskiej Serie A. Hitem tej kolejki będzie niewątpliwie mecz Romy z Interem. Roma wygrała 11 meczy z rzędu i My kibice Violi mamy nadzieję że ta passa skończy się właśnie na meczu z ekipą Nerrazzurich. Jednak dla nas kibiców najważniejszy będzie mecz Fiorentiny ze Sieną.

Siena:
Rok założenia: 1904
Nazwa stadionu: Stadio Comunale Artemio Franchi
Pojemnośc stadionu: 10,900
Prezydent: Paolo de Luca
Trener:Luigi de Canio
Barwy: Czarno-białe
Przydomek: Bianconeri
Sukcesy: brak

Siena w tym sezonie spisuje się zadowalająco. Zajmują 12 pozycje i nic nie wskazuje na to żeby musieli się bronić przed spadkiem. Tak więc najważniejsze założenie wykonują sumiennie. Druzyna Sieny w tym sezonie zebrała 32 punkty. Wygrali 8 spotkań, tyle samo zremisowali i 11 razy schodzili z boiska pokonani. Bilans bramkowy: 32-41. Do pierwszego w tabeli Juventusu tracą 38 punktów, natomiast do Fiorentiny 21. Najlepszym strzelcem Sieny jest Enrico Chiesa. Wszyscy bardzo dobrze znają tą postac. Jest to były gracz Fiorentiny, który przyszedł do naszego klubu z Parmy. Jednak kłopoty finansowe zmusiły zarząd do sprzedania tej super gwiazdy. W tym sezonie dla Sieny zdobył 10 bramek. Jak na swoje 34 lata jest w dobrej dospozycji. To nie jedyny zawodnik na, którego musi uwazac nasz zespół. Z Chiesą w ataku gra Erjon Bohdani, który strzelił 7 bramek. W obronie grają dwaj bardzo doświadczeni defensorzy Nicolla Legrotaglie i Igor Tudor. Obaj są wypozyczeni z Juventusu. Siena utrzymuje bardzo dobre stosunki z Juve więć nie jest dziwne że gra tu kilku zawodników do których prawa ma Stara Dama.

Siena ostatnie 5 meczy zagrała zadowalająco. 2 zwycięstwa, 2 remisy i porażka. Oto wyniki:
Siena-Ascoli 1:1
Messina- Siena 0:0
Siena-Roma 0:2
Udinese- Siena 1:2
Siena-Sampdoria 1:0
Jak widać ze statystyk ich forma rośnie!

Siena w tym i poprzednim sezonie spotkała się z Fiorentina 3 razy. Wyniki tych spotkań:
04/05 Fiorentina- Siena 0:0
04/05 Siena-Fiorentina 1:0
05/06 Siena-Fiorentina 0:2

Przypuszczalne składy:
Fiorentina: Lobont – Ujfalusi, Pasqual, Danieli, Kroldrup – Fiore, Jorgensen, Brocchi, Donadel – Bojinov, Toni

Siena: Fortin - Negro, Colonnese, Legrotaglie, Tudor – D`Aversa, Vargassola, Locatelli, Molinaro – Volpato/Bohdani, Chiesa

Siena nie jest wygórowanym przeciwnikiem, ale wiadomo jat to jest z takimi drużynami skazanymi na porażkę. Goli na pewno nie zabraknie. Bojinov się rozbrykał, strzela coraz więcej bramek, jest głównym kandydatem do ataku z Tonim. Wynik obstawiam 2:0.

Zapraszamy wszystkich na czat podczas meczu oraz do typowania w Viola Typerze. Mecz odbędzie się na stadionie Artemio Franchi w niedzielę o godz. 15.00.

www.acffiorentina.pl

FORZA VIOLA

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 mar 2006, 15:12

Balon wyczerpująca zapowiedz tego spotkanie we Florencji :wink: Jak napisałeś Roma - Inter = hit kolejki :] ale nie mniej ciekawie będzie na Luigi Ferrarisa gdzie Sampdoria podejmie Juve. Już Novellio wie jak grać z Juve. No i oczywiscie mecz Viola - Siena bedzie ciekawy. Derby Toskani - popszednie derby z Livrono Viola przegrała teraz gra u siebie - Może zdradze troche to co póżniej będzie napisane na stronie głownej - chyba mi wybaczy Agniesza to :wink: ale Derby rządza sie swoimi prawami ale w tym meczu prawo ustala Viola :twisted:

Inny wynnik niż zwyciestwo drużyny Prandelliego to będzie niespodzinka bo doskonale wiemy jak Viola gra na Stadio Artemio Franchi. Wraca w druga lini Brocchi który był zawieszony na jedną kolejke a jak wiemy jest w świetnej formie. Pasqual po debiucie w kadrze narodowej. A Siena to typowy zespół własnego stadionu. Ostatnio co prawda zwyciestwo z Sampdoria :roll: którego nikt sie nie spodziewał. Ale to była bardzie porazka Samdori niż zwyciestwo Sieny :wink: Ten mecz ma jeszcze inne ciekawe wydarzenie "w tle" to wydarzenie "nazywa" sie Enrico Chiesa :]

Luca ta bramka w reprezentacji może sie przełamał choć wątpie by strzelił w tym meczu bramke bo znów rywal sie skupi bardzie na nim a np. jak napisałe młody Bojinov może brykać :wink: Równiez stawiam 2:0 dla Violi po bramkach jak Brocchiego i Bojinova.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 mar 2006, 12:44

Co tu taka cisza ? :roll:

Viola wybrała derby Toskani 2;1 w ostatnim momencie - Pazzini bohaterem z ławki pojedynku derbowego :] Zmienił Luce Tonie i wzią na siebie jego obowiązki. :wink: Choć przy tym golu liczyła sie tylko siła i zamkniete oczy :lol: Albo trafisz w piłke albo w rywala :lol:

Jednak nie sam mecz mnie teraz ciekawi a Rumuński bramkarz Violi Bogdan Lobont :!:

Pamietam jak w meczu którym debituował i póżnie z dwóch kolejnych [pierwszych w seire A] (mi. Inter) grał jak w transie. Zrobił na mnie i nie tylko na mnie duże wrażanie. Przyszedł w zimie z ławki Ajaxu by zastąpić kontuzjowanego Freya i wielu uważało że to taki transfer na alarm ale po pierwszym spotkaniech wynikało że bedzie pewnym punktem....

No własnie wynikało :roll: Nie wiem czy zwróciliście uwage ale w 4 ostatnich spotkaniech ligowych poipełnia ten sam błąd. Dwa takie błędy zakoczyły sie bramkami. Mianowicie wypluwa letkie i nie grożne [w niego] strzały

Z Lazio - bodajze strzał Liveraniego, wcześniej popszednie derby Toskani z Livorno podobny bład bez konsekwencji. Z Parma Corradi wypchniety do boku Lobont juz ją miał i wypluł przed siebie - Przejmuje Bresciano po długim na 2;0 :!: I wczoraj Chiesa schematycznie z lewej striny zwód na prawa noge strzał Rumun juz ja mi a nagle wypluwa :shock: do boku pod nogi Vergascoli ... [swoja droga Ufo sie nie popisał bo się wywrócił dając czas i miejsce Ennrioco Chiesie]

Co by sie z nim działo :?: te pierwsze mecze i dobre recenzje po nich tam mu zamieszły w głowie ? nie wierze w to zbytnio bo nie ma chłop 20 lat. Rozumiem jeden błąd - no dobra - dwa ale taka ilośc w przeciągu kilku spotkań ? :shock: i to w zasadzie takie same błedy. Zawsze wypluje piłke - wczoraj przeszedł samego siebie bo wypluł do boku gdzie był tylko gracz Sieny

Awatar użytkownika
Springfield
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Springfield » 12 mar 2006, 17:10

Wie ktoś moze z jakich powodow został przerwany mecz Cagliar - Fiorentina :?: :?: i kiedy odbedzie sie ten mecz :?: :!:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 mar 2006, 17:15

Springfield pisze:Wie ktoś moze z jakich powodow został przerwany mecz Cagliar - Fiorentina Question Question i kiedy odbedzie sie ten mecz Question Exclamation
Z powodu porywistego wiatru, termin nie jest jescze chyba znany

Awatar użytkownika
Springfield
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Springfield » 12 mar 2006, 17:17

Kendo heh dzieki , wlasnie to przeczytalem w twoim poscie w temacie AS. Roma , kurde bo tez to mialem ale na innym kuponie
:?

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 12 mar 2006, 17:55

Roma zaliczyła potkniecie z Ascoli, mam nadzieję ze Viola to wykorzysta. Taki odskok bardzo dobrzy zrobiłby na cała druzyne. Kibice by sie uspokoili.

Teraz trzeba to wygrac. Cagliari ma Suzo i Esposito. Bardzo dobrzy zawodnicy. Toni miał dzis niegrac, moze to i dobrze ze nie było meczu. Nie wiem czy sam Bojinov poradził by sobie :D Jest Pazzini, ale kto w akim razie na rezerwe :?: :?: :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”