Czego obecnie słuchacie? - Strona 12

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 09 kwie 2006, 10:31

Nie ma to jak dobry polski rap (sprzed paru lat) i buena vista social club :) Naprawdę piękne brzmienie.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 09 kwie 2006, 10:39

Ja to najczęsćiej słucham 50 centa G-Unita i w sumie tylko tego.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 22 kwie 2006, 9:13

Ja osobiście przepadam za muzyką Rap. Ma w sobie wiele przekazu, jest dobra dla młodej osoby, często dodaje wiary w siebie. Lubię również posłuchać punka, rocka itp. Ew. czasem mi wpadnie w ucho dobra produkcja clubbingowa, to mogę posłuchać.

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 23 kwie 2006, 13:09

...ja slucham kazdej muzy po troche ale z przewaga na hip-hop :twisted: :twisted: i potrzebuje pilnie teledysk Busta Rhymes feat. Mary J. Blige, Rah Digga, Missy Elliot, Lloyd Banks, DMX & Papoose - Touch It (Remix) :P :P

jak ktos go ma albo wie skad sciagnac to bardzo prosze o pomoc :lol:

Awatar użytkownika
Aguś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aguś » 13 lip 2006, 23:21

Ja nie jestem wybrednym zwierzakiem. Mozna powiedziec, ze slucham wszystkiego, aczkolwiek najchetniej jest to techno itp. Nawet moge posluchac metelu heh gdy jakis utwor wpadnie mi w ucho.. A czasem tak bywa. Po prostu wychowalam sie na roznych typach muzyki.. Reagge, techno, pop, rock.. Muzyka jest czescia mojego zycia. Potrafi zrobic ze mna wiele...

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 13 lip 2006, 23:44

Ja słucham Punk Rocka . Oczywiscie Green Day'a , Good Charlotte ale najbardziej mi pasuje brzmienie blink182 . Poza tym lubie posłuchać undergroundowych kapel anglojęzycznych takich jak Sherwood czy The Trews .

Awatar użytkownika
Aguś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aguś » 13 lip 2006, 23:54

adriano100 pisze:Ja słucham Punk Rocka . Oczywiscie Green Day'a
Podobaja mi sie niektore utwory zespoly Green Day.. Jest w porzadku... Jeszcze sie nie zdarzylo tak, zeby podobal mi sie caly repertuar jakiegos zespolu

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 14 lip 2006, 0:34

Ja nie mam jednego ulubionego gatunku muzyki , słucham metalu,punk rocka hip hopu (nie hip hopolo) ,techno i czasami muzyki pop zależy co wpadnie w ucho . A ulubieni wykonawcy to : Limp Bizkit , Papa Roach ,Slipknot , Disturbed , Green Day , z HH to OSTR , Tede , WYP3 , Abradab , Paktofonika . Techno to zależy co wpadnie w ucho.

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 14 lip 2006, 2:23

Każdej. Nie akceptuję szufladkowania się, bo to mocno ogranicza wyobraźnię i często hamuje pewny ciąg do poznawania rzeczy nowych i przekonywania się do nich. Co mi wpadnie w ucho, to słucham. Stale chyba lubię tylko Brodkę, Black Eyed Peas i 50Centa, a reszty niektóre single..

pzdr.

Awatar użytkownika
nEvErHoOd
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nEvErHoOd » 22 lip 2006, 16:51

głównie amerykański rap...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 22 lip 2006, 16:54

Aguś pisze:
Podobaja mi sie niektore utwory zespoly Green Day.. Jest w porzadku... Jeszcze sie nie zdarzylo tak, zeby podobal mi sie caly repertuar jakiegos zespolu
Jazy z was harkorowi punkrockowyscy! :o

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 22 lip 2006, 17:23

U mnie głowne rodzaje to techno, trance i house chociaz dla mnie nie ma az takiego podziału. Ogólnie techno ale tylko dobre techno.

najlepsi IMHO to:
armin van buuren
tiesto
atb
paul van dyk
ferry corsten (lubie pare piosenek)
beny benassi
above&beyond

i rozne mniej komercyjne kawałki :)

Awatar użytkownika
Aguś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aguś » 22 lip 2006, 18:24

Lakier pisze:
Aguś pisze:
Jazy z was harkorowi punkrockowyscy! :o
Haha no cos Ty.. przeczytaj moj inny komentarz.. nie powiedzialam przeciez ze tylko tego slucham.. Don't you think so?

Zreszta najwiecej mojej uwagi pada na clubbing... rytmy techno itp..

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 23 lip 2006, 10:20

ja tam jak zwykle oryginalna- słucham głównie muzyki brazylijskiej, czyli samby, bossa novy i tropicalismo :} Chico Buarque, Antonio Carlos Jobim, Gilberto Gil, Joao Gilberto, Astrud Gilberto, Toquinho, Miucha, Maria Bethania, Ive Mendes, Gal Costa, Daniela Mercury- to kilka nazwisk, które pewnie większości nic nie mówią, ale w sumie są w tej muzyce podstawowe. i głównie tych wykonawców słucham, bo żeby śledzić na bieżąco muzykę brazylijską musiałabym poświęcić zdecydowanie zbyt dużo czasu, czasem pieniędzy i w ogóle. w każdym razie chyba nikomu kto nie czuje klimatów latino nie polecam w ogóle próbowania tej muzyki (ew. bossa nova dla fanów jazzu), bo jest specyficzna i no... bardzo brazylijska :P ale reszcie http://www.allbrazilianmusic.com =)

oprócz tego standardowo, po trochu wszystkich gatunków. w sumie niczym nie pogardzę, chociaż za cięższą muzyką nie przepadam.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 lip 2006, 10:27

Ja ostrzejszej muzy raczej słucham. Metallica, Misfits, Offspring, Nirvana, System of a Down, White Stripes, Karcer (zespól mojego wujka :P). Coś w tym stylu. Niczym nie gardzę, ale to najbardziej mi pasuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”