Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Re: Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2012, 0:22

Pawel875 pisze:Chociaż... w sumie to już zeszło ze mnie. Myślałem, że wygranie CL smakuje lepiej :lol:
nie wiem... :mrgreen:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 maja 2012, 0:23

No i jest bardzo fajnie. Mialem jakas radoche widzac jak jak Drogba strzela tego karnego i radosc po, ile razy im sie udawalo wychodzic z tragicznych sytuacji to ich. Stara gwardia pieknie zakonczyla pewien etap, byloby dziwne zeby tacy gracze nie mieli na swoim koncie LM. No i oczywiscie kolejny plus, szwaby przegrywaja, nie mozna tego pominac :wink:

Jestem tylko ciekaw jak bedzie wygladal przyszly sezon w Chelsea pod wzgledem motywacji, obawiam sie o powtorke z Interu po odejsciu Mou, ale to w sumie nie gadka na teraz.

A Robben... swoisty fenomen. Nie wiem co w tym klubie jest nie tak, ze on ciagle strzela karne - ogarneli sie dopiero na konkurs 11tek, ale bylo juz za pozno. Gomez i to co zjebal w tym meczu to tez druga sprawa, zamieniajac druzynami dzis Droge i Gomeza, wynik moglby byc 3:0 dla Bayernu.

No i dla kibica Realu posredni plus - Tottenham poza LM + ostatnie plotki o Modricu = wieksze szanse na pozyskanie. Aczkolwiek samego Tottenhamu szkoda, i przepis jest do dupy - powinno grac 5 druzyn z Anglii po prostu, a nie odbierac LM zespolowi ktory zasluzyl na nia praca przez caly rok.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 maja 2012, 0:26

Chociaż... w sumie to już zeszło ze mnie. Myślałem, że wygranie CL smakuje lepiej
Nic nie smakuje lepiej od wygrania LE :mrgreen:

W Superpucharze CFC-Atleti <<< mecz przyjazni 8)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2012, 0:27

Dr.Football1 pisze:W Superpucharze CFC-Atleti <<< mecz przyjazni 8)
Podobno po golu Torresa ma być minuta ciszy :afro:

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 20 maja 2012, 0:29

No chyba, że Torres z Falcao zamienią się miejscami :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 maja 2012, 0:29

dexter12 pisze:No chyba, że Torres z Falcao zamienią się miejscami :D
Wlasnie to samo chcialem napisac :P

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 20 maja 2012, 1:55

Panowie, przecież to oczywiste, że najlepiej smakuje wyeliminowanie Realu z Ligi Mistrzów :o

Chelsea wygrała tę edycję zasłużenie, wielokrotnie podnosili się z kolan i pokazywali prawdziwy charakter. Najpierw comeback z Napoli, potem nieprawdopodobny dwumecz z Barceloną, teraz finał po karnych z Bayernem. Bawarczycy mieli więcej z gry, ale niewiele z tego wynikało. Tak jak pisałem po meczu z Barceloną, że obrona Chelsea wcale nie była dobra (a po prostu szczęśliwa), tak teraz muszę przyznać, że defensywa The Blues zagrała naprawdę świetne spotkanie. Praktycznie oprócz sytuacji Olicia, gdy strzelał/podawał po długim rogu i sytuacji bramkowej Mullera Bayern nie mógł sobie stworzyć klarownej okazji. Karny bardzo przypadkowy (podyktowany słusznie, ale po głupim faulu Drogby w niegroźnej sytuacji). A propos - trzeba przyznać, że mecz był sędziowany na naprawdę świetnym poziomie, warto zapamiętać sobie portugalskiego arbitra. Indywidualnie słowa uznania dla Drogby, wielkie jaja pokazał też Neuer, kapitalnie jedenastki bronił Cech. Do pełni hollywoodzkiego finiszu zabrakło tylko, żeby Butt zmienił w końcówce dogrywki kogoś z pola i też wykonywał jednego z karnych :lol: . Swoją drogą piękne obrazki jak Terry wznosił puchar, biorąc pod uwagę traumę sprzed czterech lat :jupi:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 20 maja 2012, 9:03

Przeciętne widowisko, momentami ocierające się poziomem o finał PP. Jedna drużyna próbowała grać w piłkę, druga prezentowała styl z którego słynie. Jak widać można być piłkarsko słabszym w ćwierćfinale, półfinale i finale a wygrać LM. This is football.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 maja 2012, 9:15

Kiedy Grecja wygrywała w 2004 Euro mówiono, że taki cud może zdarzyć się raz na 100 lat. Jak widać wystarczyło 8 lat. Od dzisiaj można mówić na The Blues Grecja 2012. 7 pamiętnych meczów greków i 7 pamiętnych meczów Chelsea (dwumecz Benfica, Napoli, Barca + finał Bayern).
Cóż za ironia losu i niesprawiedliwość futbolu. Ale tak było zawsze. Puchar wygrywa drużyna słabsza od Benfici, Napoli, Barcelony czy nawet Bayernu. Nie przypominam sobie kto przed Grekami miał takie szczęście w drodze po trofeum. Chelsea ten limit wyczerpała zapewne i chwała im za to.
Bayern frajerzy dekady. Przegrali wszystko. Robben to wrzód na tyłku w grze zespołowej. Nie rozumiem czemu taki Lahm nie bił tego karnego w dogrywce.

"Chelsea wygrała zasłużenie" ->

Oszczędźcie mnie bo umrę ze śmiechu.

W ogólę postawę takiej drużyny jak Chelsea można skwitować słowami samego Drogby:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 maja 2012, 9:58

Obrazek

Wciąż nie mogę uwierzyć w co się stało. Szwaby przeważali non stop grali tak jak by grali u siebie... :P Słabo to wyglądało bo nasze kontry ginęły gdzieś w okolicach pola karnego rywali a nawet często przed nim. Bramka Thomasa podłamała moje nadzieję bezlitośnie. Didier DROGBA co to za zawodnik !! Jak ja skakałem i krzyczałem w pubie, gdy posłał głową tą piłkę do bramki :jupi: co to był za radość!! Jeszcze brakowało, żeby w ostatniej sytuacji meczu rozstrzygnął wszystko z wolnego... ale przeszliśmy do extra time'u walczyć dalej. Ta bramka przywróciła nadzieję piłkarzom a tu kolejna sytuacja grozy KARNY dla Niemców. To się nie mogło dziać na prawdę... karny w dogrywce jak sobie poradzimy jeśli strzelą czy Drogba znowu uratuję nas i wyrówna?! Podszedł Robben, ale to spieprzył nie miłosiernie !!! Cech to obronił !! Kolejny szał radości !!. I w końcu rzuty karne pełno nerwów! Mata nie strzela co za początek serii rzutów karnych!! Tragicznie cały czas piasek w oczy, ale bohater Petr Cech pięknie bronił może niektórzy nie zauważyli, ale Cech bronił 6 karnych ogólnie w tym meczu i za każdym razem rzucał się w prawidłową stronę !! Co za wyczucie !!! Bohater tej edycji LM w Chelsea!!! Petr CECH!! W dodatku to dzisiejszy solenizant !! :pijemy: Wybronił sobie najlepszy prezent na świecie :D

Bayern był lepszą drużyną przez większość spotkania, ale nie robili nic więcej niż Barcelona czyli atakowali raz po raz a wykończenie akcji ... zostawili w domu. Gomez to się po prostu w pale nie mieści co ten człowiek marnował. Ribery jechał Bosingwe tam jak chciał czyli to co można było przewidzieć, ale takiego frajerstwa pod bramką przeciwnika nikt się nie spodziewał po Niemcach. Współczuję Robbenowi... chłopina musi się strasznie czuć, ale taka jest piłka takie są rzuty karne... były kolega z drużyny Terry może mu powiedzieć, że wie jak się czuje. Brawa dla rywala za straszenie wymagający mecz :brawo: :brawo: :brawo:

Pobić Niemców w takich okolicznościach to marzenie, które się spełnia !! Grali u siebie na własnym stadionie, przeważali, non stop atakowali nie dając chwili wytchnienia, ale zostali pozbawieni możliwości podniesienia pucharu bezwzględnie i okrutnie ! Tottenham Hotspurs w TV4 w następnym sezonie :jupi: Chelsea pierwszy klubem ze stolicy, który wygrał UCL :chill: I pomimo słabego sezonu w lidze i skończenia na 6 miejscu zagramy w następnej edycji :jupi: Piękna noc!!

Obrazek
Obama and world leaders watching the Chelsea vs. Bayern overtime shootout at the G-8 summit.
Mina Merkel przepiękna :D

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 maja 2012, 10:10

kajo drugi obrazek nie działa
a na pierwszym po lewej stronie nad murzynem w garniaku galliani? :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2012, 10:12

Cieszy też to, że prawdopodobnie RDM zostanie na kolejny sezon, co z perspektywy kibica klubu 'zza miedzy' jest bardzo dobrą informacją :smoke:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 maja 2012, 10:21

Didier Drogba, co to jest za napastnik 8) Brawa dla Chelsea.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2012, 10:26

Najlepsze jest to... ze jest to chyba najgorsza Cheslea za czasow Abramowicza albo jedna z najgorszych (wystarczy popatrzec na lige) a wygrali to co bylo przez lata nieosiagalne. wiekszosc obecnie graczy Cheslea to jzu starsze wygi, lekko przykurzone i wypalone. Trener tez najslabszy albo jeden z najslabszych jacy rpacowali u Romka... a jednak :!: Jestem ciekawy jakie teraz beda losy Chelsea... Jesli Di Matteo zostanie to moze to byc gwozdz do trumny - watpie aby po wygraniu nie dostal szansy :!: hmmm ciekawe jakie transfery aby zainstniec w Anglii Romek musi sie psotarac bo ciezej wygrac Premiership w obecnych czasach niz LM na moje oko a napewno w pszyszlym sezonie

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 20 maja 2012, 10:37

Wygrał klub, który przez większość meczu z najlepszymi muruje bramkę. Porażka futbolu. Bayern i Barcelona były lepsze tylko nieskuteczne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”