EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwacja - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 10 cze 2012, 22:59

League pisze:http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/eur ... tory.shtml

Hiszpańskie gwiazdy już na murawę narzekają :rotfl4: :rotfl:
Akurat mają racje ,choć wiadomo murawa taka sama dla obu drużyn ,ale to stylowi gry Hiszpanow bardziej przeszkadza,co w jakimś małym stopniu może ich tłumaczyć.To ,że Xavi coś na ten temat akurat wspomniał to już norma :chill:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2012, 23:01

Bardzo fajny mecz Chorwatow,ktorzy wraz z Rosja zrobili na mnie najwieksze wrazenie jak o tej pory,choc z pochwalami trzeba jeszcze poczekac,bo turniej dopiero sie rozpoczal.

Genialny Mandzukic dzisiaj. Dwie bramki,wiele wygranych pojedynkow glowkowych,sporo wiatru w przodzie. Jak dla mnie tytul man of the day zdecydowanie przyznalbym wlasnie Mario.

BRAWO HRVATSKA !

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2012, 23:04

Drugi gol Mandżukica z głowy to weltklasse. Gdzieś tam toczyła się dyskusja jak on gra głową. No nie oglądam go często, ale na podstawie tej sytuacji, można stwierdzić, że tylko ktoś kto potrafi bańką grać dobrze mógł coś takiego zrobić :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2012, 23:06

Kamil232 pisze:Drugi gol Mandżukica z głowy to weltklasse. Gdzieś tam toczyła się dyskusja jak on gra głową. No nie oglądam go często, ale na podstawie tej sytuacji, można stwierdzić, że tylko ktoś kto potrafi bańką grać dobrze mógł coś takiego zrobić :wink:
Nie chwalac sie ja zem to uczynil :wink:

Dla mnie Mandzukic to absolutny top Bundesligi w grze glowa. Do tego jak na swoje jest bardzo ruchliwy i calkiem niezly technicznie. Super gosc.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 10 cze 2012, 23:12

League pisze:http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/eur ... tory.shtml

Hiszpańskie gwiazdy już na murawę narzekają :rotfl4: :rotfl:
Juz przed meczem bylo o tym mowione i w sumie mieli troche racji bo murawa w najlepszym stanie nie jest co sie dalo zauwazyc ogladajac mecz.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 11 cze 2012, 0:05

Trzeba się przyzwyczaić, że gdzie nie zagrają gracze Barcelony, to będą narzekać na murawę - ostatnio jest to standard w ich wykonaniu... złej baletnicy...

btw. bardzo fajnie pokazała się Chorwacja, ale co tu dużo gadać, Irlandia to najsłabsza póki co ekipa na tych mistrzostwach... Praktycznie dali dwa gole w prezencie Chorwatom i mówię tu o 1 i 2 bramce, bo główka na 3-1 to była jedna z ładniejszych bramek turnieju.

Jestem ciekaw jak Chorwacja zaprezentuje się na tle mocniejszego rywala, bo Irlandczycy podobnie jak Czesi z Rosją, to bardziej pomagali niż utrudniali strzelanie goli rywalowi.

Balotelli i Torres dziś rywalizowali, kto zmarnuje lepsze sytuacje ;)

Ogólnie, grupa ciekawa, bo Chorwaci zamieszają wśród faworytów... Irlandia - niestety, outsaider...

Typowałem, że Hiszpanie dziś ograją Włochów, sugerowałem się tymi aferami, wynikami przed turniejem, kryzysem w kadrze - Ale Włosi zaskoczyli pozytywnie, remis jak najbardziej sprawiedliwy, chociaż gdy Hiszpanie wpuścili napastnika - to zaczęli seriami zagrażać bramce Włochów, gdyby Torres wykazał się lepsza skutecznością, to pewnie remisu by nie było... Czy zagrał by lepiej Soldado ? Nie wiem... Ale też trudno mi pojąć, czemu Del Bosque wyszedł na mecz bez napastnika ? - zdecydowanie brakowało zawodnika jaki zamieszał by w defensywie Włochów ... Dziwna decyzja...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 cze 2012, 7:58

Paradoksalnie wczorajszy dzień przyniósł fatalne rozstrzygnięcia dla Chorwatów. Ich zwycięstwa nad Irlandią można się było spodziewać, z kolei remis w meczu Włoch z Hiszpanią oznacza, że jest Chorwaci chcą grać dalej, to jedną z tych ekip będą musieli pokonań... Bo chyba nikt nie liczy na to, że Włosi lub Hiszpanie stracą punkty z Irlandią.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 11 cze 2012, 9:09

Torres to powinien na stałe przykuć się do ławki. Trzy setki zmarnował. Buffon ośmieszył go totalnie przy tej pierwszej akcji 1 vs 1.
Szkoda mi Iniesty bo najlepszy na boisku wczoraj. Hiszpanie nie grali jak Barca i to było kluczowe. Balotelli :haha: Akcja sam na sam z Casillasem a ten truchta jak na treningu :lol:
Co do La Roja to powinni zagrać Sergio-Xavi-Iniesta w pomocy, Cazorla(Navas)-Negredo(Llorente)-Silva atak. Ale w meczu z Chorwatami raczej Del Bosque zmieni tylko Cesca na Negredo/Llorente.

Liczę na Chorwację z Włochami, nigdy jakoś Italii nie lubiłem.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 cze 2012, 10:51

Ja wciąż ubolewam, dlaczego Soldado nie został powołany na te mistrzostwa. To obecnie najlepszy hiszpański napastnik, typowy striker, nie jakiś nieudacznik jak Torres czy "czasem coś dobrego zagram" Negredo. Del Bosque dysponując taką drużyną ustawia ją fatalnie taktycznie. Jakieś pokraczne 4-6-0, z Fabregasem, który był równie przydatny Barcelonie co połamany Villa. Jakoś się wybronił, bo załadował bramkę, ale Hiszpan mimo wszystko poziom prezentuje niebywale niski.
Silva wczoraj też nie szarpał, dwie trzy akcje i asysta. Xavi nie był modelowym rozgrywającym, i w pojedynku plejmejkerów Pirlo zdecydowanie go rozłożył na części. Zresztą Xavi powinien imo grać bardziej cofnięty, gdzieś w środku boiska, a nie za środkowym napstnikiem, którego nie było. Tam właśnie powinien grać Fabregas bądź Mata. Wciąż jestem zdania, że Hiszpanie trofeum nie obronią, ale do finału dojdą. Tam przegrają z Niemcami bądź Holendrami.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 cze 2012, 10:58

Ktos kto pisze o Torresie "nieudacznik" musi miec chyba z 10-13 lat...

Moim zdaniem Del Bosque koncertowo marnuje ogromny potencjal tej ekipy... jesli na pozostalem dwa mecze wyjdzie znowu para Busquets - Xabi i bez Torresa, ktory wczoraj faktycznie nie strzelil, ale mial wiecej okazji niz cala druzyna wczesniej to moze i wygra bo jednak Chorwacja i Irlandia to nie sa druzyny, ktore powinny miec jakiekolwiek szanse w starciu z Hiszpania, ale bedzie to znaczylo, ze jest idiota.

Moim zdaniem "rozstrzelanie" Torresa jest dla Hiszpanii kluczowe w tych mistrzostwach bo Llorente i Navas nie pasuja do tej druzyny a Negredo jest dwie klasy za slaby.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 11 cze 2012, 11:05

co ciekawe w hiszpanii najwieksze gromy spadaja na Arbeloe. kibice rzadaja Juanfrana, Arbeloa dla miazdzacej wiekszosci Hiszpanow jest delikatnie rzecz ujmując popierdółką.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2012, 11:07

Trzeba się przyzwyczaić, że gdzie nie zagrają gracze Barcelony, to będą narzekać na murawę - ostatnio jest to standard w ich wykonaniu... złej baletnicy...
swoja droga to smieszne. jak cos zle to Barcelona. Jak dobrze to juz kadra Hiszpanii. Narzekal Iniesta najlepszy na boisku i chyba nie chcesz mi powiedziec ze pilka jemu skakala.

Jednak najfajniejsza jest prasa w Madrycie. Skarzy sie na murawe itp. a jak Real zapuszczal trawe i jej nie podlewal to bylo wszysko cacy.

Tak jak pisalem przed ME. Xabi i Sergio razem nie powinni grac. Xabi jest dobry ale to bardziej Busquets jest potrzebny kadrze. Poza tym gra bez napastnika to tez nie jest dobre wyjscie. Pomimo faktu ze Torres zwalil kilka pilek pokazal jak sie gra na szpicy. Chcialbym zobaczyc Llorente w ataku.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 cze 2012, 11:09

Ktos kto pisze o Torresie "nieudacznik" musi miec chyba z 10-13 lat...
I widzi jak ten chłopak gra. To cień samego siebie i nie pomogą bramki z tyłka przeciwko Barcelonie czy hattricki z drużynami z dołka tabeli. Nie wmówisz nikomu, że Soldado nie wciąga go nosem. Torres pojechał na Euro za historyczne zasługi, a nie za strzelenie 6 superważnych bramek w Premier League. Nie jestem hejterem, wręcz bardzo go lubię, ale jedyne co ten chłop w tej chwili ma to szybkość. Może się ponownie odblokuje i zatnie na kolejne 10 meczów, a może i nie, i miałki Negredo będzie za niego hulał. Gra jakby kosztował 15 milionów, a nie 50. Abramowicz codziennie musi odprawiać pokutę.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 cze 2012, 11:10

Professor Chaos pisze:Torres to powinien na stałe przykuć się do ławki. Trzy setki zmarnował. Buffon ośmieszył go totalnie przy tej pierwszej akcji 1 vs 1.
Nie wiń Fernando nie wszyscy są takimi ogórkami jak Valdes by się na to nabrać ;)

Wszyscy winią teraz Torresa w prawdzie zjebał te sytuację, ale świetnie je sobie wypracowywał i zabrakło trochę szczęścia. W dodatku gołym okiem było widać jak odmieniła się gra Hiszpanii po jego wejściu, gdzie piłkarze mieli kogoś z przodu do kogo mogli podać prostopadłą piłkę. Decyzja del Bosque o wyjściu bez napastnika była strzałem w stopę.

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 11 cze 2012, 11:11

Bo Torres jest nieudacznikiem od jakiegoś czasu. W Chelsea jest tylko zmiennikiem, a w Hiszpanii nawet emerytowany Raul jest od niego lepszy (a nie mówię o Soldado!).Torres mógł wygrać ten mecz dla Hiszpanii. Na EURO w zasadzie pojechał tylko dlatego, że dobił Barcelonę w dwumeczu, w którym Chelsea i tak prowadziła.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”