---> Rap <--- - Strona 111

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 09 maja 2009, 21:24

byłem na Pezecie i Guralu ten pierwszy nie robi nic szczególnego ten drugi robi bragga i jego kawałki są bardzo znane więc takie np. Złote Maski to cała sala napierdalała , polecam koncerty Gurala bo dobrze potrafi rozkręcać imprezy ;D

Pihu gra same sztosy na koncertach więc jak ktoś idzie i zna tracki Piha to bawi się zajebiście , ja byłem dwa razy i za niecałe 2 tygodnie jade 3 raz :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 maja 2009, 21:43

tak a jak pajacuje tez Ci sie podoba?

Pihu gra dosc fajnie. bylem chyba ze 3 razy i sie nie zawiodlem.

Pezet nic szczegolnego? o kochany...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 09 maja 2009, 21:50

no ja jak byłem na koncercie Gurala to na samym początku się dojebał do kolesia od nagłośnienia że bit za cicho :D ale to raczej było dla publiki bo co chwila pytał czy wystarczająco głośno , później z Qlopem wyjarali spliffa na scenie :D więc nie było żadnych elementów pajacowania , a ty o jakich mówisz?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 maja 2009, 22:02

prawie na kazdym koncercie sa jakies uwagi do akustyka pod wzgledem naglosnienia, wiec to jest normalka, aby zoptymalizowac przekaz audio. jaranie spliffa to tez norma, wiec ja mowie zupelnie o czym innym. otoz, zeby nie bylo. bylem w zasadzie na 3 koncertach gurala. na pierwszym z nich bylo bardzo dobrze. na drugim wrecz tragicznie. napierdalal mikorofnem o glosnik, az akustyk wyszedl na scene. potem zaczal sie tarzac po tej scenie, jak szaman. zaczal jakies glupoty gadac, zeby pokazac mu lepszego rapera od niego. natomiast na trzecim koncercie wytrzymalem 2 piosenki:)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 09 maja 2009, 22:12

rozumiem że na trzecim wytrzymałeś tylko 2 bo nie lubisz jego teraźniejszej twórczości :) ?

są gusta i guściki ;D niektórym np. podobają się koncerty OSTR'a , ja np. go nie słucham ale na koncercie byłem i mi się nie podobało

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 maja 2009, 22:15

Mam podobne odczucia po Guralu. Byłem dwa razy. raz grał kawałki do połowy i non stop gadał do publiczności. Ale to było na otwartym. Z kolei w klubie zjarał odsłuchy.

Na Pezecie też byłem dwa razy. W Zielonej Górze, gdzie oprócz niego na tym samym koncercie byli 2cztery7,Molesta, Gural i O.S.T.R to Pezet najlepiej rozgrzał publiczność. W klubie było podobnie, tyle że niestety mało z tego koncertu pamiętam. To było niedawno na Zielonej Trasie w Bydgoszczy. Niestety wszyscy pół nocy zarwali w bydgoskim szpitalu, bo kilku chłopaków z ekipy z Poznania zostało pobitych. Z tej historii pamiętam tylko tyle, że Małolat to zajebisty koleś :wink: Naprawdę najbardziej spoko.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 maja 2009, 22:33

nie, bo to bzłlo na zielonej trasie w warszawie. pierwszy gram ramona, potem mial grac gural, bo wiadomo pezet w domu, to chcialby na koncu, moze nawet cos dluzej by zagral. ale gural sie spoznil i pawel musial grac. akurat wychodzilem z fresha wlasnie z pezetem przypadkiem. po porstu przyszedlem tam dla pezeta.

ja bylem raz na plomieu raz na pezet solo. plomien rozpierdolil klub na dzrazgi, powaznie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 maja 2009, 9:42

Kulek byles w nd?

Supergrupa- pierwszy raz o nich slyszalem i musze powiedziec ze bylem w szoku jak zobaczylem Kaste i Gurala :shock:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 maja 2009, 9:49

A jednak to prawda, że się zajmuje rapem.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 maja 2009, 22:06

co sadzicie o nowej plycie 3 wymiaru - zlodzieje czasu ?
dla mnie kawal dobrego rapu , swietne teksty (zlap za bron) swietne bity , chlopaki odwalili wg mnie kawal dobrej roboty , na pewno plyta jest w czołówce wydanych w tym roku , zobaczymy co sie wydarzy dalej , narazie pozostaje radowac uszy balsamem z tej plyty , czekam na wasze opinie :)

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 12 maja 2009, 22:54

to moja opinia z poprzedniej strony, po przesluchaniu oryginału:

"bez jakiejś wielkiej rewelacji, jak dla mnie obydwie płyty za mocno zmiksowane, mnie to przynajmiej po uszach bije.. Ale tekstowo bardzo dobrze i ciekawie, chociaż nie ma tu tak głębokich kawałków jak u Mesa (dwadzieścia pięć czy smak życia) lub piha 2 cd, ale produkcja ponad przeciętną.. Kilka kawałków godne polecenia, ale to właśnie te single promujące.. Feat Fokusa naprawdę dobry..
Możliwe że moja ocena tej płyty jest przyćmiona ostatnimi produkcjami- Mesa, Piha- ale chyba rzeczywiście chłopaki trzymają dobry poziom, bez większych rewelacji.."

Złap za bron- jak dla mnie najlepszy kawałek obok Złodziei Czasu i Bezimiennych

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 13 maja 2009, 8:12

Nie chcę być nie miły, ale porównywanie Mesa do 3W jest lekko nie na miejscu :> 3W jak zwykle, bardzo techniczna płyta, bardzo żywa i ciekawa. Szad dla mnie pokazał się z najlepszej strony.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 maja 2009, 11:47

wiesz co Bienias, ja w sobote bylem na momencik doslownie, a w niedziele bylem na kawalko sokola i pona i calej molescie, bo cos chorowity jestem ostatnio a za lekko sie ubralem i nei moglem ryzykowac. zaluje cholernie, ze opuscilem IAM, bo pierdolneli podobno konkretnie.

dla milosnikow winyli. niedlugo wychodzi wosk 'zamach na przecietnosc', w porozumieniu z junoumi. ja sie jaram. biore w ciemno.

druga sprawa bo nikt nie wrzucil. sprawdzcie ortege cartel.

i trzecia. odnosnie WFD

Kod: Zaznacz cały

Prezentujemy wielki powrót legendarnej formacji WARSZAFSKI DESZCZ. Jak informuje wytwórnia Wielkie Joł, już 6 czerwca premiera ich nowego albumu zatytułowanego "Powrócifszy...". 
Nowe produkcje legendarnej formacji Warszafski Deszcz to przełomowe wydarzenie na polskiej scenie muzycznej.Tede i Numer Raz postanowili reaktywować formację Warszafski Deszcz i wrócić do korzeni.

Nadchodzący album Warszafskiego Deszczu to niesamowita muzyczna podróż w czasie. "Powrócifszy..." to nie tylko wyśmienita propozycja dla wszystkich, którzy pamiętają lata '90, ale również znakomita lekcja historii dla młodszych słuchaczy.

Na płycie rapują głównie Tede i Numer Raz. Oprócz nich pojawią się tylko Metropolia, czyli Krit i Ryba aka Kiełbasa. Ci sami raperzy, którzy wystąpili na pierwszym krażku Warszafskiego Deszczu zatytułowanym "Nastukafszy..." wydanym w 1999 roku. Ponadto na "Powrócifszy..." pojawi się wokalistka Seta.

Warstwę muzyczną albumu tworzą kompozycje wielu znakomitych producentów. Pojawią się między innymi utwory SirMichu, Kixnare, Matheo, Erio, OSTR oraz Rainydays Productions, czyli Luxona i Dj Steeza. Za wszystkie akcje na gramofonach odpowiedzialni są Dj Macu i Dj Abdool.

Jak zapewnia wytwórnia Wielkie Joł album zatytułowany "Powrócifszy..." pojawi się w sklepach 6 czerwca, a już od 15 maja rusza oficjalny preorder w sklepie internetowym Merlin.pl. Ci, którzy zamówią płytę tą drogą otrzymają przesyłkę już 5 czerwca, czyli dzień przed oficjalną premierą sklepową. Płyta "Powrócifszy..." będzie również dostępna w postaci legalnych plików mp3 do kupienia w Portalu Hip-Hop.pl.

6 czerwca 2009 z okazji premiery płyty "Powrócifszy..." odbędzie się premierowy koncert promocyjny w salonie EMPiK Megastore Junior, w Warszawie, przy ulicy Marszałkowskiej. W planie wieczoru koncert promocyjny, spotkanie z fanami oraz podpisywanie płyt. Start już o 20:00. Prowadzenie: Rufin MC. Następnie zapraszamy na oficjalne afterparty do klubu Harlem. Imprezowa podróż w czasie do lat '90 dwudziestego wieku. Na gramofonach Dj Abdool i Dj Tkaczu, prowadzenie również Rufin MC.
aha i zapisujcie sie do newslettera na muzykaemocjonalna.com, to szybciej poznamy szczegoly

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 13 maja 2009, 13:35

El-Polacco
nie porównałem 3W z Mesem (czy odwrotnie), chodziło mi tylko o to o czym traktują utwory- u Mesa i Piha są głebokie refleksje, ciekawe przemyślenia, nieprzeciętne spojrzenie na świat, a takiego kawałka chyba nie ma- oprócz Złap za broń. moze jak przeslucham więcej razy to coś innego powiem, na razie po tych kilku sluchaniach takie jest moje zdanie

kulek, Ortege wrzucił Premo kilka stron wczesniej- jak dla mnie naprawde dobry kawałek, daje mi kopa by w weekend sprawdzic wszystko od nich- co tam kiedys poleciles ;)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 maja 2009, 17:32

a jak Preemo wrzucil to zwracam honor

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”