Manchester City (zbiorczy) - Strona 111

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2014, 22:53

QPR grało o utrzymanie, WHU o nic.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 maja 2014, 22:56

Grające o nic WHU już kiedyś odebrało w ostatniej kolejce mistrzostwo Manchesterowi United (1995) czy Tottenhamowi Ligę Mistrzów (2006), więc można powiedzieć że to specjaliści od spotkań o nic w ostatniej kolejce :lol:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 maja 2014, 22:58

WHU to jeden z lepszych 'autobusów' PL.Ja tam skóry na niedźwiedziu jeszcze nie dzielę,nazbyt pokopany sezon mamy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2014, 22:58

U siebie grali.Dajcie spokój czy ktos widział dzisiaj jak AV goni wynik? Dali pograc juniorą i ogólnie mecz był na lajcie. Już widze jak WHU idzie na noże przed urlopem :wink:

Ryba- przestan z tym autobusem, przypomniec wyniki z WHU w tym sezonie?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 maja 2014, 23:00

Gonić nie gonili,ale bronili się świetnie.Do pewnego czasu.....Zaraz się okaże,że Villa mecz bez walki oddała.Everton pewnie też :lol:
MGiggs pisze:Ryba- przestan z tym autobusem, przypomniec wyniki z WHU w tym sezonie?
Nie trzeba.WHU bronić potrafi.Dziś Villa też potrafiła długo nas powstrzymywać i kto wie czy by nas raz nie skontrowali gdyby worek z bramkami się nie rozwiązał.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2014, 23:03

Nie dorabiaj idealogi bo jak mozna porównac AV z Evertonem? Everton walczył grał i atakował, LAmbert wprowadza 18 letniego łebka by dac mu zadebiutować oraz kolejnego dzieciaka- faktycznie tak by sie zachowywał jakby walczył o utrzymanie.AV tylko broniła do 1 gola coś jak San MArino w swoich meczach, praktycznie 11 w polu karnym ba nawet nie mieli nikogo na desancie.Dostali gola wprowadzili 18 latków-faktycznie poszli na noże. Bronili tak znakomicie że dostali 4 gole- to był mecz do 1 gola.

Rozumiem gre murarka- ale chyba nawet Chelsea nie grała czasami całym zespołem w polu karnym. Po golu na 1-0 pokazali jak walczą i jak zalezy im by City zagrozić- szczególnie pokazały to zmiany.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 maja 2014, 23:07

100% racji,ale co by było gdyby Dzeko nie trafił?Jedna kontra i robi się 1:0 w plecy i kto wie czy potrafilibyśmy to odrobić pod taką presją.Ja ze świętowaniem czekam do meczu z WHU.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 maja 2014, 23:08

Ryba, uważam że uprawiasz Ebizm.

Świętowanie świętowaniem, ale prawda jest taka że tylko kataklizm może odebrać City mistrza.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 maja 2014, 23:10

Nie kataklizm tylko porażka z WHU.Jak z Wigan na Etihad potrafiliśmy przegrać tak i z nimi możemy.Mistrza wyłoni ostatnia kolejka.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2014, 23:12

Oczywiście mogliście dalej napierać i niestrzelać ale AV już nie nadążała w 2 połowie i wątpie by utrzymali napór- oczywiscie że można przegrać z każdym w Prem ale nie chce mi się wierzyć w Waszą porażke z WHU.QPR bronił sie o utrzymanie i musieliscie wygrac , teraz przyjeżdza ekipa która o nic nie gra i która mysli o wakacjach.To wzywala inny stopien determinacji.Lambert dał sobie po 1 golu spokój, naprawde nie wiem jaki fart by musiał sie stać by WHU wygrało,wchodząc na boisko macie mistrza i nie musicie wygrac.W tym sezonie tylko Chelsea wygrała w lidze na Etihad.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2014, 23:18

Downing poda do Carrolla i transfery LFC w końcu się spłacą

a powazniej mówiąc, naprawde jakiś kataklizm mógłby spowodować, ze City przegrają tytuł. Tu już nawet remis daje wam triumf, bo LFC kilkunastu goli Srokom nie strzeli.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 07 maja 2014, 23:31

ryba_82 pisze:ale co by było gdyby Dzeko nie trafił?
A co by było gdyby w 1. połowie trafił Nasri?

W taki sposób to można rozpatrywać zarówno negatywne, jak i pozytywne scenariusze, także... lepiej w ten sposób nie dyskutować.

Macie West Ham, z którym nie musicie wygrać, a wystarczy zremisować. Równie dobrze możecie zaskoczyć i sami się zamurować hehe.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8394

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 maja 2014, 23:32

Postawić autobus w polu karnym i bronić punktu - skoro WHU mogli tak zagrać na Stamford Bridge i zakończyć mecz bezbramkowo, to City tym bardziej - jakkolwiek byśmy wyśmiewali Demichelisa, obrona City jest lepsza od tej z West Hamu...

A tak poważnie - nie można takiego prezentu od losu wypuścić z rąk, to byłoby frajerstwo, a o takie na tyle już doświadczonej ekipy jak City bym nie podejrzewał. Są jakieś granice frajerstwa, dziś wyznaczył je Real, City nie przekroczą ich.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 maja 2014, 14:28

Wracając jeszcze na chwilę do mojego "ebizmu" :) to nigdy nie dodaję nikomu punktów przed spotkaniem,tym bardziej drużynie,której kibicuję.Za dużo już w piłce widziałem by dzielić skórę na niedźwiedziu.

W niedzielę najważniejszy mecz sezonu.Mam nadzieję,że chłopaki wyjdą na boisko w pełni skoncentrowani i bez zbędnej nerwowości.Trzeba spokojnie grać swoje i cierpliwie budować ataki,a w końcu przyniesie to efekt w postaci bramek,tak jak to było z Aston Villą.Liczy się tylko mistrz,ale miło by było pobić przy okazji rekord Chelsea w liczbie strzelonych bramek w jednym sezonie,który wynosi bodajże 103 gole.W lidze strzeliliśmy już 100 bramek,więc rekord jak najbardziej w naszym zasięgu.

Jeśli uda się wygrać ligę to będzie to fantastyczny sezon z dwoma pucharami i to w debiutanckim roku pracy Pellegriniego,który świetnie poukładał drużynę.Gramy efektownie i efektywnie.W Anglii za styl wychwalany jest głównie LFC,ale my wcale nie jesteśmy gorsi w tym aspekcie grając na prawdę miłą dla oka piłkę.

Jeszcze słowo na temat Yaya Toure.Iworyjczyk gra magiczny sezon i według mnie to właśnie on jest najlepszym piłkarzem obecnej kampanii Premier League choć wiem,że mogę zostać posądzony o brak obiektywizmu.Ale ilu było pomocników w PL,którzy potrafili strzelić 20 lub wiecej goli w jednym sezonie?Osobiście przypomina mi się tylko Frank Lampard za najlepszych lat.Oczywiście Suarez również rozgrywa wybitny sezon i szanuję zdanie tych,którzy Urugwajczyka uważają za najlepszego i nie mam z tym żadnego problemu,ale dla mniej jednak to Yaya zasłużył na to wyróżnienie najbardziej.I nie chodzi mi tylko o bramki czy asysty,bo ci co oglądają City regularnie wiedzą jakie piętno odciska na grze Obywateli Iworyjczyk.

C'mon City!

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 11 maja 2014, 15:11

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov, Garcia, Toure, Nasri, Silva, Aguero, Dzeko.

West Ham: Adrian, Reid, McCartney, Nolan, Tomkins, Carroll, Taylor, Noble, O'Brien, Diame, Downing.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”