Mercato Rossonerich - Strona 111

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 lip 2006, 21:19

Łukasz_ pisze:Jeden sezon coś tam pograł

Rozumiem, ze mozna go nie lubic, ale oddaj mu to co trzeba. W jego debiucie w Serie A zachwycala sie nim cala Europa.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lip 2006, 21:25

Nie wiem czy pamiętasz ale ja nie.

Już po pierwszych meczach widziałem że jest to gwiazdeczka nastawiona na gre inwidualną. Techniki oczywiście mu nie odbieram ale jak widać technika to nie wszystko bo przejdzie 2 rywali a na trzecim się zatrzyma. Pierwszy jego sezon w Juventusie był z góry ustawiony, są na to dowody w jego osobie :P W Serie A coś tam strzelał w LM kompletnie nic. Ten sezon był już czysty i Ibra się zatrzymał w miejscu, nawet obniżył loty. Taka jego wartość. Szwed posowałby teraz do Juve, w drugiej lidze naprawde wykazałby się swoją techniką i znów wszyscy by się nim zachwycali.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 lip 2006, 21:30

Ta teoria z ustawioniem sezonu pod Ibre bardzo smieszna. Az musze sobie zapisac ;) :P

Dyskusja nie ma sensu, juz z gory widze, ze bedzie jalowa. Jestes na niego nastawiony od razu zle, w sumie nie mozna Ci w niektorych momentach odmowic racji, Ibra gral dosc indywidualnie, ale zdobywal bramki, czarowal(ulubiencem publicznosci raczej nie byl), wiec ze swoich zadan wywiazywal sie dobrze.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lip 2006, 21:36

Bagg ale moja kontrowersyjna teoria bardzo dobrze pasuje :think:

Nie jestem do niego źle nastawiony. Piłkarz mi kompletnie obojętny ale nie chce go w Milanie z wielu względów, mam swoje powody. Jego gra inwidualna jest ładna dla oka ale nie przynosi większych efektów, nie strzela dużo bramek a Milan szuka napastnika jak Szewa który może strzelić w każdej cześci meczu, również w tych bardzo ważnych spotkaniach.
Jego skuteczność jest właśnie spowodowana jego techniką bo jak strzela to bardzo ładnie i często po swojej akcji. Ale jego strzały wołają o pomoc do nieba :o

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 lip 2006, 21:43

a pewnie ze w pierwszym sezonie co Zlatan kopnal pileczke(zdalnie sterowania), Lucek za pomoca pilocika kierowal ja do bramki. Szkoda ze na nastepny sezon Lucjan nie otrzymal licencji na kierowanie pilkami :(

Lukasz, skonczyles sie na kill'em all.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 29 lip 2006, 22:48

Nie wiem doprawdy co wy widzicie w tym Torresie. Owszem jest swietny techinicznie, szybki i ma insynkt srzelecki, ale poki co brakuje mu sily fizycznej do gry na wielkim poziomie. A w dzisiejszej pilce na pierwszym miejscu stoi wlasnie sila. Poza tym jest zbyt drogi, jak na swoje umiejetnosci. Zreszta Hiszpanie z reguly nie sprawdzaja sie w Seria A, wiec to jeszcze bardziej zwieksza ryzyko tego transferu. Ja jestem na nie.

Co do Ibrahimovicia to rzeczywiscie wyglada na to, ze macie spore uprzedzenie do tego zawodnika. Patrzycie na niego przez pryzmat jego wybrykow i slabej formy w ostatnim sezonie. Natomiast zapominacie o klasie jaka reprezentowal grajac w Ajaksie, czy w pierwszym sezonie w Juventusie. Czy juz nikt nie pamieta, kiedy Real skladal Juve za tego zawodnika propozycje transferowa rzedu bagatela 80 mln euro ?! Na byle kogo sie tyle nie wydaje. Nikt rowniez nie stara sie doszukac przyczyn jego slabszej dyspozycji w ostatnim czasie starajac sie na sile postawic na nim krzyzyk. Ja wam natomiast mowie, ze ten zawodnik ma papiery na wielkie granie, ktore nie dosc, ze pozwalaja mu na przejscie do Milanu to jeszcze gwarantuja Rossonerim pewnosc dobrze wykorzystanych funduszy, gdyz nie ma opcji, aby sie u nas nie sprawdzil.

Na transfer Buffona zapatruje sie juz nieco bardziej sceptycznie. Jesli trafi do Milanu to uznam to za spora niespodzianke. Zreszta transferow oczekiwalbym dopiero po decyzji UEFA odnosnie naszej gry w LM.

No i na koniec oczywiscie witam Ewe, jak i innych nowych uzytkownikow, ktorych wczesniej nie zdazylem powitac.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 lip 2006, 23:15

No napewno wywiadem Braida potwierdził że transfery będą choć sprawa Torresa jest różnie tłumaczona.Ja jestem jak Zaza na 99 procent przekonany że zasili nas jeszcze Oddo bo jest nam bardzo potrzebny a Bonera bedzie równożednym rywalem na środku obrony z Kaladze :wink: .A wracając do napastników.Wolałbym Torresa niż Zlatana tylko władze Atletico dużo sobie za niego życzą a on tylu pieniędzy nie jest wart.I jeżeli nie udało by się sprowadzić Torresa może warto kupić davida Suazo który walczył by z Pippo o miejsce w składzie a kosztowałby jakieś 8-15 baniek(zależy jeszcze czy kogoś Milan oddałby Calgiari).

Witamy Ewo :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lip 2006, 23:24

Lakier napisz coś jeszcze, koniecznie bo to co piszesz to niesamowice śmieszne.
Ty z Moggim skończyłeś na kill'em Juventus. Chwała wam za to.

Nerwowy papiery to on może ma ale pamiętaj że w Milanie nikt piłkami nie steruje :roll: Lakier właśnie podał takie informacje że w Turynie piłki latają, pewnie w Tuttosport wyczytał.
W Ajaxie grał bardzo dobrze ale pamiętaj że tam piłka jest całkiem inna niż w Calcio. Pierwszy sezon był naprawde dobry ale sam wiesz że to kolejne sezony w Serie A decydują o wartości zawodnika a ten drugi sezon miał tragiczny a myśle że na ryzyko sobie pozwolić nie możemy. Odnośnie jego słabej formy to sam zwodnik udzielił szokującej odpowiedzi. Powiedział że szkodzi mu włoska kuchnia więc niech spada za granice bo w Mediolanie ma więcej barów :P

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 29 lip 2006, 23:26

Kurna ludzie czy wy ciagle musicie z jednym tekstem wyjeżdżać.No i co z tego że dotąd hiszpanom nie grało się najlepiej w serie A? Czas aby to zmienić zaś Torres w Milanie tylko potwierdzi swoje walory.Jest to świetnie się zapowiadający zawodnik na którego warto wydać nawet te 40-50mln euro i jestem pewnien że w ciągu 2-3lat sprawi że na dobre zapomnimy o Schevie.
Pisałem już wcześniej za ukrainca trzeba pozyskać albo Teveza albo Torresa i taki transfer w zupełności by mnie zadowolił.
Dalej pozostaje kwestia kolejnego napastnika w miejsce Amoroso.Widze tutaj 2kandydatów-mianowicie Crespo i Suzao.
Bardziej cenię co prawda argentyńczyka ale skłaniałbym się bardziej ku temu drugiemu ze wzgledu że możemy pozbyć się przy okazji zbędnego balastu w postaci Amoroso.
Następnie obrona.Fajnie że przyszedł Bonera ale mimo wszystko ten transfer mnie tak do końca nie zadawala w obliczu plagi kontuzji oraz średniej wieku naszych piłkarzy.Musimy sprowadzić jeszcze co najmniej jednego zawodnika-w tym koniecznie na prawą stronę.Myślę tutaj o 2graczach-Alvesie i Oddo.
Przydałoby się wzmocniż także pomoc i uzupełnić ją jakimś wartościowym graczem.Na pewno idealny byłby Mahhamed Diarra z Lyonu a przy okazji realizacji tego transferu pokazlibyśmy temu całemu Calderonowi kto tak naprawdę rządzi w Europie.
Co do Ibrahimovićia to mówie po stokroć nie-niech on sobie idzie do tego Interu i tam z Adriano stworzy "atak drewniaków".
Wyliczyłem sobie ile mogły by nas kosztować ewentualne wzmocnienia.
A wiec:
-Fernando Torres-ok.40-50mln euro,
-Suazo-ok.5-6mln+Amoroso (ew.Crespo-10mln),
-Diarra-ok.30mln,
-Oddo-ok.8mln (Alves-12-15mln).

Tak więc Berlusconi musi liczyć się z wydatkiem ok.90mln euro ale wtedy będzie miał pewność że drużyna jest kompletna i zdolna do walki o najwyższe cele oraz że część z tych wydatków powinno się zwrócić.

Wydaje mi się także ,że nie ma już na co czekać i błędem byłoby zwlekanie z transferami do 2sierpnia jak już 9mamy grać ewentualnie 1mecz kwal.LM.
Trzeba zaryzykować i założyć że gramy w LM i już.Zresztą wydaje mi się ża jakby uefa chciała nas wyrzucić to zrobiłaby już to przed losowaniem(jak kiedyś Legie).Po prostu muszą mieć czas na dokładne zapoznanie się z wyrokiem i chcą w ten sposób pozorować że sprawa korupcji nie jest jej zupełnie obojętna.Wiadomo jednak że wyrzucenie Milanu z Lm jest jej tak samo nie na rękę jak Włochom zresztą wątpie aby Johansson miał odwagę postawic się samemu Berlusconiemu-nie ta liga.

Primiera Division-ha co za śmieszna liga tak samo jak ich wiecznie przegrana reprezentacja.
Zawsze rządziła,rzadzi i rządzić będzie Serie A,calcio i Italia.
Forza Milan,Forza Italia.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 30 lip 2006, 1:49

Wezcie skonczcie juz z tym Torresem. Milan nie jest zadnym galaktycznym Realem, ani Chelsea. Tutaj kupuje sie gwiazdy, ale nie przeplaca sie za nich, a daje sie realna cene rynkowa. Wartosc Torresa to 30 mln euro i jesli pan Galliani mialby zaplacic za niego wiecej to odrosna mu chyba wlosy, a pozniej stana deba. Mowicie, ze drugi rok swiadczy o wartosci zawodnika, ale juz nie wspomnicie o tym, ze Adriano rowniez mial ten sezon slaby, a jakos nikt go nie uwaza za cienkiego. Ibrahimovic to moze typ spod ciemnej gwiazdy, ale przy najmniej gwarantuje wg mnie, ze nie peknie i wkomponuje sie dobrze do skladu. Do tego widzialbym Crespo lub Suazo i sila razenia naszego ataku bedzie ogromna. Natomiast kolejne wzmocnienia w obronie w gruncie rzeczy zalezy od tego, czy ktos odejdzie, bo na dzien dzisiejszy ta formacja jest skompletowana. Jednak zobaczymy jeszcze, czy przypadkiem Milan nie bedzie chcial sie pozbyc Jankulovskiego i Simicia. Jesli w przyszlym sezonie system gry nie ulegnie zmianie to do pomocy potrzebny jest jeszcze tylko jeden zawodnik. Wyglada wiec na to, ze Milan bedzie dysponowal niezbednymi funduszami na sciagniecie Buffona, ale ten transfer to juz zalezy wlasciwie tylko od samego pilkarza.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 lip 2006, 10:44

Samuele Dalla Bona jest już piłkarzem AEK-u Ateny, pomocnik Milanu podpisał z greckim klubem 3-letni kontrakt. Powodzenia :D
Milan próbuje wzmocnić każdą formację i dlatego według Corriere dello Sport jutro odbędzie się spotkanie na którym zadecydować się mają losy transferu do AC Milan z Lyonu malijskiego pomocnika Mamadou Diarry.
Mam nadzieję że nam się uda bo to świetny pomocnik, bardzo wzmocnił by naszą drugą linię.
tylko zastanoawiam się na czyje miejsce by wskoczył do podstawowego składu, chyba nie Seedorfa (Rino nie wierzę) :think:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 30 lip 2006, 11:00

Z ciekawosci tylko spytam, wierzycie w cos takiego jak Diarra in/Gattuso out, np. do MU?

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 lip 2006, 11:07

odpowiadam, nie :lol:
zastanawiałam sie jaką koncepcję będzie miał Carletto.
Podejrzewam że jeśli już uda nam się Diarrę sprowadzić będzie on szykowany na następcę Seedorfa, kto wie może tak jak Kaka Rui Costę, uczeń przewyższy mistrza? i wcześniej wskoczy do podstawowego składu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 11:15

Bagg transfer Momo skreśla Vogela i Brocchiego który ma ponoc propocyzje z Lazio. Za Oddo :roll: Sir Alex Ferguson sie poddał. Sam to przyznał. Ponoć śledził Włoskie serwisy w czasie calciopoli jak my tu :P ale przeczytał tam deklaracje Rino :twisted:

Sami Dalla Bona w AEK ? - to skreśla info o którym pisałem wczoraj że zasilia Parma za Bonere. Ale dobrze że do sprzedali a nie znów wypożyczili - ile moze - sam nawet prosił że jak odejdzie to na "zawsze" :wink: szkoda że do Chelsea nie wrócił :P

Widze że od wczorał ładna akcja Ninomaniia :P to jest dzwine ze Braida tak otwarcie mówi Cel Nino :]

:arrow: Albo bawi się kotka i mysze z prasa i negocjuje transfer np. Ibry czy Tavano lub kogoś innego z listy...

:arrow: Albo jest pewny swojego ...

Bo to nie w jego stylu mówić "tak tego chcemy" - zwłaszcza że wiekszośc mercato był cicho - Torres ? nie znam :p Ciekawe jak to będzie. Okaże się może że Ibra = 20 milionów ... Torres = 20 milionów i dawna czasu na zero...

Jednak takie transfery mają z regóły 1% także mimo że oficjalnie Braida mówi takie rzeczy ja nadal zachowuje dystans. Ile razy już Torres grał w Milanie ? no własnie ... Mercato jeszcze troche bedzie trwało i jeszcze kilka takich plotek poznamy.

To sie wydaje zbyt piękna by prawdziwe by po stracie Andriya teraz Milan wzmocnił każda formacje i to takimi zawodnimaki jak Buffon Oddo Bonera Diarra czy Torres... A jeszcze nadzieja Gourcuff - nie nie za piękna.

Chociasz jak mnie pamiec nie myli jedna z gazet była za teza odchodzi Sheva przyjdą inni czyli powtórka tranzacji Zizou w Madrycie - Juve jeszcze mocniejsze :P Buffon ? Nedved ? i kto jeszcze wtedy zasilił Juve ?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 30 lip 2006, 11:17

Zaza pisze:i kto jeszcze wtedy zasilił Juve ?

Thuram ;)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”