AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1101

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 15:59

Nasriemu za rok kończy się kontrakt i nie chce podpisać nowego(może inaczej jego żądania są zbyt wysokie, aby Arsenal chciał je spełnić). Ponoć Wenger się bardzo zdenerwował na jego żądania finansowe i nie chcąc powtórzyć sytuacji z Flaminim jest w stanie sprzedać go za dość promocyjną cenę. Kwota 15-18 mln maks, a gracz o wiele lepszy niż Menez.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2011, 16:05

Robinho przeciętniak?
Robinho to świetny napastnik, ale na pozycji ofensywnego pomocnika to klasa "tylko" ligowa. W LM nie zrobi różnicy w najważniejszych meczach, nie wierzę w niego. Spełnił z nadmiarem moje oczekiwania, ale jako ofensywny pomocnik nie pokazuje pełni potencjału, bo ta pozycja nie jest dla niego.
Z tym, że Samir chce 6 mln funtów za rok gry.
Masakra. :rotfl:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 cze 2011, 16:10

Fajnie ze pojawiaja sie informacje laczace Meneza czy jak niektorzy wola Menela z Milanem. Chcialem tego pilkarza jeszcze gdy gral w Monaco. Niestety w Romie nie rozwinal sie tak jakbym sobie tego zyczyl. Ma duze problemy z ustabilizowaniem formy na wysokim poziomie. Nie jest to obecnie zawodnik do pierwszego skladu ale na lawke jak znalazl. W kazdym razie lepszy niz Seedorf.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2011, 16:14

Dla mnie Menez to kiepski pomysł. Owszem technikę i dynamikę ma niesamowitą, pod tym względem nie jest gorszy od takiego Krasicia, czy Pato, ale ani nie gra na optymalnej dla siebie pozycji (tak jak pisał Doktorek on świetnie pasuje do gry na skrzydle a nie na OPS), ani nie jest graczem efektywnym. W pierwszej części sezonu on był jednym z najlepszych graczy Romy w wielu spotkaniach, ale efektu w postaci bramek czy asysty z tego nie było prawie żadnego. Słowem dużo robi szumu, jest zawsze groźny, ale zazwyczaj niewiele z tego wychodziło. W dodatku jest chimeryczny i czasem jest na boisku a czasem go kompletnie nie widać.
Nie zrozumcie mnie źle, ja naprawdę uważam go za utalentowanego gościa, który dalej liczę, że może wreszcie piłkarsko wystrzeli, ale dla Milanu na chwilę obecną lepiej jest stawiać na tej pozycji na Boatenga czy nawet Robinho.
Nie jest to obecnie zawodnik do pierwszego skladu ale na lawke jak znalazl.
tyle, że on ma duże mniemanie o sobie i w Romie momentalnie rozpętał piekło jak go posadzili na ławie. Naprawdę ostre słowa wtedy padły z jego strony z tego co pamiętam.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 cze 2011, 16:17

Tutaj Wilmore ma rację. Robinho gra najlepiej będąc napastnikiem i to najlepiej mogącym się dość swobodnie przemieszczać także na boki. Jako pomocnik nie pokaże zbyt wiele, bo będzie mu brakowało swobody, a w rozgrywaniu piłki poza okolicami pola karnego też nigdy nie brylował.

Transfer Meneza do Milanu byłby dla mnie dość dziwny. Z drugie strony po czymś takim może zaczęliby dużo częściej stosować coś na wzór 4-3-3, bo mieliby już do tego przyzwoitych zawodników.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2011, 16:20

tyle, że on ma duże mniemanie o sobie i w Romie momentalnie rozpętał piekło jak go posadzili na ławie. Naprawdę ostre słowa wtedy padły z jego strony z tego co pamiętam.
Nadzieja w tym, że on widzi różnicę między Milanem a Romą - rezerwowy w Milanie to jednak gracz dużej klasy, rezerwowy w Romie to żaden prestiż. No i przy rotacji Allegriego i tak mógłby grać sporo.

Jeśli mamy sprowadzać Francuza, to wolałbym postawić na tej pozycji odważnie na Cassano. Jestem przekonany, że jako ofensywny pomocnik on byłby doskonały pod każdym względem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 cze 2011, 16:22

(L)oczkerson pisze: tyle, że on ma duże mniemanie o sobie i w Romie momentalnie rozpętał piekło jak go posadzili na ławie. Naprawdę ostre słowa wtedy padły z jego strony z tego co pamiętam.
Jezeli zgodzilby sie na zarobki ponizej 2 milionow jak ktos wyzej pisal to takiego duzego mniemania o sobie nie ma ;) Przychodzac do Milanu wiedzialby na co sie pisze. Nawet jezeli jest egocentrykiem to w Milanie nie z takimi sobie radzili. W Rzymie nie potrafia rozladowac napiec zawodnikow wynikajacych z przesiadywania na lawce - w Mediolanie jest bunga bunga.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2011, 16:33

Pewnie, że wiedziałby na co się piszę, ale Milan podobno miał kupować lidera i to pod każdym względem. Menez nie potrafił być liderem w Romie, a na ławę bym wolał kogoś takiego jak w JUVE Iaquinta czy Pepe. Może i są średniakami, ale jak grają to zapierdalają ile mogą i potrafią tym pociągnąć drużynę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 16:38

Jest jeszcze jedna plotka, która mnie niepokoi. Jest duża szansa, że Maxwell trafi do Milanu i kilka stron wcześniej pisałem o tym, że byłoby fajnie. Tylko z tego co się dowiedziałem on nie ma paszportu UE. W takim wypadku nie chciałbym go u Nas. Wykorzystanie obu(jeżeli przyzna federacja) miejsc dla lewych obrońców w tym na żadnego klasy światowej to jednak nie jest dobra opcja.
Pewnie, że wiedziałby na co się piszę, ale Milan podobno miał kupować lidera i to pod każdym względem. Menez nie potrafił być liderem w Romie, a na ławę bym wolał kogoś takiego jak w JUVE Iaquinta czy Pepe. Może i są średniakami, ale jak grają to zapierdalają ile mogą i potrafią tym pociągnąć drużynę.
Milan nie ma kupować lidera. Taką funkcję pełni Zlatan, Silva, Gattuso czy nawet stary Seedorf. My poprostu szukamy świetnego pomocnika, ale Menez i tak nie pasuje. Z Iaquinta czy Pepe LM się nie zwojuje. Milan ma teraz inne priorytety niż Juventus. Nie bierz tego za napinkę, atak lub coś w tym stylu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 cze 2011, 16:45

Hmm...Menez od zawsze dla mnie był skrzydłowym...ale teraz nastąpiło pomieszanie z poplątaniem jesli chodzi o nominalna pozycję niektórych piłkarzy i np. taki Sanchez to obecnie napastnik a nie skrzydłowy czy...Messi to środkowy napastnik w 4-3-3,a nie skrzydłowy etc...
Francuz jako trequartista jest zbędny nawet na ławkę.Jest Robson/Cassano/Boateng.Wystarczy.Nam potrzeba na tej pozycji prawdziwego cracka i tyle...chodzi mi po głowie jeszcze jedna teoria - Allegri kiedyś wypowiadał się,że od sezonu 2011/2012 będzie w Milanie próbował grać 4-3-3...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2011, 16:51

. Z Iaquinta czy Pepe LM się nie zwojuje. Milan ma teraz inne priorytety niż Juventus. Nie bierz tego za napinkę, atak lub coś w tym stylu.
Pewnie, że tak. W JUVE oni też nie pełnią kluczowych ról. Mi chodzi jednie o to, że dobrze jest mieć na ławie nie tylko takie indywidialności jak Cassano czy Robinho, którzy jedną akcją mogą zmienić wynik, ale i gracza po prostu tyrającego.
Menez mi nie pasuje do Milanu ani do pierwszego składu, ani na ławę. Na pierwszy za słaby, na ławę nie ten typ gracza, bo pracusia w ataku nie macie, a indywidualistów w typie Meneza nawet lepszych niż Jeremy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 16:55

Pewnie, że tak. W JUVE oni też nie pełnią kluczowych ról. Mi chodzi jednie o to, że dobrze jest mieć na ławie nie tylko takie indywidialności jak Cassano czy Robinho, którzy jedną akcją mogą zmienić wynik, ale i gracza po prostu tyrającego.
Robinho jak ulał pasuje do obu kryteriów. On pracuje jak wół na boisku. Widać to gołym okiem a w ostatnim wywiadzie powiedział, że tego nauczył się właśnie w Milanie. Nie można zapominać o Flaminim czy Boatengu, którzy też nie mają pewnego miejsca w składzie. A w kadrze nadal są Gattuso czy Ambrosini. Co jak co ale mamy dość ładne połączenie pracusi i gwiazd.

Jak dla mnie Galliani próbuje zbudować silną jedenastkę, ale nie zapomina o ławce i to mnie cieszy.
Menez mi nie pasuje do Milanu ani do pierwszego składu, ani na ławę. Na pierwszy za słaby, na ławę nie ten typ gracza, bo pracusia w ataku nie macie, a indywidualistów w typie Meneza nawet lepszych niż Jeremy.
Też mi nie pasuje Menez, ale jeżeli przyjdzie to znaczy, że na coś jest potrzebny. A pracusia mamy w ataku - Robinho.

Jeżeli przyjdzie Menez to pewnie odejdzie Cassano. Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Jeżeli Antek dobrze przepracuje okres przygotowawczy i fajnie wejdzie w sezon to Robinho będzie musiał szukać miejsca za napastnikami a Pato wnieść się na wyżyny swojego talentu by odzyskać miejsce w składzie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2011, 16:59

ale ja mówię o rezerwowych. Boateng i Robinho przez większą część sezonu byli zawodnikami podstawowymi. Rezerwowym to był Cassano czy Seedorf.
Zresztą nieistotne...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 18:27

Fabregas na tweeterze:
GM. Great weather in London. I took my wisdom teeth out yest but feeling very good. Good to have my mum around to bring me breakfast in bed.
Gołym okiem widać, że przygotowuję się na badania medyczne w Milanello :)

EDIT

Gattuso powiedział, że zostaje w Milanie. Co mnie cieszy. Dodatkowo stwierdził, że jest przekonany, że "Pan X" to Hamsik.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 cze 2011, 20:40

Niby mamy atak pełny (Ibra,Pato,Robinho,Cassano,Pippo + Paloschi),ale tego lata chyba trafia się okazja wyrwać 2 nieprzeciętnych zawodników...Kun ma paszport,Neymar (w ACM utemperowano Ibrę+Cassano+Boatenga to 19-letniego szczyla szybko nauczą europejskiej etyki pracy) nie...Mając reprezentacyjny atak Brazylii w Milanie (Pato+Robson+Neymar) Berlu chyba popłakałby się ze szczęścia :roll: Cena? Bagatela 45 mln € za sztukę...

Ehhh...chyba udziela mi się sezon ogórkowy...Pato+Kun/Neymar = atak z głowy na blisko dekadę - tak to w przypływie wysokich temperatur i duchoty widzę,aczkolwiek zdaję sobie sprawę,że Brazylijczyk to pewnego rodzaju niewiadoma (w reprze błyszczy...).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”