FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1102

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Despertado
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 02 maja 2010, 21:31

Mentor Pato to moj wymarzony transfer, niewatpliwie najlepsza opcja. Ale sprowadzenie go wydaje mi sie niemozliwe. W Milanie nasilaja sie prostesty przeciwko Silvio, teraz gdyby oddal Pato to chyba kibice by mu dom spalili.

Dlatego trzeba szukac alternatyw. Moze gdy odejdzie Benitez co jest coraz bardziej pewne, zechce odejsc rowniez Fernando? Dla mnie opcja lepsze niz El Guaje, mlodszy, szybszy, lepiej drybluje. A Ribery wydaje mi sie ze zostanie w Monachium, zony juz nie a Real chyba zrezygnowal z jego uslug. Daje mu jakies 40% na transfer do Barcy.

Young to pilkarz w typie Pedro, uwazam ze sa lepsze opcje jesli mowimy o typowych skrzydlowych. Mysle o Sevilli czyli Perotti, Jesus Navas.

Na lewa strone potrzebujemy pilkarza prawonoznego, schodzacego do srodka i strzelajacego na bramke.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2010, 22:05

Despertado pisze:Young to pilkarz w typie Pedro
Pedro nie znam zbyt dobrze, z tego co się orientuje to sporo strzela, choć nie błyszczy. Young odwrotnie. Ma sporo asyst, świetne uderzenie ze stałego fragmentu i jeszcze lepsze dośrodkowanie, podaje mocno i celnie, do tego świetny drybling. Mniej strzela goli, ale robi sporo szumu i nie jest jeźdźcem bez głowy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2010, 22:16

Tylko, ze my potrzebujemy cracka juz na dzisiaj, a nie na przyszlosc. Perrotti, Navas, czy Mata nie sa pilkarzami z najwyzszej polki.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 22:23

Robin jest super, ale podatny na urazy. Byłby w stanie rozegrać przynajmniej 40 spotkań w sezonie? Nie jestem przekonany. Piłkarsko by pasował i nawet fakty gry lewą nogą nie przeszkadzałby tak bardzo w jego przypadku.
fieldy pisze:Pedro nie znam zbyt dobrze, z tego co się orientuje to sporo strzela, choć nie błyszczy.
Ja to już praktycznie oszalałem na punkcie Pedro :P Znakomity sezon w jego wykonaniu i tyle. Na początku sezon można się było czepiać, że za bardzo unika gry jeden na jednego, ale w tym aspekcie również się poprawia. To chyba kwestia nabrania pewności siebie. Najlepsze u niego jest to, że zajebiście myśli na boisku, uczy się na własnych błędach i błyskawicznie podejmuje decyzje - na dodatek najczęściej odpowiednie decyzje. Jest zdecydowany i skuteczny. W tym sezonie strzelił już 19 bramek przy 28 celnych strzałach! Ogólnie strzałów oddał 53.
fieldy pisze:Young odwrotnie. Ma sporo asyst, świetne uderzenie ze stałego fragmentu i jeszcze lepsze dośrodkowanie, podaje mocno i celnie, do tego świetny drybling. Mniej strzela goli, ale robi sporo szumu i nie jest jeźdźcem bez głowy.
Fajna charakterystyka, ale tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że raczej nie pasuje. Nie potrzebujemy kolesia od dośrodkowań czy podań tylko od strzelania bramek. Asysty oczywiście są bardzo ważne, ale mogą być dodatkiem do bramek a nie na odwrót. Jest lewonożny? Jeżeli grałby prawą nogą to może mógłby wykorzystywać swój drybling i uderzenie, ale nie chcemy skrzydłowego. Przynajmniej taką mam nadzieję.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2010, 22:39

Mentor pisze:Ja to już praktycznie oszalałem na punkcie Pedro :P Znakomity sezon w jego wykonaniu i tyle. Na początku sezon można się było czepiać, że za bardzo unika gry jeden na jednego, ale w tym aspekcie również się poprawia. To chyba kwestia nabrania pewności siebie. Najlepsze u niego jest to, że zajebiście myśli na boisku, uczy się na własnych błędach i błyskawicznie podejmuje decyzje - na dodatek najczęściej odpowiednie decyzje. Jest zdecydowany i skuteczny. W tym sezonie strzelił już 19 bramek przy 28 celnych strzałach! Ogólnie strzałów oddał 53.
napisałem, że "nie błyszczy" bo pamiętam jak marudziliście, że choć strzela, to długo go nie widać, po czym nagle się pojawia i strzela. Young odwrotnie - cały czas go widać. Anglik jest prawonożny, ale lewą też potrafi dograć, czy uderzyć bez problemu.

Robin i 40 spotkań w sezonie <marzy> mielibyśmy tytuł w kieszeni :)
Robin jest oczywiście lewonożny, choć w poprzednim sezonie chyba częściej prawą strzelał [ale to raczej były takie wepchnięcia piłki z bliska :P]. Choć zaczynał karierę na skrzydle, czy też pomocy to u was by to egzaminu nie zdało. Najlepiej czuje się na środku ataku, a jak go przesunąć, to znów byłyby pretensje, ze nie gra na swoim poziomie [Titiego już zmarnowaliście :P]
mistyk pisze:Tylko, ze my potrzebujemy cracka juz na dzisiaj
nie za dużo tych cracków byście chcieli ? Drudzy Galacticos ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 maja 2010, 23:10

fieldy pisze:nie za dużo tych cracków byście chcieli ? Drudzy Galacticos ?
A ilu Barca ich ma Zlatan, Alves i odchodzący zapewne Henry to są gwiazdy, sprowadzane gwiazdy. Messi, Pique, Iniesta, Xavi... wychowankowie rozumieją filozofie Blaugrany oczywiście, że są gwiazdami ale w innym kontekście.
Ja liczę w letnim okienku na dwa bardzo mocne wzmocnienia jak głośne to będą nazwiska niech inni zadecydują. Głośniejsze i bardziej poważane niż Hleb, Chygrynskiy. Wzmocnienie potrzebuje lewe strona napadu, środek pomocy odpowiadający za ofensywę oraz to co pisałem przez cały sezon lewa obrona.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 23:16

fieldy pisze:nie za dużo tych cracków byście chcieli ? Drudzy Galacticos ?
Henry przychodził jako crack. Henry odchodzi. Przychodzi ktoś na jego miejsce i zostaje zachowany status quo. Poza tym mamy tak silny skład i tak zajebistą szkółkę, że do pierwszego składu opłaca się kupować tylko zawodników z absolutnego topu. Inaczej to po prostu nie ma sensu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2010, 23:20

Czyli jak prezydent powie, ze ściągniecie cracka, to Cesc, jako wasz wychowanek się nie zalicza i nie przyjdzie ? :glass: :lol:
Hleba zatrzymujecie ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 maja 2010, 23:22

Hleb pójdzie w rozliczeniu za Fabregasa :rotfl:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 maja 2010, 23:22

fieldy pisze:Czyli jak prezydent powie, ze ściągniecie cracka, to Cesc, jako wasz wychowanek się nie zalicza i nie przyjdzie ? :glass: :lol:
Hleba zatrzymujecie ?
Cesc to jest inna sprawa on będzie kosztował zapewne ogromne pieniądze, więc ciężko o nim inaczej mówić jak o cracku, choć ja obstawiam, że Sandro jeśli wygra go nie sprowadzi. Hleb-oddamy go do Arsenalu w jakieś wiązanej transakcji. :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2010, 23:27

Jarzinho pisze:Hleb-oddamy go do Arsenalu w jakieś wiązanej transakcji. :lol:
Sylwkowi się kontrakt kończy, za Hleba chętnie oddamy ;) bo tak zupełnie za darmo to też szkoda takiego asa wypuszczać

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 maja 2010, 23:28

Na ile wiarygodne są te doniesienia o wymianie €40 mil+bojan & Hleb za Ville?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 23:30

Bzdury.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2010, 23:30

Magnum pisze:Na ile wiarygodne są te doniesienia o wymianie €40 mil+bojan & Hleb za Ville?
:lol2:

blisko 30 letni grajek za 40 mln + dwóch piłkarzy, z czego jeden z [prawdopodobnie] wielką przyszłością, a drugi nie znów taki zły ? :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 maja 2010, 23:32

No dokładnie, Villa warty 4/5 tej sumy jest, a dokładając do tego dwóch grajków to ktoś musiałby mieć słabo pod kopułą, żeby pójść na takie coś w Barcelonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”