AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1102

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 cze 2011, 21:43

Ibra swoje problemy ma już chyba za sobą. Trzy bramki i asysta. Wszedł w 25 minucie na boisko i od razu widać było jak wiele daje swojej Reprezentacji.
Gattuso powiedział, że zostaje w Milanie. Co mnie cieszy. Dodatkowo stwierdził, że jest przekonany, że "Pan X" to Hamsik.
Oby :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2011, 6:59

Ponoć Galliani zaczął starania o El Shaarawy'ego. Fajna sprawa, bo to chyba jeden z najlepszych młodych talentów we Włoszech. Fajnie jakby Łysy załatwił pół karty lub jakąś opcję na przyszły rok, bo po tym sezonie cena za niego może znacznie wzrosnąć.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 cze 2011, 10:15

jak bylo z platnoscia realu za kake ? 60 mln od razu czy jakies raty ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 cze 2011, 10:18

15 milionów w czterech ratach, jeśli dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2011, 10:36

Z tego co czytałem to Real nadal wisi nam jakieś 27 mln, więc w ratach napewno było. A kwota chyba wyniosła 65 mln.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2011, 13:22

Galliani ponoć jedzie razem z Braidą do Brazylii, więc chyba chęć pozyskania Ganso jest duża. Merkel i Strasser mogą pójść na wypożyczenie do Novary co byłoby świetną opcją zwłaszcza, że ta drużyna walczy o awans. Pederzoli ma być ich dyrektorem sportowym. Szkoda, że odchodzi. Ale opcja dla naszej młodzieży naprawdę dobra. Flamini ma dostać propozycje nowego kontraktu 2,3 mln na rok(obecnie 4,5 mln lub 4 nie pamiętam dokładnie) i jeżeli jej nie zaakceptuje to może zostać sprzedany.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 cze 2011, 14:24

mete pisze:Flamini ma dostać propozycje nowego kontraktu 2,3 mln na rok
Nie ma opcji by się zgodził. Flama moze odejść w przypadku kupna Asamoaha. Choć osobiście wolałbym Kucukę.
Upadł temat Pastore, jest ponoć opcja na Ganso po CL.

Karierę zakończył Jon Dahl Tomasson. Do dziś pamiętam gola strzelonego przeciwko Ajaxowi w 2003 roku :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 cze 2011, 15:45

Jezeli myslimy o tej samej bramce znaczy na 3:2 w doliczonym czasie gry to zaslug Tomassona tam nie ma. Cala prace wykonal Pepe a Jon dotknal ja minimalnie przed linia bramkowa lub juz na niej. Jak dla mnie jest to bramka Inzaghiego.
Tak czy siak Tomassona lubilem. Byl fajnym zmiennikiem i nigdy nie grymasil. Zycze Dunczykowi wszystkiego najlepszego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 cze 2011, 17:26

Flama moze odejść w przypadku kupna Asamoaha
Prezes Udine powiedział, że Kwadwo nie jest na sprzedaż i nie ma w tym nic dziwnego. Odchodzi na 100% już Inler, więc ktoś pewny w środku musi zostać. A kasa im nie potrzebna, bo przy ich polityce transferowej (sprowadzanie perełek za grosze) nie dadzą rady wydać nawet tego co zarobią na Sachezie Inlerze i wypożyczonych.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2011, 17:33

(L)oczkerson ma rację. Na Asamoah raczej nie ma szans w tym roku. Witsel jest zabezpieczeniem na wypadek odejścia Flaminiego, bo Gattuso zostaje raczej na 100%. To nie jest gracz, który zmienia zdanie co kilka dni. Jeżeli Francuz zaakceptuje niższy kontrakt to zostanie, jeżeli nie to na 99% kupimy Wetsela.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 cze 2011, 17:36

Witsel jest lepszy od Kwadwo. Wiem,ze go nie doceniacie,ale ten chlopak to naprawde moze byc bomba.

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 08 cze 2011, 17:49

Witsel jest lepszy od Kwadwo. Wiem,ze go nie doceniacie,ale ten chlopak to naprawde moze byc bomba.
Nie wydaje mi się, że chodzi o to, czy go nie doceniamy, czy nie.
Asamoah w Udinese pokazał się jak nowy Essien, środkowy kompletny.
Witsela w mojej redakcji - fani Milanu - nie zna nikt, jak przeglądam inne grupy fanów Milanu na innych stronach, to też nikt go nie kojarzy jako piłkarza. Bandytę - faul na Wasilewskim - i owszem, ale jako piłkarza już niezbyt. ;) Skoro mieszkasz w Brukseli, to masz nad nami tę przewagę, że pewnie gościa widziałeś.

Dlatego ja, tak samo jak i większość fanów Milanu, wolę Asamoaha sprawdzonego w Serie A, który, jak wynika z plotek, kosztuje tyle samo co Witsel, niż gracza, którego w sparingach zobaczę pierwszy raz w życiu, a który ograny jest tylko w lidze belgijskiej.
Jeszcze jakby została ta cena z poprzednich plotek - Onyewu i 8 milionów, to ok, ale jak czytam, że Witsel jest wart podobne pieniądze do Asamoaha, to ja dziękuję za Belga.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2011, 17:55

Dr.Football1 uważasz, że w silniejszej lidze Witsel jest w stanie grać na takim poziomie jak Fellaini? Pewnie miałeś okazje obu oglądać, bo obecny gracz Evertonu też grał w Standardzie. Kogo uważasz za lepszego lub z większym potencjałem. Czy są to podobni pod względem gry gracze? I jeszcze do Axela - jak u niego z bramkami, asystami?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 cze 2011, 18:12

mete pisze:Dr.Football1 uważasz, że w silniejszej lidze Witsel jest w stanie grać na takim poziomie jak Fellaini? Pewnie miałeś okazje obu oglądać, bo obecny gracz Evertonu też grał w Standardzie. Kogo uważasz za lepszego lub z większym potencjałem. Czy są to podobni pod względem gry gracze? I jeszcze do Axela - jak u niego z bramkami, asystami?
Mysle,ze tak. Witsel to bardzo odwazny chlopak i bardzo juz pilkarsko dojrzaly. Pilkarsko,bo prywatnie sprawia wrazenie rozpieszczonego dzieciaka,ktoremu w glowie tylko wielkie,rozowe czapki z daszkiem :lol:

To zupelnie inny typ pilkarza niz Fellaini. Marokanczyk to prawdziwa skala,dominator w srodku pola. Axela ciagnie do przodu,lubi podryblowac,zejsc na skrzydlo. Cechuje go takze swietny balans oraz przeglad, a patrzenie na niego z pilka klejaca sie do nogi to prawdziwa przyjemnosc.

Goli strzela sporo. W tym sezonie trafil dziesieciokrotnie,w reprze ma bilans 19A/5,nie mam dokladnych danych co do asyst,ale jestem pewien,ze w tym aspekcie rowniez bylo bardzo dobrze. Zloty but dla najlepszego pilkarza Belgii w 2008 roku nie byl przypadkiem.

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 08 cze 2011, 21:40

Oglądałem dziś występ Paloschiego w meczu z Francją, zagrał fatalnie. Rozumiem, że gra jako ten najwyżej ustawiony napastnik, jest uzależniony od podań, ale miał dwie okazje, w których musiał trafić w bramkę, a w jednej z nich - bramkarz położony, dwóch rywali stoi w bramce, a on kilka metrów przed linią bramkową stoi z piłką - po prostu musiał strzelić gola.
Włosi przegrali 0:1 w dużej mierze z jego winy - byli lepsi w mojej ocenie, ale totalnie brakowało pomysłu na wykończenie akcji, w czym zawinił Paluszek. Co najmniej jedną bramkę musiał trafić.
Za grosz mi się nie podobal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”