FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1104

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2010, 12:22

Będziemy się bawić w semantykę? Jakby napisali 'został trafiony' to by coś zmieniło?

Gdyby sędzie nie dał kartki to nie miałbym pretensji. Inna sprawa, że podstawy były bo taka gra jest zabroniona z tego co wiem. Busqets oczywiście odwalił przedstawienie za co jestem zły, ale to nie zmienia faktu, że dostał w twarz i każda powtórka to potwierdzi więc co oni pyerdolą?

Zacytowane przez Ciebie zdanie to już z kolei szczyt debilizmu albo spód dna bo sam nie wiem co lepiej pasuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2010, 12:32

ja wcale nie twierdzę, że się z tym zdaniem zgadzam. Po prostu przypomniało mi sie co kuman pisał o Eboue, gdy ten był pociągany za ręke i starał się uwolnić od rywala, a został tutaj przez niego potraktowany, jakby nie wiadomo co zrobił ;) poszukałem i znalazłem, pisał o symulancie z Paryża. O symulancie z Camp Nou nie napisał słowem :(

Jak dla mnie tam nie powinno być kartki i zachowanie Busquetsa też mi się oczwywiście nie podobało, ale nie ma co wracać do tego. było minęło.
dział sportowy tvn24 czasem się posiłkuje nawet newsami z pilka.pl, wiec chyba nie mają specjalnie ludzi, którzy sami śledzą wydarzenia sportowe. Tego "wzięli" z ASa. Jak tam w ASie pisali nie wiem, bo nie czytuje.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 04 maja 2010, 19:24

Dziś mecz z Teneryfą. Pep widać już nie stosuje zbyt dużych rotacji chce pewnie i spokojnie wygrać. Skład na dzisiejszy mecz:
Valdes; Alves, Piqué, Puyol, Maxwell; Xavi, Touré, Keita; Messi, Ibrahimovic y Bojan.
Ciekawe co dziś pokaże Zlatan. Najlepiej by było strzelić 2-3 bramki do przerwy i dać pograć Thiago, Jeffrenowi by Xavi i Messi mogli odpocząć przed Sevillą.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2010, 19:36

Trener Tenerife posadził na ławce kilku podstawowych grajków i wystawił trzech DM'ów. Ciekawe, czy Iniesta wytrzyma do końca meczu, bo zapowiada się na wyjątkowo nudny. :mrgreen:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 maja 2010, 20:52

Wcale nie jest nudno, zadbała o to Barca zaliczając miliard strat w pierwszej połowie :shock:
Jak tak mozna ? A gracze Tenrife biegają, biegają i biegają, oby jak się już zmęczą to Barca była w 11(nie zanosi się, aby nie mała być, ale mecz z Espanyolem stanął mi przed oczami, tylko ci z Tenerife nie koszą)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 maja 2010, 22:01

Do przodu! Cieszą przede wszystkim bramki Messiego, kolejny dobry występ Bojana, ale mnie przede wszystkim kapitalny występ Alvesa. Dani nareszcie wraca do formy.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 04 maja 2010, 22:04

Z pierwszej połowy oprócz masakrycznej przewagi FC Barcelony zapamiętałem to, jak posępił się Maxwell, jak Puyol zawalił bramkę no i oczywiście sprytnego gola Leo.

Drugą oglądałem już z nieco większym zainteresowaniem no i muszę przyznać, że zagraliśmy całkiem nieźle, na Tenerife wystarczyło spokojnie, szkoda straconego gola. Valdes przy bramce szans nie miał, ale ogólnie spisywał się bardzo dobrze - pewne interwencje i wyjścia z linii. Defensywa średnio, fatalny błąd Puyola, kontuzja Pique (oby to nic poważnego :cry: ), poza fajną okazją dobrze Maxwell no i świetnie Dani Alves, który zdecydowanie zawyża średnią naszej dzisiejszej defensywy. W środku pola całkiem fajnie Keita z Yayą, świetnie oczywiście profesor Xavi. W ofensywie niezły Messi, niezły Bojan i trochę gorszy Ibra, ale chociaż się starał...

Brawo Guardiola za to, że miał jaja, a nie Toure i ściągnął Ibrę a nie np. Bojana. :beer: Popieram ten ruch i wbijam na to czy Ibra siedział na ławce przygnębiony czy też nie.

VeB! 180 minut Panowie!

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 04 maja 2010, 22:07

ciekawe czy ukaraja barcelone walkowerem...
mentor pisal o tym - wg oficjalnej
Sergio Busquets’ yellow card against Villarreal was his fifth and means he will be suspended for Tenerife game
albo pracuja tam idioci albo pep czegos nie skumal
z drugiej strony wg oficjalnej zoltych kartek ma 8 - http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... fitxa.html

marka podaje te same dane - http://www.marca.com/estadisticas/futbo ... ets_30436/

wg mnie oficjalna sie pomyslila i niepotrzebnie narobila rabanu

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 04 maja 2010, 22:08

mecz pod kontrolą, ale tak jak Grzegorz napisał strat zdecydowanie za dużo w pierwszej jak i w drugiej, lecz na szczęście nic groźniejszego się nie stało. Choć muszę przyznać że po drugiej bramce duszno mi się zrobił, lecz słusznie nieuznana :)
Szkoda niewykorzystanej akcji Pedro, ale kilka minut później w trafił :wink:
Zamiast Bojana mógł zejść Xavi bo mecz był już wygrany.
Ogólnie cieszą 3 oczka do kompletu :jupi: smuci stracona bramka :|

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 maja 2010, 22:33

jordan20 pisze:ciekawe czy ukaraja barcelone walkowerem...
mentor pisal o tym - wg oficjalnej
Sergio Busquets’ yellow card against Villarreal was his fifth and means he will be suspended for Tenerife game
Wydaje mi się, że o tej piątej kartce mówiło się kiedy jeszcze myślano, że Sergio dostał w meczu z Villarealem dwie kartki, ale to teraz miałby 9... Nie wiem ja się pogubiłem, ale nie sądzę, żeby popełniono taki błąd. Chociaż mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem go na ławce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2010, 22:52

Nie pytajcie mnie o kartki bo ta kwestia mnie przerasta. Pocieszam się tym, że ewentualne błędy lądują na konta arbitrów a nie piłkarzy Barcelony więc luz.

Jeśli chodzi o sam mecz to wynik chyba lepszy od gry. Wiadomo, że przewaga i w ogóle, ale mimo wszystko byłem zniesmaczony naszą postawą. W tyłach znowu pozwoliliśmy na zbyt wiele a z przodu byliśmy mniej niebezpieczni niż bym sobie tego życzył. Suma summarum skończyło się tak jak trzeba więc nie wypada za mocno narzekać. Nawet jeżeli gra pozostawia wiele do życzenia to będzie to miało znaczenie dopiero wtedy gdy coś stracimy. Obecnie sytuacja jest dobra i to Real niech się martwi. O nadchodzącym meczu z Sevillą przyjdzie jeszcze czas pisać.

Zanim jednak położę się spać to zapodam pewne pozytywy:

Alves wreszcie efektywny w ofensywie. Wielki wpływ na wynik.
Messi kolejne dwie bramki.
Bojan znowu efektywnie. Szału nie robił, ale kluczowa bramka jego.
Zlatan pewnie będzie poniewierany bo kilka zagrań naprawdę słabych, ale asystę znowu zaliczył.
Pedro wariat w swoim stylu. On jest na boisku tylko po to, aby strzelać gole i to właśnie robi :]

Jutro może więcej. Póki co mam jeszcze piwo w lodówce \o/

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 04 maja 2010, 23:34

kapitalny występ Alvesa
świetnie Dani Alves
Alves wreszcie efektywny w ofensywie. Wielki wpływ na wynik.
no nie gadajcie :shock:
nie ogladalem tego meczu, nie moge wprost uwierzyc, ze zaprzepascilem szanse, by przychylniej spojrzec na daniego

mimo wszystko dalej bede rekomendowal pozbycie sie go zarzadowi i guardioli. guardioli przekonywac nie trzeba, ale laporta sceptyczny do pymyslu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2010, 23:49

Goebbels podobno powtarzał iż kłamstwo powtarzane 1000 razy staję się prawdą. Powszechna prawda mówi, że żart powtarzany zbyt często przestaje śmieszyć a zaczyna nudzić. Twoje tekst o odprawieniu Alvesa traktowałem jako żart z gatunku tych głupich (bydło uda się rozśmieszyć), ale chyba się pomyliłem.

Tak czy inaczej nie upadłem jeszcze tak nisko by dyskutować z kimkolwiek o przyszłości Alvesa w Barcelonie. Mam nadzieję, że lekarze widząc mnie w takim stanie po prostu zaprzestaną leczenia.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 04 maja 2010, 23:56

jak tam pasza ? znalazles juz kupca na alvesa ?
i mam nadzieje lepszego nastepce tez doradziles txikiemu ?
zdradz nam łaskawie ktoz to bedzie ? maicon za 30 baniek ? czy lahm za 25 ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2010, 0:02

Wawrzyniak za 3 i jedziemy ze wszystkimi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”