AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1106

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2011, 10:51

Nebula RN pisze:Póki co nie znalazłem potwierdzenia, ale podobno Milan złożył oficjalną ofertę za Fabregasa - 30 mln (płatne w 3 ratach), + 5 mln bonusów + Emanuelson.
:haha:

ja wiem, że Łysy potrafi transfery robić. Ale 30 mln (euro jak mniemam ?) płatne w 3 ratach ? tutaj nie trzeba długo myśleć, by dojść do wniosku, że to bzdura.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2011, 11:06

To jakiś fan Milanu zabawił się w prima aprilis.

Z bardziej realnych plotek to jest to, że Allegri chce Aquilaniego i Hamsika. IMHO fajna opcja. Fajnie by było jakby się udało ich wyrwać. Co do Hamsika to od dawna jest pewne, że on jest numerem 1 na liście i liczę, że przyjdzie zaraz po tym jak Napoli dopnie wszystkie transfery. Aquilani za grosze, z małą pensja i nie jako główna postać do pomocy jednak może być fajną opcją.

Ponoć jest jednak inny plan dla Astoriego. Powrót do Milanu do czasu Superpucharu Włoch a później wypożyczenie na rok i za sezon powrót. IMHO najlepsza opcja i dla klubu i dla zawodnika.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2011, 11:10 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 cze 2011, 11:10

fieldy pisze:
ja wiem, że Łysy potrafi transfery robić. Ale 30 mln (euro jak mniemam ?) płatne w 3 ratach ? tutaj nie trzeba długo myśleć, by dojść do wniosku, że to bzdura.

A Ty wierzysz, że Barca zapłaci w całości za transfer? :boruta: Każdy duży transfer jest teraz na raty, no ale z Milanu to się można zawsze pośmiać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2011, 11:11

Najlepiej skończmy temat Cesca bo zaraz wpadnie ktoś i napisze jaki to Milan jest słaby i że Cesc nie miałby po co tu przychodzić. Nie dajmy pola do napinki.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 cze 2011, 11:17

zaraz wpadnie ktoś i napisze jaki to Milan jest słaby i że Cesc nie miałby po co tu przychodzić.
\

Milan jest słaby i Cesc nie ma tu po co przychodzić :afro:

:> Długie Mercato przed włoskimi klubami i będą jeszcze fajniejsze ploty więc napinki będzie sporo;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 cze 2011, 12:09

Masz rację, że patrząc na szaleństwo transferowe w Anglii ta kwota nie jest powalająca.
Z drugiej strony to jest (z dużym prawdopodobieństwem) 35 milionów euro prędzej czy później i tak spłaconych, bo każdy klub robi takie transfery teraz na raty) + Emanuelson, który podobno podoba się Wengerowi. Nie mówię, że to jest adekwatna kwota do umiejętności Fabregasa, bo to jest temat na większą dyskusję, ALE Barcelona Wam wiele więcej nie da. Może dorzuci Bojana, który jest ciekawszy od Urby'ego (ale tu pojawia się kwestia, czy jest ciekawszy dla Wengera), ale nie rzuci na stół raczej 40 milionów + Bojana.
Oczywiście nie ma co podważać faktu, że jeśli do wyścigu włączy się Barcelona, to nie ma mowy o ściągnięciu gracza do Milanu. Jeśli jednak się nie włączy, to Arsenal idąc tokiem rozumowania "gracz chce odejść, a Barca nam nie da więcej" może go za tę kwotę oddać.
Bo znacznie kwota za Hiszpana może wzrosnąć tylko w momencie, w którym Arsenal coś wygra. Lubię Kanonierów, ale przy Chelsea i ManU w przyszłym sezonie nie spodziewam się po Was jakiś wielkich sukcesów na krajowym podwórku.

To mówiłem ja, który Fabregasa w Milanie nie chce. :wink:
Z bardziej realnych plotek to jest to, że Allegri chce Aquilaniego i Hamsika. IMHO fajna opcja.
Moim zdaniem to nie jest za ciekawa opcja. Hamsik oczywiście to wielkie wzmocnienie, ale z Aquilanim prawdopodobnie by się dublował pozycjami, bo na pozycję ofensywnego pomocnika u nas Słowak mi nie pasuje. Na razie, kto wie, co Allegri wymyśli.
Plus Aquilani do mnie nie przemawia. Pisałem już kiedyś - to nie ta klasa piłkarza. Oddaliśmy Pirlo, bo dawał drużynie za mało, a mamy wziąć Alberto, który będzie dawał jeszcze mniej? Plus urazy, plus gorsze predyspozycje do rozegrania.
Pomocnika, co oczywiste, potrzebujemy, ale jestem przekonany, że Aquilani to wymysł jego agenta. Jeśli nie ściągniemy na tę pozycję Fabregasa/Asamoaha/Witsela/Hamsika/Ganso, to jestem przekonany, że kupimy kogoś, kto nie jest tematem plotek. Ja bym tam najchętniej widział Poliego. :wink:
Jedyne, co jest dobre w tych doniesieniach, to fakt, że do władz chyba dotarło, że dwóch pomocników (w tym jeden gwiazdor do pierwszego składu) to na ten sezon absolutne minimum i to przy założeniu, że oddamy tylko Merkela i Strassera.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 cze 2011, 12:21

filedy - żebyś się nie zdziwił jak Katalończycy zapłacą wam 40 mln w 5 ratach.Barca na 100% nie wyłoży dużej sumy za Cesca w 1 racie przy planowanych transferach Sancheza/Rossiego i budżecie na poziomie 45 mln € (dochodzą przecież jeszcze bonusy dla agentów czy samego zawodnika przy podpisaniu kontraktu).Oni np. do tej pory spłacają wam Hleba jakbyś się nie orientował...
No i najważniejsze - jeśli Cesc będzie coś oficjalnie kombinował z Barcą to OSOBIŚCIE pojadę do Londynu i wytłumaczę mu wszelkimi środkami,że to zły pomysł.Nie mam zamiaru fundować komuś skrzynki pośledniejszego lubelskiego piwa (hi Mentor).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2011, 12:35

żeście się oburzyli :lol:
naprawdę myslicie, że Wenger jesli zdecyduje się sprzedać Ceska, to zrobi to za 26 mln funtów ? Czyli trochę wiecej niż ma Phil Jones kosztować United? Jeszcze w 3 ratach ? :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2011, 12:37

Ale już pisałem, że to poprostu zmyślona plotka przez jakiegoś fana Milanu, więc nie ma sensu nadtym debatować.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 cze 2011, 13:04

fieldy pisze:żeście się oburzyli :lol:
naprawdę myslicie, że Wenger jesli zdecyduje się sprzedać Ceska, to zrobi to za 26 mln funtów ? Czyli trochę wiecej niż ma Phil Jones kosztować United? Jeszcze w 3 ratach ? :lol:
FC Barcelona póki co nie gra w Pl :wink:
Tak więc standardy kwotowe w Anglii nie są tu najważniejsze, tzn Cesc odszedł by do innej ligi poza tym tu kluczowa będzie postawa zawodnika, jak się zbiesi to weźmiecie 40 mln w 5 ratach :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2011, 13:21

grzegorzfcb pisze:Tak więc standardy kwotowe w Anglii nie są tu najważniejsze,
ale chyba nie sądzisz, że Wenger, który pracuje w Anglii, nie będzie zwracał uwagi na kwoty jakie w Anglii się wydaje ? Wenger nie musi sprzedawać Ceska. Więc jak ktoś chce go kupić, to niech płaci. Nie wierzę, że Wenger puści Fabregasa za 26 mln funtów, skoro nie potrzebuje na gwałt pieniędzy.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 cze 2011, 13:27

Po co w ogóle ta dyskusja? Chyba nikt nie myśli, że Milan będzie w stanie kupić Fabregasa za 30 mln euro (~26 mln funtów) i jakiegoś Emmanuelsona, prawda? :lol2:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 13 cze 2011, 13:37

fabregas fabregas fabregas fabregas. fabregas zostanie w arsenalu, sam podpisal dlugi kontrakt i nikt go stamtad nie pusci. milan, city, inter, real to opcje niemozliwe, z jednej strony wlochy, sory ale kierunek nieatrakcyjny dla cesca, z drugiej do angielskiego klubu nie pojdzie, z trzej real - niewierze zwyczajnie. jedyna mozliwosc zeby odszedl do barcelony za mniejsza sume, to bunt, a to jest niemozliwe. fabregas zostaje w arsenalu sprawa jest oczywista.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 cze 2011, 15:48

Wy na serio z tym Fabregasem? :shock: Rozumiem że scudetto, że euforia itd, ale nie odrywajcie się od podłoża z tego powodu. Włochy to nie jest już tak atrakcyjny kierunek dla piłkarzy światowego topu jak choćby 5 lat temu. Wiele argumentów przeciw zostało już tu podanych, więc nie będę powielał. Argumenty za można śmiało sklasyfikować jako pobożne życzenia pewnych osób, które po transferze Zlatana chyba uwierzyły, że Galliani jest w stanie sprowadzić do Milanu kogo chce :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2011, 16:01

Nie na serio. Ktoś wymyślił plotkę o Fabregasie Nebula RN ją tu wstawił i zaczęła się niepotrzebna dyskusja. Zwłaszcza, że napisze poraz kolejny, że to był wymysł kibica Milanu, a nie plotka jakieś gazety sportowej lub coś w ten deseń.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”