AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1107

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 13 cze 2011, 16:08

Argumenty za można śmiało sklasyfikować jako pobożne życzenia pewnych osób, które po transferze Zlatana chyba uwierzyły, że Galliani jest w stanie sprowadzić do Milanu kogo chce
No bo nie jest, to już nie te czasy, gdy się wyrywało szczęśliwych gdzie indziej gwiazdorów światowych.
Jeśli jednak zawodnik jest skonfliktowany z klubem, chce odejść, to czemu nie? Fabregas będzie miał wybór - 0 trofeów, transfer do Barcelony lub gdzie indziej, jeśli tej nie będzie stać, a wiele na to wskazuje.
Gdyby Fabregas nie przebąkiwał o odejściu z Arsenalu w ogóle / grał w Chelsea czy ManU, to nie byłoby mowy o transferze. A tak słaba liga we Włoszech może być większym atutem, bo Arsenal, ktory w Serie A by walczył o tytuł, w Anglii nie ma szans nic wygrać, a u nas może powalczyć o coś więcej. Plus wiele wskazuje na to, że z Fabregasem czy nie w przyszłym roku będziemy lepsi od nich :twisted:
Dałbym transferowi Fabregasa 5% szans - 50% na Barcelonę, 45% na Arsenal i te 5% dla Milanu, jeśli będzie musiał odejść, a Barcelona go nie kupi. Tak samo jak większość fanów Milanu uważam, że jeśli nie Barcelona, to Milan jest dla niego najlepszym wyjściem. Jeśli Milan będzie chciał, to Berlusconi żądania Arsenalu spełni. Powyższa oferta to plotka niewarta uwagi, ale zainteresowanie ze strony Milanu jest prawdziwe.
I tak samo jak większość fanów Milanu na tym forum nie napalam się na ten transfer, bo wolałbym w klubie z różnych względów graczy innych. Nie Witsela czy Aquilaniego, których nam się wciska, ale Asamoaha, Hamsika...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2011, 16:21

Nie Witsela czy Aquilaniego, których nam się wciska
Wciska ? Jeju,jak ja chcialbym,zeby do Atletico wciskano tak wspanialych pikarzy jak Witsel. Oj nie widziales zbyt czesto Axela w akcji Gacek,oj nie widziales :P

GacekCCM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 13 cze 2011, 16:33

Nie widziałem, ale w kontekście budowy ekipy na LM i ściągania pomocników, którzy nawiążą do tradycji Gattuso i Pirlo, to Witsel niezbyt imponuje. :P Taki transfer by mi pasował rok temu, gdy ściągaliśmy nieznanego i raczej krytykowanego Princa, a nie teraz, gdy mówi się o Hamsiku. :wink:

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 13 cze 2011, 17:40

Witam wszystkich:) jestem nowy na Waszym forum, ale od dłuższego czasu z zaciekawieniem śledzę dyskusje na tym forum odnośnie Milanu i całej Ligi Włoskiej, tak słowem wstępu:P

Natomiast odnosząc się do Waszych opinii nt. niemożliwych transferów Gallianiego, to dziś przeczytałem, że możliwa jest wymiana Kaka - Zlatan lub Thiago;] prawdopodobnie to kolejna plotka, ale z naszym Łysolkiem to nic nie wiadomo.:P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 cze 2011, 17:51

a dla ciebie taka wymiana jest korzystna dla Milanu?

GacekCCM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 13 cze 2011, 17:59

Tak, już widzę, jak Milan oddaje najlepszego obrońcę (Milanu? Serie A? świata?) lub motor napędowy drużyny w zamian za gracza, który jest wypalony i zniszczony przez kontuzje. To jest jeszcze mniej prawdopodobne od transferu Fabregasa. :lol:
Obecnie Kaka, choć go bardzo lubię, jest wart co najwyżej anulowania jednej z rat, które co roku Real musi przelewać na nasze konto. Chyba jeszcze dwie, jeśli dobrze pamiętam.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 13 cze 2011, 18:01

Oczywiście, że nie jest. Dla mnie taka wymiana to porażka. A idąc dalej pewnie na w razie, gdyby oma doszła do skutku Galliani na konferencji prasowej obwołał by Kake tym Panem X, na którego tak wszyscy kibice Milanu czekają, kimkolwiek on by się nie okazał;]

W tej Łysej głowie nigdy nie wiadomo co siedzi, może się narodzić genialny transfer np. Zatan, Boateng, ale może też się narodzić właśnie pomysł wymiany Silvy na Kake.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 cze 2011, 18:05

Silvio się starzeje, już mu bliżej niż dalej do domu Ojca, i może chcież odkupić swoje grzechy wyciągając pomcną dłoń do brazylijskiego jezusa :rotfl:

Poważnie, to żadna korzyść dla Milanu, ale jak Real powtórzy to co zrobiła Barca z Interem, czyli 40 +Kaka=Zlatan, to pewnie nie odmówią :lol:
Można dywagować, ale pytanie w jakim stanie zdrowotnym jest Kaka ?

Natomiast Milan jak odda Thiago Silve to mocno sfrajerzy.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 13 cze 2011, 18:08

dokładnie jest tak jak mówisz :P

GacekCCM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 13 cze 2011, 18:22

W tej Łysej głowie nigdy nie wiadomo co siedzi, może się narodzić genialny transfer np. Zatan, Boateng, ale może też się narodzić właśnie pomysł wymiany Silvy na Kake.
A ile tak nierozsądnych transferow Galliani przeprowadził w życiu? Albo nawet w trakcie dekady?
Poważnie, to żadna korzyść dla Milanu, ale jak Real powtórzy to co zrobiła Barca z Interem, czyli 40 +Kaka=Zlatan, to pewnie nie odmówią
Jestem przekonany, że nikt w klubie nie bierze pod uwagę powrotu Kaki do Milanu. I dobrze. :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 cze 2011, 18:35

Dr.Football1 pisze:Jeju,jak ja chcialbym,zeby do Atletico wciskano tak wspanialych pikarzy jak Witsel.
Ty naprawdę porównujesz Atletcio do Milanu :?: Bo to co napisałeś tak wygląda.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 cze 2011, 18:40

Doktor odniósł się tu raczej do dość niskiej oceny Witsela w kontekście wzmocnienia Milanu. Nie widzę tu żadnego porównania Milanu do Atletico :|

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2011, 19:39

Kaka do Milanu na 99% procent nie wróci a tym bardziej Milan nie odda Zlatana lub Silvę(dobre :)) za Ryckiego. Kaka został sprzedany z 3 powodów:

1. Za dużo zarabiał i to on zepsuł nas budżet transferowy corocznymi podwyżkami. Włoski system podatkowy nie ma litości i posiadanie gracza o takich zarobkich jest wręcz niemożliwe. Teraz jest Zlatan, ale jego poziom jest nieporównywalnie większy dotego co nam może teraz zaoferować Kaka.
2. Mieliśmy dziurę budżetową, którą trzeba było załatać zwłaszcza, że Silvio a raczej jego córka Marina nie chciała dawać kasy na Milan. Arcydziełem byłałby sprzedaż Kaki do City za te +100 mln, ale wtedy zapewne włączył się Perez i Kaka postanowił iść do Madrytu. A szkoda bo ile wtedy byłem przeciwny sprzedaży Kaki zwłaszcza w styczniu do City to teraz wiem, że to byłoby transferowe arcydzieło Milanu.
3. Kaka od zwycięstwa w lidze mistrzów był cieniem samego siebie. Kontuzje go zniszczyły a on głównie bazuje na szybkości i już nigdy nie wróci do poziomu na którym grał do 2007 roku.

2 z 3 powodów dla których Kaka został sprzedany do Realu są również powodami wykluczającymi powrót Kaki do Mediolanu. Jeden powrót już mieliśmy i ani klub ani gracz na tym dobrze nie wyszli.
Natomiast Milan jak odda Thiago Silve to mocno sfrajerzy.
Nie ma takiej możliwości.

To co Kniaź pisał podał włoski dziennik sportowy Tuttosport, który jest najmniej wiarygodnym źródłem we Włoszech odnośnie Milanu. Żadna inna poważna gazet lub ekspert od mercato o tym nawet nie wspomniał. Zresztą brednie o wymianie Zlatan/Silva na Kakę mogli napisać tylko dziennikarze pracujący dla Tuttosport.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2011, 19:51

Ty naprawdę porównujesz Atletcio do Milanu Bo to co napisałeś tak wygląda.
Salas juz powiedzial co mialem powiedziec. Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi :?:

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 13 cze 2011, 22:45

tak czy inaczej do końca marcato będziemy żyć właśnie takimi plotkami..:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”