AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1109

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 cze 2011, 15:30

tylerdurden pisze:No tak, bo jak wiadomo Real MUSI sprzedac Kake, jak było w przypadku Ibry, właśnie w momencie kiedy bez kontuzji zakończył sezon, nie gra nigdzie w reprezentacji i moze w koncu zaliczy pełny okres przygotowawczy, zostawiając do tego Ozila bez naturalnego zmiennika (kto by pomysłał :D )
Polecam zejscie na ziemie :)
Zebys sie nie zdziwil. Real juz glupsze transakcje przeprowadzal.
Jak dla mnie to niech Kaka siedzi tam gdzie jest.

Z Palermo i Zamparinim nie ma nawet sensu wchodzic w zadne rozmowy dlatego o Pastore od razu mozna zapomniec. Juz bardziej realne wydaje sie sciegniecie Fabregasa niz Argentynczyka.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2011, 15:43

Ale czy to jest dobra opcja ? Pamiętam jak w tym temacie pisanie, że mieliśmy też współwłasność z Genoą [ chyba Paloschi ] i wyszliśmy na tym jak zabłocki na mydle.
Ale kiedy, co, gdzie, jak? Przecież finalizacja umów współwłasności z Genoą to był majstersztyk Gallianiego. Nawet jeśli oddaliśmy Paloschiego pół karty za darmo, to suma wykupu wszystkich kart nie jest absolutnie zła.

Kaka? To ja już wolę na ofensywnym pomocniku Boatenga z Robinho.

El Shaarawy? Nie jestem przekonany, zaczyna się robić ciasno w pomocy. To by raczej oznaczało odejście kogoś z dwójki Emanuelson (przesunięty tam Boateng) lub Cassano (przesunięty do ataku Robinho).
Do pomocy miała przyjść dwójka graczy gotowych do gry, a przychodzi na razie utalentowany junior na pozycję, na której kogoś na zaplecze nam nie było trzeba.
Nie podoba mi się to.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 15:45

Genoa robi z nami dobre interesy. interesuje mnie za ile sprzedaliśmy 50% karty Merkela. Pewnie znów dołożymy do interesu z Genuą;]
Z Genoą byłby mega deal gdyby się Sokratis sprawdził, ale i tak nie wyszliśmy na tym katastrofalnie.

Jestem przeciwnikiem współwłasności, ale trzeba się z tym liczyć, że we Włoszech małe ekipy nie stawiają na graczy, którzy przynajmniej po części nie są ich graczami. Ogólnie współwłasność premiuje wielkie kluby, które nie mogą sobie pozwolić na ogrywanie młodych graczy. Czasem trzeba dopłacić do swojego gracza(jak z Borriello czy najświeższy przykład Astori, który w Milanie nie dostałby takiej szansy jak w Cagliari nie rozwinąłby się na gracza jakim teraz jest), ale dostaje się już gracza ogranego i wie się na co stać takiego piłkarza.

W tym dealu jeżeli wypali możemy wyjść świetnie. Dostajemy El Shaarawy'go z dużym potencjałem wyprzedzając inne ekipy w walce o niego i przez rok Milan obserwuje na co go stać a stać na wiele. Napewno jak Merkel dostanie trochę szans i wydaje mi się, że na ten moment Włoch jest graczem lepszym. Za rok wykupimy jego drugą połowę, jeżeli Stephan pokaże, że warto. Natomiast zarząd i trener już wiedzą na co stać Merkela a ten potrzebuje ogrania a w Milanie w tym sezonie nie będzie dla niego miejsca, więc idzie do Genui. Jeżeli tam się sprawdzi to go odkupimy, bo to Milan ma większe możliwości finansowe.
Do pomocy miała przyjść dwójka graczy gotowych do gry, a przychodzi na razie utalentowany junior na pozycję, na której kogoś na zaplecze nam nie było trzeba.
Nie podoba mi się to.
Jestem przekonany, że mimo wszystko dwóch graczy przyjdzie. Tak jak już wcześniej pisałem - dwóch pomocników + uzupełnienie kadry w stylu właśnie El Shaarawy i pewnie Astori. IMHO jeden z dwójki(El Shaarawy-Merkel) za rok zastąpi na poważnie Seedorfa.
El Shaarawy? Nie jestem przekonany, zaczyna się robić ciasno w pomocy. To by raczej oznaczało odejście kogoś z dwójki Emanuelson (przesunięty tam Boateng) lub Cassano (przesunięty do ataku Robinho).
Wydaje mi się, że Emmanuelson odejdzie, bo on poprostu do nas nie pasuje. Gdzieś czytałem, że mógłby powędrować do Napoli w ramach rozliczenia za Hamsika, ale IMHO czy Napoli czy inny klub Urby długo u nas nie pogra. Co do Cassano to cholernie chciałby aby został, ale trzeba wziąć pod uwagę, że on chce grać w pierwszym składzie i stać go na to by pokonać Robinho i Pato, ale on nie daje z siebie wszystkiego na treningach(nadal nadwaga po 6 miesiącach). Szkoda, że nie pożegnaliśmy Seedorfa bo wtedy byłoby lepiej.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 15 cze 2011, 15:54

Chlopaczek pisze:
tylerdurden pisze:No tak, bo jak wiadomo Real MUSI sprzedac Kake, jak było w przypadku Ibry, właśnie w momencie kiedy bez kontuzji zakończył sezon, nie gra nigdzie w reprezentacji i moze w koncu zaliczy pełny okres przygotowawczy, zostawiając do tego Ozila bez naturalnego zmiennika (kto by pomysłał :D )
Polecam zejscie na ziemie :)
Zebys sie nie zdziwil. Real juz glupsze transakcje przeprowadzal.
Przy sprzedaży bardzo rzadko, ale zdarzało się (np sprzedaż VdV za 10 mln kiedy byl wart minimum 15) ale kiedy musial zwolnic miejsce w kadrze, poza tym odniosleem sie do pewnosci usera i porownania do transakcji Ibry, transferu Kaki nie wykluczam, ale uwazam za bardzo malo prawdopodobny, wystarczy poczytac co na ten temat mowi sam zawodnik i Mou.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 15:56

tylerdurden jestem przekonany, że 99% fanów Milanu z tego forum trzyma kciuku aby Real nie zrobił jakiegoś prezentu Milanu a Kaka jak i Mourinho dotrzymali słowa.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1310

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 cze 2011, 15:59

Przy sprzedaży bardzo rzadko, ale zdarzało się (np sprzedaż VdV za 10 mln kiedy byl wart minimum 15) ale kiedy musial zwolnic miejsce w kadrze, poza tym odniosleem sie do pewnosci usera i porownania do transakcji Ibry, transferu Kaki nie wykluczam, ale uwazam za bardzo malo prawdopodobny, wystarczy poczytac co na ten temat mowi sam zawodnik i Mou.
Chłopaku, wsadźcie sobie go głęboko w dupę, tak samo głęboko jak Milan wydymał Real na 67 baniek 8) . Niech go Mou trzyma blisko siebie i nie sprzedaje do Milanu. Nikt o zdrowych zmysłach nie chce jego powrotu bo jest za słaby i za drogi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 16:01

Nikt o zdrowych zmysłach nie chce jego powrotu bo jest za słaby i za drogi.
Owszem, ale trzeba wziąć pod uwagę, że w Milanie mogą kierować się sercem a nie rozumiem. Ale liczę, że mimo wszystko Kaka Milan ominie szerokim łukiem zwłaszcza, że już zaniedługo pozbędziemy się jakichkolwiek kontaktów z jego chciwym ojczulkiem - tylko podpis brakuje do anulowania umowy z Digao.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 cze 2011, 16:01

Spokojnie Gilardino.
Kaka niech sprobuje odbudowac swoja marke w barwach Realu. Lubie go ale w Milanie nie widze dla niego miejsca. Osobiscie zycze mu jak najlepiej. W Madrycie.

A wytransferowania Sneijdera do Interu to Realowi nie wybacze.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 15 cze 2011, 16:04

Dr.Football1 pisze:
Co do tematu "Hamsik w Milanie" to mam nadzieje, że On nigdy na San Siro nie przybędzie. Gracz jest przereklamowany.
Chyba niedoceniany. Ogladalem wiele meczow Napoli oraz reprezentacji Slowacji i moge Ci powiedziec,ze Marek jest graczem idealnym do Milanu. Wystarczy spojrzec w jego kosmiczne statystyki i juz wiemy z jakim wspanialym graczem mamy do czynienia.

Nie rozumiem Was ludzie :roll:
A ja chyba rozumiem. "Problem" jest taki, że Marek jest mało efektowny, więc nie jara tak wszystkich jak powinien, a to gracz świetny.

Co wy wszyscy z tym El Shaarawy? Aż tak się chłopak rozwinął? Widziałem go trochę ponad rok temu, ale z tego co zaobserwowałem, to wydawało mi się, że to jednak kolejny talent w stylu Forestieriego - czyli, PONOĆ wielki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 16:08

Co wy wszyscy z tym El Shaarawy? Aż tak się chłopak rozwinął? Widziałem go trochę ponad rok temu, ale z tego co zaobserwowałem, to wydawało mi się, że to jednak kolejny talent w stylu Forestieriego - czyli, PONOĆ wielki.
Kluczowy grać Genui, króra rok temu wygrała o ile mnie pamięć nie myli Campionato Primavera. W tym roku kluczowy grać Padovy(7 bramek w 25 meczach), która do końca(w barażach) walczyła o awans do Seria A. Wybrany najlepszym młodym graczem w Seria B. Ma 19 lat co jest rzadkością we Włoszech by w takim wieku być tak kluczową postacią nawet w Seria B. IMHO świetny ruch zwłaszcza, że chce go Inter też a za rok może być o wiele droższy.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 15 cze 2011, 16:10

gilardino11 pisze: Chłopaku, wsadźcie sobie go głęboko w dupę, tak samo głęboko jak Milan wydymał Real na 67 baniek 8) . Niech go Mou trzyma blisko siebie i nie sprzedaje do Milanu. Nikt o zdrowych zmysłach nie chce jego powrotu bo jest za słaby i za drogi.
Chłopaku przestan myslec o dupach, i przeczytaj do czego nawiazałem, moze zrozumiesz.
bez odbioru

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 15 cze 2011, 16:44

mete pisze:
Kluczowy grać Genui, króra rok temu wygrała o ile mnie pamięć nie myli Campionato Primavera. W tym roku kluczowy grać Padovy(7 bramek w 25 meczach), która do końca(w barażach) walczyła o awans do Seria A. Wybrany najlepszym młodym graczem w Seria B. Ma 19 lat co jest rzadkością we Włoszech by w takim wieku być tak kluczową postacią nawet w Seria B. IMHO świetny ruch zwłaszcza, że chce go Inter też a za rok może być o wiele droższy.
Bycie kluczowym graczem w Primaverze o niczym nie świadczy. Wybrany najlepszym młodym graczem w Serie B? Wg kogo, czego? Nic się nie przypieprzam, bo życzę jak najlepiej - w końcu będzie to z korzyścią dla reprezentacji - po prostu się zdziwiłem, że jednak może coś z niego będzie, bo już spisywałem na straty tego grajka, jak wspomnianego Forestieriego i wielu innych Di Gennarów. Swojego czasu był też w Serie B, młody zawodnik, który wyglądał świetnie, grał w Treviso koncertowo, a dzisiaj sam nie wiem, co się z nim dzieje - Andrea Russotto.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 16:55

El Shaarawy został wybrany najlepszym młodym graczem Seria B przez trenerów z tej ligi. Nikt nie mówi, że to jest wielki gracz, ale potencjał ma wielki i cieszy to, że Milan stara się pozyskać takich graczy. Chłopak stylem gry przypomina Kakę co jest ideałem ofensywnego pomocnika dla Allegriego, więc szanse napewno dostanie. W Milanie zaczyna się dobrze dziać względem młodzieży. Merkel pokazał, że ma spory talent, Strasser również i obaj zapewne będą grali w innych klubach Seria A w przyszłym sezonie zbierając doświadczenie. W primaverze mamy świetnie rokujących Ely'ego, Fossatiego czy Verdiego. Wysoko ceniony jest również Calvano a Volatiemy też we Włoszech wróżą sporą karierę. Oczywiście raczej niemożliwe jest, żeby wszyscy wyrośli na graczy godnych gry w pierwszej jedenastce Milanu ale widać potencjał w primaverze co cieszy, bo dawno nie mieliśmy tak ciekawych graczy.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 16:58

Dokładnie, to, że koleś był dobry w Primaverze o niczym nie świadczy. Weźmy przykład naszego Albertazziego, miał być naszą odpowiedzią na Santona a tym czasem nadal jest w Primaverze, chociaż już od paru sezonów mówi się że jest to talent pierwszej wody :)

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 cze 2011, 17:02

a o potencjale Primavery będzimy mogli mówić jak 3-4 jej wychowanków na stałe wejdzie do pierwszej 11 Milanu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”