FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 112

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 30 kwie 2006, 10:57

Mialo byc lekko i przyjemnie, a bylo zgola inaczej. Piekna pogoda, cieplo, sucho i hymn Barcelony...to tak na poczatek.Wymiana proporyczkow miedzy kapitanami, i juz mozna grac. Zaczelo sie obiecujaco, ofensywne akcje Sylvinho i Juliano, ktory w 8 minucie wspaniale zagral do Ronniego, a ten genialnym wolejem umieszcza pilke w siatce...Golazoookrzyczeli hiszpansy komentatorzy, a ja razem z nimi.Szybki i piekny gol-bedzie ze 3:0 pomyslalem. Ale niestety Barca sie cofnela i juz nie bylo tak pieknie. Szybkie wyrownanie,ale na nasze szczescie zawodnik Cadizu byl na spalonym, a jesli komus spalony nie pasuje, to nakladka na Carlesie. VV zdenerwowany, jak mozna bylo tak szybko puscic napastnikow Cadiz?Dalsze minuty, to twarda walka i raczej akcje Cadiz. Czasem Barca atakowala, ale to raczej byly takie niesmiale ataki. Kolejnym ostrzezeniem byly strzaly Sesmy, ktore w niesamowity sposob bronil VV.Nie szlo naszym ulubiencom, tak jakbysmy tego chcieli. Bardzo dobra partie rozgrywal Van Bommel. Nareszcie chcialoby sie powiedziec.Troche gorzej Deco, ktory pod bramka przeciwnika raczej nie wiedzial co z pilka zrobic. Slaby Motta, ktory nie przecinal podan i wyroznial sie faulami. W 2 polowie wejscie Iniesty troche uspokoilo, ale i tak to nie byl dzien Barcy....ale nie tylko calej naszej druzyny..Eto'o..Samuel zagranl chyba najgorszy mecz w barwach Blaugrany. Nawet najstarsi gorale chyba nie pamietaja takiej kaszany z jego strony.Setka, za setka i do tego ten karny :shock: Jak mozna tak strzelac?czare goryczy przepelnila akcja z 93 minuty...najpierw sam na sam spudlowane, a potem ni to lob ni to podanie do Larssona panu Bogu w okno. Ronaldinho, pare wspanialych zagran, ale to raczej nie byl mecz na jego poziomie. Nie chcialo mu sie wyraznie zabardzo meczyc. Najlepsi na boisku Giuly i Sylvinho i Belletti. Bardzo dobra partia w wykonaniu naszych bocznych obroncow. I nareszcze Juliano dobrze dosrodkowal pilke :P Ale i tak najwazniejszy byl powrot XAVIEGO Coz za owacja!nawet u mnie w domu ja dostal. Powrot Hernandeza przyslonil mizerny wystep katalonczykow. Ogolem wszystko sie skonczylo wspaniale. Powrot kapitana i 3 pkt zblizajace do mistrzostwa. Jedynie martwi postawa Samuela, ktory od czasu PNA nie trafia do bramki i marnuje sete za seta. Moze czas zagrzac lawke?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 kwie 2006, 14:39

Ocena dla Eto'o za ten mecz :arrow: [']

Powtórka z zeszłego sezonu kiedy to campeone jest nasze i gramy wszystko na Samuela, aby umożliwić mu zdobycie pichichi. W ubiegłym sezonie nie wyszło nam to na dobre i teraz może być podobnie. Aż mi się nie chce o tym pisać bo kto oglądał mecz ten widział co się działo :roll:

Bramka Ronaldinho bardzo ładna. Idealnie uderzył. Belletti chyba zaskoczył wszystkich tym podaniem :wink: Ogólnie mecz strasznie nudny. Zagraliśmy przeciętnie. Moglismy wygrać wyżej, ale w sumie to Valdes też nas uratował kilka razy. Zwłaszcza interwencja z ostatnich minut kapitalna.

Xavi 8) Nie mogliśmy się doczekać jego wejścia na boisko. Rozgrzewał się od początku drugiej połowy a wszedł dopiero na ostatnie 10 minut, ale i tak nie ma co narzekać. Euforia nieopisana. Zagrał nawet kilka dobrych piłek, ale ogólnie to był symboliczny występ tylko.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 30 kwie 2006, 18:54

Sznuta mi mówi, że Sammy znowu obejdzie się smakiem jeśli chodzi o wygranie pichichi La Liga :? I pretensje znowu będzie mógł tylko do siebie mieć, bo koledzy robią co mogą żeby mu ten tryumf ułatwić... Villa strzelił z Alaves karnego i traci już tylko jednego gola do naszego Murzynka. W dodatku jeśli w następnej kolejce zapewnimy sobie mistrzostwo to Ryj mając w perspektywie finał LM zacznie zapewne (i słusznie!) wystawiać rezerwowych, co jeszcze bardziej zmniejszy szansę Czarnej Perły na kolejne trafienia :roll: O meczu z Cadiz nie chce mi się pisać, bo nie podobał mi się i zagraliśmy oprócz pierwszych 10 minut piach i tyle... Przychodzą mi na myśl tylko trzy pozytywy związane z wczorajszym meczem Barcy: 1) 3 punkty, 2) akcja Belletiego i gol Dinho i 3) (last but not least) powrót XAVIEGO :D

Aha dzisiaj oczywiście Forza Osasuna :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 30 kwie 2006, 19:45

Witek14 pisze:Myślę ,że Barca bez przeszkód wygra ligę.
a Ty bez przeszkod dostaniesz WP :roll:
Witek14 pisze:Valencia nie jest w stanie jej dogonić
:shock:
Witek14 pisze:Szczególnie po ostatniej wygranej barcy 1:0 nad Cadiz. A wy co o tym myślicie????????????????????? Laughing Very Happy Very Happy
Ty jak Stasiu z Klanu. Ledwo przychodzisz i juz pewnie dostaniesz WP. Tam daja ciasteczka, a tu WP. Fajnie nie? :lol:
janiofcb pisze:wystawiać rezerwowych, co jeszcze bardziej zmniejszy szansę Czarnej Perły na kolejne trafienia
Wole Samuela grajacego mniej w pelnej dyspozycji, niz takie mecze jak ten z Cadiz. Przerwa mu sie przyda. Jego ambicja teraz mu przeszkadza niestety :? mecz z Celta w srode i mam nadzieje, ze Eto'o nawet nie bedzie na lawce.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 kwie 2006, 19:51

Ostatnie mecze w lidze wydaja mi sie ze sa grane od tak sobie. Barca albo inaczej nie wszystcy zawodnicy daja z siebie wszystko i nie sa na maxa skoncentrowani. Samuel chyba po nie udanym PNA troche sie wypalil tak jakby cos stracil. Skutecznoscia tez od tego momentu nie grzeszy, szkoda bo moze przytrafic sie mu to co w zeszlym sezonie a to moze go podlamac. Inna sprawa ze w przeciagu 2 sezonow w Barcelonie jest on najlepszym napastnikiem w PD, bo ani Forlan ani Villa nie moga sie pochwalic taka zdobycza. Cieszy mnie fakt ze do wysokiej dyspozycji wrocil Valdes, mam nadzieje ze zgarnie 2 raz nagrode Zamory.
Co do poworotu Xaviego to chyba gdyby wczoraj go Frank nie wposcil to trybuny by wybuchly, cala 2 polowe praktycznie skandowano Xavi....
Wszedl na kilka minut ale i tak pokazal od czego jest w tej druzynie spokoj, odbior, dokladne podania w srodku. Ciekawi mnie to czy Frank da mu szanse w tym sezonie zagrac 90 minut, przydaloby sie to w kontekscie Mundialu. Mam nadzieje ze zalapia obaj tzn. Iniesta i Xavi byloby milo gdybyh tak doceniono nasza pomoc...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 kwie 2006, 20:13

Co do mistrzostwa to chyba tylko prawdziwa plaga kontuzji moze nam odebrac Campeone 2005/06.
8 punktow przewagi i 4 mecze do rozegrania przy 3 Valenci. Zkladajac ze Che wygra wszystkie mecze a ma ciezkich przeciwnikow Osasuna(W), Atletico(D) i Mallorca(W) to i tak nam wystarczy 1 zwyciestwo.
Zakladam taki scenariusz remis,przegrana z Celta i wygrnaa z Espanyolem i swietowanie mistrza w Kataloni na swoim stadionie !!! To by bylo prawdziwa feta dla kibicow i pilkarzy ktorzy mogli by juz spokojnie odpoczywac przed finalem LM!!! Choc jak wygramy z Celta to sie zbytnio nie obraze..

Nie pisz posta pod postem. // K.J.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 maja 2006, 11:12

ostatnio mówiliśmy, że Eto'o wrócił do formy, jednak to raczej był chwilowy jej przebłysk. trudno się zresztą dziwić, kiedy walka o Pichichi tak go pochłonęła, że zapomniał o koniecznym od czasu do czasu odpoczynku. od czasu PNA nie pamiętam spotkania, w którym by nie grał (inna sprawa, że z pamięcią u mnie różnie bywa...) pełne 90 min- oprócz meczu z Milanem, w którym aż się zdziwiłam (pozytywnie) kiedy Rijkaard go zdjął.
mam nadzieję, że w następnym spotkaniu jednak usiądzie na ławie, bo wydaje mi się, że Larsson na jego pozycji sprawdzi się w obecnej formie lepiej. w końcu najwyższy czas zapomnieć o indywidualnych celach Sammy'ego i skupić się na drużynie.

no, ale 3 pkt są, ładne podanie Bellettiego zwieńczone golem Gaucho, a w dodatku, co najważniejsze- POWRÓT XAVIEGO! nareszcie.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 01 maja 2006, 17:51

fcbarca.com pisze:Jak poinformował RTV Noord-Holland od przyszłego sezonu Henk Ten Cate zajmie miejsce Danny'ego Blinda na ławce trenerskiej Ajaxu Amsterdam. O rozmowach włodarzy klubu z Amsterdamu z zastępcą Franka Rijkaarda było głośno od kilku tygodni, ale dopiero teraz osiągnięto wstępne porozumienie.

Aktualny szkoleniowiec Ajaxu publicznie wyraził niezadowolenie z sytuacji jaka panuje w klubie oraz braku poparcia ze strony swoich współpracowników, prezydenta klubu Johna Jaakke i sekretarza technicznego Martina van Geel'a.

Jednakże oficjalna informacja zostanie ogłoszona dopiero po zakończeniu finałowego meczu Ligi Mistrzów pomiędzy FC Barceloną, a Arsenalem Londyn 18 maja.
Dla wszystkich orientujących się w realiach Barcy to smutna wiadomość (jeśli jest oczywiście prawdziwa) Frank z Henkiem tworzą świetny duet. Śmiem twierdzić że nawet w "Tańcu z gwiazdami" by sobie dali radę. Teraz jest bytanie kto wejdzie na miejsce Holendra jeśli ten rzeczywiście odejdzie po sezonie. Ryj pewnie weźmie kogoś ze swojego rodzinnego kraju, albo Eusebio zajmie miejsce drugiego trenera.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 maja 2006, 17:55

Henk podejmie decyzję dopiero po finale Ligi Mistrzów, ale obawiam się, że odejdzie :? Bardzo, ale to bardzo szkoda. Współpraca między Frankiem a Henkiem układa się świetnie. Jestem też przekonany, że Ten Cate robił wiele dobrego. Zwłaszcza na treningach. Nazwisko ewentualnego następcy było już gdzieś podawane, ale wyleciało mi z głowy. Jak znajdę to zapodam. Niemniej jednak wiele nam ono nie powie. Zresztą drugi trener to przeważnie osoba pozostająca w cieniu i dopiero po tym jak odchodza i biorą się za samodzielne trenowanie drużyny robi się o nich głośniej. Życzę Henkowi jak najlepiej. Zwłaszcza w Ajaxie.

[EDIT]
http://www.blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=15882

Oczywiście holenderska szkoła. Bardzo dobrze chociaż i tak wolałbym, aby Ten Cate został w klubie.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 maja 2006, 18:10

W sumie Ten Cate zasluzyl na samodzielne prowadzenie zespolu. Wiele osob mowilo, jakoby to on podejmowal najwazniejsze decyzje, a nie Frank. Szkoda, wielka szkoda. Panowie mieli juz wypracowany system szkolenia, treningow itd. a tu przyjdzie nowy trener i moze jakas swoja filozofie bedzie chcial wyperswadowac Ryjowi. :roll: Co prawda Frank na pewno taktyki zabardzo nie zmieni, ale szkoda rozbijac cos, co swietnie wspolgra.
Ten caly Coolen jakichs wielkich zespolow nie prowadzil, ale 6 miejsce z Vitesse to dosyc dobre osiagniecie. Mam nadzieje, ze sobie poradzi 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 maja 2006, 18:15

Ej no bez przesady :lol:

Żadnego rozbijania czy innych zmian w taktyce nie będzie. Jeżeli nawet to drobne korekty, ale wątpię. Coolen przecież nie będzie miał zbyt wiele do powiedzenia. Zwłaszcza na początku. Poza tym na pewno nie przypadkowo to właśnie on jest potencjalnym kandydatem. Bardzo możliwe, że Rijkaard go zna. Dobrze, że Holender. To już gwarantuje, że będą kontynuować dzieło.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 maja 2006, 18:21

Niggaz pisze:Dobrze, że Holender. To już gwarantuje, że będą kontynuować dzieło.
Myslisz, ze gdybys byl Holendrem to by Cie wzieli? :P czy moze Krzysztof Jarzyna zrobilby wielki rumor i sie bal pozniej o Real? :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 maja 2006, 18:22

Myślę, że gdyby mnie znali to by mnei wzięli nawet pomimo tego, że nie jestem Holendrem :P :lol: :wink:

A tak na poważnie to wiem o co Ci chodzi. Coolen na pewno ma jakieś predyspozycje i nie jest przypadkowym kandydatem :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 maja 2006, 18:30

W sumie jest tak, ze gdyby to byl, lub kiedykolwiek byl trenerem jakiegos wiekszego zespolu, to by mial wiecej do powiedzenia. Ale jesli Ryj chce go miec za asystenta to cos musi soba prezentowac. Na pewno ten caly Coolen nie bedzie stal i sluchal Ryja za kazdym razem.No i ja mam nadzieje, ze on nie jest konfliktowy. Sila naszej druzyny sa morale i nie chcialbym, zeby cos popsulo ten czynnik. Ja szczerze mowiac o Coolenie slysze po raz 1 i jest dla mnie wielka niewiadoma. Duzo tez mowia zespoly w jakich gral : Go Ahead Eagles, Heracles, De Graafschap i AZ. To jakies duze ekipy nie sa, wiec chyba wielkiedo doswiadczenia z boisk pilkarskich nie ma. I takie male sprostowanie :wink:
berik pisze:6 miejsce z Vitesse
Z Twente. Mea Culpa :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 maja 2006, 18:54

Tak do konca nie jestem przekonany czy Henk odejdzie po sezonie z Barcelony, odrzucil o wiele lepsza propozycje z PSV, druzyny ktora jest mistrzem i napewno zagra w kolejnej edycji LM. Dlatego jesli jego wybor padnie na Ajax to troche mnie to zdziwi, choc zespol ten ma ogromny potencjal i tradycje. Tylko czy Henk dostanie taka paczke jaka obecnie jest w Ajaxie, duzo sie mowi o odejsciu Anastasiou, Charisteeasa(choc oni sa i tak nie potrzebni) Maxwella, Trabelsiego... Wielu chetnych obserwuje Heitinge, Grygere, Sneijdera, Babela, Maduro, Urby'ego i w koncu Huntelaara... wzmocnienie jesli tak mozna okreslic to jest zapowiadane tylko narazie jedno...Jaap Stam. Wiec jesli Henk ma objac Ajax pewnie potrzebowal zapewnienia ze w/w zawodnicy zostana a przynajmniej wiekszosc z nich co bedzie bardzo trudne do spelnienia....
Inna sprawa ze Henk patrzac obiektywnie nalezy do osob ktore znajduja sie caly czas w cieniu innych ludzi, uwazani sa za wielkich fachowcow ale niekiedy gdy przychodzi do prowadzenia samodzielnie wielkiego zespolu poprostu im to nie zawsze wychodzi (przykl. Queiroza), oczywiscie ja zycze mu jesli odejdzie wielkich sukcesow.
Ale patrzac ze strony Barcelony i jej dobra to lepiej zeby zostal i dalej pomagal Frankowi, ale ze strony samego zainteresowanego i jego ambicji a takie ma napewno to lepiej zeby odszedl i sie sprawdzil w dobrym klubie organizujac wszystko samemu....
Ostatnio zmieniony 01 maja 2006, 19:43 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”