Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 112

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2007, 10:37

Najsałbszym punktem Chelsea jest prawa obrona gdzie obecnie pozostał Ferreira i ewentualnie wystawiano tam defensywnego pomocnika- Diarre. Teraz miałby gwiazde na kazdej pozycji i chyba Mourinho ułozyłby swoja ukladanke.
W momencie kiedy Barcelona zakontraktowała Abidala i boki defensywy sa obsadzone pozostał temat Alves w Chelsea, a i Del Nido mzoe w przypadku tego, ze to klub spoza La Liga zejsc z ceny.
Sevilla teraz bedzie miala tam dziure....ogroman dziure.

A swoja droga przed okienkiem zapowiadano, ze nie bedzie juz takich transferow, jak widac klamano Malouda i teraz ewentualnie Dani.

Posciagano troche z free Pizzaro, Tal, Sildwell czy powrot Alexa... a teraz trzeba uszczuplic konto Romka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 11:17

Odrzucili już niedawno ofertę 25 mln, więc raczej z ceny nikt nie zejdzie :wink:

Mi się tu nie podoba kolejne wzmocnienie Premiership kosztem La Liga :roll:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 lip 2007, 11:29

RealFan pisze:Mi się tu nie podoba kolejne wzmocnienie Premiership kosztem La Liga
Zobaczymy po sezonie czy Alves okaże się takim wzmocnieniem Premiership, bo to może być kolejny z serii wielkich a nieudanych transferów. Osobiście źle Alvesowi nie życzę, ale jakoś nie widzę go w Chelsea czy w ogóle w Anglii. Ale to może przez moją niechęć do tej ligi. :P
A co do równowagi, to Alves odejdzie do Chelsea, Ballack do Realu - i równowaga pozostanie nienaruszona :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 11:31

Akrat Alvesa do Ballacka to ja bym tu nie porównywał :naughty:

Kto jak kto, ale Dani niewypałem by raczej nie był :]

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 28 lip 2007, 11:32

Akurat del horno się niesprawdził więc w alvesa tez bym niewierzył zabardzo.W premiership jest tylko jedno dobre miejsce dla ludzi z La Liga (liverpool)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 lip 2007, 11:35

RealFan pisze:Akrat Alvesa do Ballacka to ja bym tu nie porównywał
No wiem, też za Niemcem nie przepadam, ale napiąć się po prostu chciałem z tym transferem Ballacka do Realu :boruta:
Kto jak kto, ale Dani niewypałem by raczej nie był
Zobaczymy, Sheva i Ballack też mieli być świetnymi transferami już w pierwszym sezonie. Boisko zweryfikuje :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 11:38

Wszystko zweryfikuje boisko, ale tylko jeśli będzie miało okazję, bo transferu jeszcze nie ma.

Alves jest młody, w La Liga i PUEFA grał bardzo dobrze. Myślę, że byłyby duże szanese, że ten transfer byłby trafionym.

Jedynym problemem według mnie mogłaby być aklimatyzacja Brazylijczyka w deszczowym Londynie. Często bywają z tym kłopoty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2007, 11:55

Akurat moim zdaniem Alves do Chelsea pasuje jeśli chodzi o styl gry. Grają szeroko, skrzydłami i na pewno będzie miał sporo swobody w ofensywie. Odnośnie ceny to mam tylko nadzieję, że nie pójdzie taniej niż za 30 mln euro. Oczywiście zawsze istnieje niebezpieczeństwo, że zawodnik nie sprawdzi się w nowej lidze, ale nie powinno się z tego powodu popadać w paranoję. Może tak być, ale nie musi. Równie dobrze Henry może się nie sprawdzić w La Liga ... chociaż i tak wiem, że się sprawdzi :P :lol:

Alves jest warty naprawdę dużych pieniędzy. Nie ma lepszych od niego. Zambrotta pogra jeszcze na wysokim (najwyższym) poziomie ze dwa lata a potem już będzie Alves i długo nic na tej pozycji.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 lip 2007, 12:21

zgadzam sie z poprzednikami, watpie zeby Alves byl niewypalem i dla Chelsea bylby to naprawde swietny transfer. Tani nie bedzie, ale Chlsea akurat pieniadze ma. I jak powiedzial Jarzinho, zostal im praktycznie jedynie Ferreira. Mam nadzieje, ze w tym roku nie trafimy znowu na siebie zbyt szybko w LM.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 lip 2007, 13:31

Alves się sprawdzi, ponieważ:

1)W Anglii boczni obrońcy mają spore pole manewru. Muszą dużo biegać, wiele dośrodkowywać, bo większość zespołów preferuje grę skrzydłami, w której ofensywnie usposobieni boczni obrońcy odgrywają ważną rolę

2) Alves to nie tylko rewelacja La Liga(najlepszy na swojej pozycji), ale również robił furorę w Pucharze UEFA. Dwa świetne sezony w europejskich pucharach świadczą o tym, że nie jet to zawodnik uzależniony od Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 lip 2007, 13:33

Mentor pisze:Zambrotta pogra jeszcze na wysokim (najwyższym) poziomie ze dwa lata a potem już będzie Alves i długo nic na tej pozycji.

Mówisz tylko o Primera :>

Chelsea wobec transferów Manu czy Liverpoolu musi się wzmocnić. I niewątpliwie Alves takim wzmocnieniem będzie :] Jak większość Brazylijczyków się nie sprawdza w Premiership tak o Daniego można chyba być spokojnym.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 lip 2007, 13:38

Sero pisze:
Mentor pisze:Zambrotta pogra jeszcze na wysokim (najwyższym) poziomie ze dwa lata a potem już będzie Alves i długo nic na tej pozycji.

Mówisz tylko o Primera :>

Chelsea wobec transferów Manu czy Liverpoolu musi się wzmocnić. I niewątpliwie Alves takim wzmocnieniem będzie :] Jak większość Brazylijczyków się nie sprawdza w Premiership tak o Daniego można chyba być spokojnym.
Chelsea naprawdę wzmacniać się nie musi, a na pewno już nie.

Na dzień dzisiejszy skład pozwala na równorzędną walkę o mistrzostwo.

Każdą pozycję ma świetnie obsadzoną. Najbardziej boję się powrotu Chelsea do 4-3-3(nieco fałszywego). Bo Malouda i Shaun albo Joe Cole bez wątpienia robią więcej zamieszania niz Drogba z Shevą i 4 środkowych za ich plecami. Sam Mourinho chyba waha się między 4-4-2 a 4-3-3, ale jeśli wybierze to drugie myślę, że wyjdzie na tym lepiej. Tylko, że w takim wypadku Ballack i Sheva siedzą :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 14:31

Chelsea ma jeden słaby punkt i jest to prawa obrona musi ją wzmocnić. Sam Ferreira rady nie da. Jeżeli nikogo nie kupią to powtórzy się sytuacja z poprzedniego sezonu jak Essien czy Diarra musieli tam grać. Dla mnie kupno Alvesa przez Chelsea powinna być priorytetem i nie ważne czy dadzą 20 mln czy 40 ich jest po prostu na to stać, jak Roman odkręci kurek to może kupić nawet kilku takich Alvesów :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 14:47

Chelsea będzie grać w większości spotkań 4-3-3. Jak miał zapowiedzieć Mourinho wieleteż będzie zależeć od rywala, ale ten system sprawdzał się w ostatnich sezonach najlepiej i do niego niewątpliwie powrócą :] Poprzedni sezon pokazał Jose, że nie warto zmieniać to co dobre, choć pośrednio sam się do tej zmiany zmusił, a swoje znaczenie miały również kontuzje. Teraz sytuacja będzie inna i jak pozyskają Alvesa będą naprawdę mocni.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2007, 14:48 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 lip 2007, 14:47

A czy z wypożyczenia nie wrócił Glenn Johnson? On miałby być zmiennikiem Ferreiry , a w sparingach próbowany na tej pozycji był jeszcze Ben Haim. Co nie zmienia faktu , że cała trójka to średniacy i Alves pasowałby tam jak ulał.
Btw jak już się martwimy o ich pozycje to krucho wygląda lewa obrona. Kontuzja za kontuzją Bridge'a , a Cole sam całego sezonu nie zagra. Ciekaw jestem czy w razie problemów będzie tam grywał Malouda czy też jeden z juniorów próbowanych w USA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”