Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 lut 2025, 12:35
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 13 lut 2025, 13:11
+ globalizacja, wychowankami klubów nie są tylko Angole.
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lut 2025, 13:30
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 lut 2025, 18:11
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 lut 2025, 18:33
Nie wiem dokładnie, cięzko powiedziec, natomiast wg tej strony: https://www.football365.com/news/arne-s ... r-red-card
No ale może być totalny bullshit, kto to tam wie.And now Jeremy Freeman, an expert lip reader, has told Sport Bible what he believes Slot said to Oliver to be shown the red card.
“That’s not a push? It’s a f**king disgrace… if you go and watch that again,” Slot exclaimed.
To the other linesman, he sarcastically said: “Well done.”
Just before shaking hands with Oliver, again, sarcastically, he said: “Great game.”
After the red card, the Liverpool boss added: “Sure, you give me a red for that? I will check it out for later… me and you yeah? Sure give me a red card… we’ll talk after?”
Wbudowany 5cm margines błędu po tym, jak ludzie narzekali na milimetrowe spalone. Więc no ogólnie jest to system równy dla wszystkich.
Nie jest standardem w tej lidze, tylko jest standardem wg przepisów gry ogólnie. Przywilej korzyści anuluje kartkę za "przerwanie korzystnego ataku", bo siłą rzeczy fakt zastosowania korzyści sugeruje, że atak nie został przerwany.
Nie dziwi mnie ten faul na Konate, bo po prostu w Anglii się takich rzeczy z reguły nie gwiżdże i jest to na tyle "walka ciałem" że nie ma opcji, żeby angielski VAR to odwołał. Niestety, taka polityka "twardej gry" w Anglii.
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2025, 19:15
tyle ze wtedy to bylo wyjatkiem, a teraz regula. moze nie doslownie sklad bez anglikow, ale z ich coraz mniejsza liczba. obecnie w premier league anglicy to ile, 30-40% wszystkich zawodnikow? paredziesiat lat temu te proporcje byly odwrocone
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lut 2025, 19:56
Zaskoczyłeś mnie tym zdaniem, zazwyczaj jak jest faul taktyczny przy kontrze ale jej nie przerwie to sędziowie i tak tą kartkę wręczają, słynne 'odłożone' żółte kartki. 2 sezony temu była nawet sytuacja że nie kto inny jak Machale Oliveir dał Martinelliemu 2 żółte kartki w jednej akcji - pierwszą 'odłożoną' za nieudane przerwanie kontry i drugą za faul 10 sekund później (swoją drogą za faul jakich wiele, kolejna z naciąganych kartek tego pana w meczach z nami). Czyli gość dał wtedy 2 kartki w jednej akcji z czego ta druga mocno soft, a ty mi teraz piszesz że ta pierwsza w ogóle nie powinna być pokazana skoro nie przerwała kontry?
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 lut 2025, 20:42
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lut 2025, 20:52
No to co napisałeś jest oczywiste i chyba każdy to rozumie - jeśli popełniono ostry faul to kartka jest za ostry faul. No ale sam wiesz najlepiej, bo piłkę oglądasz nie od dziś, że sędziowie wręczają odłożone żółte kartki nawet jak obrońca przez sekundę trzymał uciekającego rywala za koszulkę w ogóle nie wpływając na rozwój akcji. Toteż słowa Magnuma mnie zaskoczyły, wychodzi na to że w meczach Arsenalu w ostatnich latach było o wiele więcej niezasłużonych kartek niż sądziliśmy (żeby nie było - w obie strony), tylko że nikt nawet o tym nie wiedział
sickstick
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lut 2025, 21:20
O kurde, z każdym kolejnym postem dorzucasz kolejne przepisy na które się kartek na co dzień nie ogląda
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 lut 2025, 21:34
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 14 lut 2025, 21:50
polecam zobaczyc jaki duet i po jakim faulu zajal sie dzis cofnieciem bramki chelsea
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 lut 2025, 21:59
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 16 lut 2025, 15:40
Zygmunt-1
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio