Spoko fieldy, z Realu odchodzi Guti i być może ktoś jeszcze, więc na pewno będą poszukiwania jakiegoś pomocnika "na dziś".fieldy pisze:czy jak sprowadzicie Ville to Cesca nam jeszcze zostawicie ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 maja 2010, 15:36
Spoko fieldy, z Realu odchodzi Guti i być może ktoś jeszcze, więc na pewno będą poszukiwania jakiegoś pomocnika "na dziś".fieldy pisze:czy jak sprowadzicie Ville to Cesca nam jeszcze zostawicie ?
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 11 maja 2010, 15:43
jordan20

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 11 maja 2010, 16:06
Bojan nie kosztował grubych milionów i nie przychodził zastąpić jednego z najlepszych napastników w historii Barcelony. Ma się ogrywać i zdobywać doświadczenie - dlatego jak nawet zepsuje setkę czy choćby trzy, to zupełnie inna sytuacja niż jak zrobi to Szwed. W identycznej stuprocentowej sytuacji Bojan powinien strzelić gola, Zlatan musi - i dlatego jak tego nie zrobi to należy mu się bura.jordan20 pisze:sytuacja identyczna jak z super milusinskim bojankiem,ktoremu wolno psuc setki na pusta bramke i slowa bury nie uslyszy jak zlatan...
iceald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 maja 2010, 16:12
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 maja 2010, 16:45
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 maja 2010, 16:53
carekk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2010, 17:19
O czym ty piszesz, Barca z Bojanem o dziwo stwarza sobie 2 razy więcej sytuacji niż Barca ze Zlatanem. Wtedy można marnować jak ma się 3 setki, zresztą Bojan ostatnio nie marnuje więcej niż Messi- dlaczego o tym nie wspominasz.jordan20 pisze:sytuacja identyczna jak z super milusinskim bojankiem,ktoremu wolno psuc setki na pusta bramke i slowa bury nie uslyszy jak zlatan...
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 maja 2010, 17:41
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2010, 18:14
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 maja 2010, 18:25
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 11 maja 2010, 18:28
nie kpij, bo tez Cie sprzedamMentor pisze:Pasza pewnie oddałbym też lekką ręką Zlatana, Bojana czy Alvesa. Dlatego jego posty trzeba czytać co najmniej dwa razy i przeprowadzać podwójną interpretację. Może mogliby to zaimplementować za rok na rozszerzonej maturze z polskiego![]()
bardzo mozliwe, ze kupca nie bylo. w dodatku eto'o wybredny, jest tylko kilka klubow w europie, do ktorych by z łachy przeszedl i to tylko jak trener tegoz klubu sie przed nim ukloni i napisze poemat jak bardzo go potrzebuje. ale ile ten villa mogl kosztowac? juz olac eto'o, ale ibra kosztowal 50 kola gotowki, a byl druga opcja, to ile chcieli za ville? problemy finansowe valencji nie wziely sie z dnia na dzien. nie wiedzieli, ze potrzebuja pieniedzy, a za rok cena spadnie i to sporo?Mentor pisze:Nie wiem po co wracać do sprawy Eto'o jeszcze na dodatek pisząc o jakichś niewiadomych? Dla mnie jasne jest, że kupca nie było bo za rok byłby do wzięcia za friko. Poza tym ile klubów stać na niego? Na palcach jednej ręki można policzyć biorąc pod uwagę wymagania finansowe i zdolność do wygrywania trofeów. Ehh szkoda naprawdę moich palców na wracanie do tego. Sprawy nie rozumieją tylko Ci, którzy jej zrozumieć nie chcą.
pasuje mi keita, nie pasuje mi jego forma ostatniopo paszy uzytkownik,ktoremu nie pasuje keita
we wloszech faktycznie jest bardziej statycznie, wiecej przerw w grze, wyglada to jak niezliczona ilosc stalych fragmentow gry, schematow ich rozgrywania, a nie plynnej gry. ale z ta linia obrony to ciezko mi sie zgodzic. z barca wysoko sie nie gra, wiec ma podobnie.W Hiszpanii gra się szybko, we Włoszech wolno. W Hiszpanii dużo się gra kontrą, w Serie A w ogóle.
W Hiszpanii obrona ustawia się wysoko, jest dużo miejsca za jej plecami gdzie można zagrywać piłki. W Serie A tego miejsca nie ma w ogóle i piłek za jej plecy się nie gra.
W Hiszpanii napastnicy grają częściej twarzą do bramki, w Serie A plecami.
pokaz tego postaPamiętam, jak przed sezonem pisałem, że mogą w Barcelonie pożałować tej wymiany
pasza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 maja 2010, 18:31
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... 7o#p457123 ten i potem jeszcze ze dwa czy trzy.pasza pisze:pokaz tego posta
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2010, 18:31
Przepraszam bardzo, ale o jakim kredycie zaufania piszesz skoro rozegrał jeden sezon i już co poniektórzy chcą go opchnąć? Mam to rozumieć w ten sposób, ze mogliśmy go opchnąć w zimie a tak się nie stało więc było zaufanie?Jarzinho pisze:A kredyt zaufania i szanse dostał ogromne, chyba za duży
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 maja 2010, 18:35
I nie ma prawa mu wychodzić równie dobrze! Jeśli obie ligi są tak drastycznie inne, a sposób gry Zlatana się nie zmienia to efekt na hiszpańskich boiskach musi być gorszy niż na włoskich, bo Zlatan to piłkarz dostosowany do włoskiej piłki. Zlatan po prostu musi się dostosować do Hiszpańskiej piłki, tak jak kiedyś musiał się dostosować do Serie A. Musi się nauczyć gry na sposób Barceloński co łatwe nie jest, bo sposób gry Barcelony do łatwych nie należy. Nie chodzi mi o to, by Zlatan wyzbył się swoich atutów wyciągniętych z Serie A i zaczął grać jak Eto'o, bo to głupota. Zlatan musi wykorzystywać swoje umiejętności na trochę inny sposób.Wychodzi na to, że Ibra wiele nadal bierze z tego co było w Interze, tylko chyba tam tak słabo mu w wielu aspektach nie wychodziło
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2010, 18:56
Gdyby Zlatan miał robić to co Samu to by nie został w ogóle zakupiony. Miał dać to o czym wspomnę poniżej.(L)oczkerson pisze:Nie chodzi mi o to, by Zlatan wyzbył się swoich atutów wyciągniętych z Serie A i zaczął grać jak Eto'o, bo to głupota. Zlatan musi wykorzystywać swoje umiejętności na trochę inny sposób.
Ja jestem daleki od sprzedawania Zlatana. To by był jakiś absurd, żeby kupować kogoś za takie pieniądze i go sprzedawać. Ja mówię o tym sezonie, szczególnie w 2010 r. w wielu spotkaniach nie zasługiwał na grę patrząc na to co prezentował sobą wcześniej. Mówię tu o zaufaniu wobec jego osoby przez Pepa, który na siłę go wystawiał i go trzymał mimo, że ten grał piach i psuł grę tworzoną przez drużynę. Transfer to rzecz nierealna. Dostał za dużo przeliczając na to co prezentował.Mentor pisze:Przepraszam bardzo, ale o jakim kredycie zaufania piszesz skoro rozegrał jeden sezon i już co poniektórzy chcą go opchnąć? Mam to rozumieć w ten sposób, ze mogliśmy go opchnąć w zimie a tak się nie stało więc było zaufanie?
Jarzinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio