O Garaya jestem spokojny, pokazał już, że może w tej drużynie świetnie grać, ale jedyną sensowną alternatywą na pozycję stopera jest w tej chwili tylko Ramos, bo na zdrowie Metzeldera liczyć nie można, a jak już od święta wyszedł na boisko to grał dużo gorzej niż w zeszłym sezonie. Niemiec być może jeszcze będzie chciał odejść gdzieś, gdzie będzie miał szansę na grę przed mundialem. Jak dla mnie w takiej sytuacji nie ma innej opcji niż sprowadzenie nowego obrońcy w styczniu. Nie, nie środkowego. Lewego. Lepszego stopera niż Ramos, który mógłby grać w CL nie ma szans sprowadzić, a nowy po powrocie Pepe w nowym sezonie będzie miał ciężko o minuty. Więc według mnie tak jak już napisałeś Makis, w wypadku, gdy Sergio będzie potrzebny w środku, na prawą stronę powinien przenieść się Arbeloa, a na lewej grać ktoś nowy (Filipe np.)
Marcos Alonso - nie mam możliwości oglądać spotkań Castilli, więc jest to dla mnie piłkarz niestety anonimowy poza tym, że wiem jak wygląda. Jest bardzo młody i nie sądzę, by był lepszy od Miguela Torresa (to niech oceni Pellegrini), jednak potrzeba kogoś pewnego i to jest jasne.