Nie kumam tych zachwytów nad De Jongiem. Udany występ na mistrzostwach świata(na których zresztą błyszczał Blind, który z wysokim poziomem nie ma nic wspólnego) nie uczyni z niego zbawienia United. Nie bez powodów City nie miało oporów by go sprzedać do Milanu. Drużyna aspirująca do walki o najwyższe cele powinna mierzyć zdecydowanie wyżej.
Otóż właśnie o tym pisze.
Jeśli De Jong to ogórek to jak nazwać to coś, co teraz biega w pomocy United?
O co się Mazur rzucasz. Przecież napisałem, że pewnie lepsze jest od tego co mamy. Po prostu dla mnie to nic specjalnego, a uważam, że czegoś takiego nam trzeba.
Juve akurat ma zacny skład i nie pasuje do tej śmiechowej ligi, chociaż w niej zdarzają się zacni gracze i trzeba te jednostki wyłapywać. A brak wyjścia z LM cóż zdarza się. Tak do środka pola wydawać tzn. inaczej ja bym odpuscił Di Marie, ale zbijał cenę do ostatniego dnia okienka transferowego, a konkretną kwotę wyłożył na kogoś ze światowej czołówki do środka. Vidal/Pogba nie wiem Koke/Gundogan.Wydawać, wydawać, wydawać - najlepiej po 50-100 mln € na zawodnika (z tej śmiechowej i ogórkowej Serie A - bo przecież o środku pola Juve tu mowa - które nota bene wyjść z grupy LM nie potrafi)
W ogóle to wobec tego, że gramy 3-5-2 i na bokach LVG widzi kogoś takiego jak Di Maria to nie rozumiem kompletnie transferu Shawa. Pewnie trzeba by tu mieć zbilansowaną sytuację, że i kogoś mniej defensywnego tam puścić, ale można było zostawić Evre.
Tak sobie teraz pomyślałem, że miast brać Shawa i Herrere było kupić Kroosa/Cesca/Vidala/Pogba/Koke do tego ten De Jong, Di Marie i Cuadrado(albo jednego z nich jakby nie było hajsu, a drugiego kogoś znaleść z talentem, a nie jeszcze bardzo medialnego). Skrzydła obsadzone i środek. I to konkretnymi gościami, a nie niepewnymi Shawem i Herrera.
De Jong to ogórek? Jako osoba która regularnie oglądała Milan w zeszłym sezonie stanowczo protestuje.Jaki ma związek pozycja Milanu z grą De Jonga? Facet w odbiorze jest fenomenalny i ma to coś co fanów Prem zawsze kręciło-> zadziorność i charakter.Piłkarsko też wyglądał bardzo fajnie, strzelił chyba 2 bramki.Nie jest mistrzem kluczowych podan i prowadzenia gry ale od tego w MU by nie był.Dodatkowo kosztuje mała kase. Pewnie ze Vidal lepszy ale ile on by kosztował? Mamy wydac ponad 200 mln w okienko?
Kheidra idzie raczej do Bayernu,Vidal kosztuje fortune i nie wiadomo czy chce odejść i gardzisz NDJ? On grając taką piłke jak w poprzednim sezonie jest klase jak nie więcej lepszy od tego dziadostwa ktore dzisiaj grało.No chyba ze chcesz oglądac popisy Fletchera i Toma kolejny sezon..
A czemuż by nie 200 mln? Zespół potrzebuje przebudowy, trzeba płacić. Real jak tworzył podstawę swojego terażniejszego zespołu w to lato co przyszedł CR7 itd tyle wydał. Takie czasy. Nie ma już Króla Fergiego, który to ogarnię, więc trzeba płacić. Transfery są drogie jak są nieudane typu Fellaini. W Realu nikt nie płaczę z pewnością za kase wydaną na CR7 , nawet w Arsenalu pewnie nie płaczą za hajs wydany na Ozila, chociaż nie spełnił do końca oczekiwań.
De Jong to ogórek w porównaniu np. do Vidala oto mi chodzi. Już pisałem, ze pewnie lepsze od tego co mamy, ale co z tego? Jesteśmy Manchester United i mamy się bić co rok o Mistrzostwo Anglii to wszystko. To, że De Jong lepszy od schorowanego Fletcha czy zatrzymanego w rozwoju Cleverleya, nei znaczy, że na nim można opierać zespół i bić się o majstra. Oczywiście Fieldy fajnie piszę tani brać. I tak to się może skończyć lepszy rydz niż nic. Ale to takie gadanie, że jeżdże Maluchem to wezmę sobie jakiegoś Fiata Bravo no bo wiadomo, że to lepsze. Ale powtarzam jesteśmy Manchester United i my mamy jeździć Ferrari, a nie byle czym. Tyle.