Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1119

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2014, 0:37

Co do Pogby to po pierwsze co do meczu z Blackburnem być może z tego co gość piszę logiczniej było postawić na kogoś doświadczonego, ale no właśnie. Często wielkie kariery rodziły się z braku logiki. Po prostu ryzyka dajemy młodemu grać bo czuje, że to jest wielki talent i Fergie taki Mistrz powinien to czuć. Dwa z tą gwarancją gry w pierwszym zespole, w Juventusie jakoś takiej nie dostał, a i miał cieżej o skład wówczas brylowali Pyrlo, Marchisio i Vidal a jakoś tam poszedł. Nie wiem ile zarabia, ale też chyba nie jakieś krocie. A z tego co pamiętam rozbiło się u nas też o hajs bo chciał zdaje się około 30 k. Co też jak na gracza, który jeszcze wiele nie pokazał wydawało się raczej mało logicznie dawać. No ale właśnie powinien sztab wiedzieć z kim mamy do czynienia i mu to dać. Na tym to polega na czuciu talentu. A jeśli mu jednak dawaliśmy podobny hajs jak w Juve to cóż pewnie chłopak był pewny siebie jak się okazało słusznie, a nie czuł dużej wiary w siebie ze strony sztabu i dlatego odszedł i tu wracamy do punktu pierwszego, że takową powinien otrzymać co pokazała przyszłość.
Nie kumam tych zachwytów nad De Jongiem. Udany występ na mistrzostwach świata(na których zresztą błyszczał Blind, który z wysokim poziomem nie ma nic wspólnego) nie uczyni z niego zbawienia United. Nie bez powodów City nie miało oporów by go sprzedać do Milanu. Drużyna aspirująca do walki o najwyższe cele powinna mierzyć zdecydowanie wyżej.

Otóż właśnie o tym pisze.
Jeśli De Jong to ogórek to jak nazwać to coś, co teraz biega w pomocy United?

O co się Mazur rzucasz. Przecież napisałem, że pewnie lepsze jest od tego co mamy. Po prostu dla mnie to nic specjalnego, a uważam, że czegoś takiego nam trzeba.
Wydawać, wydawać, wydawać - najlepiej po 50-100 mln € na zawodnika (z tej śmiechowej i ogórkowej Serie A - bo przecież o środku pola Juve tu mowa - które nota bene wyjść z grupy LM nie potrafi)
Juve akurat ma zacny skład i nie pasuje do tej śmiechowej ligi, chociaż w niej zdarzają się zacni gracze i trzeba te jednostki wyłapywać. A brak wyjścia z LM cóż zdarza się. Tak do środka pola wydawać tzn. inaczej ja bym odpuscił Di Marie, ale zbijał cenę do ostatniego dnia okienka transferowego, a konkretną kwotę wyłożył na kogoś ze światowej czołówki do środka. Vidal/Pogba nie wiem Koke/Gundogan.
W ogóle to wobec tego, że gramy 3-5-2 i na bokach LVG widzi kogoś takiego jak Di Maria to nie rozumiem kompletnie transferu Shawa. Pewnie trzeba by tu mieć zbilansowaną sytuację, że i kogoś mniej defensywnego tam puścić, ale można było zostawić Evre.
Tak sobie teraz pomyślałem, że miast brać Shawa i Herrere było kupić Kroosa/Cesca/Vidala/Pogba/Koke do tego ten De Jong, Di Marie i Cuadrado(albo jednego z nich jakby nie było hajsu, a drugiego kogoś znaleść z talentem, a nie jeszcze bardzo medialnego). Skrzydła obsadzone i środek. I to konkretnymi gościami, a nie niepewnymi Shawem i Herrera.
De Jong to ogórek? Jako osoba która regularnie oglądała Milan w zeszłym sezonie stanowczo protestuje.Jaki ma związek pozycja Milanu z grą De Jonga? Facet w odbiorze jest fenomenalny i ma to coś co fanów Prem zawsze kręciło-> zadziorność i charakter.Piłkarsko też wyglądał bardzo fajnie, strzelił chyba 2 bramki.Nie jest mistrzem kluczowych podan i prowadzenia gry ale od tego w MU by nie był.Dodatkowo kosztuje mała kase. Pewnie ze Vidal lepszy ale ile on by kosztował? Mamy wydac ponad 200 mln w okienko?
Kheidra idzie raczej do Bayernu,Vidal kosztuje fortune i nie wiadomo czy chce odejść i gardzisz NDJ? On grając taką piłke jak w poprzednim sezonie jest klase jak nie więcej lepszy od tego dziadostwa ktore dzisiaj grało.No chyba ze chcesz oglądac popisy Fletchera i Toma kolejny sezon..

A czemuż by nie 200 mln? Zespół potrzebuje przebudowy, trzeba płacić. Real jak tworzył podstawę swojego terażniejszego zespołu w to lato co przyszedł CR7 itd tyle wydał. Takie czasy. Nie ma już Króla Fergiego, który to ogarnię, więc trzeba płacić. Transfery są drogie jak są nieudane typu Fellaini. W Realu nikt nie płaczę z pewnością za kase wydaną na CR7 , nawet w Arsenalu pewnie nie płaczą za hajs wydany na Ozila, chociaż nie spełnił do końca oczekiwań.

De Jong to ogórek w porównaniu np. do Vidala oto mi chodzi. Już pisałem, ze pewnie lepsze od tego co mamy, ale co z tego? Jesteśmy Manchester United i mamy się bić co rok o Mistrzostwo Anglii to wszystko. To, że De Jong lepszy od schorowanego Fletcha czy zatrzymanego w rozwoju Cleverleya, nei znaczy, że na nim można opierać zespół i bić się o majstra. Oczywiście Fieldy fajnie piszę tani brać. I tak to się może skończyć lepszy rydz niż nic. Ale to takie gadanie, że jeżdże Maluchem to wezmę sobie jakiegoś Fiata Bravo no bo wiadomo, że to lepsze. Ale powtarzam jesteśmy Manchester United i my mamy jeździć Ferrari, a nie byle czym. Tyle.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2014, 0:45

Serio wierzysz że wywalimy jeszcze grubą kase na Vidala? Ja nie wierze w bajki o wielkim budżecie. Vidal to doskonały gracz ale powótrze- Juve go nie chce z tego co się czyta(to podaje ODgen dzisiaj) sprzedać.Nie wierze w takie okienko. De Jong może spokojnie 2-3 lata pograc na dobrym poziomie i być alternatywą dla lepszego gracza.Obecnie z DM/b2b masz na rynku Kheire Vidala De Jonga. Mozliwe ze LVG chce swojego pupilka Strootmana ale ten jest kontuzjowany. Biorąc pod uwage że Khedira jest blisko Bayernu w co się nie dziwie a Juve nie chce puścić Vidala kogo oczekujesz do środka? Rzuć pare nazwisk. Dla mnie to okienko jest chore a kwota za ADM jest debilna.Za Tą kase szło mieć Cuadrardo i zakręcić się koło Khediry jakiś czas temu. Można było kupić Benatie( Roma chce 35 mln euro). Niestey kuzwa jesteśmy w tym momencie że za chwile przyjdzie ADM za 80 mln euro a wśrodku hasa Fletcher z Tomem- na tydzień przed końcem okienka nie ma miejsca na snucie wielkich wizji.DE Jong to nie jest marzenie ale nie ma co wybrzydzać.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 sie 2014, 0:54

Co do Pogby nie mam wiele więcej do dodania niż to co napisał mujac - jeśli w sztabie nie czuliby z jakim talentem mają do czynienia, to by nawet nie powąchał murawy, bo zwyczajnie swoimi występami w rezerwach na to nie zasłużył. Dawano mu jednak szanse, bo wierzono, że z tej mąki będzie chleb. Inna sprawa, że Pogba liczył na jeszcze więcej. Takie nieraz życie. Oczekiwania zainteresowanych stron czasami się różnią i niekoniecznie musi być to wina jednej, czy drugiej strony.

Co do de Jonga to o dziwo (o dziwo bo często miałem inne zdanie na temat środkowych pomocników) zgadzam się z MGiggsem.

Aha i jeszcze jedno - próby umniejszenia dokonań FLetchera i roli jaką ten facet pełnił w jednej z najlepszych drużyn w Europie jest żenującą (i to nie był tylko jeden sezon). Żenująca nawet jak na Bassa.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2014, 1:15

Inna sprawa, że Pogba liczył na jeszcze więcej. Takie nieraz życie.

No i życie pokazało, że Pogba powinien dostać to więcej. Oto mi się rozchodzi. Na tym to polega, wiele było takich przykładów w światku piłkarskim, że w jakimś klubie uważali, że ten zawodnik na coś nie zasługuje, szedł on gdzie indziej się okazało, że jednak zasłużył. Tak więc po prostu Fergie popełnił błąd.
Niestey kuzwa jesteśmy w tym momencie że za chwile przyjdzie ADM za 80 mln euro a wśrodku hasa Fletcher z Tomem- na tydzień przed końcem okienka nie ma miejsca na snucie wielkich wizji.DE Jong to nie jest marzenie ale nie ma co wybrzydzać.

Piszę o tym jak to powinno wyglądać, a nie jak jest. Już napisałem, że nie powinniśmy dawać takich hajsów za Di Marię, tylko zbijać to do końca i uderzać w konrketnego środkowego pomocnika. A jeśli już dawać to odpuścić np. Shawa. W tym cały sęk, że nasze ruchy na rynku transferowym wyglądają kompletnie nie przemyślanie. Powinien być jasny plan jak gramy, kogo chcemy i tyle. A nie że bierzemy Shawa na bocznego obrońce, którym potem się okazuje, że nie gramy. Albo na wingbacka, gdy na tym wingbacku szkoleniowiec widzi i ofensywnych typu Di Maria. To po krzok dawać 30 baniek na kogoś na ławkę, jak mamy takie luki w podstawowym składzie.

A teraz wszystko zależy od hajsu ile zostało. Oczywiście jeśli jest go mało i na nic innego nas nie stać to lepszy De Jong niż nic innego. Ale ten gość nas nie zbawi. A jak już pisałem jesteśmy Manchester United i mamy bić się o majstra i trzeba nam konkretnych graczy. Nie wiem kto inny niż Vidal, nie jestem agentem i nie wiem kto jest dostępny, kto by pomyślał np. że taki Cesc jest. Trzeba tutaj kogoś konkretnego i zarząd powinien wyściubić kasę, nawet teraz po nieprzymyślanym okienku. Inaczej może nas czekać duża dupa. Prosta sprawa jak pisał Biały drużyna aspirująca do najwższych celów powinna uderzać mając taką dziurę w środku po kogoś konkretnego a nie kuźwa De Jonga. De Jong to uzupełnienie, De Jonga to może sobie brać Milan, De Jongiem to kuźwa można wygrywać Ligę Europy, a nie Premier League czy LM.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 sie 2014, 1:32

No i życie pokazało, że Pogba powinien dostać to więcej.
Ok. Twoim zdaniem zasługiwał na gwarancję występów w pierwszej drużynie. Moim zdaniem niekoniecznie. Uważam, że młodzik, który raz na kilka meczów w rezerwach i w pierwszej drużynie potwierdzał swój talent na to nie zasługiwał (to że w Juve takiej nie dostał(?) nie ma tu znaczenia. U nas takiej chciał - najwyraźniej nie miał przekonania, że na niego postawimy, albo po prostu chciał kolejny raz zmienić otoczenia i postawił takie zaporowe warunki). Z perspektywy czasu łatwo jest oceniać, ale skąd pewność, że Pogba nie osiadłby na laurach? Skąd pewność, że Pogba rozwinąłby się tak samo jak w Juve? Nie ma żadnej. Na tamten moment zrobiliśmy ile mogliśmy, aby go zatrzymać. Wszystko jest w przytoczonym przeze mnie poście. EOT.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2014, 1:54

Ok. Twoim zdaniem zasługiwał na gwarancję występów w pierwszej drużynie. Moim zdaniem niekoniecznie. Uważam, że młodzik, który raz na kilka meczów w rezerwach i w pierwszej drużynie potwierdzał swój talent na to nie zasługiwał (to że w Juve takiej nie dostał(?) nie ma tu znaczenia. U nas takiej chciał - najwyraźniej nie miał przekonania, że na niego postawimy, albo po prostu chciał kolejny raz zmienić otoczenia i postawił takie zaporowe warunki
Sprowadzasz sprawę do absurdu. Oczywiscie, że nie zasługiwał na gwarancję gry w pierwszym składzie bo takowej to nikomu dać nie można. Nawet pewnie Messi w kontrakcie nie ma zapisane, ze będzie grał 30 meczów w sezonie niezależnie od formy. Chodziło o wiarę w gościa, przekonanie go do zostania u nas. Ja nie wiem nigdy nie uczestniczyłem w takich negocjacjach, ale zwykle to tak jest, że zawodnik wybiera klub, który się o nieg najbardziej postara, przekona go, że tutaj jest bardzo potrzebny wykonuje się odpowiednie gesty, gracz czuje determinacje, że tu się go chce i jest potrzebny. Widocznie Pogba tego nie czuł i nie ma co się dziwić jak Fergie wolał wystawić bocznego obrońcę na środku pomocy i dlatego odszedł. Jakoś nie chce mi się wierzyć w te zaporowe warunki, nie wiem gwarancje, że wokół niego będzie budowany zespół czy co. Skoro w Juventusie tego nie dostał, dlaczego miałby tutaj czegoś takiego żądać?
Pamiętam, że tu się też coś rozchodziło o hajsu nie wiem może widział, że tu się targujemy o tam parę tysi, kiedy inni mu to dają z miejsca. To też jest forma zaufania do umiejętności gracza. Zawodnik widzi ile jest wart dla klubu. Ergo to jak ze wszystkim. Może Ci się podobać laska, która no właściwie chce być z Tobą, ale no coś jednak kręci nosem. Chce się z Tobą spotykać, a tu akurat na randkę jej się zapomniało przyjść. No ale zapewnia Cię, ze chce. A jest druga która wykonuje taniec godowy, wygibasy, szpagaty, lata za Tobą i pomimo, ze może byś chciał być jednak z tą pierwszą pewnie wybierzesz drugą, bo widzisz, że jej naprawdę zależy.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 sie 2014, 1:57

Sztab jedyne co mógł to rozwijać talent tak by Pogba w wieku którym jest obecnie teraz zaczął grać w podstawowym składzie, dzięki Paulowi m.in. macie teraz Januzaja. Inna sprawa, że nie było to raczej do przewidzenia, że z Pogby wyrośnie taki koks, oczywiście wybijał się na tle swoich rówieśników, ale kto tego nie robił w piłce nożnej, a potem grał gówno? Przede wszystkim Paul to bardzo mądry chłopak, jego celem pewnie jest klub jeszcze większy niż MU/Juventus, na przykład na tą chwilę jest to Real i myślę, że spełni to za parę lat.
Może Ci się podobać laska, która no właściwie chce być z Tobą, ale no coś jednak kręci nosem. Chce się z Tobą spotykać, a tu akurat na randkę jej się zapomniało przyjść. No ale zapewnia Cię, ze chce. A jest druga która wykonuje taniec godowy, wygibasy, szpagaty, lata za Tobą i pomimo, ze może byś chciał być jednak z tą pierwszą pewnie wybierzesz drugą, bo widzisz, że jej naprawdę zależy.
Otóż to.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 sie 2014, 10:18

Tyle, że jeśli sprowadzimy Vidala to co teraz? Herrera na ławę? Nie widzę tego.

Do pomocy oprócz De Jonga, potrzebujemy solidnego rezerwowego. Pomocy - z ławki - De Jong-Blind kompletnie nie widzę i IMO Blind przyjdzie na ławkę za Shawa z możliwością zagrania w 3-ce obronnej. Rezerwowy CM to mus. Rojo może grać na wszystkich pozycjach w obronie, więc z nim i Blindem będzie to już jakoś wyglądać. Evans ponoć już zdrowy, uzupełnienie z Jonsem i Di Marią na drugim wahadle jakoś wygląda (nie jestem fanem 3-5-2).

W ogóle to Januzaj powinien odgrywać większą rolę od Valencii i Younga (nadal bym go wywalił), gdy druga strona będzie zbalansowana nowymi obrońcami.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 sie 2014, 10:20

Kamil232 pisze:No i życie pokazało, że Pogba powinien dostać to więcej.
Tyle tylko, ze mega utalentowanych chlopakow jest w kazdej druzynie juniorow (wlaczajac MU oczywiscie) zawsze kilku. Jak jeden z nich wyrosnie na zawodnika klasy pozwalajacej grac w pierwszym skladzie to juz jest swieto lasu. Teraz gdyby kazdy z nich robil cyrki jak Pogba to za chwile byscie mieli 15 mlodziakow z ktorych 13 sie do niczego nei nadaje a ciezko sie ich pozbyc...
Pewnie, byloby warto gdyby byla pewnosc ze dzieki temu takiego potencjalengo Pogbe sie zatrzyma, ale taki sie trafia raz na kilka lat. Podsumowujac - ogromny blad, ze pozwolili odejsc Francuzowi, ale ciezko miec jakies wielkie pretensje skoro sie starali i nie wyszlo. Ja prawde mowiac do przeczytania tekstu wrzuconego przez reda myslalem, ze chlopaka olano na wstepie.
Kamil232 pisze:Już napisałem, że nie powinniśmy dawać takich hajsów za Di Marię, tylko zbijać to do końca i uderzać w konrketnego środkowego pomocnika.
Zgadzam sie co do sylaby. Tzn - kompletnie nie rozumiem jak mozna bylo dac taka kase za chlopaka, ktorego Real sie chcial pozbyc. Tzn - Perez to jest geniusz choc 10 lat temu wszyscy mysleli wrecz przeciwnie. Jestem pewien, ze gdyby nie dostal zadnej sensownej oferty do konca okienka to by go za 5 12 puscil za 40 baniek.

Z drugiej strony zastanawiam sie czy przy przyjsciu ADM Van Gaal nadal bedzie chcial grac 3-5-2? Logiczne wydaje mi sie raczej przejscie na 4-3-3 do ktorego macie zawodnikow i w ktorym Di Maria bedzie w miejscu w ktorym bedzie mogl dac pokazac co potrafi. Nie ma bata, zeby go ktokolwiek ustawial na wahadle. No bez jaj!!

Co do De Jonga - nie cierpie go i choc nie da sie zaprzeczyc, ze jest to dobry kopacz to powiem tak:
To strasznie smutne, ze w takim pilkarzu druzyna klasy MU musi upatrywac zbawienia. Wasza linia pomocy zostala jeszcze bardziej zaniedbana przez lata niz nasz srodek obrony... a nie przypuszczalem, ze to mozliwe.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 25 sie 2014, 10:23

Tyle, że jeśli sprowadzimy Vidala to co teraz? Herrera na ławę? Nie widzę tego.
Nie sprowadzicie ale nawet to co to ma do rzeczy? Bo tylko jednym zawodnikiem w środku gracie?
Mając takie tuzy jak Clev,Fellaini,Ando,Fletch w środku i Carrick mający najlepsze lata za sobą potrzebujecie 2 cmów porządnych. a ando i felsa opchnąć.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 sie 2014, 10:29

Raczej DMa i CMa. Jeśli przyjdzie De Jong, to on będzie grał obok Herrery, wg mnie dlatego LvG nie chciał innego CMa.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 sie 2014, 11:04

Emerald pisze: Perez to jest geniusz choc 10 lat temu wszyscy mysleli wrecz przeciwnie. Jestem pewien, ze gdyby nie dostal zadnej sensownej oferty do konca okienka to by go za 5 12 puscil za 40 baniek.
Ciekawe ile razy jeszcze trzeba będzie napisać, że ADM nikt nie wypychał i nikt by nie sprzedał gdyby nie oferta w granicach >65 mln ?
Bo ciągle roi się od forumowych geniuszy, którzy nie potrafią tego zrozumieć.
A sprawa jest prosta, zawodnik ma 3 lata kontraktu, trener był za jego pozostaniem, kibice byli za jego pozostaniem i koledzy byli za jego pozostaniem, a klub nie potrzebuje pieniedzy z tego transferu.

Gdyby nie przyniósł czeku na odpowiednią kwotę nie dostałby pozwolenia na odejście i nawet prezes PSG powiedział, że dla nich ADM jest za drogi (choć głównie chodziło o zasady FFP)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 sie 2014, 11:09

De Jong i Herrera to dobry srodek. Jeden jakk DM jest znakomity, a drugi bedzie pelnil role b2b. To moze wypalic.

Vidal? Na tym etapie okienka? No prosze :). Pomijam juz fakt, ze do zadnej ofery nawet nie doszlo.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 25 sie 2014, 11:12

Dzisiejsze Włoskie media już o de jongu nie informują (czyżby za duży hajs został włożony w ADM :?: ) Natomiast powstała plotka o Januzaju w Milanie. Rozumiem że to żart i nikt nie rozpatruje odejścia młodego z United :?:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 sie 2014, 11:15

tylerdurden pisze:Ciekawe ile razy jeszcze trzeba będzie napisać, że ADM nikt nie wypychał i nikt by nie sprzedał gdyby nie oferta w granicach >65 mln ?
Pomiedzy nie wypychal a nie sprzedalby taniej jest zasadnicza roznica forumowy geniuszu. No i przede wszystkim ciekaw jestem skad masz taka wiedze... Florentino? Jak milo, ze udzielasz sie na naszym forum!!
tylerdurden pisze:Gdyby nie przyniósł czeku na odpowiednią kwotę nie dostałby pozwolenia na odejście i nawet prezes PSG powiedział, że dla nich ADM jest za drogi (choć głównie chodziło o zasady FFP)
Chodzilo TYLKO o FFP.

Jestem przekonany, ze poszedlby taniej.

Samaelu - mowisz o DMie i CMie - przeciez De Jong to typowy DM. Vidal natomiast na CM nadaje sie znacznie bardziej niz do typowo defensywnej roli. Z reszta o czym my gadamy. De Jong w United, ktorego sklad odpowiada marce powinien byc lawnikiem.

No i w tym kontekscie znowu powiem, ze zastanawia mnie brak aktywosci jesli idzie o Fabregasa. OK o Kroosie cos sie mowilo a o Fabsie nie... Rozumiem, ze nie wiemy jak bylo, ale cena nie byla wygorowana i teoretycznie MU powinno mu pasowac bardzej niz Chelsea... przynajmniej cwierc Londynu by go nie znienawidzilo (chociaz nie wiem czy to i zlamanie slowa ma dla pilkarza jakiekolwiek znaczenie).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”