Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 113

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 lut 2007, 17:29

TS borys IFC pisze:wasz najlepszy napadzior (mowie tylko na podst.LM)
no właśnie, na podstawie LM, gdzie jeszcze trafiał do bramki, bo od czasu kiedy LM się skończyła to chyba zapomniał jak i najlepiej na boisku wychodzi mu poprawainie włosów, anwet komentatorzy niemieckiej telewizji to zauważyli :wink: jeśli on chce 4 mln i gra tak jak teraz to ja chce 8 bo gram lepiej :P
Ebi pisze:Ja nie jestem zadowolony z Alitintopa, nigdy nie uważałem go za wielkiego gracza, raczej taki przyzwoity gracz, ale bez szału. Będzie dobry na mecze ze słabszymi rywalami i na końcówki. Tyle z mojej strony.
i właśnie z tego się cieszymy, że mamy tzw uzupełnienie, bo Sali podstawowym zawodnikiem jest raczej z konieczności niż dzięki prezentowanej formie :wink: przyjdzie jako zmiennik i bardzo dobrze, bo zespół musi mieć silne zaplecze, żeby takie gwiazdy jak Pizza i Lucio nie myslały, że nigdy na ławie nie siadą. Zresztą w naszych posatch (moim, spryczaka i olsona) piania z zachwytu nie widzę, jestemy zadowoleni, że zarząd działa i zaczyna zastępować braki jakie będą po sezonie po odejściu Brazzo, Pizzy, a nie jest pasywny jak w zeszym sezonie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 lut 2007, 17:37

Ebi Altintop w zadnym wypadku nie bedzie naszym podstawowym zawodnikiem. Jego najwieksza zaleta jest umiejetnosc gry na wielu pozycjach [jak Brazzo] i w zespole bedzie spelnial taka role, jak dotychczas Bosniak. Oczywiscie, o ile transfer Turka zostanie potwierdzony.

Prawda o Pizarro jest taka, ze w tym sezonie dobrze prezentuje sie w CL. W Bundeslidze gra tak, jak w poprzednich sezonach, czyli przecietnie. Kilka goli strzelil, ale swoja postawa na boisku udowadnia, ze Bayern nie ma wartosciowych zmiennikow. Co innego Roy, ktory biega, walczy, strzela i asystuje, ale on taki juz jest. Po prostu inny typ napastnika. Jednak Piza jak na typowego snajpera nie zdobywa zbyt wielu bramek, szczerze mowiac :roll:. A po sezonie odejdzie. Ja plakac nie bede.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 lut 2007, 19:21

olson pisze:Ja plakac nie bede.
Za to monachijska drogowka bedzie :P ;)

Tak troszke z innej beczki ;) 13 lutego Bayern wezmie udzial w turnieju o Puchar Red Bulla. Gospodarzem bedzie austriacki Salzburg ktorego glownym sponsorem jest wlasnie firma Red Bull, rywalami Bayernu bedzie wlasnie Red Bull Salzburg (Austria) oraz Urawa Red Diamonds (Japonia). W druzynie Red Bull Salzburg graja byli piłkarze Bayernu, Alexander Zickler i Thomas Linke, a trenerami klubu są równiez dobrze znani Bawarskim kibicom, Giovanni Trapattoni oraz Lothar Mathäus.

Terminarz rzogrywek Red Bull Cup:

19.00 - Red Bull Salzburg - Urawa Red Diamonds
20.00 - Urawa Red Diamonds - Bayern Monachium
21.00 - Bayern Monachium - Red Bull Salzburg

Kazdy mecz trwa 45 minut. W przypadku remisu o wyniku decyduja rzuty karne.

Aha jeszcze odnosnie kandydatow na nowego trenera Bayernu:
www.fcbayern.de pisze:Przekazujemy do wiadomości wszystkim że do dnia dzisiejszego nie kontaktowalismy się z żadnym trenerem, nie miały miejsca żadne rozmowy związane z tą sprawą. Wszystkie dotychczasowe spekulacje nie mają żadnej racjonalnej podstawy.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 lut 2007, 20:18

spyrczak pisze:13 lutego Bayern wezmie udzial w turnieju o Puchar Red Bulla.
jestem ciekaw po co oni tam jada :roll: rozumiem, ze pieniadze pieniedzmi, ale Bayern na dzien dzisiejszy jest tak beznadziejny, ze az szkoda gadac. Jeszcze przegraja z takze beznadziejnym Realem i bedzie wstyd :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 lut 2007, 21:52

Berik zarowno Urawa, jak i Salzburg to zespoly 'braterskie' z Bayernem. Po prostu jedziemy na kolezneski turniej towarzyski :lol:. Jak dobrze sie orientuje, w okolicach tej daty jest przerwa na spotkania eliminacyjne ME, wiec nie bedzie on kolidowal z meczami ligowymi. Pieniadze sie przydadza, a moze przy okazji znajdziemy forme :lol2:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 lut 2007, 21:59

Berik pisze:jestem ciekaw po co oni tam jada Rolling Eyes
Berik pisze:rozumiem, ze pieniadze pieniedzmi,

sam sobie odpowiedziales na pytanie ;) jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase ;) tak tez jest i w tym przypadku :P chociaz i nie tylko tak jak wspomnial olson Bayern za przeciwnikow bedzie mial swoich partnerow w interesach ze sie tak wyraze wiec jest to rowniez okazja do polepszenia stosunkow pomiedzy tymi klubami ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lut 2007, 0:28

spyrczak pisze:jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase
Tylko po co im ta kasa :?: W tym okienku przynajmniej jakieś zapowiedzi były a transferów jak zwykle żadnych, chyba, ale nikogo na poziomie na pewno nie sprowadzili :roll: Taki Real co roku odstawia cyrk u Azjatów ale przynajmniej kogoś kupuje, a Bayern tylko jeździ, promuje się i nic :roll: Już lepiej przy takiej formie ostro potrenować. A co im przyjdzie z tych przyjaźni :?: To im na pewno nie zrekompensuje utraty tytułu. Jeszcze co to za rywale, no chyba że Japończycy w Azji wymiatają ale tego nie wiem bo tamtej piłki ne śledzę :wink:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 06 lut 2007, 11:26

Yukasz pisze:W tym okienku przynajmniej jakieś zapowiedzi były a transferów jak zwykle żadnych,
Bayern nie ma w zwyczaju dokonywac jakis spektakularnych transferow a jesli juz to latem, zima sie woza po dubajskiej pustyni ;)
Yukasz pisze:A co im przyjdzie z tych przyjaźni Question

To wie tylko zarzad :P
Yukasz pisze:Taki Real co roku odstawia cyrk u Azjatów ale przynajmniej kogoś kupuje

Bayern nigdy nie bedzie dokonywal takich transferow, inna mentalnosc ;) Bayern to jeden z najbogatszych klubow na swiecie wiec brak transferow pokroju Realu z jego strony nie wynika z braku kasy, poprostu wielomilionowe transfery kluca sie z polityka zarzadu co moim zdaniem zaczyna sie mscic bo jak sie skapi kazdy grosz to tak pozniej jest. Inna sprawa ze dajmy na to taki Ribery majac do wyboru 4 lata w Bundeslidze a 4 lata w PD wybierze raczej Hiszpanie ;) do tego wszystkiego dochodzi niezdecydowanie, podczas zimowego okienka Uli spotykal sie z prezesem Marsylii i rozmawiali o Ribery'm co nie jest zadna tajemnica ale czemu nie doprowadzil sprawy do konca? nie mowie o transferze juz w przerwie co nie wchodzilo wogole w gre ale chodzi mi o wylozenie kasy i podpisanie kontraktu ktory by obowiazywal dopiero po tym sezonie a tak z kazdym dniem szanse na sprowadzenia Ribery'ego do Monachium maleja :?

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 06 lut 2007, 19:48

Mamy w końcu ciekawą sytuację w Bundeslidze, Bayern powoli stacza się na dno, bo to jest smutne, żeby taka drużyna zajmowała 4-te miejsce w Bundeslidze.
Bawarczyków wyprzedził już Stuttgart...
W meczu na szczycie Schalke nie dało szans Werderowi, co dziwi. Rozpaczliwa jest sytuacja Hamburga, który powoli idzie do drugiej ligi. Euzebiusz Smolarek ostatnio również pochylił swoje loty. Liga niemiecka jest dziwną ligą, bo rzadko się zdarza, by beniaminek zdobywał mistrzostwo, jak było kiedyś. Oczywiście jest też mnóstwo wspaniałych pojedynków.
Myślę, że Bayern będzie chciał naprawić to co zepsuł. Bo trudno tak grać jak gra obecnie w obliczu meczów z Realem!!!
Chciałbym, żeby Bayern przeszedł Real, a wiadomo, że Real może mieć nawet większy kryzys niż Bayern. I tu szansa przed Bawarczykami. Real przegrał z Levante.
Bayern Monachium, który jest moim ulubionym klubem, może się nie odnaleźć w zaistniałej sytuacji. Piłkarzom brakuje werwy...
Smutne to są dzieje. Smutne jest również to, że w Lidze Mistrzów została tylko jedna drużyna niemiecka. Jednak Platini chce zrobić swoje i od następnego sezonu, Włochy, Anglia i Hiszpania również będą miały tylko 3 drużyny w LM...
Bayern, jako moja ulubiona ekipa, powinien sobie radzić w każdej sytuacji, i nawet powołany w trybie natychmiastowym nowy trener Ottmar Hitzfeld nie zapewnił sukcesu, gdyż Bayern przegrał 0:3...
Ja się modlę do Pana Boga, aby Bayern przeszedł Real. Smutno mi się robi, kiedy Bawarczycy od wielu sezonów nic nie grają w LM.
Piłka to radosna sprawa, i radość z piłki powinni również wyciągać piłkarze Bayernu. Co się jeszcze działo w Bundeslidze? Otóż Magath miał iść ratować Hamburger. Polacy ostatnio nie zachwycają, a Borussia Dortmund gra w kratkę...
Piłka nożna to piękny sport, i tego oczekujemy od piłkarzy Bundesligi. Chociaż w niemieckiej piłce nie pozostał żaden drybler typu Andreasa Moellera, to mamy innych wyróżniających się zawodników. Tak czytając relacje z meczów Bundesligi, można dojść do wniosku, że obecnie w Bundeslidze dominuje gra ofensywna i szybkie wymiany piłek. Ja już z niecierpliwością czekam na następny sezon LM, kiedy to niemieckie kluby znów wystawią 3 przedstawicieli. Po prostu kocham Bundesligę. :)
Z ostatnich wydarzeń należy odnotować, że już jutro Niemcy grają ze Szwajcarią towarzysko...
I mamy już jeden spektakularny transfer, Hamit Altintop przenosi się do Bawarii.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2007, 20:03 przez Cudak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 lut 2007, 19:56

spyrczak pisze:Bayern to jeden z najbogatszych klubow na swiecie wiec brak transferow pokroju Realu z jego strony nie wynika z braku kasy, poprostu wielomilionowe transfery kluca sie z polityka zarzadu

jak dla mnie to wielkie transfery kloca sie bardziej z bundesliga niz polityka Bayernu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 lut 2007, 20:00

Cudak pisze:I mamy już jeden spektakularny transfer, Hamit Altintop przenosi się do Bawarii.
nic nie potwierdzone, nikt nie zdementował ale i nie potwierdził :wink:
Cudak pisze: nawet powołany w trybie natychmiastowym nowy trener Ottmar Hitzfeld nie zapewnił sukcesu, gdyż Bayern przegrał 0:3...
dobra będzie spokojnie :P nie wiem czego się spodziewałeś, w czwartek zosatł trenerem a w piątek miał rozjechac silną Norymbergę? Nie, jemu czasu potrzeba, ale widać, ze coś się dzieje jakies nowe metody treningowe wprowadzil, widać, ze Mu bardzo zależy na dobrych wynikach mimo tego, ze niby miałby odejść po sezonie
Cudak pisze:Jednak Platini chce zrobić swoje i od następnego sezonu, Włochy, Anglia i Hiszpania również będą miały tylko 3 drużyny w LM...
poprawka, te 3 ligi miałby po 3 przedstawicieli, ale Bl miałaby już tylko dwóch, tak sobie wywróżyłem z wypowiedzi Platiniego :P
Cudak pisze:Bayern powoli stacza się na dno
każda drużyna ma kiedyś jakiś kryzys, spójrz na Real onie też mają świetnych piłkarzy i kryzys od n lat (chyba 3) od nich też się wymaga mistrzostwa, zwycięstw, a jak coś idzie nie tak jak trzeba to jest bee i zmieniamy trenera. I tak w kółko, Dal Bosque wygrał Lm i w prezencie zwolnili go :roll: .
Cudak pisze:Piłka to radosna sprawa, i radość z piłki powinni również wyciągać piłkarze Bayernu.
niektorzy bardziej niż graniem zajmują się liczeniem na nowy kontrakt, poprawianiem włosów (Pizarro [']), za dużo gwizadorstwa się zrobiło, Maggath ich rozpuścił i efekt mamy w tym sezonie, w LM prezentujemy się bardzo ładnie, ale w lidze po 2 dubletach wszyscy rozpracowali system Maggatha i idzie co raz cieżej, ale bedzie lepiej, nawet fan Realu życzy nam, żebyśmy z Arminią wygrali :P

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 06 lut 2007, 20:28

Akarin pisze:
Cudak pisze:I mamy już jeden spektakularny transfer, Hamit Altintop przenosi się do Bawarii.
nic nie potwierdzone, nikt nie zdementował ale i nie potwierdził :wink:
Cudak pisze: nawet powołany w trybie natychmiastowym nowy trener Ottmar Hitzfeld nie zapewnił sukcesu, gdyż Bayern przegrał 0:3...
dobra będzie spokojnie :P nie wiem czego się spodziewałeś, w czwartek zosatł trenerem a w piątek miał rozjechac silną Norymbergę? Nie, jemu czasu potrzeba, ale widać, ze coś się dzieje jakies nowe metody treningowe wprowadzil, widać, ze Mu bardzo zależy na dobrych wynikach mimo tego, ze niby miałby odejść po sezonie
Cudak pisze:Jednak Platini chce zrobić swoje i od następnego sezonu, Włochy, Anglia i Hiszpania również będą miały tylko 3 drużyny w LM...
poprawka, te 3 ligi miałby po 3 przedstawicieli, ale Bl miałaby już tylko dwóch, tak sobie wywróżyłem z wypowiedzi Platiniego :P
Cudak pisze:Bayern powoli stacza się na dno
każda drużyna ma kiedyś jakiś kryzys, spójrz na Real onie też mają świetnych piłkarzy i kryzys od n lat (chyba 3) od nich też się wymaga mistrzostwa, zwycięstw, a jak coś idzie nie tak jak trzeba to jest bee i zmieniamy trenera. I tak w kółko, Dal Bosque wygrał Lm i w prezencie zwolnili go :roll: .
Cudak pisze:Piłka to radosna sprawa, i radość z piłki powinni również wyciągać piłkarze Bayernu.
niektorzy bardziej niż graniem zajmują się liczeniem na nowy kontrakt, poprawianiem włosów (Pizarro [']), za dużo gwizadorstwa się zrobiło, Maggath ich rozpuścił i efekt mamy w tym sezonie, w LM prezentujemy się bardzo ładnie, ale w lidze po 2 dubletach wszyscy rozpracowali system Maggatha i idzie co raz cieżej, ale bedzie lepiej, nawet fan Realu życzy nam, żebyśmy z Arminią wygrali :P
Tak, tu się zgadzam, osobiście wyczuwam w twoim poście pewną nostalgię, ale Bayern nie jest takim klubem, który nie mógłby poradzić sobie z Realem Madryt...
Ja mam plan na rozpracowanie Realu, a więc najpierw, skuteczna i czujna gra obronna, nienaganna pomoc, myślę, że w meczu z Realem najmniejszą rolę na boisku będą mieli napastnicy, gdyż Bayern powinien zagrać z kontry, gdyż to jest jedyna taktyka w obliczu tego, jak wspaniały ma Real skład.
Może się wam wydawać, że Real nie potrafi grać zgranej piłki przez swoje gwiazdorstwo, ale prawda leży gdzie indziej, otóż każdy element w Realu jest zapięty na ostatni guzik.
Tak więc trudne dzieło do wykonania przed Bawarczykami. Bardzo bym chciał, żeby trener wzrócił uwagę na obronę, bo jeśli wyłączymy z gry skutecznych napastników Realu, wówczas szansa awansu stoi przed Bayernem otworem.
Najsmutniejszą rzeczą jest to, że w Bayernie brakuje impulsu, bo jaka motywacja by nie była, to zawsze jest za mała! Myślę, że Hitzfeld nie będzie potrafił w pełni zmotywować zawodników. Dlaczego? Myślę tak, gdyż niedawno został zwolniony właśnie z Bayernu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 lut 2007, 20:46

Cudak pisze:Bardzo bym chciał, żeby trener wzrócił uwagę na obronę, bo jeśli wyłączymy z gry skutecznych napastników Realu, wówczas szansa awansu stoi przed Bayernem otworem.
ale nasza obrona gra piach, Luci to częściej z przodu jest niż tam gdzie trzeba, przez co tracimy duzo bramek. A i gwoli uzupełnienia, to IMO napastnicy Realu nie są wcale tacy świetni, Ruud cienko, Higuaín dopiero zaczyna pokazywać co potrafi. Mają za mało zgraną drużynę, Capello nie będzie się bawił, zeby wbić nam nam jak najwięcej bramek tylko strzelić na 1:0 i bronić i kontorwać. To jego taktyka. A jesli my dłużej dokąłdnie bedziemy rozgrywać piłke to może być naszą 'bronią' na nich.
Cudak pisze:ale Bayern nie jest takim klubem, który nie mógłby poradzić sobie z Realem Madryt
i o tym mówię, że mamy z nimi szanse grć jak równy z równym, ja jestem zdania, że Hitzfeld może wydusić z niektórych bardzo dużo, taki trener jest nam potrzebny, a na pweno bedzie umiał ich zmotywować.
Cudak pisze:Może się wam wydawać, że Real nie potrafi grać zgranej piłki przez swoje gwiazdorstwo, ale prawda leży gdzie indziej, otóż każdy element w Realu jest zapięty na ostatni guzik.
polemizowałbym i to bardzo, Real nie gra olśniewająco, słabsze kluby takie jak choćby Levante, grają z kontry i czekają może coś uda się strzelić. Realowi brakuje rozgrywającego dlatego przewaga w posiadaniu piłki może nam dać remis na SB i tzreba będzie uważać na kontyr, szczególnie te wyprowadzane prze z Reyesa i Higuaín'a bo to szybcy zawonicy i bardzo dobrzy technicznie.
Zresztą teraz ważniejsze są 3 pkt w meczu z Arminią a potem przyjdzie czas na martwienie się Realem :P

edit: masz tu potwierdzenie tego co napisałem:
http://www.bayern.munchen.pl/index.php?id_newsa=1317

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 06 lut 2007, 21:47

Cudak -> ['] Tak, po 3 meczach bez zwyciestwa i bez gola, rozegranych w naprawde kiepskim stylu staczamy sie na dno. To Lyon chyba dna juz dosiegnal, skoro nie wygral 5 kolejnych meczy :think:.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2007, 23:25

Nie zapalaj tej świeczki za szybko olson. Sytuacja Lyonu jest dużo lepsza niż Bayernu. Francuzi przy tak niepodważalnym panowaniu w lidze mogą sobie pozwolić na słabszą grę. Bayern natomiast w tym sezonie na pewno nie jest najlepszą drużyną w lidze i kilka słabszych występów pod rząd bardzo utrudni walkę o mistrzostwo. Jeżeli ktoś z dwójki Lyon - Bayern jest bliżej dna to na pewno nie nie Francuzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”