Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 113

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 03 cze 2006, 19:31

przez cały mecz graliśmy dość dobrze, cieszy mnie postawa Smolarka i Boruca. Najgorzej według mnie zagrał Jop, myśle że jeśli ma tak grać na MŚ powinien wypaść z pierwszej 11

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 03 cze 2006, 19:33

swietny mecz Rasiaka... w 1,5 minuty zrobił więcej niż cloner pisząc 2145 postów.
el doopa pisze:Najgorzej według mnie zagrał Jop, myśle że jeśli ma tak grać na MŚ powinien wypaść z pierwszej 11
:roll: :roll: :roll:

masz 12 lat i reke w nocniku?
Ostatnio zmieniony 03 cze 2006, 19:42 przez Tomachos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 03 cze 2006, 19:33

Dobry mecz, obie drużyny wyrażały chęć do gry i całkiem dobrze im to wychodziło. Widać było, że Polscy gracze są o wiele bardziej wypoczęci niż w meczu z Kolumbią, co zaowocowało wieloma groźnymi akcjami. Oczywiście mogło być lepiej, bo wielokrotnie zabrakło tej przysłowiowej kropki nad „i”, ale ogólnie można być zadowolonym z polskich zawodników, w końcu wygrana z taką reprezentacją, jak Chorwacja to już jakiś wyczyn jest. Ustawienie moim zdaniem zdało test i można liczyć, że to właśnie w takim Polska wyjdzie na pierwszy mecz MŚ.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 cze 2006, 19:37

Mecz napawa mnie optymizmem przed mundialem. Reprezentacja zagrała bardzo dobrze a co najważniejsze konsekwentnie :wink: Bardzo dobrą robotę odwalili skrzydłowi- Krzynówek i Smolarek. Żurawski może i gola nie strzlił, ale zasuwał po boisku w tą i z powrotem. Obrona też całkiem nieźle- nie widać jakichś poważniejszych błędów. Jedynie Boruc trochę mnie zmartwił- miał kilka niepewnych interwencji. Zbierając wszystko w całość- Polska dała radę :wink:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 03 cze 2006, 19:38

no i pograli...nie mozna bylo tak we wtorek?jezeli mieli we lbie te gwizdy ze Slaskiego,to szkoda ze tak slabo gwizdano:D:D:D super,naprawde dzis wygladali dokladnie inaczej niz z Kolumbia
mala ocenka,moja prywatna-ciekaw jestem co wy na nią..

Boruc-no coz,mamy chyba odpowiedz kto bedzie naszym bramkarzem na tych MŚ...5/10
Baszcz-dobrze,aktywnie w ofensywie,co w jego przypadku jest normą,jednak czasem ta prawa strona zostawala nazbyt goła i moglo byc nieciekawie 5/10
JopTfojuMać;)-ja go osobiscie tak dobrze grajacego nie widzialem jeszcze,choc klops mu sie zdarzyl i momentami Chorwaci mieli w srodku za duzo swobody 6/10
Bąk-nikogo dzis nie pobil:) 5/10
Żewłakow-pare razy zrobił wielkie oczy na zagrywki Chorvatów,ale generalnie przyzwoicie 5/10
Smolarek-z jednej strony paka nieprzeciętnej urody(swietnie sie tam znalazl,w takim tlumie-brawo)z drugiej-chaos lekki 7/10
Radomski-swietnie w destrukcji,nie tak dobrze w kreacji gry jak Soból 7/10
Soból-jak dla mnie pilkarz meczu,zagrywał,niszczyl ataki Chorvatów-jak trzeba bylo faulowal,ale z glowa.swietny mecz 8/10
Szymkowiak-najslabszy mecz od naprawde dlugiego czasu 3/10
Krzyniu-walczyl,biegal i nawet cos z tego wynikalo..gdyby wcisnął tę paczkę w pierwszej polowie ocena bylaby wyzsza 7/10
Żuraw-zespol jest tak ustawiony ze Macieju nie bardz moze rozwijac skrzydla..pytanie-czy to dobrze?bo troche stracilismy żądło(przy zalozeniu ze kiedykolwiek je mielismy;) 4/10

tyle..rezerwowych nie oceniam,ale na Mile zal bylo patrzec,Kosa machal bez przerwy "podajpodajdomnieprędko!" i za 5 sekund uderzal w dupe obroncy w koszulce w krate,czekam na opinie zbulwersowanych kibicow na temat gwizdow przy wkroczeniu na boisko Dębowego..:/

generalnie-bylo lepiej..po czesci moze dlatego ze gorzej juz byc nie moglo...
Chorwaci sa przed nami 200 lat jezeli chodzi o wyszkolenie techniczne,tym bardziej cenne nasze zwyciestwo(pierwsze w historii)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 03 cze 2006, 19:38

Polacy wlali tym meczem troche optymizmu w serca kibicow. nie byla to to wprawdzie jakas porazajaca gra ale spkojnie mozna powiedziec ze zagrali przyzwoicie. przez tydzien jeszcze poprawic pare elementow i wyjscie z grupy pewne, a potem to sie zobaczy...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 cze 2006, 19:38

Chorzowscy pseudokibice teraz maja za swoje. Teraz nadzieja wroci w serca Polakow i znow cala kraj zacznie kibicowac Janasowi a nie slac tylko klody pod nogi jego kadrze

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 03 cze 2006, 19:39

Mecz dobry w wykonaniu naszej reprezentacji. Krzynówek łapie forme, widać było że ma wielką ochote do gry. Po meczu z Kolumbią czarno widziałem nasze mecz w fazie grupowej MŚ, ale dzisiejszy mecz nieco poprawił nastrój i jest na pewno dobrym prognostykiem przed meczami o punkty.

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 03 cze 2006, 20:02

no nie spodziewałem sie tego :) Mecz dobry, co by nie było z dość silnym przeciwnikiem. Może to jednak Janas miał racje z mówieniem o przemęczeniu swoich zawodników? Dobrze zagrał Smolarek, Boruc, Jop i Krzynówek. Sporo też walczył Żurawski, dużo biegał, lecz coś mu dzisiaj nie wychodziło jednak, może dlatego też ze nie dostawał zbyt dużo podań. Sądze, że Janas trafił w 10 z wystawieniem do składu Radomskiego i Sobolowskiego bo obaj spisali się naprawde nieźle. Wydaje mi się, że nasz treneiro powinien wystawić taki sam skład w meczu z Ekwadorem jaki wyszedł dzisiaj. Biorąc pod uwage wyczyny naszych rywali w grupie to znowu możemy mieć więcej szczęścia niż rozumu i jakimś cudem wyjść z grupy, gdzie dalej pewnie dostaniemy niezłe baty :)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 cze 2006, 20:36

Ja również jestem ździwiony nadspodziewanie dobrą grą i wynikiem. Fajnie, że jako taką formę ma Krzynówek, który wykazał się determinacją i wolą walki. Czasem nawet mu dryblig wyszedł. Pokazał, że nie zapomniał jak się strzela z 20 metrów. Kompletnie niewdoczny znów był Żurawski, ale to głównie z winy partenrów. Szymkowiak na 10 podań, 9 miał prosto pod chrowackie stopy. Jego gra to istna tragedia. Jeśli miałbym go ocenić w skali 1-10, to nie mógłbym tego zrobić, bo nie można dać ujemnej noty :/ Smoalrek ładnie się tylko z Krzynówkiem wymieniał pozycjami, no i strzelił gola. Chyba był najniższy na boisku, odziwo. Podobała mi się gra Żewłakowa, który czytso odbierał piłki rozpoczynał akcje, które kończyły się kiedy piłkę dostał Szymkowiak. Jop też walczył, i trzeba go pochwalić. Cieszę się, że jest chęć do gry w naszych piłkarzach, co jest już połową sukcesu. Kiedy w akcji nie brał udziału szymkowiak (potem Kosa), to wyglądały one bardzo przyzwoicie.
Jeśli można, to podzielę się swoimi notami w skali 1-10
Boruc - 4; nie miał za dużo pracy. Raz strzał w poprzeczkę, i jeden strzał w pierwszej połowie, po którym powinien złapać piłkę, ale nie widaomo czemu ją wypuścił i wybił na róg. Na plus obroniany strzał z 90 minuty.
Baszczyński - 4; wszędzie go było pełno, ale nic ciekawego nie pokazał. Kilka krótkich prostych podań, kilka razy się zapędził pod pole karne i tyle. Na tle innych obrońców naszych zaprezentował się tak sobie
Jop - 6; dobry, solidny nasz obrońca. Twardy i zaciekły. Dużo dobrych odbiorów i wyprowadzeń akcji. Kilka też niedokładnych podań, ale to tak na marginesie ;)
Bąk - 5; często biegł na połowę Chrowatów, gdzie wykonał dużo dobrej roboty. Trochę niepewny w pojedynkach jeden na jeden, ale dobrze kirował poczynaniami kolegów.
Żewłakow - 6,5; wg mnie najlepszy z naszych obrońców. Dobre, czyste odbiory i dobre akcje skrzydłem.
Sobolewski - 6; też pożyteczny w środku pola. Dużo wyprowadzeń akcji, ale Radomski zagrał lepiej, IMO.
Radomski - 6,5;od niego zaczynały się nasze najlepsze akcje, świetnie zabierał piłki, dużo widział i podawał do najlepiej ustawionych partnerów.
Szymkowiak - 1; aż odechciewało mi się oglądać mecz przez niego. Psuł każdą naszą akcji. Podawał niewiadomo gdzie i niewiadomo jak.
Krzynówek - 6,5; już pisałem, kilka dobrych dryblingów, walczeny i nieustępliwy.
Smolarek - 5; poza strzeloną bramką nic nie pokazał.
Żurawski - 4; głównie przez partnerów z pomocy taka slaba nota. Na pewno jest w formie. Dałbym mu niższą notę, ale w końc ma asyste.
To tyle.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 cze 2006, 20:48

Nie ogladalem meczu [dopiero od 80minuty], wybralem 2.lige polska :P Ale nie wydaje mi sie, zeby po zwyciestwie nad dobra ekipa, jaka jest Chorwacja noty byly tak niskie. Wg mnie do kazdej mozna smialo dodac dwa oczka :wink:

Jak tak czytam relacje na necie, opisy, itp. - to wszedzie czytam, ze najlepszy na boisku byl Radomski, a najslabszy Szymkowiak :lol: Jak to mozliwe :think:
Musze poszukac gdzies swoich starych postow, w ktorych pisalem, ze Radomski ma grac na srodku, a nie Szymkowiak :wink:
Ale nie wiem - nie widzialem meczu, to nie oceniam Szymkowiaka ;-)

Ja moge tylko zaprezentowac jedenastke na mecz z Ekwadorem :

Boruc - Baszczynski, Jop, Lewandowski [choc i tak zagra Bak], Zewlakow - Jelen, Radomski, Szymkowiak, Krzynowek - Zurawski, Smolarek

POLSKA :!: BIALO-CZERWONI :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2006, 20:52

cloner pisze:Musze poszukac gdzies swoich starych postow, w ktorych pisalem, ze Radomski ma grac na srodku, a nie Szymkowiak
Musisz poszukać swoich starych (?) postów, gdzie pisałeś, że Sobolewski jest beznadziejny i ma grać Kałużny.
cloner pisze:Lewandowski
Niezwykle logiczny wybór.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 03 cze 2006, 20:55

A tak na poważnie:

zagralismy systemem 1-4-2-3-1 i wcale nie wypadło to tak źle.. można powiedziec ze ten experyment janosika wyszedł nam na zdrowie :)

no i Rosialdo Nazario de boazerio da parkiet da tartak ala panele vel husqvarna .. nie grał :D:D:D

aczkolwiek przydałby sie IMO w takim ustawieniu... wtedu Żurawskiego przetransportowałbym na skrzydełko :)

Boruc był naćpany.. ciągle się śmiał do siebie :roll: ale sprawia wrażenie niepewnego

obrona dobrze... tylko Baszczyński po co schodzi do srodka zamiast biegac do końcowej lini i dosrodkowywać.. nie wiem :shock:

Bąk - Jop... jest dobrze.... te boki troszku takie sobie są... ani na 100% pewne z tyłu ani w ofensywie nic do zaoferowania :/

Szymkowiak... hmmm... albo jest do dupy albo kolgów ma do tej samej dziury... bo zagrywa z pomysłem.. na wolne pole .. ale tem nikogo nie ma:] przejdzie Rasiakiem (czytaj zwodem) 2 przeciwników zagra z klepki i poda.... tak jak chce a nie tak jak powinien...

i ktos mi odpowie.. bo nie od dzisiaj mnie to dreczy.. z czym czołowo się Krzynówek zderzył? ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 cze 2006, 21:39

Jak wiekszość z Was jestem zadowolony po tym co zagrali. Oczywiscie to jeszcze nie to ale gra 4-2-3-1 może być naszą bronia. Zwłaszcza z rywalami który prowadza gre - szybki odbiór i już zagrożenie. Próbowali grac piłka i pressingiem i to jest pozytyw. Druga lini w destrukcji zagrała max. Chorwaci nie tacy słabi. Mimo że nie grał Prso i tam maja pake. A tu prosze Nasi zagrali obiecująco. Teraz trzeba czekac na zabawe. Sądze że ten mecz dał Janasowi wiecej niż sie spodziawał. Ustawianie miał być rezerwowe a może być podstawowe. Bo jeszcze jak by Kosa i Jeleń wpasowali sie w ten system i zagrali tak jak Krzynek i Ebi w razie czego. Mimo że w tym systemie skrzydłowi powinni dużo wrzucać z Mackiem w ataku lepiej akcje rozegrać [do lini itd] Bo on umnie tak jak dziś wyjśc i wypracować okazje a głowa gra gożej.

W sondzie na stronie głównej mało kto postawił tak jak Zaza :P po pierwszym towarzyskim meczu Polaków zauważyłem wzrost głosów na Chorwacje :P

Do Boju Biało - Czerwoni :!: Jesteśmy z Wami :]

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 cze 2006, 21:58

*_Zaza_* pisze:W sondzie na stronie głównej mało kto postawił tak jak Zaza
Krzysztof Jarzyna mi mowil, ze tez tak postawil :P I mu wierze ;)

Co do ustawienia to naprawde dobre. IMO najwiekszy zysk w porownaniu z meczem z Kolumbia - nie bylo juz takiego luzu na 40-30 metrze od bramki, a co za tym idzie nie bylo pilek na skrzydla, gdzie w grze 1 na 1 lepiej wyszkolone technicznie zespoly maja przewage. Zageszczony srodek pola, co dawalo lepsza asekuracje w defensywie (byl nawet pressing) a takze mozliwosc szybszego przejscia do przodu. Mysle, ze gdyby jeszcze Szymek byl w swojej normalnej dyspozycji, to juz w ogole. Bo wiadomo - Radomski bardziej defensywa, Szymkowiak - ofensywa, a Sobol takie przejscie od jedengo do drugiego ;) Dzis zabraklo troche Szymka, bo dwaj pierwsi IMO wywiazali sie z zadan bdb.
Poza tym na pierwszy rzut oka bylo widac, ze i motoryka inna. Biegali szybciej, byli bardziej zwrotni. To by potwierdzalo teorie o obozie wytrzymalosciowym, ewentualnie o grillu przed wylotem (teoria RzuRa ;)). Podobalo mi sie zaangazowanie, nie bylo straconych pilek (przeciez rog po ktorym padla bramka to tylko i wylacznie zasluga Jacka ze pobiegl za pilka i naciskal Simica bodajze).
Wbrew pozorom ustawienie z Zurawiem na "szpicy" nie jest wcale oslabieniem. Bo to daje mozliwosc wymiany pozycji. Tym bardziej, ze Maciek umie i lubi cofac sie po pilke, zagrac tylem na 30 metrze, czy nawet sie obrocic i dograc na skrzydlo. Szczegolnie jedna akcja byla tak widoczna - kiedy w miejsce Zurawia wszedl Kosowski i dostal swietna pile od Sobola. Kilka razy wchodzil tak Krzynowek, no i Smolarek oczywiscie (ten tylko z raz chyba, bo za kazdym razem byl to albo "Smorarek" ewentualnie "Smoralek" - Darek sie nie mogl zdecydowac ;)). A wiadomo, ze wszyscy trzej maja zaciecie do gry ofensywnej i nosa do bramek. Na pewno wiekszy z nich pozytek niz w defensywie.
Poza tym musze zrobic cos, czego nie robilem chyba nigdy - pochwalic Zewlakowa. Dzisiaj zagral, no cholera - dobrze :| W defensywie nie dawal sie kiwac, nawet cos tam z przodu szarpal :o Takie ustawienie moze byc dla niego rowniez dobre - pod warunkiem, ze Krzynek nie bedzie zapominal o powrocie do zadan defensywnych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”