Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 113

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 16 kwie 2007, 12:33

piwus znowu sieje zamęt w obozie wroga :lol:

piwus pisze:PS. Stawowy opowiada po rozmowie z właścicielem.
"Rozmowa była konkretna, przekonałem się, jak ambitne plany ma wobec Arki pan Krauze. W tak trudnym dla klubu momencie zabrzmi to może dziwnie, ale nie będę zaskoczony, jeśli w ciągu kilku najbliższych lat Arka zaatakuje europejskie pucharu." Ciekawe podejście jak na osobę pracującą już praktycznie w Legii.

Właściel Arki Gdynia Ryszard Krauze jeszcze przed świętami spotkał się ze Stawowym i namawiał go do pracy w II-ligowej Arce, w niedzielę po raz drugi miał się spotkać z trenerem i po raz pierwszy z wszystkimi piłkarzami. Do spotkania jednak nie doszło.

"Wszedłem na głupka. Pod koniec poprzedniego tygodnia spotkałem się indywidualnie z każdym z piłkarzy i poprosiłem, aby zrobili sobie wolną niedzielę na spotkanie z panem Krauze. Do spotkania jednak nie doszło, nawet nie wiem dlaczego i jestem tym mocno rozczarowany - nie ukrywa Wojciech Stawowy. - Myślałem, że ludziom w Gdyni zależy na szybkim odbudowaniu pozycji Arki, ale zaczynam w to wątpić. Zaczynam się także zastanawiać, czy warto zostać w klubie". Ciekawe podejście jak na osobę, która śni o tym aby nadal pracować w Arce Gdynia.

tratwak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tratwak » 17 kwie 2007, 10:48

Legia nie za ciekawie ostatni gra i to zwolnienie Wdowczyka :shock: :twisted: ale jestem zdania że sobie jeszcze poradzą i awansują do UEFA. Wierzycie? :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 kwie 2007, 11:18

tratwak pisze:Legia nie za ciekawie ostatni gra i to zwolnienie Wdowczyka :shock: :twisted: ale jestem zdania że sobie jeszcze poradzą i awansują do UEFA. Wierzycie? :roll:
Nie bardzo. Zostało 9 kolejek i ja przeliczyłem, że z 5 na 9 Legia ma małe lub średnie szanse wygrać (Korona u siebie, Wisła na wyjeździe, Lech na wyjeździe, Odra na wyjeździe i Zagłębie u siebie). Pozostałe mecze powinni wygrać, jednak Legia w tym sezonie pokazała nam, że z każdym grało jej się ciężko :wink: Ale przyznam, że chciałbym Legię w pucharach bo od strony kibicowskiej nas najlepiej reprezentują 8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 kwie 2007, 12:18

Zwłaszcza będzie problem z wygrywaniem na wyjeździe. Dotychczas tylko dwa zwycięstwa na boiskach rywali, to tyle samo co ostania w tabeli Pogoń. Jeśli Legia wygra dzisiaj w Płocku i w piątek z Koroną to będzie można zacząć myśleć o walce o puchary. Jednak coś czuje, że dzisiaj Wisła sprowadzi nas na za ziemie równie szybko co ostatnio Górnik po meczu z ŁKS’em. Dobrze, że chociaż mecze z bezpośrednimi rywalami rozgrywamy u siebie i oba te mecze trzeba będzie wygrać 2-0, aby mieć lepszy bilans bezpośrednich meczów. Jest prawdopodobieństwo, że na koniec sezonu to będzie decydować o miejscu w ligowej tabeli.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 kwie 2007, 21:03

Wisła Płock 0-3 Legia Warszawa

Legia zniszczyła dziś Wisłe w Połocku :lol:

Zmiana prezesa w Wiśle jednak nie pomogła :) . Piotr Włodarczyk znany bardziej jako Nędza (i to nie dlatego ze jest biedny) strzelił dzis dwie bramki :!: Próbuje sobie przypomnieć mecz który ostatnio oglądałem i w którym Władeczek strzlił dwie bramki i jakoś nie moge. Gola zdobył tez Roger w 61 minucie. Zmiana trenera wyraznie poprawiła gre Legi i dobrze 8) Może jeszcze jest szansa na puchary, ach ta złudna nadzieja :roll:

Składy:Wisła P.: 21. Robert Gubiec - 28. Tomáš Michálek, 18. Žarko Belada, 5. Peter Lérant, 4. Tomasz Parzy - 8. Vahan Gevorgyan, 20. Patryk Rachwał, 13. Adam Majewski (67, 77. Krzysztof Kretkowski), 10. Ireneusz Kowalski, 25. Lumír Sedláček (67, 6. Jakub Kujawka) - 14. Sławomir Peszko.

Legia: 1. Łukasz Fabiański - 7. Grzegorz Bronowicki, 3. Wojciech Szala, 4. Dickson Choto, 11. Tomasz Kiełbowicz (38, 23. Piotr Bronowicki) - 32. Miroslav Radović, 8. Łukasz Surma, 28. Marcin Smoliński (82, 14. Aleksandar Vuković), 6. Roger - 18. Bartłomiej Grzelak (60, 13. Maciej Korzym), 9. Piotr Włodarczyk.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 17 kwie 2007, 21:23

A doping pomagał prowadzić .. Arturek Boruc :), prawdziwy Legionista! Arka 3-0, Wisła P. 3-0, Korona 3-0? Mi by pasowało o ile dziś Korona straci pkt z Widzewem, który napewno chętnie pomoże Legii. Włodek strzela, Zielinski super manager - myślałem, że to niemożliwe.

Edit. Korona już 1-0, to by było zbyt piękne.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 kwie 2007, 22:10

To co Legia wyprawia to szok! :shock: Zieliński w 3 meczach, 3 zwycięstwa po 3:0 :shock: Włodarczyk chyba sam przeciera oczy, że zaś 2 bramki strzelił :shock: Jestem pod ogromnym wrażeniem w tym co poczynia Legia. Z tą grą Legia pod Wawelem powinna wygrać a w Pyrlandii również myśleć o korzystnym wyniku :) Legia wraca do gry jednym słowem, brawo Jacek Zieliński! :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2007, 22:21

PIĘKNY MECZ I MAMY NOKAUT!!!!!!!!!!
BRAVO WŁODECZEK!!!!!!!!!!
2 strzały w meczu i dwa gole :shock: , a ten pierwszy po prostu kapitalny, obrót z piłką w polu karnym przy przyjęciu, minięcie zwodem obrońcy na lewo i bomba w okno Cudo!!!
Ale pochwalić trzeba też Korzyma za dwie ładne asysty i Piotrka Bronowickiego, który był jak tytan, mnóstwo przechwytów, świetnych interwencji błędów chyba zero więc gromkie brawa absolutnie zasłużone. Zresztą cała defensywa zagrał bardzo dobrze agresywnie wysoko kryjąc, świetnie podwajając krycie i też pokazując takie sztuczki jak np. Szala w drugiej połowie.
PS: tylko boję się o zdrowie Choto i Grzelaka, bo kontuzji mnóstwo i kolejne podstawowych graczy to duży cios przed meczem z Wisłą gdzie obaj dla mnie nie zagrają bo naderwanie mięśnia nie leczy się w parę dni

EDIT:
I OGROMNE BRAVA DLA ZIELKA BO TO JAK ZMIENIŁ GRĘ LEGII W TYDZIEŃ TO COŚ FENOMENALNEGO!!!!!
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2007, 22:26 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 20 kwie 2007, 22:24

Nie tylko Ty byłeś w szoku. Mi się meczyk naprawdę podobał chociaż jak to ktoś już określił był to mecz walki. W szeregach Legii trzeba pochwalić na pewno Piotra Bronowickiego..czego jak czego ale braku waleczności to nikt mu nie odmówi. Włodarczyk 2 bramki z czego jedna po uderzeniu z pierwszej piłki-->nie poznaje chłopaka. Ostatnio chyba tak grał przed powołaniem do kadry na mecz z Irlandią Płn. w eliminacjach do MŚ. Brawa też należą się Fabiańskiemu który popisał się odważnymi wyjściami i w ogóle grał pewnie i spokojnie. Należy też zauważyć grę obrony warszawian z Choto na środku i z Dick'iem w drugiej połowie. Gajtkowski był wyłączony z gry kompletnie, a przecież sam Golański meczu dla Korony nie wygra. Ogółem cieszymy się z 3 pod rząd zwycięstwa 3:0.

Trójka do zera...trafiła Legia.... ;) [no wiecie kogo] :)

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 21 kwie 2007, 0:07

I ten doping mmmmm:) Coście tak cicho, ej ***** coście tak cicho :)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 21 kwie 2007, 0:55

No fanów Legii trzeba pochwalić, zresztą jak zwykle. Prawdziwi kibice- dumni po zwycięstwie, wierni po porażce.

Martwi mnie tylko ten fakt, że być może ten zryw Legii nastąpił o 2-3 kolejki za późno, ale bądźmy optymistami :) wierzymy w puchary dla naszej ulubionej drużyny :).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 kwie 2007, 10:14

mawlik nie jest tak źle każdy z zespołów z czołówki (wliczając nas) ma jeszcze parę ciężkich meczy przed sobą (np. Zagłębie:Korona czy Korona: Bełchatów) więc jeśli my swoje mecze będziemy wygrywać (a mamy z kim bo przed nami wyjazdy do Krakowa na mecz z Wisłą, Poznania i na koniec w ostatniej kolejce mecz u nas z Zagłębiem) to możemy spokojnie powalczyć o puchary, choć na mistrzostwo niewątpliwie jest już raczej za późno bo jakbyśmy obronili tytuł to stał by się cud

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 kwie 2007, 13:21

(L)oczkerson pisze:mawlik nie jest tak źle każdy z zespołów z czołówki (wliczając nas) ma jeszcze parę ciężkich meczy przed sobą (np. Zagłębie:Korona czy Korona: Bełchatów) więc jeśli my swoje mecze będziemy wygrywać (a mamy z kim bo przed nami wyjazdy do Krakowa na mecz z Wisłą, Poznania i na koniec w ostatniej kolejce mecz u nas z Zagłębiem) to możemy spokojnie powalczyć o puchary, choć na mistrzostwo niewątpliwie jest już raczej za późno bo jakbyśmy obronili tytuł to stał by się cud
No właśnie specjalnie przeglądałem cały terminarz Legii, Korony, Zagłębia i GKS-u i jest więcej niż matematyczna szansa, że Legia obroni tytuł, ale założenie jest proste: Z Krakowa i Poznania zdobyć minimum 4 punkty licząc, że któraś z w/w drużyn straci z średniakiem punkty (na pewno ktoś się trafi).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 kwie 2007, 13:40

Fishbone też przejrzałem jakie mecze zagrają jeszcze Legia, Zagłębie, Korona i BOT i szansę są bo każdy z tych zespołów będzie grał koło 3-4 bardzo ciężkich meczy, ale żeby odrobić straty bądź co bądź dalej duże do Zagłębia czy GKS-u trzeba będzie zdobyć nieomal komplet punktów a to arcy-ciężkie zadanie. Najłatwiej teoretycznie dogonić Koronę bo oni mają tylko 3 punkty więcej i mecze z Zagłębiem i BOT-em ale jak to będzie to dowiemy sie z czasem....

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 kwie 2007, 13:45

Do Korony i Zagłębia trzeba odrobić po 3 punkty, zakładając, że w ostatniej kolejce wygramy z Zagłębiem tak by mieć lepszy bezpośredni bilans (w Lubinie porażka 0-1). Gorzej będzie z Bełchatowem, który jeśli dzisiaj wygra będzie miał osiem, a tak na prawdę to dziewięć punktów przewagi. Aby GKS w siedmiu ostatnich meczach stracił dziewięć punktów to musiałby ich chyba dopaść jakiś większy kryzys. Zostały im takie mecze: ŁKS(w), Górnik Z.(d), Arka(w), Wisła P.(d), Korona(w), Wisła K.(d), Pogoń (w). Jest duże prawdopodobieństwo, że stracą punkty w Łodzi i w Kielcach, ale nawet jakby je przegrali to by było za mało. Poza tym mało jest prawdopodobne, że Legia wygra wszystkie mecze. Jest to wręcz nie możliwe, biorąc pod uwagę, że mamy ciężkie wyjazdy do Krakowa i Poznania, gdzie zawsze Legii grało się ciężko. Tak więc chyba lepiej skupić się na walce o drugie miejsce, co i tak jszcze dwa tygodnie temu wydawało się mało realne.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2007, 13:59 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”