Mercato Rossonerich - Strona 113

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 lip 2006, 15:10

Pokój Realowi.

Diarra w Milanie :?: Szkoda kasy, nie potrzebujemy takiego piłkarza. Zresztą nie wierze że Lyon go tak łatwo wypuści i już ma wszystko ustalone z Milanem. Naprawde taką kase lepiej zainwestować w kogoś nastawionego na atak a nie destrukcje.

Co do Teveza to nie czytałem narazie żadnych konkretnych ofert z naszej strony bądź innego klubu. Narazie powiedział że możliwa jest jego przeprowadzka do innego klubu, myśle że Milan ma na niego chęci. Pytanie teraz w kogo lepiej inwestować Tevez czy Torres :think: Obaj młodzi, silni, dynamiczni z wielką przyszłością.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2006, 17:46

po pierwsze to dzis swoje 62 urodziny obchodzi Adriano Galliani wiec trzeba mu zyczyc zeby zrobil sobie prezent urodzinowy i sprowadzil jakiegos wspanialego pilkarza.....ponoc na liscie zyczen Braidy pojawil sie....Ronaldo ale nie ten z Realu tylko z Man Utd.to jest informacja ze strony www.acmilan.gtw.pl wiec moze jednak bedzie u nas gral Ronaldo??ale po co on nam??przeciez my nie gramy szkrzydlowymy??to moze oznaczac przyjscie rowniez Diarry.utworzenie "parasola" a jak tak to potrzebny nam sa szkrzydlowi ale wtedy raczej nie przyszedl napastnik...to oznaka tego ze nasi dzialacze maja kilka planow co do mercato.

plasti
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Chivu ? zobaczymy ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plasti » 30 lip 2006, 17:55

Według mnie, Chivu ma duże szanse na przejście do Rossonerich. Dużo mówi się też o Oddo.

Ac Milan powinien stawiać od teraz na młodych zawodników włoskich i kapitalnych brazylijczyków. Chciałbym aby doszedł Barzagli ale on ma przcież tyle ofert...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 17:56

Ja życzenia Łysemu złożyłem w temacie Milan :] Ale co do reszty wypowiedzi Mete to :shock: - nic nie wiem i nie chce wiedzieć - dziękuje postoje...

Juz wcześniej na ten temat rozmawialiścmy tu - moze Ancelotti by spróbował 4-2-3-1 i nie trzeba by kupować napastnika a la orkiestra bo mamy takich na szpice - ale ze skrzydłowych to Maxi ? [tematu umarł] Govou ? cisza - Camoranesi ? cisza -

I przy takim układzie nie głupi był by transfer Momo - bo środek Pirlo Diarra lub Ambro - Rino masakra - przed nimi Kaka - Gila na spicy. Tylko flanki słabe - Jankulovski na siłe ale to nie taki typ gracza Seedorf za bardzo lubi rozgrywać. Chyba nie ma tematu ... Nie wiem skąd takie ploty sie biora - zreszta ponoc Valencia mocno zabiega o Cristiano :twisted:

www.acmilan.gtw.pl ?

GTW ? Grupa Trzymające Władze :smoke:

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 30 lip 2006, 18:25

plasti pisze:Według mnie, Chivu ma duże szanse na przejście do Rossonerich
Pojawił się jakaś oficjalna informacja na ten temat? Pierwsze słysze o Chivu, aby Milan się nim interesował. Nie sądzę że Roma sprzeda Rumuna teraz, gdy szykują się do walki w Lidze Mistrzów, bo to jest w tej chwili moim zdaniem ich najlepszy obrońca, choć w ostatnim sezonie deptał Chivu po piętach Mexes :). Ale raczej nie ma tematu Chivu...

plasti pisze:Chciałbym aby doszedł Barzagli ale on ma przcież tyle ofert...
Może i ma wiele ofert, ale Zamparini wyraził się jasno, że Barzagli zostaje na Sycylii i też myślę że nie ma sensu nadal tego tematu roztrząsać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lip 2006, 18:26

Adek_17 pisze: Pojawił się jakaś oficjalna informacja na ten temat? Pierwsze słysze o Chivu, aby Milan się nim interesował.
co ? przecież temat z Rumunem już chyba od lat jest co roku przypominany, z tego co się orientuje. I co roku on nigdzie się nie rusza :D

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 30 lip 2006, 18:48

Ja rowniez zycze wszystkiego najlepszego panu Gallianiemu z okazji urodzin. Mam nadzieje, ze nadal bedzie dobrze walczyl o interesy rodziny. Najlepszym prezentem, jaki moglby otrzymac moze sobie sprawic sam, sprowadzajac do klubu kolejnego zawodnika. Kto wie, moze dzisiaj zostanie ogloszony jeszcze jakis transfer. Jednak w sobote i niedziele zawsze najmniej spekulacji sie pojawia. Dni ogorkowe, choc i tak pare newsow ciekawych bylo. No, ale jutro jest poniedzialek, wiec zobaczymy co tam dla nas przygotowali i czym nas nakarmia.

Witaj na pokladzie Plasti. Na pewno wniesiesz wiele nowych koncepcji do naszego mercato. :)

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 30 lip 2006, 18:52

fieldy pisze:co ? przecież temat z Rumunem już chyba od lat jest co roku przypominany, z tego co się orientuje. I co roku on nigdzie się nie rusza
Źle się wyraziłem. Oczywiście, że już nie raz chodziły słuchy o zainteresowaniu Milanu osobą Rumuna, ale na tą chwilę jest cisza jak makiem zasiał :/. Chodziło mi o ty, czy zmieniło się coś w tej kwestii bo ja na ten temat nowych informacji nie znalazłem.
Roma go poprostu nie chce sprzedać, a sam zainteresowany jak widać nie ma chęci opuszczać Rzymu, więc nic z tego raczej nie będzie. No chyba że Braida szykuje nam kolejną niespodziankę jak w przypadku Bonery i wycisza temat Chivu by po jakimś czasie ogłosić że Rumun jest nasz, ale według mnie jest na to 1% szans.
Pozdro

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2006, 19:07

co do Diarry to wszyscy mowia ze ma nas kosztowac 30 mln jednak na te stronie www.calciomercato.com/index.php?c=23&a=12355 pisze ze ma to byc okolo 17-20 mln i jest cos o agencie pewnie jutro sie wyjasni sprawa Diarry ale jak za takie pieniadze to nic jak tylko brac!!

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 lip 2006, 19:26

Za takie pieniądze jeśli naprawdę chcą 17- 20 mln to zgadzam się z Mete brać. Potrzebujemy dobrego pomocnika na lewą stronę bo Seedorf ma swoje latka, a Diarra miałby czas na wkomponowanie się do zespołu.
Wtedy spokojnie Jankul byłby lewym obrońcą a nie Carletto robiłby z niego pomocnika :?
Po raz kolejny Kaka zaprzeczył że chce opuścić Milan :P zaczynam podziwiac jego cierpliwość, ja chyba nie wytrzymałabym palnęła bym coś głupiego co by tylko podjarało "Realistów", niezła by była zabawa :wink:
Wiem że to może niezbyt właściwe zachowanie ale ileż można. :roll:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 30 lip 2006, 19:31

Ponoc sam Diarra poklócił sie z działaczami Lyonu i chce odejść...oczywiście Milan powinien jak najszybciej zacząć działać w kierunku sprowadzenia tego gracza do nas ( w szczególności że Real również jest zainteresowany sprowadzeniem tego gracza do siebie ).

Sprawa Oddo upadła. Lotito jak uparty osioł nie chciał przyjąć do wiadomości żeby sprzedać go za mniej niż 12mln euro. Nawet sam Oddo już się wkurzył na niego. Dawaliśmy za niego 3mln euro+Foggię. Niestety dzisiaj po raz kolejny odrzucono naszą ofertę. To był ponoc ostatni raz...
Teraz zmieniamy kierunek naszej ofensywy transferowej....staramy sie o Alvesa.

Dochodzi jeszcze sprawa najważniejsza w tym sezonie ( jak dla mnie ) czyli sprowadzenie napastnika. Najglosniej mówi się o Torresie. Myślę ze na dzien dzisiejszy jest to cel nr 1...agent Torresa otworzył nam furtkę, wiec powinniśmy działać.
Nie będę się wypowiadać czy Torres to dobry kierunek. Nie czas teraz oceniać. Wiadomo że Hiszpanie niezbyt dobrze sobie u nas radzili, ale nie można od razu skreślać El Nino i mówić że nie wkomponuje się w drużynę, bo to byłoby nie na miejscu. Jeśli doszłoby to tego transferu to na jakiekolwiek wnioski należałoby poczekać do zakończenia sezonu.

Mam nadzieję, że tak jak powiedział Braida, Milan nas jeszcze zaskoczy. Czy to będzie Diarra, Torres? Nie wiem....oby tylko działali jak najszybciej, bo już za 1,5 tygodnia mecz eliminacyjny do LM ( wierzę że jednak zagramy ;) )

Pozdrawiam

FORZA MILAN!!!

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 30 lip 2006, 20:08

No ciekawe z tym Diarra, aczkolwiek mysle, ze bedzie nas nieco wiecej kosztowal, minimum 30 mln euro, choc zapewne jeszce wiecej. Jak podaje devilpage.pl Cristiano Ronaldo podobno chce odejsc z MU, bo dostaje caly czas pogrozki od kibicow, zdemolowali mu dom i strasza tez siostrzenice. Jednak to o tyle dobra wiadomosc, iz zapewne skupi na sobie uwage Realu Madryt podczas, gdy my zgarniemy im sprzed nosa M. Diarre. :) Podobno rowniez MU ma zlozyc wkrotce oferte Atletico za Fernando Torresa wynoszaca 27 mln funtow, czyli okolo 41 mln euro, ale tej informacji jeszcze nie potwierdzam. Wyglada na to, ze mercato nabiera tempa i w przyszlym tygodniu mozemy sie spodziewac wielu atrakcji.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 20:12

Ewa nie wiem czy dobrze bedzie jak Braida nas po raz kolejny zaskoczy - zrobił to już 3 razy podczas tego mercato i w dwóch przypadkach nie było wesoło :roll: Lepiej niech zrobi cos o czym piszą przynajmie każdy bedzie gotowy.

Informacje że Momo Diarra się stawia panu Aulasowi są ciekawe. Tak jak Mete pisze teraz pada inna kwota :roll: Fajnie by było jak by sprowadzili Malijczyka bo to naprawde jeden z najlepszych DM w europie. Ciekawe co wtedy Ancelotti by wymyslił bo taki transfer to nie zakup z cyklu "łatanie dziur" :wink:

Oddo mówił wczoraj ze jest zaniepokojony ze przyszedł Bonera - że prosił klub o transfer, Milan o niego zabiega od dawna i ze On zdecydował - ja nadal sądze że Lotito sam przyjdzie. Galliani pokazał zakupem Bonery że teraz to już będzie ewentualny zakup Massimo na plus. A jesli Lotito chce interes to przyjdzie sam.
Il Milan acquista Bonera e dà l’ultimatum al club biancoceleste
Il giocatore infuriato con Lotito per la supervalutazione di 12 milioni

AgaM Kaka powinien pojawić sie w Milanello w szaliku "antymadritsa" może wtedy dali by mu spokój. Dziś chyba po raz 49 zaprzeczył :wink:

AgaM grzechem było by pozbywanie sie Clarenca - jeszcze nie czas a sezon to pokazał nie ma takiej opcji on jest niezbedny. Zreszta nastepca juz jest :wink: w Ajaxie :wink:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 30 lip 2006, 20:41

Jednak mieliscie racje. Trafi do nas jeszcze kolejny prawy obronca, ale zobaczymy kim on bedzie. Wnioskuje to na podstawie informacji ze strony www.westhampoland.com, ktora przedstawia informacje, iz Simic jest bliski przejscia na Upton Park za 6,2 mln funtow. Zreszta zajrzyjcie sobie sami na ta strone i przeczytajcie newsa.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 30 lip 2006, 21:15

Ale Zaza nie mam zamiaru pozbywać się Clarence'a, w życiu, chodziło mi o to że ma swój wiek i jeszcze może sezon, dwa góra trzy na najwyższym pozimie. Zakupienie teraz Diarry mogłoby być strzałem w dziesiątkę, gdyż nie ciążyła by na nim (i na nas :wink: ) presja że musi jak najszybciej wkomponować się w skład, mógłby wiele nauczyć się od Clarenca, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę jak fantastycznie grał w zeszłym sezonie.
To cały cas Clarence byłby podstawowym graczem, o żadnej sprzedaży czy odstawce nie może być mowy, zresztą Milan tak nie postępuje z piłkarzami i za to go cenię. A Diarra byłby świetną inwestycją.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”