Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 113

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 23 paź 2005, 21:29

To prawda, ze Korona dzisiaj pokazala charakter i podniosla sie z 2-0 (moze tutaj ktos mi powie kiedy ostatnio Wisla prowadzac 2-0 nie wygrala). Ogolnie Wisla ma potencjal, tylko nie potrafi go wykorzystac, jakby po 2-0 przycisneli to Koroneczka mogla by sie nie podnies, widac ze wyszli na ten mecz nieco sparalizowani. Mysle, ze zwolnienie H. Kasperczak bylo najwiekszym bledem Wisly. Wladze klubu chba tez to sobie uswiadomily, ale bylo juz za pozno. Korona pokazala sie z bardzo dobrej strony i jako jedyny z beniaminkow wniosla cos do naszej nieco nudnej ligi. Pokazali ladne kombinacyjne akcje, Hermes nie bal sie pojedynkow 1 na 1. Aaaaaaaaaaa Piechna no coz: "co kopne to w sieci".
Teraz Legia. Mysle ze po tym meczu uwierzyli w swoje mozliwosci i z Lazienkowskiej przywieziemy 3pkt choc bedzie bardzo ciezko, bo kto jak nie Wdowczyk ma rozpracowac Korone, ale Wieczorek pewnie tez ma jakiegos Asa w rekawie.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 23 paź 2005, 22:00

kibic_korony pisze: Mysle, ze zwolnienie H. Kasperczak bylo najwiekszym bledem Wisly.
Zgadzam się w 100 procentach. Kłopoty Wisły zaczęly się właśnie od zwolnienia Kasperczaka i zatrudnienia Liczki. To były 2 kroki w tył dla zespołu. Kasperczak ma nadal ważny kontrakt z klubem z Reymonta więc może nie wszystko stracone, tylko czy Heniu zgodzi się po tym jak potraktowali go działacze Wisły... :?

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 23 paź 2005, 23:29

No i kolejne podknięcie Mistrza Polski. Prowadząc do przerwy 2-0 nie potrafili utrzymać tego wyniku :| . Grzegorz Piechna pokazał klasę i to właśnie on ma nawet duże szanse żeby strzelić najwięcej goli w tym sezonie . Kłopotów Wisły nie szukam w trzenerze. Jerzy Engel jest dobry, ale to piłkarze muszą chcieć wygrywać i powinni zostawiać na boisku dużo zdrowia. A piłkarze Wisły w drugiej połowie zachowali sie niepoważnie i z tąd ta porażka :(

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 24 paź 2005, 18:26

Ciekawa informacja została podana na nieoficjalnej stronie Wisły.
wislakrakow.com pisze:Według nieoficjalnych doniesień, dziś zwolniony z posady pierwszego trenera Wisły Kraków zostanie Jerzy Engel.

Zobaczymy, czy to rzecznik potwierdzi, czy ktoś.
Ale w sumie najpierw trzeba mieć o wiele lepszy skład, bo co może trener zrobić jak nie ma składu?

Konrad Gołoś: Muszę więcej pracować
Po porażkach i remisach Wisły twarz Konrada Gołosia jest niczym sumienie drużyny Wisły. Nie chce wtedy mówić o tym, co było dobre, cały czas krąży wokół swoich błędów. - Nie mam jednak zamiaru składać broni. Chyba, że ludzie w Krakowie już zupełnie nie będą mieli ochoty na mnie patrzeć.

Z meczem z Koroną Gołoś wiązał duże nadzieje. Przez ostatnie tygodnie trenował zawsze dłużej niż pozostali zawodnicy Wisły. Do szatni po zajęciach wracał conajmniej pół godziny później, zazwyczaj w towarzystwie Marcina Juszczyka. Po dobrym początku spotkania z Koroną, z biegiem czasu było coraz gorzej.

Po meczu z Koroną z szatni wyszedł jako ostatni. - Wiem wiem, sporo strat... Wiedziałem, że za bardzo nie idzie mi gra, więc później koncentrowałem się już na tym, by odbierać te piłki. Przede wszystkim żeby walczyć. Ostro ruszyłem na początku. Może nawet narzuciłem sobie zbyt duże tempo i później troszkę to odczułem. Szkoda, bo mieliśmy ich na widelcu. Przy stanie 2:0 myślałem, że już ich zgnietliśmy. Nie sądziłem, że coś jeszcze zrobią. Później za bardzo daliśmy im pograć.

Byłeś bardzo aktywny. Z lepszym lub gorszym skutkiem brałeś udział w niemal każdej akcji Wisły.

- Na pewno te stracone piłki nie dodały mi pewności. Widać chyba, że wciąż nie mogę jej nabrać, tak jak było wcześniej. Kurcze, po tych dwóch bramkach poczułem się znów sobą, a później znów bałem się zagrać, kombinowałem i traciłem piłki. Wniosek jest jeden - muszę więcej pracować nad wszystkimi elementami, by stawać się coraz lepszy. Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra.

No właśnie. Wydaje się, że krytyka kibiców skupia się na twojej osobie. Jak radzisz sobie z krytyką?

- To nie jest proste. Nie mogę powiedzieć, że przychodzi mi to łatwo. Ja chcę jak najlepiej dla tego klubu i nie mogę się poddawać i liczę, że jeszcze kibice przekonają się do mnie.

Trener chyba też nie szczędził ci słów krytyki. Na konferencji powiedział, że najwięcej pretensji miał do środkowych pomocników.

- Trener mówił, że za bardzo daliśmy im pograć w środku. Muszę chyba powoli się przyzwyczajać, że będę odpowiadał za każdy przegrany czy zremisowany mecz. Krytykę oczywiście przyjmuję.

To wywiad z Konradem Gołosiem. Musze przyznać, że taka postawa, bardzo mi sie podoba. Przede wszystkim jest ambitny, przyznaje sie do swoich błędów, chce poprawiać swoje umiejętności. Miejmy nadzieje, że będzie coraz lepszy. :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 paź 2005, 18:45

Kurcze powalona jest sytuacja w Wiśle. Tam nie ma warunków do pracy. Ja bym dał Engelowi czas do końca sezonu - a nuż coś mu się uda. Przecież początek miał wyborny i brakło 5 minut do tego, aby teraz kibice pisali na jego cześć pieśni. Nie może być tak, że trener zmienia się co pół roku bo brakuje stabilizacji. Ciągle przychodzi ktoś nowy i wprowadza swoją wizję. I jak tu piłkarze mają się zgywać?

Ciekawe czy Cupiał w ogóle rozważał możliwość przywrócenia na stanowisko Kasperczaka czy jest to kolejne info, które zrodziło się w główkach panów z PS? :pray: Co prawda chciałem po Tbilisi aby odszedł, ale w takiej sytuacji Kasper mógłby być zbawieniem. Cupiał podobno żadko zmienia decyzje więc wydaje się, że to raczej niemożliwe... :nein:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 paź 2005, 19:01

Jeśli Engel zostanie zwolniony nie zdziwie się Cupiałowi , ale z drugiej strony czy Jurek ma odpowiednią atmosferę wokół klubu :?: :roll: Chyba nie , a świadczą o tym wyniki. Po ostatnich wyprzedażach to mimo wszystko najsilniejsza kadrowo drużyna w Polsce. Tylko , że zawodnicy typu Baszczyński czy Głowacki (z taką formą 4 liga) muszą być już znudzeni krajowymi triumfami.
Tak jak powiedział Engel "chcę w drużynie piłkarzy takich jak Kuba Błaszczykowski , mimo kontuzji przyjeżdża do klubu i zawsze całuje herb drużyny". Czyli wychodzi na to , że problem tkwi w głowach piłkarzy

Jeszcze wracając do ewentualnego następcy Engela , czyli Kasperczaka to w tej chwili chyba najlepsza z możliwości. Nie trzeba szukać nowego szkoleniowca , nie trzeba podpisywać nowej galaktycznej umowy tylko można wziąć starego trenera - Henia

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 paź 2005, 19:07

Pisakk pisze:Ciekawe czy Cupiał w ogóle rozważał możliwość przywrócenia na stanowisko Kasperczaka czy jest to kolejne info, które zrodziło się w główkach panów z PS?
Wzięłem przeczytałem, popatrzyłem na źródło... Moim zdaniem duma Kasperczaka może się równać tylko dumie Cupiała... A w tym wypadku obaj panowie musieliby iść na kompromis. Wyobrazasz sobie Kasperczaka, jak przyjmuje posadę w klubie, który (przynajmniej jego zdaniem, moim w sumie też) go upokorzył? W dodatku powrót oznaczałby ograniczenie kompetencji menadżerskich. Nie byłoby kolejnej Oudja czy Bellota, bo przecież dyrektorem sportowym jest Mielcarski, w dodatku potrzebna zgoda prezesa. A Kasperczak to typ udzielnego władcy. Nie wyobrażam sobie również powrotu po słowach jakie padły ze strony Cupiała, w wywiadzie dla Wyborczej, gdzie punkt po punkcie niszczył Henia jako trenera (Tbilisi, Valarenga) i menadżera (Heniu chciał wysłac Mauro do Tloków, Kłos, Zieńczuk to transfer zarządu, któtemu K. się sprzeciwiał). W dodatku trzeba rozwiązać sprawę w sądzie PZPNu złożoną przez Henia i kilka innych spraw. Operacja na kilka miesięcy, a przecież ta domniemana dymisja jest pod wpływem impulsu. Nie było czasu przyszykować Henrego. To są moim zdaniem logiczne powody i obym się mylił ;).

Pisakk pisze:Kurcze powalona jest sytuacja w Wiśle. Tam nie ma warunków do pracy. Ja bym dał Engelowi czas do końca sezonu - a nuż coś mu się uda.
A czytałeś opinię, że Engel to taka bardziej medialna wersja Liczki? Że piłkarze są najslabiej przygotowani fizycznie właśnie za Engela? Poza tym głównie z powodu złej taktyki przegraliśmy z Vittorią, a teraz nie potrafimy utrzymać wygranej z beniaminkiem ("piłkarze nie wykonywali moich poleceń"). Powodów do zwolnienia było równie wiele co za Liczki. Chociaż dopóki nie zobaczyłem tych spekulacji na TWSD, myślałem, że Warszawka dba o atmosferę w Wisle, jak zwykle. A zmiany w zimie, to zły pomysł, bo znowu paru piłkarzy może wykorzystać zawirowania w klubie, by zwiać za granicę. Czy Szymek odszedłby, gdyby nie Liczka?
Ryzykujemy tylko brak zimowania jako lider, bo wszystko inne już się zdążyło posypać.
mlody_10 pisze:To wywiad z Konradem Gołosiem. Musze przyznać, że taka postawa, bardzo mi sie podoba.
Gołoś to jest zawodnik, który jeszcze wcześniejszymi wypowiedziami udowodnił, że wkłada w grę serce. Boli mnie, że nie ma umiejętnosci Szymkowiaka, w przeciwieństwie do innych, którzy potrafią, a im się nie chce. Gołoś nie odpuszcza, straci piłkę, to może biec przez pół boiska by ją odzyskać. Szkoda, że mu sie nie udaje i naprawdę żal mi kiedy jest jednym z najgorszych zawodników, ale wierzę, że jest przed nim przyszłość.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 24 paź 2005, 19:18

piwus pisze:Gołoś to jest zawodnik, który jeszcze wcześniejszymi wypowiedziami udowdnił, że wkłada w grę serce. Boli mnie, że nie ma umiejętnosci Szymkowiaka, w przeciwieństwie do innych, którzy potrafią, a im się nie chce. Gołoś nie odpuszcza, straci piłkę, to może biec przez pół boiska by ją odzyskać. Szkoda, że mu sie nie udaje i naprawdę żal mi kiedy jest jednym z najgorszych zawodników, ale wierzę, że jest przed nim przyszłość.
I przez taką postawę i wkładanie serca w grę i pozostawanie 30 minut dłużej po treningu, sprawia, że będzie sie stawał coraz lepszy. Widać było jak np. grał z Polonią (to był chyba jego pierwszy mecz w podstawowym składzie), gdzie zagrał fatalnie, ale później z meczu na mecz było lepiej. Chłopak sie w końcu wyrobi :wink:, a poza tym ma dopiero 23 lata, także jeszcze czasu troche ma :).
Na pewno w rozwijaniu kariery nie pomaga mu to, że staje sie kozłem ofiarnym (zwłaszcza wśród kibiców), którzy jak widzą że Wisła gra słabo, to od razu do Gołosia sie przypieprzają. Mam nadzieje, że kiedyś im solidnie udowodni, że jest wartościowym i potrzebnym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 paź 2005, 19:24

onet.pl pisze:W związku z negatywną ocena stylu gry i wyników odniesionych przez zespół Wisła w ostatnich spotkaniach Zarząd klubu i trener Jerzy Engel podjęli decyzję o rozwiązaniu umowy o współpracy.
Engel nie jest juz trenerem jestem ciekaw czy zwolnienie odbije sie (w jaki sposob)na pilkarzach

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 paź 2005, 19:26

No to teraz czekamy na nastepce, watpie zeby Kasperczak wrocil - jest on jedank najlepszym polski trenerem wg mnie, totez spodziewam sie coachem wisly bedzie ktos z zagranicy
A co byscie powiedzieli na Radolskiego??? ja uwazam ze niezly z niego fachowiec - ostatnie niepowodzenia z Groclinem to glownie kontuzje choiaz Engel tez mial z tym duzo problemow
Mysle ze za szybko zwolnili Engela - a raczej zwolnil go Piechna po wczorajszym meczu

Raczej watpie zeby trenerewm zosatl szkoleniowiec CSKA Sofia jak informowaly media

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 24 paź 2005, 20:00

Ciekawe kto bedzie następnym trenerem. Podobno ma to być ktoś z Serbii i Czarnogóry :|. Ale ważne żeby był solidnym trenerem :). Wisła to chyba jedyny klub na świecie posiadający trzech trenerów. Powinien wrócić Kasperczak bo miał najlepszy kontakt z piłkarzami i zaszedł z nimi najdalej spośród załej trójki :D

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 24 paź 2005, 20:30

Babel pisze:
onet.pl pisze:W związku z negatywną ocena stylu gry i wyników odniesionych przez zespół Wisła w ostatnich spotkaniach Zarząd klubu i trener Jerzy Engel podjęli decyzję o rozwiązaniu umowy o współpracy.
Engel nie jest juz trenerem jestem ciekaw czy zwolnienie odbije sie (w jaki sposob)na pilkarzach
Kolejny ogromny blad wladz klubu, wszyscy wiedza, ze Engel jest swietnym szkoleniowcem, ale potrzebuje czasu jak to mialo miejsce w kadrze, na poczatku tez nie bylo pieknie. Podobno tez jest dobry w wyszukiwaniu zawodnikow. On potrzebowal czasu. To jest glupota wladz polskich klubow, po kilku potknieciach "out". A nikt nie pamieta jak byl blisko wyeliminowania Atenczykow. Jakby tak zachowywaly sie wladze ManUtd lub Realu, to juz dawno by nie mileli trenera. Aaaaaaaaaaa Piechna, nie martwcie sie napewno przeprosi Wisle i Engela, za te bramki, :D (przeciez to taki skromny czlowiek) "co kopne to w sieci" :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 paź 2005, 21:31

saviola pisze:Wisła to chyba jedyny klub na świecie posiadający trzech trenerów.
Pięćdzieści trenerów.
RMF FM: Toppmoeller głównym kandydatem
Jak poinformowało RMF FM, niemiecki szkoleniowiec Klaus Toppmoeller jest podobno najpoważniejszym kandydatem do zastąpienia Jerzego Engela na stanowisku trenera Wisły. Obecnie Toppmoeller od ponad roku jest bez pracy, po tym jak został zwolniony z Hamburger SV.

Przed pracą w HSV, szkoleniowiec prowadził takie kluby jak Waldhof Mannheim, Eintracht Frankfurt, VfL Bochum, 1.FC Saarbrucken oraz Bayer Leverkusen. Właśnie z ostatnim z tych zespołów odnosił największe sukcesy. W sezonie 2001/02 razem z Bayerem dotarł do finału Ligi Mistrzów, w którym jego zespół przegrał 1:2 z Realem Madryt.
he he he
Moze nie być najgorzej ;). Jesli tak to szykuje się rewolucja, a ja już się czuję jak podczas okienka transferowego.

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 24 paź 2005, 21:52

piwus pisze:saviola napisał:
Wisła to chyba jedyny klub na świecie posiadający trzech trenerów.

Pięćdzieści trenerów.
W razie czego, chodziło mi o trzech trenerów pracujących jednocześnie ;).
Ten Niemiec wydaje sie być dobrym kandydatem. Pracował w niezłych klubach.

Jerzy Engel wyleciał z Wisły już na 100% ??

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 24 paź 2005, 22:40

saviola pisze:Jerzy Engel wyleciał z Wisły już na 100% ??
Jak informacja jest na oficialnej stronie Wisły, to znaczy, że tak :wink:, czyli już skończył prace w Wiśle.

Co do tego trenera, Toppmoeller, to ciekawa sprawa, bo zastanawia mnie czy jakiś szkoleniowiec zza granicy, chętnie by w Polsce pracował. Ale z drugiej strony, jak nie pracował rok czy tam półtora to zapewne czuje głód piłki :). No nic, poczekamy, zobaczymy :)
Jak narazie zobaczymy duet Moskal & Kulawik :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”