Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 23 paź 2005, 21:29
kibic_korony

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 23 paź 2005, 22:00
Zgadzam się w 100 procentach. Kłopoty Wisły zaczęly się właśnie od zwolnienia Kasperczaka i zatrudnienia Liczki. To były 2 kroki w tył dla zespołu. Kasperczak ma nadal ważny kontrakt z klubem z Reymonta więc może nie wszystko stracone, tylko czy Heniu zgodzi się po tym jak potraktowali go działacze Wisły...kibic_korony pisze: Mysle, ze zwolnienie H. Kasperczak bylo najwiekszym bledem Wisly.
MARCINNN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 23 paź 2005, 23:29
saviola
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 24 paź 2005, 18:26
wislakrakow.com pisze:Według nieoficjalnych doniesień, dziś zwolniony z posady pierwszego trenera Wisły Kraków zostanie Jerzy Engel.
mlody_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 paź 2005, 18:45
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 paź 2005, 19:01
Sero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 paź 2005, 19:07
Wzięłem przeczytałem, popatrzyłem na źródło... Moim zdaniem duma Kasperczaka może się równać tylko dumie Cupiała... A w tym wypadku obaj panowie musieliby iść na kompromis. Wyobrazasz sobie Kasperczaka, jak przyjmuje posadę w klubie, który (przynajmniej jego zdaniem, moim w sumie też) go upokorzył? W dodatku powrót oznaczałby ograniczenie kompetencji menadżerskich. Nie byłoby kolejnej Oudja czy Bellota, bo przecież dyrektorem sportowym jest Mielcarski, w dodatku potrzebna zgoda prezesa. A Kasperczak to typ udzielnego władcy. Nie wyobrażam sobie również powrotu po słowach jakie padły ze strony Cupiała, w wywiadzie dla Wyborczej, gdzie punkt po punkcie niszczył Henia jako trenera (Tbilisi, Valarenga) i menadżera (Heniu chciał wysłac Mauro do Tloków, Kłos, Zieńczuk to transfer zarządu, któtemu K. się sprzeciwiał). W dodatku trzeba rozwiązać sprawę w sądzie PZPNu złożoną przez Henia i kilka innych spraw. Operacja na kilka miesięcy, a przecież ta domniemana dymisja jest pod wpływem impulsu. Nie było czasu przyszykować Henrego. To są moim zdaniem logiczne powody i obym się myliłPisakk pisze:Ciekawe czy Cupiał w ogóle rozważał możliwość przywrócenia na stanowisko Kasperczaka czy jest to kolejne info, które zrodziło się w główkach panów z PS?
A czytałeś opinię, że Engel to taka bardziej medialna wersja Liczki? Że piłkarze są najslabiej przygotowani fizycznie właśnie za Engela? Poza tym głównie z powodu złej taktyki przegraliśmy z Vittorią, a teraz nie potrafimy utrzymać wygranej z beniaminkiem ("piłkarze nie wykonywali moich poleceń"). Powodów do zwolnienia było równie wiele co za Liczki. Chociaż dopóki nie zobaczyłem tych spekulacji na TWSD, myślałem, że Warszawka dba o atmosferę w Wisle, jak zwykle. A zmiany w zimie, to zły pomysł, bo znowu paru piłkarzy może wykorzystać zawirowania w klubie, by zwiać za granicę. Czy Szymek odszedłby, gdyby nie Liczka?Pisakk pisze:Kurcze powalona jest sytuacja w Wiśle. Tam nie ma warunków do pracy. Ja bym dał Engelowi czas do końca sezonu - a nuż coś mu się uda.
Gołoś to jest zawodnik, który jeszcze wcześniejszymi wypowiedziami udowodnił, że wkłada w grę serce. Boli mnie, że nie ma umiejętnosci Szymkowiaka, w przeciwieństwie do innych, którzy potrafią, a im się nie chce. Gołoś nie odpuszcza, straci piłkę, to może biec przez pół boiska by ją odzyskać. Szkoda, że mu sie nie udaje i naprawdę żal mi kiedy jest jednym z najgorszych zawodników, ale wierzę, że jest przed nim przyszłość.mlody_10 pisze:To wywiad z Konradem Gołosiem. Musze przyznać, że taka postawa, bardzo mi sie podoba.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 24 paź 2005, 19:18
I przez taką postawę i wkładanie serca w grę i pozostawanie 30 minut dłużej po treningu, sprawia, że będzie sie stawał coraz lepszy. Widać było jak np. grał z Polonią (to był chyba jego pierwszy mecz w podstawowym składzie), gdzie zagrał fatalnie, ale później z meczu na mecz było lepiej. Chłopak sie w końcu wyrobipiwus pisze:Gołoś to jest zawodnik, który jeszcze wcześniejszymi wypowiedziami udowdnił, że wkłada w grę serce. Boli mnie, że nie ma umiejętnosci Szymkowiaka, w przeciwieństwie do innych, którzy potrafią, a im się nie chce. Gołoś nie odpuszcza, straci piłkę, to może biec przez pół boiska by ją odzyskać. Szkoda, że mu sie nie udaje i naprawdę żal mi kiedy jest jednym z najgorszych zawodników, ale wierzę, że jest przed nim przyszłość.
mlody_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 paź 2005, 19:24
Engel nie jest juz trenerem jestem ciekaw czy zwolnienie odbije sie (w jaki sposob)na pilkarzachonet.pl pisze:W związku z negatywną ocena stylu gry i wyników odniesionych przez zespół Wisła w ostatnich spotkaniach Zarząd klubu i trener Jerzy Engel podjęli decyzję o rozwiązaniu umowy o współpracy.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 paź 2005, 19:26
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 24 paź 2005, 20:00
saviola

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 24 paź 2005, 20:30
Kolejny ogromny blad wladz klubu, wszyscy wiedza, ze Engel jest swietnym szkoleniowcem, ale potrzebuje czasu jak to mialo miejsce w kadrze, na poczatku tez nie bylo pieknie. Podobno tez jest dobry w wyszukiwaniu zawodnikow. On potrzebowal czasu. To jest glupota wladz polskich klubow, po kilku potknieciach "out". A nikt nie pamieta jak byl blisko wyeliminowania Atenczykow. Jakby tak zachowywaly sie wladze ManUtd lub Realu, to juz dawno by nie mileli trenera. Aaaaaaaaaaa Piechna, nie martwcie sie napewno przeprosi Wisle i Engela, za te bramki,Babel pisze:Engel nie jest juz trenerem jestem ciekaw czy zwolnienie odbije sie (w jaki sposob)na pilkarzachonet.pl pisze:W związku z negatywną ocena stylu gry i wyników odniesionych przez zespół Wisła w ostatnich spotkaniach Zarząd klubu i trener Jerzy Engel podjęli decyzję o rozwiązaniu umowy o współpracy.
kibic_korony

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 paź 2005, 21:31
Pięćdzieści trenerów.saviola pisze:Wisła to chyba jedyny klub na świecie posiadający trzech trenerów.
he he heRMF FM: Toppmoeller głównym kandydatem
Jak poinformowało RMF FM, niemiecki szkoleniowiec Klaus Toppmoeller jest podobno najpoważniejszym kandydatem do zastąpienia Jerzego Engela na stanowisku trenera Wisły. Obecnie Toppmoeller od ponad roku jest bez pracy, po tym jak został zwolniony z Hamburger SV.
Przed pracą w HSV, szkoleniowiec prowadził takie kluby jak Waldhof Mannheim, Eintracht Frankfurt, VfL Bochum, 1.FC Saarbrucken oraz Bayer Leverkusen. Właśnie z ostatnim z tych zespołów odnosił największe sukcesy. W sezonie 2001/02 razem z Bayerem dotarł do finału Ligi Mistrzów, w którym jego zespół przegrał 1:2 z Realem Madryt.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 24 paź 2005, 21:52
W razie czego, chodziło mi o trzech trenerów pracujących jednocześniepiwus pisze:saviola napisał:
Wisła to chyba jedyny klub na świecie posiadający trzech trenerów.
Pięćdzieści trenerów.
saviola
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 24 paź 2005, 22:40
Jak informacja jest na oficialnej stronie Wisły, to znaczy, że taksaviola pisze:Jerzy Engel wyleciał z Wisły już na 100% ??
mlody_
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio