AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1121

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 17:36

Pewności nie ma żadnej, ale najbardziej wiarygodne źródła się takich informacji trzymają od dawna. Są to ludzie, którzy w sprawach transferowych Milanu są bardziej wiarygodni niż Galliani. Ludzie, którzy pierwsi informowali o kupnie El Shaarawy'ego i o cenie za niego, o ofercie za Vidala, itp. Dotego historia lubi się powtarzać, a gdy Milan zaczynał cykl to zawsze kupowano dobrych graczy, którzy tworzyli drużynę przez kilka dobrych lat(sytuacja analogiczna jak ta z początku wieku).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 17:44

Jakiś czas temu zastanawiałem się, na kogo postawi Milan w sytuacji, gdy ściągnięty Taiwo otrzyma paszport UE i nie zajmie jednego z miejsc dla graczy spoza Unii. Teraz wydaje się to być jasne - Danilo. Nie mam o graczu zielonego pojęcia, od jakiegoś czasu czytałem o nim jako o defensywnym pomocniku, a teraz tu http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... nfiki.html wyskoczyli z hasłem, że to ma być nowy Maicon. :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 17:50

Danilo gra jako prawy pomocnik lub jako prawy obrońca. Galliani na początku roku go chwalił.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 27 cze 2011, 18:55

No dobra, ale skoro jest typowym skrzydłowym, to odpada..

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 19:20

Serginho też był typowym skrzydłowym. Danilo jest typem Brazylijskiego bocznego obrońcy - bardzo dobry w ofensywie, do poprawy w obronie. Sytuacja jak z Marcelo z Realu.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 27 cze 2011, 19:52

Danilo jest raczej typowany do roli prawego-środkowego pomocnika, zresztą w Santosie ostatnio głównie na tej pozycji grywał, na prawej obronie raczej z chwilowej potrzeby, ale na tej pozycji właśnie był bardziej widowiskowy.

Biorąc pod uwagę sytuację z ostatnich dni i tygodni, wydaje się, że przyjdzie Ganso i Hamsik (Fabregas raczej nie, ale nie skreślałbym go dopóki nie założy koszulki Barcy).
Jeśli Taiwo dostanie paszport to przyjdzie jeszcze Danilo (prawdopodobnie w pakiecie z Ganso).

No i jest jeszcze opcja Vidala, tutaj musiałaby zadziałać Genoa i wziąć go na swoje miejsce non Eu.

Tak to widzę :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 19:57

Hamsik wywołał burzę wśród kibiców i dziennikarzy. Kibice w sondach są za tym, żeby był sprzedany. Dziennikarze z Neapolu nazywają go niewdzięcznikiem. Mówią również, że Raiola "pomógł" mu zrozumieć, że pora odejść.

Nebula RN Preziosi ostatnio powiedział, że miał Vidala w ręku, ale ten odmówił przejścia do Genoi. Szkoda.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 27 cze 2011, 20:17

Może nie wiedział, że Genoa to tylko przystanek przesiadkowy :)
A może Galiani dopiero niedawno zaczął się nim interesować, w końcu na tą pozycję byli wcześniej mocno promowani: Asamoah i Witsel, z których już raczej zrezygnowaliśmy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 cze 2011, 21:07

Do dzisiaj byłem wielkim przeciwnikiem Lameli. Cena po spadku opiewała by gdzieś w okolicach max 10mln euro. Ma on może obywatelstwo jakiegoś kraju w europie?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 cze 2011, 21:08

Vidal po prostu deklaruje otwarcie od kilku tygodni, że chce grać dla Bayernu i odrzuca wszystkie inne oferty po kolei.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2011, 21:10

Mirek15 pisze:Do dzisiaj byłem wielkim przeciwnikiem Lameli. Cena po spadku opiewała by gdzieś w okolicach max 10mln euro. Ma on może obywatelstwo jakiegoś kraju w europie?
Posiada obywatelstwo wloskie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 cze 2011, 21:35

Podobno Onyewu przechodzi do Sportingu: http://www.abola.pt/nnh/ver.aspx?id=271736
Słyszeliście coś o tym?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 21:40

Słyszeliście coś o tym?
Tak, że niby przejdzie na zasadzie wypożyczenia. Dziwne, bo sądziłem, że jego w Milanie nikt już nie bierze w ogóle pod uwagę - dziś i w kolejnych sezonach.
Niech idzie, na pewno nikt nie będzie go zatrzymywał. Może chcą go ograć ze względu na przyszły sezon, gdy na środku obrony zrobi się trochę luźno, ale spodziewałbym się raczej sprzedaży.
To jest dobry, nawet bardzo dobry obrońca, ale nie spodziewam się po nim na półwyspie iberyjskim nic dobrego.

_carlos_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _carlos_ » 27 cze 2011, 22:10

Do dzisiaj byłem wielkim przeciwnikiem Lameli. Cena po spadku opiewała by gdzieś w okolicach max 10mln euro
A ja wprost przeciwnie, podobał mi się znacznie bardziej niż Ganso, ale temat, tak jak pisze mete, raczej upadł po transferze El Shaarawego. Po co klubowi dwóch tak podobnych zawodników w tym samym wieku?
Danilo jest raczej typowany do roli prawego-środkowego pomocnika, zresztą w Santosie ostatnio głównie na tej pozycji grywał, na prawej obronie raczej z chwilowej potrzeby, ale na tej pozycji właśnie był bardziej widowiskowy.
Czyli coś jak nasz Flamini, dla którego stanowiłby w takim razie niezłą alternatywę i dobry powód do stosownych żądań przy ewentualnej renegocjacji kontraktu.
Ja też nie. Ale alternatywa wcale mnie nie przekonuje bardziej - to znaczy Ganso jako ofensywny pomocnik i Hamsik jako półlewy na pozycji Pirlo. Zamieniając ich pozycjami wyszlibyśmy na tym świetnie, ale dla mnie takie ustawienie (proponowane przez media i potwierdzane przez Allegriego) wygląda mi na równą głupotę, jak wystawianie powiedzmy Ibrahimovicia jako ofensywnego pomocnika, a Boatenga jako napastnika. Ogranicza się zalety Brazylijczyka i Słowaka przy okazji uwydatniając ich największe wady.
Popieram. Ganso wygląda mi na gracza środka pola, za cholerę nie mogę w nim dostrzec ofensywnego pomocnika, co innego Słowak.

Pogubiłem się już w naszym mercato. Były propozycje dla Witsela i Vidala, o nich wiemy. Są ciepłe słowa o Cescu, Hamsiku, Ganso i Danilo, a wcześniej były też o Asamoahu. Klub faktycznie może polować na dwóch graczy - jeden to pomocnik odpowiedzialny za ofensywę (różne warianty, od wymienianych powyżej + Kaka, wiem, wiem, ale co zrobię, że nie wierzę iż zarzucono pomysł z Kaką na amen?), a drugi to albo zawodnik "box to box" lub defensywny pomocnik.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 27 cze 2011, 22:26

Odnośnie Onyewu pojawiły się też newsy, że został/zostanie sprzedany do Standardu. To byłaby najlepsza opcja dla obu stron.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”