AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1122

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 22:28

Klub na pewno poszukuje rozgrywającego pomocnika i ofensywnego pomocnika. Nie box to box, ten może przyjść, jeśli odejdzie ktoś z obecnej kadry (Flamini lub Gattuso).

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 cze 2011, 23:13

rozgrywającego pomocnika

Rozgrywający schodzący z lewej strony do środka :?: Bo zdajesz sobie sprawę że Max przed linią obrony w środku pola będzie ustawiał kogoś z dwójki Ambrosini Van Bommel. Max przekonał się do tej taktyki i nie wierzę w rozgrywającego w stylu Pirlo który będzie z głębi pola rozgrywał piłkę. Hamsik pasuję do tego półskrzydłowego bardzo dobrze, dodatkowo jego taką nominalną pozycją w tej taktyce będzie pozycja Trequartisty. Czekam na potwierdzenie tych słów przez Hamsika i robi się ciekawie 8)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2011, 23:17

Rozgrywający schodzący z lewej strony do środka
A to rozgrywający musi grać tylko w okolicach koła środkowego?
Pozycja Pirlo (ten półlewy pomocnik) w naszej taktyce to rozgrywający.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 27 cze 2011, 23:40

Danilo jest raczej typowany do roli prawego-środkowego pomocnika, zresztą w Santosie ostatnio głównie na tej pozycji grywał, na prawej obronie raczej z chwilowej potrzeby, ale na tej pozycji właśnie był bardziej widowiskowy.Czyli coś jak nasz Flamini, dla którego stanowiłby w takim razie niezłą alternatywę i dobry powód do stosownych żądań przy ewentualnej renegocjacji kontraktu.
za chwile wyjdzie, ze danilo to typowy dm :? a na koncu przekrecajac jeden po drugim niczym głuchy telefon, ze to długo oczekiwany treq :lol:

danilo to kalka daniego alvesa i tego sie trzymajcie. ofensywnie grajacy prawy obronca, do tego niesamowita wydolnosc, zelazne płuca :boje się:
wróze mu wielka kariere, widziałbym go w przyszłosci u nas. cholera tylko nie kosztem ignazio, ktorego strasznie lubie. ale moznaby go zaklepac za 10 baniek, i na poł roku/rok wypozyczyc do ziomali z genoy czy innych cagliari.

pan X - dla mnie dalej głownym kandydatem jest hamsik. allegri go strasznie ceni, teraz otwarcie mowi zmianie klubu :wink: max 25-30 mln i powinno byc dobrze. do tego ganso na wiosne i miod malina. a jak jescze szarawy odpali to juz kosmos :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 cze 2011, 0:01

A to rozgrywający musi grać tylko w okolicach koła środkowego?
Oczywiście że nie. Tylko owy lewy półskrzydłowy to nie ma być rozgrywający z prawdziwego zdarzenia . Allegri ciągle to powtarza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2011, 5:56

"Hamšík nic takiego nie powiedział, język słowacki jest trudny do tłumaczenia."
Ach ten Galliani. On zawsze ma wytłumaczenie. IMHO Hamsik jest naszym celem i wszystko na to wskazuje łącznie z zaprzeczeniami Gallianiego.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 cze 2011, 10:11

"Hamšík nic takiego nie powiedział, język słowacki jest trudny do tłumaczenia." Tłumaczenie z cyklu: "Kaka w Realu, nic nie wiem jestem nad morzem" niech mi dadzą wypowiedź Hamsika po słowacku to sobie sam przetłumaczę :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2011, 10:17

Wczoraj również Łysy spotkał się z Preziosim a rozmowa prawdopodobnie dotyczyła Kucki, którym zainteresowani Galliani zdementował kilka dni temu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 cze 2011, 11:55

Hamšík nic takiego nie powiedział, język słowacki jest trudny do tłumaczenia.
Galliani jednym tekstem rozładował w zabawny sposób napiętą sytuację (w Neapolu wrze,a sam Słowak stracił dużo w oczach kibiców).Boję się czasów,kiedy zabraknie Łysego w strukturach ACM...

Czyli jednak Hamsik?W takim razie rezygnujemy z Cesca...może to i lepiej - Hiszpan ostatnio częściej się leczy niż gra...poza tym przy sprzyjających wiatrach w koszcie jednego Cześka będziemy mieli Słowaka i Ganso/Pastore...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2011, 12:13

Jak dla mnie sprawa z Hamsikiem jest świetnie jakby to powiedzieć rozegrana przez Łysego i Allegriego. Marek nigdy nie wypowiadał się w ten sposób wcześniej mimo zainteresowania chociażby Chelsea z przed dwóch lat chyba. Pierwszy ruch wykonał Max. Pochwalił Słowaka, powiedział, że idealnie pasuje do Milanu i że chciałby go trenować. Przesłanie doszło do Hamsika, któremu pomógł je również zrozumieć Raiola. Następnie pismaki zaczęły za dużo węszyć, więc Łysy i Allegri zrobili wielką zabawę z "Panem X", jego fryzurą, numerem buta itp a Berlusconi w czasie kampanii wyborczej powiedział, że nie kupujemy symboli(Hamsik symbolem?) innych drużyn(Podobnie było w przypadku Nesty). Jednak Ci dziennikarze co są najlepiej poinformowani w sprawach Milanu(Di Marzio, Pedulla i Pelegatti) od razu wiedzieli w czym rzecz. Teraz Hamsik swoją wypowiedzią można powiedzieć, że dał Gallianiemu zielone światło(Moggi powiedział, że tak samo było w przypadku Emersona i jego transferu z Romy do Juve, w którym znaczącą rolę odegrał Raiola) na rozpoczęcie negocjację(jak już nie trwają). Oczywiście Galliani lubi po cichu przeprowadzać transfery co potwierdził zaraz po pozyskaniu Zlatana( BTW - 21 sierpnia tamtego roku Łysy powiedział, że na 99,9 procent Szwed nie trafi do Milanu, dzień później to samo zrobił Raiola by po paru dniach Zlatan pojawił się w Milanie), więc ładnie wszystko zdementował by w spokoju sobie negocjować z De Laurentiisem. Dodatkowo pomógł szefowi Napoli, bo w przypadku gdyby w świat poszła informacja, że Napoli może sprzedać Hamsika a co za tym idzie będzie szukać jego następcy to każdy potencjalny cel Napoli kosztowałby o kilka milionów więcej.

Droga do pozyskania Słowaka jest wyboista, ale jestem dobrej myśli. Niedawno pisałem, że Milan pozyska i Hamsika i Ganso i tego się trzymam. Takie padają informacje z najbardziej wiarygodnych źródeł i uważam, że taki scenariusz jest prawdopodobny, ale jeżeli pozyskamy samego Hamsika to i tak będę zadowolony, bo to będzie więcej niżbym się spodziewał jeszcze w kwietniu. Natomiast transfer obu graczu będzie oznaczał na papierze bardzo dobre mercato i wtedy trzeba będzie liczyć na przełożenie tego na boisko.

Przeżyłem odejście Kaki, Szewczenki, ale odejście Łysego będzie najbardziej bolesne. Tego człowieka w Milanie nie zastąpimy a pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu byłem tak głupi, że nie rozumiałem jaką on pracę dla Milanu wykonuję i czym dla niego jest Milan...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 cze 2011, 12:23

Przeżyłem odejście Kaki, Szewczenki, ale odejście Łysego będzie najbardziej bolesne. Tego człowieka w Milanie nie zastąpimy a pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu byłem tak głupi, że nie rozumiałem jaką on pracę dla Milanu wykonuję i czym dla niego jest Milan...
Można powiedzieć, że cierpiał też przez błędy Ancelottiego i przez geriatrofilię trenera, o czym wspominałem w innym temacie, ale sam Galliani też miał swój znaczny wkład w zastój. To przez niego przechodziły wszystkie niekorzystne dla klubu kontrakty i umowy transferowe (a było ich całkiem sporo), to on decydował o zastoju sektora młodzieżowego, o likwidacji jego części.
Teraz zyskuje na tym, że klub, tak samo jak i człowiek, w momencie głębokiej depresji odbił się od dna. Ale nie zapominajmy, że Galliani, pomimo jego fantastycznych zasług w ostatnich latach, do tej depresji znacznie się przyczynił. Bardziej niż Berlusconi, bo to właśnie przez fatalnie skonstruowany budżet płacowy, a nie brak ciągłych dodatków od właściciela, mieliśmy na mercato związane ręce.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 28 cze 2011, 15:14

Kaka_ACM pisze: za chwile wyjdzie, ze danilo to typowy dm :? a na koncu przekrecajac jeden po drugim niczym głuchy telefon, ze to długo oczekiwany treq :lol:

danilo to kalka daniego alvesa i tego sie trzymajcie. ofensywnie grajacy prawy obronca, do tego niesamowita wydolnosc, zelazne płuca :boje się:
wróze mu wielka kariere, widziałbym go w przyszłosci u nas. cholera tylko nie kosztem ignazio, ktorego strasznie lubie. ale moznaby go zaklepac za 10 baniek, i na poł roku/rok wypozyczyc do ziomali z genoy czy innych cagliari.
Zorientuj się najpierw trochę w temacie, a później się wypowiadaj i pouczaj innych.

Danilo jest przede wszystkim pomocnikiem (można powiedzieć bocznym pomocnikiem) z dużymi inklinacjami do gry na prawej stronie.
Gra również na prawej obronie, ale to nie jest jego naturalna pozycja.

Do Milanu tez jest przymierzany przede wszystkim jako prawy-środkowy pomocnik, a nie jako obrońca.

Edit:

Onyewu sprzedany do Sportingu Lizbona, podpisał umowę na 3 lata. Nic nie wiadomo póki co na temat warunków transferu. Powodzenia :)
Info z oficjalnej strony Sportingu.

Tak więc odchudzania składu ciąg dalszy. Podoba mi się to.
Do szczęścia brakuje jeszcze transferów Oddo i Bonery.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 cze 2011, 22:36

To mnie Zampraini rozbawił mówiąc, że Neapoli jest 10000 razy lepsze niż Milan :) nie ma co koleś albo ma dobrą fantazję, albo zawalistego dilera, albo porostu słabego psychiatrę :)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 28 cze 2011, 22:53

Onyewu pryszedł za darmo i odszedł za darmo :)
Zawsze to jakaś oszczędność na kontrakcie, niech mu się wiedzie, bo u nas za wiele sobie nie pograł.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 cze 2011, 7:13

Na tego Danilo co o nim pisaliście ostatnio dość mocno Porto naciska. Widzą w nim podstawowego prawego obrońcę więc wyścig może być ciekawy.
A transfer Onyewu trochę dla mnie jest.... hmmm, bez sensu. Ok, gościu idzie za darmo i to ogromny plus, ale w chwili obecnej to wydaje się, że będzie rezerwowym. Rodriguez to ulubieniec nowego trenejro, dodatkowo Carrico na środku jest pewniakiem z racji wychowanka, poparcia kibiców i opaski kapitańskiej. Dość dziwny ruch samego zawodnika bo jeśli miał kartę w ręku to mógł iść gdzieś gdzie by grał na 100%.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”