FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1124

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2010, 19:38

No to po Messim...zaczął reklamować Laysy,a wiadomo co się stało z ostatnią gwiazdą Barcy reklamującą ten produkt....
Chętnie przywitam Messiego w Mediolanie :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2010, 19:39

A ja w Lublinie :)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 19 maja 2010, 19:52

mete pisze:Chętnie przywitam Messiego w Mediolanie :)
Mentor pisze:A ja w Lublinie
Obrazek

Nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 maja 2010, 19:54

Mentor pisze:A ja w Lublinie :)
Sugerujesz, ze dzialacze przygotuja niespodzianke na otwarcie nowego stadionu na krochmalnej w 2040? :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2010, 20:17

Wam się humor wyostrzył :lol:
Magnum pisze:Sugerujesz, ze dzialacze przygotuja niespodzianke na otwarcie nowego stadionu na krochmalnej w 2040? :haha:
Jak będę kandydował na prezesa to wprowadzę nowy zwyczaj i obiecam sprowadzenie cracka - Messiego :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 maja 2010, 21:07

Zajebista wiadomość choć to było przesądzone już na początku tygodnia. Villa to zawodnik o uznanej marce, jeden z najlepszych na Świecie na swojej pozycji. Strzelający przez ostatnie 6 sezonów około 20 bramek. Może patrząc na wiek to nie jest tak dobrze, ale podobnie było z Henrym. Ja wierzę, że szybciej się zaaklimatyzuje i zacznie grać tak wszyscy będą oczekiwać.
Nie wiem jak inni ale ja stawiam, że w przyszłym tygodniu będzie zaklepany Cesc. Laporta odchodzi wygrywając w 2 sezony ogromnie dużo nie tylko jeśli chodzi o sekcję piłki nożnej. Drużyna, którą zostawi na papierze wygląda na gotową do walki o tytuły przez spokojnie 2 lata. zobaczymy jak to będzie z finansami.
Co do reszty to Hleb coś wspominał o walce o miejsce w Barcelonie. Czy on jest tak pusty czy tak zgłupiał. Co pół roku, co sezon wymyśla jakieś bzdury. Raz narzeka, raz chwali. W Barcelonie jest on raczej skończony i oby znalazł się kupiec na niego. Tak jak i kolegów z tego samego okienka- Caceres, Henrique.
Zlatan raczej nie odejdzie, wszystko zależy tak naprawdę od niego. Jednak jeśli w jego miejsce miałby zawitać Torres, o którym sporo się mówi to ja nie będę płakał ani narzekał. Jeśli pozostanie Szwed, to liczę, że kolejny sezon będzie w 100% udany.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 19 maja 2010, 21:12

pedro jedzie na mundial. valdes nie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 maja 2010, 21:20

Teraz czytałem, że Villa jest Wasz.

Nie macie takiego wrażenia, że przepłaciliście trochę ? Tzn. chłopak jest świetny, ale już pod trzydziestkę i inwestowanie 40 kafli to dobre rozwiązanie ?Czy czegoś jeszcze nie wiem i Valencia coś dorzuciła jeszcze.

Na samym początku czytałem, że Barca nie da więcej niż 30 mln, a skończyło się wysoko.

Co do samego grajka, dobrze, że zmiana otoczenia, będzie szansa na duże sukcesy, a co dla Barcy ważne to chłopak świetny technicznie.

fcbarca już się bawiła w fotoszopie :lol:.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2010, 21:44

Nie wiem czy przepłaciliśmy. To bez dwóch zdań bardzo duże pieniądze, ale z drugiej strony taniej kupić się go nie dało. Rok temu krzyczeli jeszcze więcej. Nie pamiętam żadnych newsów mówiących o tym, że nie damy więcej niż 30 mln a czytam wszystkie newsy. Moja pamięć jest jednak zawodna więc nie twierdzę kategorycznie, że takich informacji nie było. Jednakże nie wierzę, że były :lol:

Chłopak jest świetny. Wytykanie wieku w ogóle do mnie nie trafia. Nie sprowadzamy go przecież na 10 sezonów. Od inwestycji długoterminowych jest La Masia. Dysponujemy takim składem, że chcąc go realnie wzmocnić potrzebujemy piłkarzy najwyższej klasy. Villa to rozwiązanie co najmniej bardzo dobre. Pomijając cenę to nie widzę minusów w tej inwestycji. Jeżeli pogra na swoim wysokim poziomie 3-4 lata to w zupełności wystarczy. Posiada odpowiednio wysokie umiejętności, pasuje do naszego technicznego stylu gry, jest regularny, zna ligę a dodatkowo gra razem z kilkoma naszymi zawodnikami w reprezentacji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2010, 22:27

Generalnie nie przejmowałbym się tym czy Barcelona przepłaciła czy nie. Mają świetnego zawodnika. Real sprowadzał do siebie Figo czy Zidana za większe pieniądze w podobnym wieku i na pewno nie pożałował tych inwestycji. Gdyby Villa miał 32 lata to można by było mówić o przepłaceniu, ale 29? Pfff. Wiadomo, że z wiekiem może sporo stracić na szybkości, ale wtedy nadal będzie świetnym środkowym napastnikiem.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 19 maja 2010, 22:53

Czy przepłaciliśmy za Ville raczej nie ponieważ jest to zawodnik który wostatnich 5 sezonach w lidze strzelił ponad 120 goli więc warto..ligę zna,większość kolegów,głodny sukcesów :] Oby Pep rozsądnie "żonglował" minutami przede wszystkim Bojana bo chłopak udowodnił wtym sezonie że warto 8) W/g mnie to udany transfer i cóż czekam na jeszcze - Cesca oraz zmiennika dla Alvesa :] Mam nadzięję że zostanie Yaya i Marquez(wto wątpie bo wyglądało jakby się żegnał o czym wspomniałem już wcześniej).W 99,9% dziękujemy Henry dla którego mam ogromny szacunek za osiągnięcia które udało mu się osiągnąć niestety na nie rzutuje mecz Irl-Fra ale osiągnął wszystko co mógł w piłce.Sprzedaż Ibry oceniam niestety na 20% może City bądź Juve będzie jednak skłonne go kupić :lol: ale raczej trzeba wierzyć że ten 2 sezon będzie tym lepszym jak w przypadku Henry'ego oby! :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 maja 2010, 1:05

Arsene Wenger has drawn up the battle lines and is insisting Arsenal will not allow Cesc Fabregas to leave.

Fabregas, 23, told Arsenal boss Wenger face to face that he wants to leave to return to his boyhood heroes and is desperate for a move to Barcelona.

But Arsenal have taken a club decision to stand firm and not bow to Fabregas’s demands and, not only do they value their captain in excess of £40million, they are also insisting he is not for sale.

Wenger said yesterday: “We have nothing more to add. The more people speak, the less good it does.”

The frustration for Arsenal is that there has been no official contact from Barcelona, let alone a formal offer.

Therefore, Arsenal are reluctant to publicly deny something which has yet to happen through official channels.

But if rumours in Spain are true that Fabregas met Barcelona boss Pep Guardiola last Thursday then Arsenal would have cause for complaint to world governing body FIFA about an illegal approach.

Arsenal are determined to make a stand as Mirror Sport can reveal that Fabregas’s deal is in fact up to the summer of 2015 and not 2014 as previously reported. It has been extended at some point since Fabregas originally signed his eight-year deal.
Innymi słowy, Barco :idzze: :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 maja 2010, 12:50

ddemon pisze:Sprzedaż Ibry oceniam niestety na 20% może City bądź Juve będzie jednak skłonne go kupić :lol: ale raczej trzeba wierzyć że ten 2 sezon będzie tym lepszym jak w przypadku Henry'ego oby! :wink:
Ja nie wiem skąd w ogóle pomysł, że Ibra może do nas trafić. Pomijając niechęć kibiców, to przecież Zlatan odszedłby z Juventusu nawet gdyby nie było Calciopoli, bo żądał takiej kasy jakiej po prostu w Turynie by nie dostał. Drabinki transferowe to akurat jedna z nielicznych normalnych rzeczy w klubie, która nie została zniszczona podczas rządów Gigli-Blanc-Secco and company (choć została naruszona skoro taki Poulsen dostaje 3,5 mln euro za sezon a Chiellini ok 2 razy mniej) i na pewno istotne zmiany nie zostaną w tym aspekcie wprowadzone. A na pewno nie dla Ibry :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 maja 2010, 13:01

Ja też nie wiem skąd się u ludzi biorą takie pomysły. Rozumiem, że media pyerdolą bez umiaru i troski o zachowanie choćby pozorów powagi, ale od czego odbiorcy mają swoje szare komórki? Zdecydowana większość medialnych doniesień to syf, który trzeba traktować jak spam - wyrzucać bez czytania. W przeciwnym razie w głowach zaczynają kiełkować wirusy - bzdury.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 maja 2010, 13:55

Rozbieżności co do kwoty transferowej odnośnie Cesca są chyba duże,skoro Barca oferuje 40 mln €,a z prasy przebija się,że Arsenal żąda od 60 do nawet 90 (!!!) mln €.Hiszpan jest świetnym zawodnikiem,ale 50-60 mln € to absolutne maksimum jakie zapłaciłbym za tego zawodnika (który nota bene jeszcze nic sensownego na arenie klubowej nie osiągnął) - nie każdy jest tak skrzywiony jak Perez...z tego co się orientuję Fabregas ma długoterminowy kontrakt (2014)?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”