FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1130

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 24 maja 2010, 20:08

Mam nadzieje ze do czerwca podpiszemy z chlopakami kontrakty bo nie mozemy pozwolic zeby zlodziej Wenger czy inny z trener z wysp znowu nam zabieral utalentowane dzieciaki
Smiesza mnie te gadki o zlodziejach . To chyba lezy w gestii samego zawodnika czy chce dalej grac czy nie , jesli czuje sie niepotrzebny , nie wiaze swojej przyszlosci z klubem , nie ma zapewnionych regularnych wystepow , badz tez jakiejkolwiek szansy na takie to po huj wielki ma zostawac w klubie ? Bo mes que un club ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 maja 2010, 21:37

Obstawiam, że kwestię Cesca ogarniasz co najwyżej średnio więc przypomnę tylko, że Barcelona nie mogła podpisać z nim zawodowego kontraktu. Mógł to natomiast zrobić Arsenal. Niestety sytuacja wygląda tak, że taki Wenger może sobie przyjechać do Barcelony z walizką pieniędzy i kontraktem a Barcelona może jedynie coś obiecywać. Nijak ma się to do pewności jaką daje świstek papieru. Mówisz o decyzji zawodnika? Tenże zawodnik to wciąż nastolatek i sugerowanie, że myśli jak ukształtowany piłkarz jest śmieszne. Rodzice mogą mieć w takich przypadkach naprawdę duży wpływ na decyzję.

Niemniej jeśli chodzi o wciąż niepodpisane kontrakty z piłkarzami typu Jonathan Dos Santos czy Thiago Alcantara to wszystko w naszych rękach i jeżeli ich puścimy to nasza wina i nasz problem. Mamy możliwość podpisania z nimi kontraktów i trzeba się tylko dogadać. Jestem dobrej myśli.

Gerard Doelofeu podobno błyszczy :] Bardzo miło.

Tymczasem fragment raportu ze zgrupowania reprezentacji Hiszpanii:
Grupa w składzie Valdés, Cesc, Iniesta, Puyol, Piqué, Pedro i Sergio Busquets zaliczyła półtoragodzinne spóźnienie z powodu opóźnień w ruchu lotniczym.
Bardzo fajny skład grupy :] Koledzy z klubu czy jak? :lol: :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 maja 2010, 21:54

Obstawiam, że kwestię Cesca ogarniasz co najwyżej średnio więc przypomnę tylko, że Barcelona nie mogła podpisać z nim zawodowego kontraktu. Mógł to natomiast zrobić Arsenal. Niestety sytuacja wygląda tak, że taki Wenger może sobie przyjechać do Barcelona z walizką pieniędzy i kontraktem a Barcelona może jedynie coś obiecywać. Nijak ma się to do pewności jaką daje świstek papieru. Mówisz o decyzji zawodnika? Tenże zawodnik to wciąż nastolatek i sugerowanie, że myśli jak ukształtowany piłkarz jest śmieszne.
co nie daje powodow dla ktorych nazywa sie Wengera 'zlodziejem'.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 24 maja 2010, 22:00

Dura lex , sed lex .Wenger i inni trenerzy z Wysp dzialaja dla dobra klubu i robia to w granicach prawa, uzasadnia to wyzywanie ich od zlodzieji ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 maja 2010, 22:05

Ja go tak nie nazywam. Nie lubię go i niekiedy trudno jest mi zachować odpowiedni poziom szacunku wobec niego, ale staram się jak mogę.

Kiedyś mój kolega zarejestrował się tutaj i zapodał opowiastkę z psem w roli głównej. Wyobraź sobie, że przez kilka lat wychowujesz szczeniaka aż tu pewnego dnia pod płot przychodzi obcy facet z pętem najlepszej kiełbasy (czy tam czegoś innego - nie wiem co jadają psy) i zawija psa do siebie gdzie regularnie raczy psa tymi smakołykami. Sytuacja oczywiście nie świadczy najlepiej o psie, ale postawę faceta również trudno pochwalać.

Naturalnie nie jest to idealny przykład, ale przytaczam go bo zapadł mi w pamięć.

Zgadzam się również z tym, że głównym problemem jest tutaj prawo a nie Wenger czy inny menedżer z Wysp. Łatwiej jest jednak kierować swoje uczucia i emocje w konkretne osoby a nie bezosobowe prawo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2010, 22:08

Znów to przerabiane od nowa :roll: Wenger nie postąpił zgodnie z duchem fair play że się tak wyrażę, ale działał zgodnie z prawem, więc złodziejem nie jest. Lubić go nie trzeba, ale nazywanie złodziejem nie bardzo tu pasuje :P
że też nikt z kibiców Barcy [nie piję do wszystkich oczywiście] nie narzeka, że wszyscy w ich klubie publicznie namawiają Cesca na powrót choć ten ma ważny kontrakt ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 maja 2010, 22:16

Uwierz mi fieldy, że ja również nie lubię do tego wracać, ale wiem jak wiele osób nie ma pojęcia o tym jak to wyglądało i staram się naprostować tyle osób ile mogę. Jednocześnie nie obrażając Wengera oczywiście. Nie dalej jak kilkanaście dni temu przy okazji plotek o transferze Cesca do Barcelony wyczytałem na jednym z portali jakoby Barcelony przed laty nie poznała się na jego talencie i po prostu oddała go do Arsenalu :| Głupich nie sieją, sami się rodzą.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 24 maja 2010, 23:49

mala sciaga dla sexybitch i jemu podobnych...
http://pilka.blox.pl/2009/07/O-Cescu-co ... znala.html
W 2003 r. sytuacja prawna była taka jak dziś - w Anglii juniorzy mogą wcześniej podpisać zawodowy kontrakt niż w Hiszpanii. Barca chciała zainteresować sprawą odpowiednie organa UEFA, ale ostatecznie odszkodowanie za Fabregasa połączono z płatnością za wypożyczenie holenderskiego lewego obrońcy, Giovanniego van Bronkhorsta.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 maja 2010, 0:00

. Barca chciała go zatrzymać, ale nie mogła i nie chciała tego robić siłą, więc za odpowiednim odszkodowaniem piłkarz w świetle kamer trafił do Anglii.
co, zamkneli by go w pokoju albo zalatwili zakaz wyjazdu za granice? :haha:

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 25 maja 2010, 0:05

dzieki stary , ze mnie uswiadomiles , kawal dobrej roboty , wskaz mi tylko gdzie napisalem cos o Cescu :warrior:

skoro juz taki pomocny jestes zapodaj linka z tym gdzie beda tegoroczne MŚ , bo nie mam pojecia :warrior:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 maja 2010, 0:29

Rzeczywiście, jest dziś nad czym się rozwodzić. Cesc przeszedł do Arsenalu, w świetle prawa nie ma w tym nic nienagannego. O moralnych aspektach tej transakcji lepiej nie dyskutować, bo gdyby sytuacja była odwrotna, tzn. hiszpańskie kluby zatrudniałyby w ten sposób piłkarzy z Anglii, to wyglądałoby to odwrotnie, tzn. kibice klubów ligi hiszpańskiej by się cieszyli z młodych, zdolnych, kibice angielskich klubów klęli by na złodziei z Hiszpanii. O ile Hiszpańskie kluby chciałyby wyciągać angielskie talenty. To już osobna kwestia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 maja 2010, 0:34

:lol:

Rozumiem, że kogoś może irytować wracanie do tego, ale argument typu 'a gdyby było odwrotnie' ropzyerdala :lol: Jesteśmy o krok od przyjęcia tezy, że Fabregas to wychowanek Arsenalu, który gra w Barcelonie, ale chciałby wrócić do domu...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 maja 2010, 0:47

Fabregas to wychowanek Arsenalu
w świetle przepisów jest jak najbardziej

W zasadzie to chyba kibice Arsenalu którzy są bardziej wtajemniczeni wiedzą, jakie są kulisy tej transakcji więc rzeczywiście nie trzeba do tego wracać. Ja od siebie dodam, że strzelam na was focha jak odejdzie w tym roku o! :P :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 maja 2010, 0:58

Czytasz uważnie? Napisałem tak? Napisałem, że niektórzy się pienią, nazywają Wengera złodziejem (były takie określenia pod jego adresem), nie mówię, że Ty tak piszesz, bo akurat tak nie jest, ale są tacy użytkownicy. I niektórzy mają o to wielkie pretensje, ale prawda jest taka, że Wenger mógł to zrobić i to zrobił. Niemal każdy na jego miejscu by tak postąpił, widząc taki talent. Denerwują się ci, którzy na tym tracą, czyli kibice klubów z Hiszpanii. W odwrotnej sytuacji denerwowaliby się kibice klubów angielskich, ale nie ma odwrotnej sytuacji. Ja się po prostu nie dziwię tym, którzy mają dość słuchania tego, że są złodziejami. Ja się przyznam, że na miejscu Wengera zrobiłbym tak samo. I, choć jest to kontrowersyjne (sam takiego prawa nie popieram, bo wiem, że godzi ono w Barcelonę w tej sytuacji), to winne jest prawo, a nie osoby, które na tym korzystają. Dzisiejszy sport nie ma już za wiele wspólnego z ideą fair play. I wiem, że Fabregas jest wychowankiem Barcy i rozumiem, że piłkarze Blaugrany mogą go przekonywać, żeby wrócił i niech tak robią. Jednak, choć nie popieram takiego prawa, ono jest i ci co mogą, z tego korzystają.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 maja 2010, 1:29

Sytuacja oczywiście nie świadczy najlepiej o psie,
O i to mnie właśnie zastanawia. Dlaczego klub jak i kibice można rzecz padają na kolana przed parafrazując Twoje porównanie niewiernym psem? Dlaczego miło przyjęto innego niewiernego Pique? Obaj panowie zachowali się niewdzięcznie odchodząc z Barcy, która ich wyszkoliła jak wy to piszecie dla kiebłasy/ kasy? Więc zastanawia mnie czemu nikomu to teraz nie przeszkadza i nie widzi nic zdrożnego w ich niewdzięczności? i są uwielbiani. Ktoś mi pojaśni? :)

Kto raz zdradził/sprzedał się dla kasy zrobi to po raz kolejny :smoke:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”