Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 114

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 03 cze 2006, 22:00

forzaROSSONERI pisze:no nie, trzeba bylo zglosnic telewizor!!!!! ja tam malo nie ogluchlam a Ty mi mowisz, ze bylismy niemrawi????!!!!!!
RzuR pisze:niemrawi?a mozesz mi powiedziec-byles tam?nie?to moze bys sie karnął nastepnym razem niz zaczniesz oceniac doping...ludzi z flagami,koszulkami bylo na calym Śląsku pełno,samochody z wystawionymi bialo-czerwonymi barwami,szalami..
Ilość nie przekłada się na jakość co wyraźnie pokazują mecze w Warszawie, gdzie atmosfera KIBICOWANIA, a nie przebywania na trybunach jest imponująca. No ale nie o tym będzie mowa.

Bardzo dobry mecz zagrała druga linia. Radomski zagrał chyba najlepszy mecz w kadrze, Sobolewski na swoim poziomie w destrukcji, ale w ofensywie nie zachwycał (ale to nie jego rola w sumie...). Obrona nie gubiła się tak często jak z Kolumbią, ale z drugiej strony Chorwaci nie forsowali zbytnio tempa. Trochę mało groźnych strzałów. Bramka w stylu Ebiego czyli z niczego ;) Dobry wynik, gra lepsza niż ostatnio (ale jacy kibice taka gra ;)) i to napawa optymizmem. Szkoda, że Kuszcak nie zagrał w frugiej połowie. Mógły zrehabilitować się za ostatni... jakby to powiedzieć delikatnie... błąd :) Oby podobny wynik padł za tydzień, ale po bardziej ofensywnej grze.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 cze 2006, 22:04

Janas już kiedyś grał systemem z jednym napastnikiem z przodu, ale wtedy to marnie szło bo Rasiak ewidentnie sobie nie radził. Zresztą dziś Żuraw też nie mógł dojść do sytuacji strzeleckiej. Wynik dobry, napewno troche podbuduje przed MŚ i teraz znów prawie wszyscy są optymistami :] Z początku gubiła się troche nasza obrona, ale z czasem było coraz lepiej. Świetny mecz rozegrał Krzynówek, a troche się o niego bałem bo jeszcze dziś udzielił komentarza w którym powiedział że nie czuje się najlepiej. Ciekawa sprawa z Radomskim który wreszcie rozegrał przyzwoity mecz w kadrze, ale licze, że z Ekwadorem wyjdziemy jednak z dwójką napastników Żurawski-Ieleń. Napewno nam ulżyło po tym meczu z Kolumbią :)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 cze 2006, 22:09

Sero pisze:Żurawski-Ieleń.
w to zaczynam watpic:/ Mogl Jelenia wypuscic dzis na dluzszy opkres czasu...a tak wyszedl na 10min i doslownie dwa razy pilke mial przy nodze...szkoda mi jeszcze Kuszczaka...nie wiem czy nie powinien byc pierwszy....bo tu juz chyba klamka zapadla...i mysle ze ze skladem jest podobnie...wyjdziemy na Ekwador..tak jak dzis na Chorwacje...:/

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 03 cze 2006, 22:17

W końcu zagraliśmy składem, który występował w Elminacjach i widać efekty. Fakt nie ma kilku piłkarzy, którzy grali kilka miesięcy temu, ale przynajmniej nie było "gwiazd" na boisku takich jak Rasiak czy Lewandowski. Radomski, czyli jedna z gwiazd zagrała dzisiaj b.dobry mecz i mam nadzieję, że utrzyma formę. W końcu Krzynówek zaczął coś grać, bo ostatnimi czasy te złe czasy w Bayerze....Ogółem Polska zagrała dobry mecz, obrona była dzisiaj świetna, rzadko popełniali błędy i myślę, że taka 4 powinna zagrać z Ekwadorem. Pomoc też taka może wyjść, chociaż można porobić drobne korekty, a co do ataku to Żurawskiemu przydałby się jakiś kolega. Z pomocy kogoś zmienić za np: Jelenia...Chyba, że zagrać takim ustawieniem jak było dzisiaj tylko Jelenia dać na skrzydło, a bocznego pomocnika troszkę przekwalifikować. Wtedy Jeleń wspomagał by trochę Maćka. Bramkarz to oczywiście Boruc, chociaż jest troche nie pewny - brak Dudka :(. Na zmiany teraz za późno raczej, więc lepiej niech zostanie tak jak jest chyba, że pan Janas zdąży coś wymyśleć.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 cze 2006, 22:22

Dziwia mnie wypowiedzi kilku osob w komentarzach czy teraz w tym temacie, niedawno po porazce z Kolumbia jechali az milo a teraz zupelnie no moze prawie inne zdanie. Dla mnie Janas wie co robi i ja przynajmniej nie obawiam sie powtorki z Azjii, widac ze zawodnicy raczej sa przekonani do Janosika, a on sam stworzyl paczke w ktorej jest rywalizacja.
Meczyk widac bylo ju szybkosc swiezosc(co trener w srode zapowiadal) dobrze zagrala nasza linia pomocy a szczegolnie Sobol - Radomski, troche jeszcze boki szwankuja i chyba osamotniony Zuraw to takze nie najlepsze rozwiazanie.
A najwazniejsza sprawa to doping przez caly mecz, moze incydent z gwizdami podczas zmiany Rasiaka :cry: ale coz on musi pokazac duzo wiecej niz potrafi :!:

Teraz tylko czekam na Ekwador

POLSKA :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 03 cze 2006, 23:31

łojeny,ale post...nie ma zartow :/ zwyzkuje to forum zwyzkuje..
nie obawiam sie powtorki z Azjii
ja tez nie.ale tylko dlatego ze grupe mamy najslabsza na tych mistrzostwach.jest jeszcz grupa H,ale tam jest Hiszpania +Szewa i przyjaciele...u nas sa tylko Niemcy z druzyn ktore moga cos wiecej pokazac w perspektywie calego WM.wyjscia z grupy moglby nas pozbawic tylko jakis kataklizm.no i wlasnie tego sie obawiam-jesli wyjdziemy z grupy to nikt nie bedzie mowil ze tak mialo byc bo grupa byla dramatycznie slaba tylko wszyscy zaczna wynosic Janosika pod niebiosa i rozpocznie sie rozkmina nad jego kunsztem trenerskim nawet jak Szwedzi/Anglicy dadza nam tak w dupe ze Boruca beda po mistrzostwach przez 2 miechy rwać korzonki od schylania sie po pilke do siatki.troche mnie to martwi,bo nikt nie zada sobie pytania co by bylo gdyby wzial Franka i Dudka tylko wszyscy wpadna w ogolną glupawke.

to oczywiscie tylko jedna z wersji wydarzen,bardzobardzobardzo chce sie mylic,ale z drugiej strony nie mam weny silic sie na optymistyczne wpisy jakos...jeszce mi chyba frustra z Kolumbii nie do konca zeszla,chociaz dzis chlopaki zagrali naprawde przyzwoicie..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2006, 0:34

Widzę, że już wszystko zostało napisane raczej :roll: Robiłem co mogłem, ale nie udało mi się wygospodarować kilku minut wcześniej a nabić muszę :o :lol:

Zaskoczony jestem bardzo. Wynikiem i grą reprezentacji ... Chorwacji. Stylem naszej gry jestem zaskoczony w mniejszym stopniu z racji tego, że spodziewałem się dużo lepszego występu niż ten ostatni z Kolumbią. Wtedy obficie grillowali na ciężkim treningu czy jakoś tak więc nie mogli zagrać dobrze :wink: Dzisiaj było całkiem nieźle. Przeciwnik zagrał zdecydowanie poniżej oczekiwań, ale to nie zmienia faktu, że zawodnikom udało się w dużym stopniu zrealizować zalecenia Janas. Przynajmniej tak mi się wydaje. Teraz ciekaw jestem w jakim ustawieniu wybiegą Polacy w spotkaniu z Ekwadorem. Dzisiejszy mecz był praktycznie rzecz biorąc pierwszym w takim ustawieniu a więc trudno tutaj mówić o tym, że jest ono na pewno dobre i się sprawdzi. Z drugiej strony jednak wszystko wyglądało nieźle, ale poprzednie spotkania grane wedłuch starszych schematów zagraliśmy gorzej. Skoro Janas nie bał się ryzykować powołując zawodników na Mundial to chyba nie będzie się też bał zagrać tam nową (dzisiejszą) taktyką i ja byłbym zdecydowanie za takim rozwiązaniem. Było troszkę niedociągnięć, ale to wszystko do poprawy. Wciąż liczę, że na Mundialu zawodnicy dadzą z siebie wszystko i każdy zagra na miarę swoich możliwości. To powinno wystarczyć, abyśmy nie popełniali takich prostych błędów jak dzisiaj bo kilka ich było. Wolałbym też, aby w bramce stanął Kuszczak. Boruc dzisiaj znowu niepewny raczej :? Gry Szymka szkoda komentować. Ale pocieszam się tym, że na Mundialu zagra dużo lepiej a wtedy w ofensywie będziemy groźniejsi niż dziś :P

Wystarczy bo i tak bym się pewnie powtarzał przez te Wasze posty :evil: :wink:

Awatar użytkownika
jacobs78
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jacobs78 » 04 cze 2006, 11:27

Myslę ze Boruc wraca do dobrego bronienia(w porę) no a Krzynio ma formę i wczoraj grał az miło.Rasiak no niestety nie polecam go do pierwszego składu ja polecam formację 4-4-2 a na ataku Jeleń-Żuraw tak jak wy.Szymek powinien juz lepiej grać bo Mś bedą a my nie mamy takiego dobrego pomocnika jak on.Radzio Sobolewski podoba mi się jego styl gry.Jest to na pewno mocny punkt naszej ekipy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 cze 2006, 11:59

jacobs78 pisze:Rasiak no niestety nie polecam go do pierwszego składu
Fakt. Rasiak jest kompletnie bez formy. Można to stwierdzić po tym, że zagrał dwie minuty przeciwko Chorwacji i raz dotknął piłkę. Zastanów się.

Ale jednak wszystko wskazuje na to, że Rasiaka zabraknie w pierwszym składzie na mundialu.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 04 cze 2006, 13:10

Mnie to nie martwi jakoś szczególnie. Jak patrze na gre Grzegorza R. to po prostu mam ochote udusić Janasa :/ . A całkiem niedawno przeczytałem na jakimś forum taki ciekawy teskt: "Polska reprezentacja gra systemem 10-Rasiak " :twisted:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 cze 2006, 13:25

jacobs78 pisze:a na ataku Jeleń-Żuraw
Ja nie raz juz pisalem ze Jelen jest lepszy na prawym skrzydle niz w ataku. Atak Smolarek - Zurawski lub ewentualnie Rasiak za Smolarka.
jacobs78 pisze:Rasiak no niestety nie polecam go do pierwszego składu
A to czemu :?: Bo tak wszyscy mowia :?: Rasiak jakby byl cienki to na mistrzostwa nie pojechalby... Zreszta jak twierdzisz ze jest cienki po tym co zobaczyles w meczu z Chorwacja gdzie zagral chyba 3 minuty jak nie mniej to gratuluje pomyslu.

PS: Moglby ktos wrzucic bramke Smolarka :?:

Awatar użytkownika
jacobs78

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jacobs78 » 04 cze 2006, 13:27

Martinho pisze:A to czemu Question Bo tak wszyscy mowia Question Rasiak jakby byl cienki to na mistrzostwa nie pojechalby... Zreszta jak twierdzisz ze jest cienki po tym co zobaczyles w meczu z Chorwacja gdzie zagral chyba 3 minuty jak nie mniej to gratuluje pomyslu.
A co niby on jest dobry?Jak ci się podoba to proszę bo wg mnie to jest drewno skali światowej!Gdzie on tam na Mundial!Powinien zostać w domu,napalić w piecu,Zasiąść w fotelu i oglądać mś w TV! :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 cze 2006, 13:40

jacobs78 pisze:A co niby on jest dobry?
Jak to ktos oststnio w wywiadzie powiedzial Rasiak jest pozyteczny "inaczej". Jest slaby technicznie ale ma dobry strzal i uderzenia glowa.
jacobs78 pisze:Jak ci się podoba to proszę bo wg mnie to jest drewno skali światowej!
Oczywiscie kazdy wie ze drewnem skali swiatowym jest teraz dla nas Kuszczak :roll: . Rasiak wyszedl juz z mody... :roll:
jacobs78 pisze:Powinien zostać w domu,napalić w piecu,
A ty jeszcze w czerwcu palisz w piecu :?:

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 04 cze 2006, 13:52

Martinho pisze:
jacobs78 pisze:Jak ci się podoba to proszę bo wg mnie to jest drewno skali światowej!
Oczywiscie kazdy wie ze drewnem skali swiatowym jest teraz dla nas Kuszczak :roll: . Rasiak wyszedl juz z mody... :roll:
fajnie masz... skoro Kuszczak to drewno to cała reprezentacja jest z drewna, a Rasiaka to w ogole juz nie ma... 'bedzie dobrze, bedzie dobrze dzieciak...'

Awatar użytkownika
jacobs78

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jacobs78 » 04 cze 2006, 14:02

No zesz to był zart,nie rozumiesz...?No a Kuszczak tez się nie popisał hehe...
A co do Rasiaka to rzeczywiście grę głową ma opracowaną i dobra i tyle mi się w nim podoba .

Chociaż Kuszczak to jest jeszcze młody w przyszłości będzie dobrym graczem(może)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”