Mercato Rossonerich - Strona 114

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 30 lip 2006, 21:18

Zaza pisze:Kaka powinien pojawić sie w Milanello w szaliku "antymadritsa" może wtedy dali by mu spokój. Dziś chyba po raz 49 zaprzeczył :wink:
Jak już to "antymadridista".

Real raczej nie odpuści, a może to te szmatławce to wypisują, a Real już dawno z niego zrezygnował? Różnie może to być.

Nie, nie. Jeśli Diarra chce opuścic Lyon to raczej wybierze Madryt. Niejednokrotnie wyrażał chęć gry w Realu. Teraz tylko czeka na ruch ze strony Królewskich, a jeśli się nie doczeka to kto wie. (ale raczej się doczeka, bo podobno Capello chce go mieć). Tylko czy Milan wyłoży za niego ponad 30 mln? Bo taniej napewno nie zostanie sprzedany.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 30 lip 2006, 21:53

Nie było mnie tu tydzien i jak zobaczylem, ze trafił do nas \bonera to był szok !! W zyciu nie spodziewalem sie tego trasnferu, liczylem juz ze uda sie scaignac massimo oddo, a tu bonera. ja tam wole oddo, ale jest i tak dobrze, mamy gracza na dlugie lata i dobrze. chyba nie bedzie juz wzmocnien w obronie, dalej liczymy na buffona i napastnika. Co do diarry to jestem sceptyczny nie jest on nam potrzebny. mamy duzo defensywnych pomocników. lepiej kupmy napadziora i jakiegos ofesywnego pomocnika niz defensywengo , czyba ze gurkuf i foggia sa lepsi niz mi sie wydaje, Co do decyzji trybunalu to nie jest to zaskoczenie, to jest juz powazny sad a kara jest najwyzsza jaka moglsiym dostac o czym mowil pan cantermana czy jak mu tak 6 punktow ujemnych i tak jest !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2006, 23:01

Zaza pisze:Kaka powinien pojawić sie w Milanello w szaliku "antymadritsa" może wtedy dali by mu spokój. Dziś chyba po raz 49 zaprzeczył
Jesli chodzi o takowe szaliki :arrow: to mogę jasno stwierdzić, ze nie zmniejszą one zapału Calderona, Mijatovicia i reszty galaktycznych. Takie rzeczy już miały miejce i nie działały odtrącająco. Co mogło by ich zniechecić może jakby Kaka narobił na koszulkę Realu :arrow: choć to mogłoby być dobrym chwytem marketingowym, wiec i to odpada.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 31 lip 2006, 0:27

Kurcze jak ja nienawidze tego Realu i tego śmiecia i pyszałka Calderona.
Powiedzcie mi czemu w latach 90-tych Real Madryt postępował zupełnie inaczej, nie ściągał na siłe nowych gwiazd i bardziej stawiał na hiszpanów?
Co się stało z tym klubem w tak krótkim w sumie czasie?
Jeszcze niedawno wszystko było inne a co najwazniejsze nie było tego pseudo-galaktycznego Realu z Perezem lub Calderonem oraz tej Chelsea z tym bazczelnym padalcem z Rosji.
Co się stało np. z Parmą, która rok rocznie wyprzedaje najlepszych zawodników a przecież jeszcze niedawno skupowała światowe gwiazdy i europejskie puchary.
eh w jakim ja byłem szoku jak się dowiedziałem że "mleczarze" kupili wielkiego Stoiczkowa z Barcelony.Christo-Zola to był atak-pamiętam to jakby to było wczoraj a przecież minęło już tyle lat...
Mimo że nie było takiego dostępu do informacji,internetu to z nostalgią wspominam tamte czasy-ale przecież kto z nas nie tęskni za czasem dziećiństwa i młodości?
Nigdy też nie zapomne mojego pierwszego meczu na żywo Milanu-z Zagłębiem w Uefie jesienią 1995roku-nigdy nie zapomne jak ojciec pokazał mi bilety na ten mecz.

eh gdzie te czasy

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 31 lip 2006, 0:47

I tak Real ma więcej Hiszpanów niż np Barca.:D

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 31 lip 2006, 1:09

Wzruszyles mnie Zygy :) W kazdym razie Peyter co najmniej jeszcze jeden zawodnik wzmocni defensywe Rossonerich, gdyz West Ham wykazuje bardzo powazne zainteresowanie Simiciem. Z tego co mowi ich menadzer Padrew wynika, ze dzialacze Milanu chetnie za odpowiednia sume oddadza go tej druzynie. Jesli zas Simic odejdzie, to bedzie oznaczlo, iz Milan dokona jeszcze jednego transferu obroncy i z duzym prawdopodobienstem na prawa strone. Najwieksze szanse ma transfer Oddo, aczkolwiek nie mozna rowniez lekcewazyc spekulacji laczacych Daniela Alvesa z przejsciem na San Siro. Tak, czy inaczej po odejsciu albo przed odejsciem Simicia jakis ruch powinien w tej fromacji nastapic.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 lip 2006, 1:15

Premo to musisz mieć racje że jednak "antymadridista". :twisted:

Premo pisze:Nie, nie. Jeśli Diarra chce opuścic Lyon to raczej wybierze Madryt. Niejednokrotnie wyrażał chęć gry w Realu. Teraz tylko czeka na ruch ze strony Królewskich, a jeśli się nie doczeka to kto wie. (ale raczej się doczeka, bo podobno Capello chce go mieć). Tylko czy Milan wyłoży za niego ponad 30 mln? Bo taniej napewno nie zostanie sprzedany.

Jeśli Real wykonał podchodzy pod transfer Kaki to się zdzwisz :wink: Jednak Momo był tak samo łączony z MU, Milanem jak i Real i szanse na transfer są równe. Jak narazie co coraz pewniejszy jest transfer ale gdzie to nic nie wie :P Milan pressing Diarra :wink: a jeszcze nie dawno był jak nic w United a wcześniej w Lyonie na długoo.

Jutro [a w zasadzie dziś] działacze Milanu spotkać sie mają z agentem gracza - ponoć z Lyonu już sie ugadali - teraz wiemy po co były te wizyty przed mundialem. Zobaczymy jak to będzie piłkarz z niego świetny i jeszcze młody [25 lat] z checią powitam Momo na Giuseppe Meazza.

Messi E2 Ronaldinho wiesz mi juz to nie przeszkadza ze Hiszpańska prasa nadal robi dziecia wode z mózgu. Ale sam Kaka ma już gośc Realu i jakich kolwiek wypowiedzi o tym klubie. Masz na myśli Figo i "antymadridista" ? Tylko Luis zdradził bo nie dostał swojego na Camp Nou, Kaka bedzie dostawał swoje do 2011 roku :]

Zygy piękna czasy wspominasz 8) wtedy było inne pojęcie piłki ...

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 31 lip 2006, 9:52

Zaza pisze:checią powitam Momo na Giuseppe Meazza

a ja z checia powita, jego "imiennika" :?: Alou w Romie :twisted: ... smieszna sprawa ze jak wszystko sie ulozy to do Serie A przybeda dwaj panowie Diarra z Ligue 1 i co wiecej majacy tyle samo lat i grajacy na tych samych pozycjach :P ... ktos mniej zorientowany moglby pomyslec ze to ten sam zawodnik :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2006, 10:11

no pojawila sie kolejna plotka ale ten transfer na 99% jest nie mozliwy ale jest plota to mozna napisac.a wiec:Wedlug Corriere dello Sport AC Milan zlozyl oferte za Ronaldinho w wysokosci 100 mln euro.wedlug mnie ten transfer jest tak mozliwy jak transfer Kaki do Realu wiec nie ma sie co ludzic ale jak to prawda to chyba Sylvio nie szkoda kasy i chca wynagrodzic strate Shevy ale na ten transfer nie ma co liczyc i Ronni chce zostac i Barca go nie pusci.....news ze strony www.acmilan.gtw.pl oraz www.calciomercato.com

PS kolejna wiadomosc www.calciomercato.com/index.php?c=21&a=12377
tym razem Peter Kenyon mowi ze Lampardem jest zainteresowany Milan i Barca

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 lip 2006, 11:19

Obie plotkim są masakrycznie powalające :lol: Ronaldinho ? - nawet nie cisza prasowa :P A z Tygrysem podobnie - jego transfer do Barcy = 1% podobnie jak do Milanu - czekaj Mete lada dzis odżyją plotki = Steven Gerrard :] Nawet jak ta oferta jest złożona to nie czarujmy sie to podobna sytacuja jak z Rickym wiec nie ma tematu.

Masz całkowita racje co to planów Berlusconego. Bedzie niespodzianka bo on też na tym stracił [nie kase] - Sheva był kims wiecej niż zwykłym szeregowym napastnikiem - o tym że teraz sie odkuje mówi sie od X czasu a pamietajmy ze wraca na fotel prezydenta kluby w tym sezonie. Trzeba czekać bo na 100% mercato nabiera tempa i teraz wykorzystją to co maja. A i Sylwek dołoży jak trzeba :]

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 31 lip 2006, 12:02

Ja wcale nie chcę u nas Ronaldinho. Za taką kasę możemy sprowadzić 4-5 zawodników wysokiej klasy... :O Poza tym jego przyjście wiązałoby się prawdopodobnie z odejściem Kaki'... A ja wolę zdecydowanie mieć Kakę' niż R10.

Juventus żąda za Zlatana 40 mln euro. :lol: Chyba na głowę upadli. Mam nadzieję, że teraz wycofamy się z walki o niego, bo z całą pewnością nie jest wart takiej kasy... Ale zdziwiło mnie, że Buffon został wyceniony na 30 mln... Jeśli to nie plotka, to brać go! :D

Poza tym Braida mówi, że pomoc mamy kompletną, więc nie sądzę, żeby Diarra do nas dołączył - to też pewnie plotki.

Hm... zastanawiam się w ogóle, ile kasy wydamy w tym okienku? Co roku wydawaliśmy ok. 30 mln, ale w tym roku ze sprzedaży Shevy mamy ok. 60 mln, więc powinniśmy trochę poszaleć i wydac... 90 mln euro :!: A na razie wydaliśmy ok. 10 mln...

Moja lista życzeń: bramkarz (Buffon - ale za max. 30 mln, albo Amelia), obrońca (D. Alves) i 2 napadziorów (Torres/Tevez i Suazo za Amoroso).

No to liczymy:
Buffon :arrow: 30 mln
Daniel Alves :arrow: 15 mln
Torres :arrow: ok. 40 mln + umożenie długu (ile w zasadzie wynosi ten dług? Zakładam, że ok. 10 mln)
Suazo :arrow: 5 mln + jakiś zawodnik (np. Amoroso)

Out: Simic (West Ham podobno oferuje za niego 6,2 mln Ł, czyli prawie 10 mln euro), Amoroso (w ramach transferu Suazo).

Czyli razem z przeprowadzonymi wcześniej transferami da to sumę ok. 100 mln euro, ale dostaniemy 10 mln za Simica, więc akurat 90 mln wychodzi... :twisted:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 31 lip 2006, 12:23

Ale ploooooota 8) Takiej jeszcze chyba nie było w tym mercato :roll: Pismaki się nudzą to i czasem taka fajna :idea: się pojawi. A tak na marginesie to dajecie te 100 baniek i Kakę i Dinho wasz :wink: :twisted: 8) :P

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 31 lip 2006, 12:28

Panowie Panowie takie wyliczenia typu ile mamy kasy ile nie ile wydamy ile nam zostanie itd. są tylko sfera przypuszczen, marzen, etc..

Tak naprawde przygotowac nalezy sie na naprawde niespodzianki typu Bonera. Napewno musza sie pojawic wielkie nazwiska pewnie 2 bo narazie te transfery to były rozsadne trasnfery na dlugie lata (Gurkuf i Bonera) Ostatnio nasi zaprzeczyli o pozyskaniu Ze Roberto, bo mamy komplet , faktycznei to tez powinno wykluczyc zakup Diarry ( tak czy siak nie ma go gdzie upchać i nie jest nam tak potrzebny ja napadzior, wiec pewnie go sobie odpiscimy, chyba ze nasi zrobia nam suprise. Logicznie wnioskowac mozna ze obrona została już uzupelniona boki Bonera ( :) ) i Favallim ( ;/ ) Pomoc Gurkufem , Brocchim i Foggią niewiadomo czy Dalla Bona zostanie. Transfery to napewno atak, miejym nadzieje ze i bramka w postaci Buffona. Miejmy nadzieje ze tez paru graczy odejdzie (tzw. zapchajdziór , bo co za wiele to nie zdrowo) FAjnie jakby cos sie jeszcze pojawilo w obronie i pomocy, jakis Oddo i ktos do pomocy, przebolalbym nawet camoranesiego, zeby tylko carlo mial duzy wybór. Do ataku dałbym osobiscie Toniego, on jest rewelacyjny, przeciez mozemy zagrac tak jak włosi na MS, przeciez kluczowi gracze tego zespolu graja u nas w Milanie, wiec czemu nie ?

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 lip 2006, 12:31

K u b a pisze: Czyli razem z przeprowadzonymi wcześniej transferami da to sumę ok. 100 mln euro, ale dostaniemy 10 mln za Simica, więc akurat 90 mln wychodzi... Twisted Evil

Teraz grzecznie wylacz FM i zjedz obiadek.

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 31 lip 2006, 12:38

Lakier pisze:
K u b a pisze: Czyli razem z przeprowadzonymi wcześniej transferami da to sumę ok. 100 mln euro, ale dostaniemy 10 mln za Simica, więc akurat 90 mln wychodzi... Twisted Evil

Teraz grzecznie wylacz FM i zjedz obiadek.
Dziwne, ale ostatino takie posty są b. modne. (; Tylko, ze Twój jest niezrozumiały, bo wszystkie transfery, które wymieniłem są jak najbardziej realne. (;

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”