AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 114

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 maja 2006, 11:58

*_Zaza_* pisze:Milan tym sezonem po raz kolejny "łamie mity" na temat Serie A = cattenacio Krzywy Ba nawet Juve i Inter pod wzgledem bramek są lepsze niż czołowe kluby w Hiszpani
Tak Zaza, ale musisz zobaczyc, ze to nie wynika do konca ze stylu. Wynika to tez z proporcji sil. La Liga w tym roku jest po prostu bardziej wyrownana. Slaba, ale wyrownana. Oczywiscie poza Barcelona, bo ta byla poza zasiegiem. Ale pozostale ekipy? Slaby Real, chimeryczna Valencia, o Depor juz nie wspomne, czy tez Osasuna "na dorobku". Sevilla pol sezonu grala jakby chciala a nie mogla (do tego kontuzje), Celta beniaminek. Poza tym obecnie w Hiszpanii nie ma takiej sily ognia - poza Barcelona zadna z ekip nie prezentuje w ofensywie jakiejs porazajacej sily. Real - niby potencjal jest, co z tego jezeli nie ma linii pomocy, napastnicy tez graja jak chca, kontuzje, brak formy. Valencia - w zasadzie oprocz Villi bramke tam nikt nie chce strzelac. Osasuna? Z calym szacunkiem ale Milosevic, Webo czy Romeo to nie sa napastnicy, ktorzy mogliby swiadczyc o obliczu ligi. Torres strzela bramki praktycznie tylko Barcelonie (przesada, ale fakt ze jak na taki talent i mozliwosci to sie nie wysila chlopak), Kezman umarl w Atletico, Oliveira nie zagral nawet polowy sezonu, Tristan jak cale Deportivo gra jakby nie gral.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 maja 2006, 11:59

pizmak pisze:Proponuje Ci powiększyć wiedzę swoją piłkarską bo zbytnio nie wiesz gdzie stadion Juventusu jest położony Powiem Ci jedno...nie w mieście nie w Turynie

Dziekuje Ci staram się zawsze powiekszać swoja wiedze :] Mówisz tak jak by fani Juve byli z marginesu społecznego i każde euro było na wage jutra - tak źle z nimi ? Chłopie gdzie Ty żyjesz ? który mamy wiek ? przeciesz każdy kibic we Włoszech nie idzie do kościoła jak gra kolejka - kaplice ma gdzie indziej. To tifosi pokazuja przywiązanie i miłośc do kluby. A gadki typu daleko od miasta - słaba widocznośc itd są chyba dla ....

Ale proponuje zmienic temat :!: Nie pisz juz tu o.k ? Jest odpowiedni temat i masz sanse się wykazać :P

Pozdrawiam :) Jak fani Juve chca to ja im moge z 5 euro dać - nie ma jak akcje charytatywne - zawsze wspieram tego typu akcje. Podaruj Dzieciom Słońce

Krzysiek to temat na dłuzsza rozmowe - ale jak mnie pamiec nie myli juz taką dyskusje toczyliśmy ? i przez Zaze nie została skończone :roll:? wracamy do tematu ?
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006, 12:01 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 maja 2006, 12:00

Chlopaczek pisze:
pizmak pisze: Proponuje Ci powiększyć wiedzę swoją piłkarską bo zbytnio nie wiesz gdzie stadion Juventusu jest położony ;) Powiem Ci jedno...nie w mieście nie w Turynie ;)
Nie mam zamiaru wszczynac kolejnej klotni ale gdzie jest polozony stadion Starej Damy?Na ksiezycu?Nawet gdyby byl polozony na ksiezycu to kibice i tak by znalezli sposob zeby tam sie dostac gdyby chcieli ogladac mecze swojej ukochanej druzyny.A podobno albo na pewno Stara Dama ma najwiecej kibicow w Italii.
Tylko ze kibic kibicowi nierowny.
Ehh...Kibice starej damy mają najwięcej kibiców w całej Italii ale jakbyś nie wiedział w Turynie rządzi AC Torino :oops: Ty jakbyś mieszkał w Gdańsku to byś jeździł na mecze Wisły Kraków (załóżmy że twój ukochany klub) :?:

Nie sądzę :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 maja 2006, 12:07

pizmak pisze:
Ehh...Kibice starej damy mają najwięcej kibiców w całej Italii ale jakbyś nie wiedział w Turynie rządzi AC Torino :oops: Ty jakbyś mieszkał w Gdańsku to byś jeździł na mecze Wisły Kraków (załóżmy że twój ukochany klub) :?:

Nie sądzę :roll:
No jasne ze bym nie jezdzil bo po co?Bym pojechal sobie tylko raz swietowac scudetto albo przy okazji jakis innych sukcesow.Turyn ma prawie 900 tysiecy mieszkancow nie wszyscy musza kibicowac Starej Damie a nawet interesowac sie pilka ale chyba 50 tysiecy kibicow zeby zapelnic stadion sie znajdzie (chyba na stadion nie maja tak daleko jak z Gdanska do Krakowa?) nie liczac nawet tych dojezdzajacych z innych miast i okolicznych aglomeracji?Moze sa za leniwy albo moze sa jak to Zaza lubi mowic jednosezonowcami i kibicami dla sukcesow?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 maja 2006, 16:59

Nie wie jak jutro bedzie ze mną :P wiec już dziś zaczne temat przedostatniej kolejki ligowej - a pewnie bedzie ciekawie :twisted:

AC Parma - AC Milan

Jak wiemy jutro o 15 na Ennio Tardini w Parmie Milan zagra ostatni meczy wyjazdowy w tym sezonie. 3 pkt. tylko to sie liczy. Ancelotti jeszcze nie podał kadry ale zanosi się że zagraja w ataku Gila i Pippo. W pomocy Jankulovski i wracający po zawieszeniu Clarence. Holender może zagrać na prawej pomocy. W defensywie dużo zależy od stanu zdrowie Sandro Nesty - na dzien dziejszy gra z Kaladze na środku. Flanki Sergio - Cafu.

Dla Gilardino bedzie to wyjadkowy mecz gdyż wraca na Ennio Tardini gdzie był "Bogiem" :wink: Prawdopodobnie zagra z nim w ataku Superpippo który kąsa. Sheva zasiądzie na ławce i w zalezności od wydarzen bedzie wychodził. Pamietac trzeba że gramy jeszcze z Romą :] A Sheva cos nażeka na ból sciegna. Pewnie Pacynka nie podejmie ryzyka - i jesli Nesta nie bedzie gotów w 100% zagramy na srodku obrony duetem Billy Kala - forma Jankulovskiego pozwala sądzić że Ancelotti da mu kolejna szanse. Wraca Seedorf i zajmie miejsce na prawym skrzydela. Włosi w tych prawdopodobnych składach ustawiają Rino na środku pomocy
ale ja sądze że jak nie zagra Pirlo to zagra Vogel albo Rui a Rino odpocznie.
Prawdopodobne składy obu klubów :arrow:

AC Parma 4-2-3-1

AC Milan 4-3-1-2

Parma w historii serie A 15 razy podejmowała Milan na stadio Ennio Tardini. W 6 pojedynkach górą byli gospodarze - 5 razy wygrywał Milan a 4 razy padł podział punktów. Bilans bramek: 18:13.

Piłkarze Mario Beretty w tym sezonie grali 18 razy na Ennio Tardini w Parmie. Z czego wygrali 7 spotkań - 7 razy zanotowali remis - 4 razy góraą byli goście. Bilans bramek: 23:19.

Milan zanotował 4 kolejne zwycięstwa - w tym sezonie grał 18 razy poza Giuseppe Meazza, wygrał 9 razy - 3 razy zanotował remis a w 6 spotkaniach wygrywali gospodarze. Bilans bramek: 36:16.

Kadra Parmy na mecz z Milanem:
Bramkarze: Bucci, De Lucia
Obrońcy: Bonera, Camara, Cannavaro, Cardone, Coly, Contini, Couto, Ferronetti, Pasquale, Rossi
Pomocnicy: Bresciano, Grella, Marchionni, Simplicio
Napastnicy: Corradi, Morfeo, Paponi, Ruopolo

Parma już o nic nie gra - sa pewnu utrzymania a puchary im nie "grożą" -nawet zanosiła się że Berretta da sznase młodym gracza którzy bedą w nastepnym sezonie grali wiecej. Ta mecze to ostatnie szanse dla Corradiego bo wazy sie jego przyszłość. Ale mam nadzieje że w tym meczu nic nie pokaże. Jak przez 70% sezonu. Marchionni bedzie chciał pewnie przycukrować Juve i zagrać dobry mecz. Ale chyba większe zagrożenie ze strony Bresciano i Brazylijczyka Simplicio. Prawdopodobnie nie zagra w bramce Luca Bucci a młody De Lucia - gdzie ma sie uczyć jak nie w takich meczach.

Parma za pewne będzie czekała na kontry mimo że gra u siebie i nic nie straci jak przegra. Nasi muszą być w 100% skoncentrowani i dać z siebie wszystko :] Forma w ostatnim meczu była dobra. Zawiodła skuteczność bo 2:0 do był dla Livorno najniższy wymiar kary. Oby nie było nerwówki i wygrali pewnie :] Stawiam 2:0 dla Milanu :!: Gila i Kaka'

Uważaj panie Paparesta :roll: Wzieli się za Was :P Nie ryzykuj - przyszłośc przez tobą heh :wink:

Juventus - Palermo ? zespoł Papadopulo może nie oddać meczu jak Siena i powlaczyć. Di Michele w świetnej formie i on może namieszać z przodu :) Jednak czy coś to zmieni ? niby 3 pkt ? Ale Juventus już jest skończony. Wyrok nie zapadł ale to cos o czym mówi sie od lat. Teraz opinia o Juve jest gorsza niż o Białoruskich turystkach na A-2 - także kiedyś napisałem jak Milan przegra scudetto to nie z Juve ale z Lecce czy Chievo bo z nimi traciliśmy pkt. Juventus przegrał sam ze sobą. Moggi zniszczył imie tego kluby na kolejna lata. Scudetto szacunku nie daje - a zwłaszcza w takim stylu i każdy o tym wie - najbardzie mnie "boli" to że znów serie A :? - jak Ci piłkarze się teraz czują ? [nawet Juve] grają 38 kolejek - często bez przerwy - nie kiedy leczą sie 5 miesiecy po jednym brutalnym zagraniu a mecz był ustawiony ... Wstyd :!: że też tak nisko upadli ...

Forza Grande Milan
Pozdro :!:

Obrazek

A teraz - Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda :!: Bo Wisełka gra już nie bawem :twisted:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 06 maja 2006, 17:54

Proponuje zmienic temat i porozmawiac o mercato. Jak widzicie druzyne Milanu w przyszlym sezonie ?
Jesli chodzi o mnie to zdecydowalbym sie jednak na lekka przebudowe druzyny. W bramce zostawilbym Dide, a na jego zmiennika dokupilbym jakiegos doswiadczonego bramkarza, choc nie mam tu na mysli nikogo konkretnego. Jednak trzeba to zrobic, gdyz na pewno odejdzie Abbiati. Moze niech Sereni z Lazio pogrzeje teraz u nas lawe ? Na srodku obrony postawilbym raczej na duet Kaladze - Nesta, choc powaznie bym sie zastanowil nad zakupem jeszcze jednego klasowego srodkowego obroncy. Mam tu kilku swoich faworytow. Pierwszy z nich to Chivu, ktorego pozyskanie wydaje mi sie raczej bardzo malo prawdopodobne po jego deklaracjach o checi pozostania w Romie, ale mozna sprobowac, tym bardziej jak Roma nie zakwalifikuje sie do LM. Kolejnym kandydatem moglby byc wg mnie Gallas. Sam zawodnik mowil o checi odejscia z Chelsea, ale wydaje sie, ze jego rowniez bedzie ciezko sciagnac na San Siro. Najgrozniejszymi rywalami w walce o tego zawodnika bedzie Juventus, FC Barcelona i zapewne Real Madryt. Szanse wg mnie sa bardzo wyrownane. Nastepnym wzmocnieniem na ta pozycje moglby tez byc Diego Lugano grajcy obecnie w lidze brazylijskiej. Swego czasu Milan juz potwierdzal transfer Urusa, ale nic z tego nie wyszlo, choc sam zawodnik mowil, ze opusci Brazylie dopiero latem... Moze wiec to juz zaklepany transfer ? Zobaczymy... Natomiast w Milanie na srodku obrony po podpisaniu kontraktu zostanie tez raczej na pewno Simic. No i oczywiscie jest jeszcze Maldini. Co do obsady lewej strony obrony to nie jestem do konca zadowolony z gry Jankulovskiego na tej pozycji i sprzedalbym go latem. W zamian sciagnalbym kogos z trojki Grosso, Pasqual, Ashley Cole. Co do Grosso to prawdopodobnie przejdzie do Interu. Jednak jesli nie jest to juz zaklepane to postaralbym sie pokrzyzowac plany Interu i zwinac im go sprzed nosa, bo pewnie chlopak wolalby grac (jak kazdy) w Milanie. Pasqual robi furore w tym seoznie Seria A, jest mlody, ale z jego pozyskaniem tez bedzie sporo problemow. Przede wszystkim byc moze juz Galliani sie dogadal z Moggim o odstapieniu Pasquala w zamian za odstapienie Oddo lub Gallasa. Trudno powiedziec ile w tym prawdy i jakich to zawodnikow dotyczy i jak obecne wydarzenia wplyna na mercato Juventusu. Natomiast Ashley Cole chce odejsc z Arsenalu i uczyni to zapewne nawet po zwyciestwie Arsenalu w LM, choc jeszcze predzej gdy nie zdobeda. Tutaj do walki o tego zawodnika wlacza sie na pewno Real Madryt i FC Barcelona, a moze nawet Inter (choc raczej nie maja szans). Moze to dosc komercyjna kandydatura, ale Milan nie bylby bez szans w wlace o tego zawodnika. Zmiennikiem na tej pozycji uczynilbym Serginho i wiecznie mlodego Maldiniego. Co do prawej strony obrony to po odejsciu Stama (notabene srodkowego obroncy) w jego miejsce sprowadzilbym kogos z dwojki Zaccardo - Oddo. Prezydent Palermo chcac budowac potege swojego klubu w przyszlym sezonie raczej nie zdecyduje sie na sprzedaz tego pierwszego, choc oczywiscie odpowiednia suma moglaby zmienic jego zdanie. Jednak trzeba by sie liczyc z powaznym wydatkiem. Drugim kandydatem jest Oddo, ktorego transfer nic by nie kosztowal, a z dwojki Milan - Juve wybierze raczej na pewno Milan (ma zdecydowac po mundialu). Jednak Oddo ma juz 30 lat, wiec wolalbym w jego miejsce sciagnac mimo wszystko Zaccardo. W pomocy jako defensywny pomocnik powinien pozstac Pirlo (mimo, ze miewa slabsze wystepy). Jego zmiennikiem tez raczej powinien pozostac Ambrosini. Do tego na tej pozycji moga grac Poulsen i Vogel. Na prawej stronie bez zmian, czyli niezastapiony Gattuso. Jego zmiennikiem Poulsen i Vogel, a raczej by chcialo sie rzec moze tez Vogel, bo ponoc nosi sie z zamiarem opuszczenia San Siro. Ja bym jednak chcial, zeby ten zawodnik takze pozostal w Milanie, gdyz moze byc jeszcze przydatny. Co do pozycji defensywnego pomocnika to mowi sie rowniez o sciagnieciu Diarry, ale to bylboy trudne zadanie, a poza tym nie wiem czy to dobre rozwiazanie jesli ma sie w skladzie takiego gracza, jak Pirlo. Na lewej stronie pozostawilbym Seedofa, ale takze dokupilbym na ta pozycje mlodego zawodnika, a konkretnie Sneijdera z Ajaxu. Galliani juz goscil na rozmowach w Amsterdamie s prawie tego transferu, wiec licze tutaj realnie na transfer. Wlasciwie to Sneijder moglby nawet wygryzc ze skladu Seedorfa. Jesli chodzi o ofensywnego pomocnika to pozycja Kaki jest niezagrozona. Problem w tym, ze po sezonie Rui Costa zapewne skonczy kariere i nie bedzie zmiennika na tej pozycji. Ciezko znalezc kogos odpowiedniego na ta pozycje, ale mam kilku kandydatow. Jesli chodzi o Juninho to mysle, ze to nierealny transfer. Kolejnym zawodnikiem moze byc Emre, ktory ma problemy w Newcastle i moze odejsc po sezonie, ale wg mnie jest za slaby. Nastepnym kandydatem jest Kallstrom z Rennes, ktory zbiera dobre noty w lidze francuskiej. Interesuja sie nim Rangersi i chyba tam przejdzie, bo nie jestem pewny czy do Milanu sie nadaje. Borowski z Werderu to zart (poza tym to nie ten typ gracza o jakiego chodzi i chyba rowniez nie ta pozycja na boisku). Marcelinho moze byc zas dobra kandydatura jesli myslimy o doswiadczonym zawodniku. Posiada wysokie umiejetnosci, a do tego chce odejsc z Herthy, ale to raczej takze nie to... Ostatnim kandydatem jest Daniel Carvalho z CSKA i to wydawalby mi sie strzal w 10. Blyskotliwy i mlody zawodnik, ktory moglby w potrzebie godnie zastapic Kake. Jednak problem w tym, ze kosztuje 15 mln euro i do tego powaznie nim sie interesuje Bayern (ma byc nastepca Ballacka). Jesli chodzi o napastnikow to nie do ruszenia sa Szewczenko, Gilardino i F. Inzaghi. Natomiast Amoroso to wg mnie kompletne nieporozumienie i trzeba sie jak najszybciej pozegnac z tym zawodnikiem. Widzialem go w paru meczach i musze przyznac, ze nic nie wnosi do druzyny (tak jak Vieri). W zamian mialbym kilka propozycji na ta pozycje. Pierwsza z nich to grajacy w lidze brazylijskiej utalentowany Rafael Sobis, ktorym powaznie interesuje sie juz Juventus i Inter. Jednak mysle, ze droga do tego transferu jest nadal otwarta, a Milan mialby duze szanse na pozyskanie tego gracza. Drugim kandydatem jest Carlos Tevez wg mnie prawdziwy nastepca Maradony. Podziwiam umiejetnosci tego gracza, ale szanse na jego pozyskanie beda pikielnie trudne. Choc oczywiscie to bylby fenomenalny transfer. Kolejnym napastnikiem moglby byc takze Crespo, ale jego powrot jest raczej malo prawdopodobny (choc zapewne porzadany przez wielu kibicow Milanu). Natomiast ostatnim kandydatem moglby byc Miccoli, ktorego gra mi osobiscie sie podoba, i uwazam ze moglby takze w gre Milanu wniesc nowa jakosc. Zobaczymy jak bedzie. :)

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 06 maja 2006, 18:14

nerwowy pisze:o do obsady lewej strony obrony to nie jestem do konca zadowolony z gry Jankulovskiego na tej pozycji i sprzedalbym go latem.
Przeciez w tym sezonie Jankul prawie nie gral, a jesli juz nawet pokazywal sie na boisku to niekiedy zajmowal miejsce Seedorfa, a nie Sergio. W zwiazku z tym proponuje Ci poczekac do kolejnego sezonu, w ktorym miejmy nadzieje Jankul nie bedzie mial problemow ze zdrowiem (tak jak to bylo w tym sezonie), nie bedzie mial problemow zwiazanych z pierwszym rokiem gry w nowym duzym klubie. Mysle ze dopiero wtedy bedzie go mozna dobrze ocenic.
Oczywiscie nie odmawiam Ci prawa do wlasnego zdania, jedynie poddaje ta kwestie pod dyskusje lub zastanowienie.
nerwowy pisze:Drugim kandydatem jest Oddo, ktorego transfer nic by nie kosztowal
O ile mi wiadomo to transfer Oddo bedzie kosztowal i to pewnie ladnych kilka milionow. Zawodnikowi nie konczy sie jeszcze kontrakt w Lazio wiec nie moze przejsc do innego klubu za darmo.

No i jeszcze tylko jedna sprawa: Amoroso, przy tak grajacych Shevie, Gili i Pippo Marcio i tak nie ma szan na pokazanie swoich umiejetnosci, a okazji do zobaczenia jego mozliwosci bylo bardzo niewiele, w zasadzie tylko w dwoch meczach wystapil w takim wymiarze czasowym ze mozna go ocenic sensownie. Na pewno faktem przemawiajacym za Brazylijczykiem jest to ze siedzi na lawie i nie marudzi, nie psuje atmosfery, a to tez wazne.

Jesli zas chodzi o mecz z Parma to mysle ze wygramy, emocji takich jak w pierwszym meczu tych druzyn chyba tym razem nie bedzie i az tylu bramek przeciwnik nie zdobedzie. Ciekawe czy Carlo postawi na taki sklad jaki to mozna zobaczyc w linku Zazy. Ja osobiscie jestem ciekaw jak wygladala by gra Seedorfa i Jankula :)

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 maja 2006, 20:25

Ja bardzo nieprzebudowywałabym składu. Zgadzam się że potrzebny nam dobru bramkarz, który chociaż stwarzałby pozory zagrożenia dla Didy, na prawą stronę Oddo, coś czuję że będzie nasz tym bardzie po ostatnich wydarzeniach z Juve, prawa strona to Maldini, Sergio, ewentualnie jakiś młody piłkarz w stylu Barzagliego,(nawet jeżeli transfer jest średnio realny) zgadzam się z Zazą ichyba Chłopaczkiem- ŻADNYCH SZALEŃSTW. Wystarczy Oddo, Sneijder, może jeszcze jeden pomocnik. Alles

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 06 maja 2006, 21:02

AgaM pisze:Zgadzam się że potrzebny nam dobru bramkarz, który chociaż stwarzałby pozory zagrożenia dla Didy

Czy uważasz, że Kalac to zły bramkarz? Ja mam zgoła odmienne zdanie.
AgaM pisze:prawa strona to Maldini
Naprawde nie lubie sie czepiac, ale Paolo całą kariere grał na lewej stronie, ewentualnie na środku defensywy.
Sneijder to dobry piłkarz, ale czy sprawdziłby się w Milanie ? Ale to sprawa do polemiki w innym temacie.
Jeśli pan Moggi nie zadziała ( w co wątpie po ostatniej wpadce ) to mistrzostwo może być nasze.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2006, 21:06

Kalac to zdecydowanie bramkarz doświadczony ale nie jest tak dobry aby stać między naszymi słupkami, dla Didy konkurent raczej słaby.
Van Basten pisze:Sneijder to dobry piłkarz, ale czy sprawdziłby się w Milanie ?
To młody piłkarz, czołowy zawodnik Ajaxu. Jeżeli go nie sprowadzimy to się nie przekonamy, taka jest polityka transferowa :D. Możliwości napewno ma spore tylko trzeba nim dobrze kierować.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2422
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 22:36

Sneijder to świetny zawodnik. Imponuje mi zwłaszcza jego umiejętność strzałow z dystansu, którymi niejednokrotnie przesądzałv wyniki spotkań, jak chociażby ostatnio z Groningen o ile się nie mylę. Zwróciłem na niego uwagę dwa lata temu i muszę przyznać, że postępy robi. Niewątpliwie ktoś taki jak Wesley byłby przydatny w Milanie. To zawodnik wszechstronny, może grać na lewej, prawej, jak i na środku, ale lewa flanka to moim zdaniem jego domena. Ma wielki talent i wciąż się rozwija. Kiedyś liczyłem, że trafido Realu, ale jakoś oczekiwane przeze mnie zainteresowanie się nie pojawiło :?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 maja 2006, 5:01

Kurde coraz dluzsze posty tutaj tworzycie moja pozycja jest zagrozona tym bardziej ze nie czuje sie na silach zeby pisac takie dlugie jak kiedys :P

Zaza urodzil cacy zapowiedz.I co ja mam dodac do niej teraz?Odbierasz innym fanom Milanu cala zabawe wez sie powstrzymuj czasami :P

Moje oczy i tak beda skierowane na Turyn i nie dlatego bo chce bynajmniej tylko dlatego ze Canal+ trzeci tydzien z rzedu puszcza spotkanie Starej Damy :roll:

Szkoda ze nie obejrze meczu Milanu ale co zrobic moze Milan Channel czas sobie sprawic? :)

W wyjazdowym meczu z Parma licze oczywiscie na trzy oczka i mam nadzieje ze chlopaki mnie nie zawioda.Mam nadzieje na dobry wystep Jankulovskiego ktory nierychliwy ale w koncu przebil sie oby na dluzej do pierwszego skladu.Licze of kors na Gilardino bo teraz gra dla nas i nie ma litosci :P (podobnie jak w meczu tych druzyn na San Siro).
Szewa powinien jak najszybciej doszusowac a potem przekroczyc licze 20 ligowych bramek w sezonie (ma 19) bo nie godzi sie aby tak wielki napastnik konczyl z dorobkiem mniejszym niz 20 bramek.

No to chyba tyle.Pozna juz pora wiec trzeba isc spac zeby do 15 wstac :P

A na koniec krotki filmik o tym jak sedziuje sie w Italii a sedziuje sie "szczegolnie".Pewnie niektorzy znaja ale i tak warto przypomniec w swietle ostatnich "doniesien" :wink:

Zapraszam tutaj

Nie zrazajcie sie ta zadyma na poczatku potem jest naprawde smiesznie :P

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 maja 2006, 10:37

Chłopaczek skąd Ty takie cudo wytrzasnołeś. Ale pewnie fotomontaż :P

Dziś podobnie jak reszta nie ukrywam że licze na komplet punktów po ładnej grze. Parma zajmuje 10 miejsce w ligowej tabeli i raczej nie mają szans na gre a europejkich pucharach ale jeszcze im tego nie można odebrać, dopiro dziś po meczu :lol:.
W pierwszym meczu na San Siro pokonaliśmy Pare 4:3 po trzech bramkach naszej trójeczki Szewy, Gili i oczywiście Kaki. Czwarta bramka to samobój jeżeli mnie pamięć nie myli :P
Mamy samą końcówe sezonu, dużo zawodników jest już zmęczona ale dajemy rade. Trzeba dziś dogonić Juve bo nie grają z łatwym przeciwnikiem i mimo pełnych trybun po ujawnieniu afery jaka spadła szukałbym dziś niespodzianki :lol: Nie zdziwie się jeżeli ich wygwizdają dziś albo jakiś strajk zrobią :D
Zabraknie dziś w naszych szeregach El Capitano oraz Stama ale o tym wiemu już od dawna.
Wierze że Szewa dziś również coś dołoży oraz za tydzień z Romą, z nimi wyjątkowo lubi strzelać i tym samym przekroczy liczbe 20 bramek.

FORZA MILAN.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2422
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 maja 2006, 10:53

Chlopaczek - Ekstra filmik.
Muszę przyznać, że przedstawione tam sytuacje są ewidentnymi błędami arbitra. I to za każdym razem na kożyść Juventusu. To wszystko to jednak kropla w morzu.

Milan powinien dzisiaj poradzić sobie z Parmą. Ten mecz jest po prostu zbyt istotny, by przejść obok. Niewiadomo przecież jak w obecnej sytuacji będzie grał Juventus. "Stara dama" może dziś stracić punkty, bo sytuacja mentalna niewątpliwie nie jest za wesoła.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 07 maja 2006, 11:08

Kadra na Parmę:

Bramkarze: Dida, Fiori, Kalac.
Obrońcy: Cafu, Costacurta, Kaladze, Nesta, Jankulovski, Simic.
Pomocnicy: Gattuso, Kaká, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel.
Napastnicy: Amoroso, Gilardino, Inzaghi, Shevchenko.

Z tego co mowił Carlo na konferencji myslę że Szewa nie wyjdzie w podstawowym skladzie tylko para Gila-Pippo.Trzba liczyć na siebie i na Palermo a swoją drogą jakś ciekawa taśma z Moggim wyszła na jaw. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”