Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 114

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 sty 2007, 13:49

BaSSu pisze:Podobno Juventus Turyn jest zainteresowany pomocnikiem Werderu Brema Torstenem Fringsem.

Po tym sezonie prawdopodobnie swoją karierę zakończy Pavel Nedved i "Stara Dama" szuka następcę byłego reprezentanta Czech.

Dziennikarze piszą, że reprezentant Niemiec prezentuje podobny styl gry do Nedveda i to bardzo odpowiada trenerowi Bianconeri Didierowi Deschampsowi.

Myśle że Frings byłby odpowienią osoba na zajęcie miesjce na Nedvedzie :]
toster frings moze za nedvedem nosic buty a nie byc jego nastepca. nie jest to pilkarz mogacy pomoc w odbudowie potegi juve

2 wp za 'tostera' // fieldy

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 791

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 sty 2007, 14:57

Z obecnych piłkarzy to w następcy Nedveda widzę chyba tylko Riberego. Też nie jest wirtuozem techniczny, ale jest dynamiczny, nieustępliwy i ma jaja w piłkarskim tego słowa znaczeniu :wink: . Sprowadzenie go jest chyba czymś niemożliwym...

Przy okazji nikt nie wspomniał o nowym-starym obrońcy Juve, czyli Domenico Criscito, którego odkupienie karty w sumie wyniosło 7,5 mln euro :o. Mam nadzieję, że zarząd wie co robi... Swoją drogą obrona Chiellini-Criscito-Barzagli (:P)-Grygera byłaby jedną z ciekawszych w lidze - 3 Włochów :D. Oczywiście na razie to gdybanie, bo nie wiadomo co z Barzaglim i jak sobie poradzi nasz młodzian. Wie ktoś o nim więcej, niż to co napisali na Juvepoland :) ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 sty 2007, 15:20

rkoeman pisze:toster frings moze za nedvedem nosic buty a nie byc jego nastepca. nie jest to pilkarz mogacy pomoc w odbudowie potegi juve
wiesz ten kto napisał, że Torsten miałby być następcą Nedveda to powinien chyba się najpierw na jakiej pozycji gra Frings. Ale zresztą nie mo co porównywaćoby zawodników, bo grają oni na innych pozycjach
Frings to typowy DM który ma przerywać akcje rywali i w razie czego posłać dobrą piłkę do napastnika lub rozgrywającego. On mógłby być prędzej następcą Emersona a nie Nedveda. Nie zgodzę się z tym, że nie pomogłby w odbudowie potęgi Juve - jeśli zasiliłby on szeregi Starej Damy to wg mnie zyskałby klub dobrego, solidnego DM i raczej bramkarz mógłby być spokojniejszy. Swoją drogą to do doberj gry powrócil dopiero po przeprowadzce do Bremy, bo w Bayernie dużo szans nie dosatwał (niestety).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 sty 2007, 15:28

Akarin może i był by wzmocnieniem ale na ile?? Dwa lata??? A JUVE jak ma się odbudować do dawnej potęgi potrzebuje zawodników młodych którzy za dwa lata nie będą kończyć kariery a dopiero staną się gwiazdami światowego formatu i dlatego jestem przeciwnikiem tego transferu w szczegulności że Frings też by swoje kosztował i raczej grosze by to nie były...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 sty 2007, 15:38

Frings też by swoje kosztował i raczej grosze by to nie były...

zapewne Allofs wynegocjowałby jak najlepsza cenę, ale za dobrych graczy trzeba czasami dużo zapłacić
Wzmocnieniem to on by był chyba raczej więcej niż na 2 lata bo ma 30 a pewnie spokojnie pogra do 34. Największą przeszkodą w tym transferze jest to czy sam zawodnik chciałby przejść do Juve, a nie wydaje mi się żeby paliło mu się do opuszczenia Niemiec. Swoją drogą to przeciez Juve nie może opierać swojego składu tylko na mlodych niedoświadczonych zawodnikach, potrzeba i takich jak Frings żeby uczyli młodych, przekazywali im swoje doświadczenie. IMO było by to duże wzmocnienie dla defensywy Juve.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sty 2007, 20:04

Gdyby Juventus wszedł by do Serie A, a podporą drużyny byłby Paro, De Ceglie czy Marchisio to osobiście myślę, że nie widział bym Juventusu walczącego o najwyższe trofea. Potrzeba Nam takich zawodników jak Frings czy Salihamidzic ze względu przedewszystkim na doświadczenie, którego niestety nie posiada w Juventusie połowa składu. Trzeba kombinować żeby zatrzymać Gigi'ego i Trezegueta...

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2869

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 sty 2007, 20:34

nie wymieniasz Mauro?? zapomniałeś czy... :?:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sty 2007, 21:18

sci pisze:nie wymieniasz Mauro?? zapomniałeś czy...
Jasne, że o nim pamiętam. Z doświadczonych jest również Giannicheda, ale mówiłem w poprzednim poście o młodzianach, którzy nie mają doświadczenia. Jest jeszcze Marchionni, który grał w Serie A. Dla debiutantów może to być przełom albo trema. Poprostu na dzień dzisiejszy nie możemy myśleć o młodzikach w pomocy, zresztą jeśli chodzi o Mauro to wszystkie akcje nie mogą być przeprowadzane tylko prawą stroną.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 27 sty 2007, 17:43

Co to ma być ? :shock: ŻENADA !!! obrona do wymiany, postawy GG nie ma co nawet komentować :roll:

Pozdrawiam :roll:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2869

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 sty 2007, 18:01

co to awruk jest Spezia?? remis na farcie. I pytanie mam w związku z tym... co jest ku2 panie Didier??!!Ja wiem że GG jest pomocniiem i nie mamy chya wszystkich środkowych obrońców ale bez jaj Panowie, bez jaj!!

aha i jakby miało to coś zmienić to niech dadzą jeszcze drugi 7,5 mln baksów za Criscito i 3 mln za Grygere, bo jest padaka

Ja nie panikuje!!AAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa :mać:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 27 sty 2007, 20:58

Co tam postawa obrony (ktora zgadzam się-była zenująca) ale nasi ofensywni takiemu klubikowi jak Spezia(pierwsze slysze) powinni wbic kilka goli. Powinni sie starac zwlaszcza patrzac na naszą obrone :roll: Gra naprawde zenująca :evil: Niektorzy biegali po boisku jak by nie wiedzieli po co. Nie wiem czyja to wina, ich, czy moze DD ze nawet prostych celow nie potrafi im wyznaczyc :roll:

jestem zalamany....Didier wez sie do roboty, nie mozemy byc druzyna wlasnego stadionu tylko... :roll:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 sty 2007, 2:45

Widziałem tylko skrót spotkania na Rai 2, więc na jego podstawie się wypowiem. Mecz był dość wyrównany ze wskazaniem na Juve, jednak jedna bramka Spezi wszstko zmieniła, trzeba dodać, że napastnicy bianconerich wczoraj mieli jakąś niemoc strzlecką a okazji do zdobycia gola było aż nadto, ale i tak Nedved wyręczył swoich kolegów pieknym golem w dolczonym czasie gry, choć można powiedzieć, ze bramkarz jakby się bardziej postarał to z pewnością mógłby to wybronić.

Delszkudlar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delszkudlar » 28 sty 2007, 10:25

coś temat chyba tutaj upada niedobrze a Juve niestety znowu remis ech.... musimy poprawić skład obrony bo czarno to będe widział w seri a :evil:

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 28 sty 2007, 22:06

bylo wiadome ze nam nie pojdzie jak Alex nie trafia z 5 metrow a Trezegool wydaje się zagubiony w polu karnym. Camorowi tez w końcu puszczały nerwy i kopal kogo popadnie. Prawda jest taka ze DD nie potrafi robic zmian. Co dalo wpuszczenie Marco w 91' ?? wedlug mnie nic. Nie wazne czy na boisku jest Alex czy Trezegol, jesli komus wyraznie nie idzie to trzeba go zmienic i tyle. Szczegolnie ze Waleri siedzi na lawce i czeka na okazje ale jak narazie jej nie dostanie. To jest bez sensu panie DD. Musi sie facet wziasc w garsc sam na tej lawce nie jest wiec niech zaczna reagowac na co co dzieje sie na boisku. Znow Niedzwiedz nam dupe uratowal. Jego strzal byl dobry ale bramkarz mogl chyba sie bardziej postarac. Najwazniejsze jest ze 1 pkt doszedl i wciaz mamy 1. miejsce. Ale z drugiej strony GG bedzie zawieszony a Robert i Giorgio wciaz maja kontuzje. Więc wyjdzoie na to ze Legro zagra. W sumie moglby mu DD dac szanse szczegolnie ze obrona jest dziurawa jak kondon po 100-ktornym stosowaniu. Wiec niech eksperymentuje byle zeby grala dobrze.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 sty 2007, 22:59

mejgus pisze:Nie wazne czy na boisku jest Alex czy Trezegol, jesli komus wyraznie nie idzie to trzeba go zmienic i tyle.

Nie widze w Juve lepszch napastników od Alexa i Treze :] nie wiem czy ma sens ocenianie ich po jednym gorszym występnie.

mejgus pisze:obrona jest dziurawa jak kondon po 100-ktornym stosowaniu.

Że niby Lergo będzie super-plemnikiem i zatka ta dziure?

mejgus pisze:Wiec niech eksperymentuje byle zeby grala dobrze.

No pewnie, eksperyment jest zawsze najlepszy. Może Alex do obrony? W Chelsea takie plany mają.

Wiadomo że juve nie ma dobrego składu ale jak na zespół który podniosi sie z dna (ujemne pkt) to radzi sobie fantastycznie. Nie widze wśród zawodników maszyn do wygrywania więc po co robić tragedie z jakiegoś remisu. Jestem przekonany że juve zrobi wzmocnienia i będzie gotowe na grę w serie A. Narazie z obecnym składem są w stanie wywalczyc awans a na wzmocnienia też przyjdzie pora bo zmiennicy są bardzo ważną częscią zepsołu i nie mozna ciągle wystawiac tych samych zawodników. Widziałem skrót i zastanawiam się tylko po co beznadziejne zmany jakich dokonywał trener. Widać też że motywacje zespołu troche podupadły.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”