AS Roma (zbiorczy) - Strona 114

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 03 cze 2007, 22:21

Akarin pisze:niektóre niemieckie strony już podają, że on jest zawodnikiem Giallorossich

nie ma sie co spierac bo i tak niewiadomo ktore zrodlo jest prawdziwe ... ja tylko dzis przeczytalem tylko wypowiedz agenta Juana ze oczywiscie jego klient odejdzie z Leverkusen ale nie do Romy :wink: ...moge ja nawet przytoczyc :
Agente: Juan non interessa alla Roma

Alessandro Lucci, procuratore del brasiliano Juan: "Le possibilità che Juan vada alla Roma - ha dichiarato il manager a Romanews.eu - sono prossime allo zero. Andrà via da Leverkusen ma non verrà nella capitale. La Roma, infatti, vuole puntare sui difensori che ha anche per i prossimi anni".
Zreszta co tam Juan ... media rumunskie :shock: podaly ze Chivu przedluzy umowe z Giallorossi. Na mocy nowej umowy bedzie zarabial 2,5 mln euro rocznie + bonusy ( czyli w sumie 3,5) ... a wiec prawdopodobnie dostanie ta sama umowe na ktora sie zgodzil Mexes 8) . A wszytsko to juz w srode :twisted: Acha ... i ponoc Prade jak juz pojedzie na to zgrupowanie kadry rumunskiej to ma tez negocjowac transfer mlodego zawodnika Dinama Bukarest :arrow: Radu Stefan :) ... wiec btw sa na forum jacys fani ligi rumunskiej coby mogli kilka slow o tym zawodniczku opowiedziec :roll: :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 cze 2007, 22:34

goofii pisze:moge ja nawet przytoczyc :
mój włoski raczej za dobry nie jest, ba nawet nie istnieje w ogóle :P
A o zainteresowaniu Romy mówiło się już od początku sezonu, agent mówił o tym, że Juan chce iść do Was, a tu teraz pierwsze słyszę, że nie chce :wink: niby suma transferu miała wynieść 9 mln euro i kluby miałby byc dogadane już dawno a tu...
goofii pisze:wiec btw sa na forum jacys fani ligi rumunskiej coby mogli kilka slow o tym zawodniczku opowiedziec
super świetny gracz, serio :P dobry drybling, mocne uderzenie z dystansu... itd. żartuję oczywiście :P

aha i mam jeszcze jedno pytanko w sprawie Vucinic'a, a mianowicie, on jest w pełni zawodnikiem Romy, czy jest tylko wyporzyczony lub macie połowę jego karty :?:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 03 cze 2007, 22:39

Akarin pisze:A o zainteresowaniu Romy mówiło się już od początku sezonu, agent mówił o tym, że Juan chce iść do Was
No to to wiem ze zainsteresowanie jest Juanem od dawna ... ale ostatnio jak do walki o brazylijczyka wlaczyly sie mozni europejskiej pilki to sytuacja sie odwrocila i Juan przestal palac miloscia do Romy :roll:
Akarin pisze:dobry drybling, mocne uderzenie z dystansu.
to swietne wiadomosci ... idealne umiejetnosci dla srodkowego obroncy :roll: :P ... bedzie strzelal na branke zza polowy i kiwal sie we wlasnym polu karnym :shock: :P

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 03 cze 2007, 23:16

Akarin pisze: aha i mam jeszcze jedno pytanko w sprawie Vucinic'a, a mianowicie, on jest w pełni zawodnikiem Romy, czy jest tylko wyporzyczony lub macie połowę jego karty :?:
Vucinic jest wypożyczony. Za wypożyczenie daliśmy aż 4 mln euro Lecce. Ale dzięki temu będziemy mogli go wykupić definitywnie dokładając kolejne 4 mln. Więc jest bardziej niż prawdopodobne, że do nas przyjdzie. Pytanie tylko, czy zostanie, czy zostanie dalej odsprzedany.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 03 cze 2007, 23:44

Diablo_ASR pisze:Pytanie tylko, czy zostanie, czy zostanie dalej odsprzedany.

teraz tylko czekac az Dzieciol przyleci z plomienna przemowa na temat przydatnosci Mirko eee sorry ... Mirasa :P w Romie :roll: :P chociaz wedlug mnie to Roma mimo wszytsko powinno postawic na Vucinica jako rezerwe dla Tottiego w przyszlym sezonie 8)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 cze 2007, 8:51

goofii pisze:teraz tylko czekac az Dzieciol przyleci z plomienna przemowa na temat przydatnosci Mirko eee sorry ... Mirasa
Juz jestem!

Dokladnie, tak jak mowisz, Miras to mega talent, i ja w to wierze, wg mnie wiekszy niz Cassano byl, i lepszy, bo bardziej ulozony!

ale mozna tez popatrzec na to z drugiej strony...sprzedamy Mirasa, i co dalej?! Okaka zmiennikiem Tottiego?! Jego bym wypozyczyl, gdzies na ogranie..Czarnogorzec jest nam potrzebny, i to ze zosatnie, nie mam watpliwosci...baaa nawet stawiam na to ze, w przyszlym sezonie, to wlasnie on zagra na szpicy, przed Tottim, i to on bedzie szukal swoich 20 bramek w sezonie!

Dziekuje :D

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 04 cze 2007, 16:24

goofii pisze: Ale wlasnie po to dopinany jest transfer Modesto z Regginy ... rozbieznosci miedzy klubami sa niewielkie i mysle to bedzie nasz pierwszy transfer w to mercato :twisted:

W ostatnim Il Romanista jestesmy laczeni z Julien Faubert z Bordeaux ... natomiast juz praktycznie napewno nie ma zadnych negocjacji w sprawie Juana :roll:
jak to maja byc zmiennicy Chivu to tylko sie rozplakac przyjdzie
Dokladnie, tak jak mowisz, Miras to mega talent, i ja w to wierze, wg mnie wiekszy niz Cassano byl, i lepszy, bo bardziej ulozony!
bardziej ulozobny napewno ale talentu jak Cassano to chyba zbyd daleko idace wnioski :) ..
przyszlym sezonie, to wlasnie on zagra na szpicy, przed Tottim, i to on bedzie szukal swoich 20 bramek w sezonie!

Dziekuje
Totti po zdobyciu zlotego kapcia (prawie) albo przynajmiej krola strzelcow raczej ze szpicy nie zostanie sciagniety bo to rozwiazenie znakomiecie sie sprawdzilo :) ... Vucinic raczej bedzie wciaz tylko zmiennikiem

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 06 cze 2007, 11:04

Wydaje sie ze powolu mozna juz zaczac komentowac odejscie Chivu :roll: Smutny to dzien no ale niestety trzeba bylo brac pod uwage ze do takiego czegos predzej czy pozniej musialo dojsc.

Co do samych negocjajcji to doniesienia sa mocno sprzeczne. Niektorzy donosza ze spotkanie ktore bylo zaplanowane na dzis i mialo miec miejsce w Rumuni zostalo przeniesione do Rzymu, inni mowia ze wogole zostalo odwolane bo porozumienie bylo tak dalekie ze nie bylo sensu.
Wiadomo jedno: Roma zaoferowala Chivu ten sam kontrakt co Mexesowi czyli slynne juz 2,5 +1 a Chivu poprzez swego agenta zadal 4 mln :roll: Nasz zarzad nie mogl zaoferowac wiecej bo raz ze taki jest odgornie wyznaczony limit a dwa ze nawet jakby chcieli dac mu wiecej to by nie mogli gdyz juz Mexes sie zgodzil na taki i na bank spowodowaloby to niezreczna sytuacje w druzynie gdyby Chivu mial zarabiac wiecej :?

A wiec

Arrivederci Christian
Obrazek

A teraz troche o przyszlosci.
Mozna deraz zastanawiac sie ile mozemy za niego wyciagnac . Wiadomo ze mamy z nim tylko rok kontratu wiecj automatycznie cena idzie w dol. Najbardziej konkrteny jest Inter ktory oferuje druga polowe kartu Pizarro + od 4 do 7 mln funtow. W ta umowe moga byc tez wlaczeni albo Grosso albo Samuel. Prawdopodobnie tez agent Chivu juz uzgodnil z Interem warunki kontraktu. Ale wiadomo ze inne potego sie interesuja Rumunem i latwo nie odpuszcza wiec mozemy liczyc na taka mala wojne na oferty co byloby najlepsze w naszym przypadku.

Co do nastepcow :

Obrazek
Andrea Barzagli

Obrazek
Juan

Obrazek
Per Mertesacker

Obrazek
Naldo

Takie narazie nazwiska padaja ... prawdopodobnie najblizej nas jest Juan. Jesli tak mialoby wygladac zastepstwo to powiedzmy ze mozna byc w miare usatysfakcjonowany. Wiadomo ze Chivu to ogromna strata ale trzeba wiedziec ze w Romie pewnych rzeczy nie przeskoczysz, ze Roma nie jest potentantem finansowym i od czasu do czasu sprzedanie swojej gwiazdy moze byc wyjsciem. Wystarczy popatrzec na druzyny typu Sevilla czy Espanyol ktore raz na jakis czas za wielkie pieniadze sprzedaja swoje gwiazdy ale na ich miejsce kupuja duzo tanszych ktorzy zapelniaja miejsce po tamtych z bardzo dobrymi rezultatami. Trzeba byc realista i wierzyc ze dalsze czesc mercato bedzie dla nas o wiele bardziej pozytywna. Mam nadzieje ze potwierdza sie nazwiska ktore teraz sa wymieniane czyli Modesto i Faubert.

P.S. ... szkoda tylko ze teraz kolejne wyzwanie przed naszym zarzadem czyli kwestai Amantino :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 cze 2007, 11:31

goofii pisze: Arrivederci Christian
jeseli do tego dojdzie uzyje innego slowa, tez po wlosku, ale na "v"...

Gdzie teksty o byciu Romanista?! gdzie wielka milosc do Romy, kibicow?! Gdzie te slowa ze Rzym to najpikniejsze miejsce na ziemi?! ze zostaje z nami do konca swojej kariery, baaa do konca swoich dni?!

Milosc tak ale za 4 mln?! za 3,5 juz nie?!

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 06 cze 2007, 12:53

Co do tych następców, to najchętniej widziałbym Barzagliego albo Naldo.

Andrea, bo to reprezentant Włoch (nie będzie problemów z komunikacją), któremu Serie A nie jest obca, w dodatku najlepsze lata ma jeszcze przed sobą, byłby taki drugi młody gniewny na lata jak Mexes.

Naldo moim zdaniem jest lepszy od Juana. Wyższy, lepiej gra głową. Poza tym, pomimo swojego wzrostu zwinny, dobrze trzyma się na nogach, no i stałe fragmenty gry przemawiają za nim. Nie dość, że przy swoich centymetrach potrafi je wykańczać, to jeszcze umie je też wykonywać. Bomby z rzutów wolnych jak u Tottiego.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 06 cze 2007, 16:26

i wszytskie opowiesci o lojalnosci i oddaniu klobowym prysly jak tylko Inter zaproponowal wiecej pieniazkow...

dla mnie Chivu = taka sama dz... jak Ca$$ano :evil: .. tyle w tym temacie

wedlug mnie zastapic go moze tylko Barzagli.. we wszelkie Janki i inne nie wierze.. o potedze Romy mozemy zapomniec jak Zarzad dalej bedize tak prowadzil swoja "polityke" ale przynajmiej beda grali zawodnicy ktorym nie zalezy tylko na kasie... niech wy*******aja !!!

3 wp, przekręcanie nazwiska, obraza, wulgaryzmy // fieldy

Awatar użytkownika
galka_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: galka_pl » 07 cze 2007, 11:09

Spokojnie, nie ma jeszcze oficjalnej wiadomości...i moze uda sie kimś zastąpić Chivu...

Ja jestem dobrej myśli, nawet bez większych transferów mamy nie najgorszy skład, na lewej może grać Tonetto a w środku Ferrari...

Jestem tylko zdenerwowany na Chivu za to że gadał cały czas że kocha Rome, i że chce w niej grać jak najdłużej...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 cze 2007, 11:13

Chivu zachowuje sie podobnie jak Sheva ostatnio praktycznie identyczna sytuacja tylko ze W sytuacjie Shevy zamieszana byla jescze jego babka :?

Awatar użytkownika
galka_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: galka_pl » 07 cze 2007, 11:20

No ale po co to gadanie? Jak idzie tylko na kase to niech o klubie nic nie mówi...tak jak Mancini...jego przyszłość też jest niepewna, ale ni słyszałem żeby gadał to co Chivu

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 09 cze 2007, 18:24

Straszna lipa Chivu chce odejść, Mancini też nie podpisze kontraktu za taką kasę, na wzmocnienia też nie ma kasy, podoba mi sie polityka transferowa kubu polegająca na kupowaniu za grosze dobrych zawodników i sprzedawanie ich do innych klubów za za konkretną kasę ale do czasu, w obecnej chwili klub chyba zarabia jakieś tam pieniądze , w tym sezonie 2 miejsce w Serie A całkiem niezły wynik w LM to musiało przynieść zyski, mamy dobry skład ale żeby utrzymać i polepszać wynik osiągane przez AS Romę MUSZĄ być wzmocnienia, wiem że klub ma długi i to spore ale chyba mogliby wysupłać te 15 mln euro żeby zatrzymać najlepszy i kupić kogoś wartościowego, widać że zarząd skąpi tej kasy, już w zeszłorocznym mercato (w sumie udanym biorąc pod uwagę sprowadzonych zawodników) bilans zakupów i sprzedaży równa się ZERO. Teraz mogliby zaszaleć. Tyle moich smutków, bardzo rzadko mam czas żeby coś napisać ale to co sie dzieje teraz wyprowadza mnie z równowagi, jak tak dalej pójdzie to znowu będzie miejsce w siódmego miejsca ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”