Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1132

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 15 sty 2010, 21:59

http://michalpol.blox.pl/2010/01/Koszma ... zieje.html

Przyznam się, że o sprawie dowiedziałem się dopiero dzisiaj i nie znam szczegółów zbytnio, ale postawa Realu jest naprawdę fatalna:

Te 10 mln euro od hojnego prezesa z Madrytu mają być dowodem, że Real szanuje klub, z którego od zawsze czerpał piłkarzy (Gento, Pachín, Marquitos, Santillana, ostatnio Garay). Czy Perez nie znajdzie 2 mln, by udowodnić, że szanuje nie tylko cudzych wychowanków?

Real pokazuje, że traci swoją tożsamość jako klub piłkarski stając się po prostu maszynką do robienia pieniędzy...

hehe n/c , niestety te wypociny jakiegoś marnego "dziennikarza" nie są prawdą - "poszukaj jak trzeba a znajdziesz jak chleba" to jest odpowiedz na twoja marna napinkę/nie wiedzę .

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sty 2010, 22:23

Jaka napinka?Real wypiął się na swego wychowanka zasłaniając się przepisami by oszczędzić parę €.WSTYD.
Z tego txt wynika,że Ruben został na lodzie."Klub dostosował się do panującego prawa i wywiązał się ze wszystkich zobowiązań względem piłkarza."Te dostoswoanie i wywiązanie się z zobowiązań oznacza 1,5 k€/m-c zamiast kwoty zapisanej w kontrakcie.Wstyd,wstyd i jeszcze raz wstyd.No ale jak po chamsku potraktowaliście Carlosa czy Hierro to taki De La Red to jak woda po kaczce...

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 15 sty 2010, 22:29

gościu w tym artykule pieprzy jak pobity. Ciekawe czy on byłby wiecznie na zwolnieniu i pobierał pensję? Jakby trochę poszukał to by wiedział, że tego typu sprawy są regulowane odpowiednimi przepisami. Wystarczy przeczytać oficjalny komunikat klubu w tej sprawie. Boromir nie wolno wierzyć we wszystko co piszą.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sty 2010, 22:33

Redondo był w Milanie kontuzjowany przez prawie 2 lata i pobierał normalnie pensję,mimo,że sam chciał z niej zrezygnować!Jak widać Real nie dba o swoich wychowanków i zasłużonych graczy i tyle.
Ciekawe czy on byłby wiecznie na zwolnieniu i pobierał pensję?
Tak nakazywałaby zwykła ludzka przyzwoitość(przecież nie ma 'dożywotniego' kontraktu).To + zafundowanie jakiś kursów na trenera i fucha w którymś z młodzieżowych zespołów i Real jest czyściuteńki jak łza.A tak ten smród będzie się ciągnął wiele lat (jak headbutt za Zidanem).PRowcy u was dali dupy.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 15 sty 2010, 22:37

MazurXIII pisze:Jaka napinka?Real wypiął się na swego wychowanka zasłaniając się przepisami by oszczędzić parę €.WSTYD.
Z tego txt wynika,że Ruben został na lodzie."Klub dostosował się do panującego prawa i wywiązał się ze wszystkich zobowiązań względem piłkarza."Te dostoswoanie i wywiązanie się z zobowiązań oznacza 1,5 k€/m-c zamiast kwoty zapisanej w kontrakcie.Wstyd,wstyd i jeszcze raz wstyd.No ale jak po chamsku potraktowaliście Carlosa czy Hierro to taki De La Red to jak woda po kaczce...
Akurat Real tu nie ma nic do gadania bo o niepełnosprawności będzie orzekał odpowiedni organ a nie klub. Jeżeli zostanie stwierdzone, że Ruben nabawił się wady serca poprzez uprawianie sportu to Real wypłaci mu tyle ile ma zapisane do końca obowiązującego kontraktu. 1,5 k dostanie tylko wtedy gdy się okaże, że to wada wrodzona. Więc nikt nie twierdzi, że dostanie tylko 1,5 ojro/m-c

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 15 sty 2010, 22:39

MazurXIII pisze:Redondo był w Milanie kontuzjowany przez prawie 2 lata i pobierał normalnie pensję
Ruben pobiera dopiero 15 miesięcy.
Link do oficjalnego komunikatu
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=27951
Ostatnio zmieniony 15 sty 2010, 22:40 przez Strusiek, łącznie zmieniany 1 raz.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 15 sty 2010, 22:40

co do kontuzji to jakbyś nie wiedział Real przez 2 lata opłacał Woodgate'a który miał również zwykła kontuzję i mógł wrócić do gry... jednak Rubena sprawa nie jest taka łatwa bo nikt nie nadstawi głowy i nie wystawi mu papierów do gry.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sty 2010, 22:42

Akurat Real tu nie ma nic do gadania
JAK TO NIE MA NIC DO GADANIA?Czy nie rozumiesz,że klub może wypełnić kontrakt niezależnie od przepisów - nikt im tego nie może zabronić - tak samo jak nikt np. mi nie zabroni przekazania tobie kilku mln €?Jest to po prostu nieeleganckie zasłanianie się przepisami by zaoszczędzić na kontrakcie (bo wadę na 99% ma wrodzoną).WSTYD.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 15 sty 2010, 22:44

Etus2 pisze:co do kontuzji to jakbyś nie wiedział Real przez 2 lata opłacał Woodgate'a który miał również zwykła kontuzję i mógł wrócić do gry... jednak Rubena sprawa nie jest taka łatwa bo nikt nie nadstawi głowy i nie wystawi mu papierów do gry.
Tym bardziej mu nie dostanie papierów po wypadku z Puertą a podobno lekarze podejrzewają taką samą wadę serca.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sty 2010, 22:51

Wytłumaczcie mi - co ma zezwolenie na uprawianie sportu do wypełnienia obowiązującego kontraktu?Jak widać u was lepiej traktuje się jakąś angielską przybłędę (ale rokującą na przyszłość) od własnego wychowanka,który praktycznie na pewno nie wróci na boisko.Jesli nie widzicie różnicy to na prawdę jesteście ślepi...wg was Real postąpił w 100% fair?

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 15 sty 2010, 22:52

Wszystko odbywa się zgodnie z przepisami więc nie widzę problemu. Dla mnie większym wstydem była awantura o zęby.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 15 sty 2010, 22:59

MazurXIII pisze:Wytłumaczcie mi - co ma zezwolenie na uprawianie sportu do wypełnienia obowiązującego kontraktu?Jak widać u was lepiej traktuje się jakąś angielską przybłędę (ale rokującą na przyszłość) od własnego wychowanka,który praktycznie na pewno nie wróci na boisko.Jesli nie widzicie różnicy to na prawdę jesteście ślepi...wg was Real postąpił w 100% fair?
Skoro nie wróci na boisko to po co kontrakt a angielska przybłęda rokowała na przyszłość Ruben niestety nie. Czy to jest 100% fair. W/g mnie nie ale takie jest życie i nie ma co robić awantury. Jakbyś był niezdolny do pracy to twój pracodawca napewno postąpiłby tak samo.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sty 2010, 23:01

Wszystko odbywa się zgodnie z przepisami
Wiesz,że zgodnie z przepisami w niektórych stanach USA mógłbym bezkarnie bić moją żonę co najmniej raz w tygodniu (pasem)?W zgodzie z przepisami,ale czy zgodne z moralnością i ludzką przyzwoitością?

Zostawiliście na lodzie WŁASNEGO WYCHOWANKA.Brawo.Ta sytuacja jest trochę inna od odwołania transferu z przyczyn medycznych,gdzie później zawodnik natychmiast znalazł zatrudnienie w Lyonie (i gra co najwyżej średnio,co trzeba zaznaczyć).Was stać na zatrudnienie takiego Woodgate'a - Milanu nie (i właśnie po to powstał MilanLab po casusie Redondo).Co do wpływu stanu uzębienia na kości i formę czynnego sportowca poczytaj sobie literaturę fachową.Albo sprawdź na wiki do jakich powikłań może doprowadzić zwykła próchnica.

Edit:
Jakbyś był niezdolny do pracy to twój pracodawca napewno postąpiłby tak samo.
Na szczęście sam jestem własnym pracodawcą i nie jestem skazany na jakiegoś imbecyla,dla którego liczą się tylko słupki w excelu.Sama sytuacja na 100% nie wyjdzie Realowi na dobre.Z czysto PRowskiego punktu widzenia.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 15 sty 2010, 23:13

Na jakim lodzie? Ruben nie zostanie bez środków do życia więc nie przesadzaj a jak jesteś tak bardzo za moralnością i przyzwoitością to jako, że jestem osobą niepełnosprawną możesz przelewać mi na konto przez dwa lata co miesiąc powiedzmy 1000 zł? Podać numer?
Co do zębów to Milanowi raczej chodziło o obniżenie ceny za piłkarza niż o problem z uzębieniem który nijak się ma do wad serca

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sty 2010, 23:19

Na jakim lodzie? Ruben nie zostanie bez środków do życia więc nie przesadzaj
1,5 k€/m-c to nawet w PL ledwo co wystarczy na utrzymanie rodziny na poziomie klasy śedniej :roll:
że jestem osobą niepełnosprawną możesz przelewać mi na konto przez dwa lata powiedzmy 1000 zł? Podać numer?
Stać cię na internet (dobro luksusowe) to chyba nie narzekasz na brak gotówki...poza tym mój 1% i tak wędruje prawdopodobnie do ciebie,więc nie bądź za chciwy...
Skoro nie rozumiesz różnicy pomiędzy nieznajomymi osobami,a relacją klub i zawodnik,który go wychował to nie mam pytań.Chyba,że jesteś 'niepełnosprawny' na tle umysłowym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”