Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 13 lip 2011, 16:34
Kniaź
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lip 2011, 16:40
inne informacje podają, że JUVE daje 25 a Villareal chce 35, więc jeszcze nie ma co się podniecać.Podobno brakuje już tylko "formalnego podpisu"
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 16:42
Świadczyć to może jedynie o tym, że ofensywa włochów kuleje. Poza tym zapomniałeś o takich zawodnikach jak Balotelli czy też Di Natale.10 mln € za prawdopodobnie najlepszego Włocha w ofensywie (nie licząc Rossiego)...dobre sobie.
Kosztuje trochę więcej (na pewno nie więcej niż 20 mln euro, które podałeś w kontekście Cassano) , a tak poza tym jego słaba forma to mimo wszystko najlepsza forma wśród bocznych obrońców grających we Włoszech oraz czołówka jeśli chodzi o liczbę asyst (8 w sezonie - tyle co Włoch ), brak większych problemów z podporządkowaniem się normom grupowym, co z kolei odstrasza ewentualnych nabywców w przypadku Cassano. Zresztą to jak bardzo rozchwytywanym jest zawodnikiem okazało się w poprzednim sezonie, kiedy Garrone mówił, że poza Milanem niewiele klubów jest nim zainteresowanych, mimo bardzo niskiej kwoty transferu. Kiedy dodamy do tego jego wiek oraz to, że jest zawodnikiem, który wielokrotnie sprawiał problemy, a skutkiem tych problemów (pośrednio) było między innymi to, że Sampa spadła do Serie B, nie mówiąc już o tym ile razy były zawieszany to raczej trudno oczekiwać większej kwoty za takiego zawodnika, zresztą sami rzuciliście jakieś ochłapy, mimo tego, że Włoch do pewnego momentu grał w Sampie częściej niż u was, zarabiał mniej oraz wydaje się, że miał wyższą formę ... wiec chyba nikt nie powie mi, że od tego czasu w sposób znaczny zwiększył swoją wartość ? Warto podkreślić, że przed wami ochłapy rzuciła Sampa a jeszcze wcześniej Real - żaden z tych klubów nie wyłożył więcej niż 10 mln euro (wykładali połowe tej kwoty). Pierwszy i ostatni klub, który wydał więcej bardzo żałował nie mówiąc już o tym, że było to jakieś 10 lat temuTyle to może kosztować Maicon - na podobnych zasadach (a bo 'stary',bo zarobki,niska forma etc.)
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 16:51
O Abate chyba zapomniałeś...Najlepszy boczny obrońca Serie A poprzedniego sezonu.MarcinW pisze:Kosztuje trochę więcej (na pewno nie więcej niż 20 mln euro, które podałeś w kontekście Cassano) , a tak poza tym jego słaba forma to mimo wszystko najlepsza forma wśród bocznych obrońców grających we Włoszech
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 16:59
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lip 2011, 17:05
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 17:08
Możliwe, tylko stwierdziłem pewien fakt. Zresztą podkreśliłem, że Abate poczynił duże postępy i powiem szczerze, że nieraz mi zaimponował.To, że Abate nie gra w reprezentacji pokazuj tylko tyle, że Prandeli nie zauważył, że notorycznie omija najlepszego w tamtym sezonie włoskiego prawego obrońcy, co nie zmienia faktu, że Maicon to gracz o klasę lepszy.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 17:08
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 17:09
Ja przedstawiłem swoje argumenty, teraz ty pochwal się swoimi.Maicon z poprzedniego sezonu graczem o klase lepszym od Abate
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lip 2011, 17:12
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 17:19
MazurXIII Maicon to gracz światowej klasy, który rozegrał jeden słabszy sezon, ale statystycznie i tak wypadł dobrze. Natomiast Abate tak naprawdę zagrał jeden dobry sezon. Patrząc na tamten sezon to Abate był lepszy jak dla mnie mimo iż patrząc tylko na statystyki to był gorszy, ale i tak Maicon jest lepszym graczem niż Ignazio. Jeżeli Abate zagra jeszcze 2-3 sezonu na takim poziomie to będzie fajnie, ale Maicon w formie to absolutny top światowy na tej pozycji.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 17:23
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 17:34
Swego czasu D. Santon zrobił to samo, co nie jest wielką zasługą, choćby dlatego, że Portugalczyk w meczach z dobrymi drużynami częściej zawodzi niż imponuje formą. Zresztą w przypadku Santona nikt nie mówił (może poza Salasem, ale ten najpierw pisze później myśli) nikt nie mówił o tym, że jest najlepszym bocznym obrońcą czy też jednym z najlepszych, co najwyżej bardzo perspektywicznym, więc daruj sobie tego typu argumenty, bo nie są wskaźnikiem ewentualnej wyższości tego zawodnika nad konkurencją.Abate w formie z tego sezonu nakrył czapką C.Ronaldo (poszalał sobie na San Siro...not)
Nigdzie tego nie napisałem, wiec przestań fantazjować, co nie znaczy, że zgadzam się ze wszystkim, co zostało przez Ciebie uzewnętrznione w tak fantastycznej formie, bo mimo wszystko wstrzymałbym się z porównywaniami Abbiatiego do Cesara, bo jak zapewne wiesz ten drugi od lat gra na bardzo wysoki, zaś poprzedni sezon można rozpatrywać w kategoriach wyjątku od reguły, co oczywiście nie znaczy, że Abbiati nie rozegrał bardzo dobrego sezonu i prawdopodobnie pod względem liczbowym był zawodnikiem lepszym (zresztą nie tylko on), zaś formę Włocha można w ten sam sposób rozpatrywać tylko, że w drugą stronę....i co jeszcze?Milito>Pato?Cesar>Abbiati (najlepszy % obronionych strzałów na kontynencie bodajże)?Lucio>T.Silva?
Po jednym sezonie wnioskujesz ? Do tego sezonie w którym cała drużyna nie pokazała się z najlepszej strony ?Miacon to raczej już gracz na równi pochyłej w dół
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 17:39
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2011, 17:41
I co jeszcze mówiłem?MarcinW pisze:Zresztą w przypadku Santona nikt nie mówił (może poza Salasem, ale ten najpierw pisze później myśli) nikt nie mówił o tym, że jest najlepszym bocznym obrońcą czy też jednym z najlepszych
Salas11
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio