Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 115

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
bello_angel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bello_angel » 22 kwie 2006, 10:24

Nie ma sie wcale czemu dziwic. Sytuacja jest taka jaka wypracowal byly el presidente. Na swoim stanowisku ustawil swojego czlowieka, na stolkach nic sie nie zmienilo, a spekulacje dotyczace nowego szkoleniowca i wzmocnien w druzynie to w dalszym ciagu dziennikarskie kaczki prasowe. Na chwile obecna nie ma co marzyc o konkretach, na to przyjdzie czas pewnie dopiero na koniec sezonu, ewentualnie po mundialu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 kwie 2006, 10:55

Zauważyłem że Hiszpańska prasa nadal jest przekonana że Ancelotti poprowadzi Real w przyszłym sezonie :roll: I to już nie ploty ze Real chce ale Real działa .... Hmmm to dziwna sprawa. Tym bardzie że Hiszpanie sugeruja że Milan mimo przedłużenie z Nim kontraktu "odda go i podziekuje Realowi" :wink: Ba nawet bez sumy odstepnego - lub kary za rozwiązanie, zapisanej w umowie. A przeciesz Włosi pisali ponoć że Milan mi. dla tego przedłużył kontrak by sie zabiezpieczyć. A także dla tego że jest w nim nowa klauzula. Aneks który pozwala Milanowi "nie stracić" :wink:

Choć i tak ten seriel Carletto = Real w tym momencie jest dziwny. Bo na zdrowy rozum przedłużyli z nim umowe bo na pewno zostanie. Dla tego by nie zrobić sobie kłopotu - Marco Van Basten nie zostawi teraz reprezentacji Holandi - wiadomo MŚ - na to trzeba czekać. A inny kandydaci to chyba wymysły. :wink: wiec ten nowy kontrakt Pacynki układa to w całośc :)

Ja mam też nadzieje że Real ma co do Pacynki "czyste plany" - że tak to nazwe - bo ostatni czasy miał dziwna filozofie przekonywania w przypadku transferów które sobie zaplanował. Querioz razem z Beksem - pakiet ? nie sądze taktyka - jak najbardzie. Serial narodowy z Robinho ? Luxe przychodzi ? zbieg okolicznośc ? chyba nie bardzie wykorzystanie trenera. A jak skończyli wiemy. Jak by teraz Real "zagią parol" na np. Rickiego i chciał wykorzystac do tego Pacynke to nie był bym zdziwiony. Na szczescie Berlusconi ma jedna regółke na tego typu ploty. "Milan nie sprzedaje swoich gwiazd" i to mi wystarczy. A jedyny proces jakiemu podlega Silvio Brlusconi to proces ... beatyfikacji :!: - nie mogłem sie powstrzymać :] hehe

Pozdro :!: Życze dziś wygranej :!:

Forza Milan :!:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 kwie 2006, 12:14

Ilość informacji o Ancelottim w Realu sprawia, że powoli oswajam się z myślą, że to on będzie trenował Królewskich w przyszłym sezonie. Sądzę, że jeśli Milan nie przejdzie Barcy i nie dogoni Juve, to wcale za nim w Mediolanie tak bardzo płakać nie będą - mimo oczywistego respektu za poziom, jaki Milan stale reprezentuje przez ostatnie lata - kibice chyba chcą wreszcie cosik wygrać, nieraz natknąłem się też na nawoływania do zmian w klubie. Ale, będzie co ma być.
Mi Carlo w Realu pasuje - jeśli jego domniemane wypowiedzi o tym, że zamierza atak budować w oparciu o Ronaldo, były prawdziwe - to nic tylko się cieszyć. R9 pozbawiony presji jest wciąż jednym z najlepszych napadziorów świata. Liczę też wreszcie na szansę dla Cassano - trener rodak, więc powinni się dogadać; bo przy obecnym trenerze sytuacja Włocha zakrawa na kpinę. Może wreszcie za Ancelottiego Antek zacznie grać w podstawowej 11, a Raul przyzwyczai się do machania i pokrzykiwania z ławki.
Ech, rozmarzyłem się ;p

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 kwie 2006, 12:30

cru pisze:Sądzę, że jeśli Milan nie przejdzie Barcy i nie dogoni Juve, to wcale za nim w Mediolanie tak bardzo płakać nie będą - mimo oczywistego respektu za poziom, jaki Milan stale reprezentuje przez ostatnie lata - kibice chyba chcą wreszcie cosik wygrać,

Wiesz ale ja sadze że samo zakonczenie sezonu nie bedzie miało az takiego wpływu na decyzje klubu. Bo jak by tak było to po przegranym finale w Turcji juz by poleciał. A nie wiem co miałes na myśli piszać cosik wygrać ? chyba chodzi o Real ? tak to rozumiem :roll: Jak by nie patrzec Ancelotti odwalił kawał dobrej roboty. I moze mówić że wygrał za mało niz mógl wygrac. Milan jako jedyny klub w europie w ostatnich 4 latach dochodził przynajmie do półfinału LM razy wygrał raz przegrał finał [ Bo tak chciał Bóg] scudetto - puchar Włoch - super puchar Włoch - Europy. Jesli klub by naprawde uzalezniał swoja dcyzje tylko od sukcesu na koniec sezonu to Ancelotti odszedł by rok temu....

Rozsmieszaja mnie nie które komentarze fanów Real na temat tego że Ancelotti jak Capello zbuduje "drewniany Real" - Ładnie wali :wink: Styl wypracował - oczywiście nie odrazu - wygrał tyle ile mógł wygrać a jesli zostanie to wygra wiecej same liczby nie kłamia.

Co ważne Ancelotti tez umnie w graczach "wynajdywać zalety" - Pirlo na cofnietym rozgrywaniu - Kaka na mediapunta - Kaladze w srodek obrony - Serginho na lewa obrone - wachadełko :wink: czy np. chionka .... To mu trzeba przyznać ze nie gra drewnianym 4-4-2 :] i zmienie ustawienie jak trzeba

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 kwie 2006, 12:37

Ewentualne przyjscie Ancelottiego jednych cieszy, innych mniej, trzeba jednak przyznac, ze jest to trener najbardziej utytulowany z obecnie mozliwych do zakontraktowania (jesli wierzyc hiszpanskiej prasie). Mozna go lubic lub nie, ale trzeba mu oddac, ze sukcesy z Milanem jednak odnosil. Ktos moze powiedziec, ze majac takich pilkarzy i prezesa z wielkimi pieniedzmi o sukces nie trudno. Przyklad naszego klubu jednak w sposob dobitny podwaza te teze. Warsztat trenerski i koncepcja rowniez sie licza. Nie ma co sie oszukiwac, najwieksze trenerskie gwiazdy typu Capello, Mourinho czy Wenger, nie sa w tym momencie zainteresowane praca w Madrycie, a jesli alternatywa dla Ancelottiego ma byc pewien Szwed, to decyzja wydaje sie byc prosta. Tak wiec jestem "na tak".
*_Zaza_* jesli nie wygramy dzisiaj, to juz chyba nigdy :) Pozdro dla Ciebie

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 kwie 2006, 12:44

*_Zaza_* pisze:. To mu trzeba przyznać ze nie gra drewnianym 4-4-2 Krzywy i zmienie ustawienie jak trzeba

No co Ty :lol: Przeciez wg Panow Ekspertow to jest staromodne ustawienie, a pomocnik ktory jest idealnie za napastnikami przeszedl juz do historii i nie powinno sie go uzywac :lol:

*_Zaza_* pisze:Kaladze w srodek obrony

On chyba juz w swoim bylym klubie na tej pozycji gral ;)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 kwie 2006, 12:47

Jeszcze jakis dluzszy czas temu mowilo sie o Deshampsie ale widze w Hiszpanii ten temat umarł. Ja myśle że skończy sie to w ten sposób że drużynę nadal bedzie prowadził Lopez Caro bo nie ma innych odpowiednich ludzi , którzy by chcieli tam iść. Nawet temat Capello umarł

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 kwie 2006, 12:55

Ale wiesz Makis przeciwnicy Ancelottiego - których pewnie nie brakuje - maja argument w postaci popszedniego finału LM czy scudetto - chciał wygrać wszystko nie wygrał nic - ale na tym polega piłka. Zreszta może by sie tez zapytać który z obecnych szkoleniowców wygrał wiecej. Albo inaczej czym sie lepiej zaprazentował. Wenger czy Mourinho to wielcy szkoleniowcy - czapki z głów - Fabio Capello też ale sądze że Ancelottiemu nic do nich nie brakuje.

Ją sadze że duża jest zasługa jego w tym ze ten zespoł po Stambule sie nie rozleciał - [i to tez pokazuje troche jego ręki] - i walczy jak zawsze o najwyzsze cele do końca. A okazało sie że Liverpool jak Porto wygrało i znikło w lidze daleko puchary ciao - także przeciwnicy Carletto mogą sie tyle tym "kierować" Bo mowy "znawców" na temat Catenaccio czy nie wiem np. innych tego typu to kompletna głupota. Bo nie grali by tak jak graja równo i pewnie- nie strzelali by tyle ile strzelają. Ba stracili by pewnie mniej bramek bo gdy by zakładał tylko obrone to tacy defensorzy jak Nesta by dali rade ale coś za cos. Co ważne kibice też są z nim bo gdy na Giuseppe Meazza na ligowy mecz przychodzo 70 tys to chyba nie maja pretensji o gre...

Wygracie wygracie :!: Nie pękaj - pewka dni = dzis Real :wink: Nie rób z Malagi tuza La Liga :lol: Real jeszcze nigdy nie przegrał u siebie z Malaga - 5 wygranych - jeden remis - także innego wyniku niż "1" nie widzie ... choć dziś nie stawiam nic - bo wczoraj poległem na całej lini :(

J1mmy dzis Didier Deshamps przypisywany Interowi :wink: Wiec wiesz karuzela sie kręci :]

Bagg ustawienie nie powinno zalezeć o ludzi w kadrze a na boisku :wink: Zresztą sa trenerzy którzy grają cały czas jednym ustaianem a są tacy co mogą na gre zareagować zmianą ustawiania. [do zmian]

A co do Kaladze masz racje w Dynamie Kijów grał na stoperze [tylko ze nie cały czas a "dorywczo jemu chodziło o to ze nie jest mu obca ta pozycje] ale przeciesz przez tyle lat we Włoszech grał na lewej stronie i nagle wskakuje obok Nesty i Milan przestaje tracic bramki - choć wczesniej tez ich nie tracił "massowo" na poczatku sezonu było z tym słabo.

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 kwie 2006, 13:21

To, co napisales powyzej, tylko potwierdza moje zdanie, ze Carlo jest w tym momencie najlepszym kandydatem na trenera Blancos. Ja osobiscie nie mam problemu z tym, ze jest Wlochem, bo tak naprawde to najmniej "wloski" trener ze wszystkich. Pisalem juz na tym forum, ze gra Milanu jest zaprzeczeniem Catenaccio, graja zupelnie inaczej niz np. Juve. Dlatego o ewentualny styl gry Realu pod wodza Carlita sie nie obawiam. Mecza mnie juz ciagle nawolywania niektorych kibicow Krolewskich, ze Caro powinien zostac, lub ze powinien wrocic Del Bosque. Z calym szacunkiem dla tych panow (szczegolnie tego drugiego), oni nie odbuduja potegi Realu Madryt. Potrzebny jest trener doswiadczony na arenie miedzynarodowej, mogacy pochwalic sie sukcesami i posiadajacy autorytet. Ancelotti pokazal, ze potrafi pracowac z gwiazdami, dlatego uwazam, ze jest to obecnie najlepsza opcja z mozliwych. On pracuje juz w Milanie kilka lat, czas chyba, zeby zaznal troche hiszpanskiego klimatu :)
Podobnie jak Ty, jestem zdania, ze pokonamy Malage. Szkoda tylko, ze pilkarze mysla juz o wakacjach i MS, a ich slowa o walce do konca o drugie miejsce nie maja odzwierciedlenia na boisku.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 23 kwie 2006, 14:14

makis pisze:To, co napisales powyzej, tylko potwierdza moje zdanie, ze Carlo jest w tym momencie najlepszym kandydatem na trenera Blancos. Ja osobiscie nie mam problemu z tym, ze jest Wlochem, bo tak naprawde to najmniej "wloski" trener ze wszystkich. Pisalem juz na tym forum, ze gra Milanu jest zaprzeczeniem Catenaccio, graja zupelnie inaczej niz np. Juve. Dlatego o ewentualny styl gry Realu pod wodza Carlita sie nie obawiam.

Dobrze mówisz makis tylko pozostaje jedno ale czy Ancelotti przejdzie do Realu i cy puści go Berlusconi.Co jak co jest chyba najbliżej Realu spośród wszystkich trenerów podawanych w prasie.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 23 kwie 2006, 21:05

Ramos ratuje nam tyłek. Mieliśmy duuuużo szczęścia. Co do gry to zwycięstwo w pełni zasłużone, ale po co tyle nerwów. Dobrze zagrał Raul, co nie często mu się zdarza. Ramos strzelił już 4 gola w sezonie. Jestem pod wrażeniem. Wyróżnić trzeba też Zidane'a.

O następnym meczu wolę nie myśleć. Bardziej interesuje mnie spotkanie zarządu Realu w środę.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 23 kwie 2006, 21:06

Uffffffffffffffffffffffffffffffffffff...

Ale fart. Sergio dzieki!

Real wygral 2:1 w 90 minucie a powinien 8:1 co najmniej. Sam Cassano mogl strzelic kilka bramek, ale pokazal jaki z niego snajper, jak to tu niektorzy chcieli kiedys przekonywac. Bestia jakos nie potwierdzil swojej magicznej formy z ostatnich spotkan. Dobre zawody Raula. Walczyl, podawal, nawet mu sporo wychodzilo. W ogole Real zagral dobry mecz ale skutecznosc byla boska. Mysle, ze gdyby byl Ronaldo to nie byloby takiej nerwowki, ale nie ma co gdybac. Najwazniejsze 3 punkty bo przy wygranej Valencii, Osasuny w ostatniej minucie i Celty zaczynalo byc goraco. Teraz Osasuna i trzeba powalczyc. Ba! Trzeba wygrac ;)

Hala Madrid!

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 kwie 2006, 21:40

Premo pisze:Ramos ratuje nam tyłek
Na szczescie, mozna na niego liczyc, albo raczej na jego glowe.
Meczu nie widzialem, bo nie chcialo mi sie wychodzic z domu na mecz, ale sledzilem wynik na zywo. Musze sie przyznac ze jak strzelili nam pierwszego gola to naszly mnie antymadrydzkie mysli. :oops: Mialem ochote zeby Realowi strzelili 4 gole i zeby w tym sezonie wypadli fatalnie i zostali zklasyfikowani na 5 miejscu poza Champions. Tak przynajmniej grali by w UEFA i mieli by wieksze szane na jakis puchar. :P Na szczescie po paru brzydkich slowach skierowanych do Realu z powodu nerwów troche mi przeszlo i ostyglem. Zidane poprawilmi humor a Sergio zaznaczyl mi usmiech na twarzy. :wink:
Walka o drogie miejsce dalej trwa :arrow:

Vamos campeones, a por la segunda plaza
hala Madrid

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 kwie 2006, 23:03

Dobrze, ze to sie tak skonczylo. Mowilem do Zazy, ze Real na pewno dzisiaj wygra i o maly wlos sie pomylilem :) Po pierwszej polowie byle lekka zalamka, ale na szczecie nasi ulubiency grali dzisiaj do konca i zdobyli jakze potrzebne trzy punkty. Ossa i Valencia nie zwalniaja tempa i walka bedzie trwala do samego konca. Znowu blysnal Villa, moze to on powinien sie stac celem transferowym Krolewskich :?: :D Teraz chyba wszyscy czekamy na srodowe zebranie zarzadu klubu i na decuzje, ktore na nim zapadna. Moze sytuacja sie choc troche wyklaruje.
I jeszcze ciekawa statystyka: pomimo kiepskich wynikow, Real ma najlepsza frekwencje w lidzie, srednio na mecze Krolewskich przychodzi 54573 widzow. Calkiem niezle, zwazywszy, ze od trzech lat nic nie wygralismy. Jednak kibic Realu ciagle wierny :D :D :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2006, 11:07

makis pisze: I jeszcze ciekawa statystyka: pomimo kiepskich wynikow, Real ma najlepsza frekwencje w lidzie, srednio na mecze Krolewskich przychodzi 54573 widzow.
na zadnym meczu Barcelony w tym sezonie nie przyszlo mniej niz 65 tysiecy
cules

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”