Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 115

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2011, 10:35

Inter do czasu przejecia klubu przez Angelo Morattiego mial 7 mistrzostw na koncie i 6 wicemistrzostw. O jedno tytuł wiecej i o 3 wicemistrzostwa wiecej niz 10 lat starsza Barcelona w swoim kraju. Pomijam fakt, ze rodzina Morattich w latach 60 miala inne motywacje niz Abramowicz czy szejkowie w City i trudno to porównywac, ale dla chcacego nic trudnego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2011, 10:38

Czemu nawiazujecie do Barcelony. Az tak bardzo was boli? Mamy OT nt Interu.

Czyli dla was miaa historii danego klubu sa puchary. Nie wiem co mam napisac :boje się:
Ostatnio zmieniony 16 maja 2011, 10:39 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 16 maja 2011, 10:38

a co ma do tego barcelona? barcelona jest klubem kibicow, nie ma wlasciciela. post dotyczyl rzekomych petrodolarow i jakie sa one złe - a wymawia je kibic klubu ktory sam zyje z pieniedzy prywaciarza.

--
i czy to czasem nie moratti jest rekordzista w ilosci wladowanych pieniedzy w klub przez prywatna osobe??

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 maja 2011, 10:45

Warto w ogóle było wszczynać tą dyskusję? :roll: Pomyśleć że wakacje jeszcze się nawet nie zaczęły.

Sugeruję EOT

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 maja 2011, 10:47

Bienias pisze:Chcesz powiedziec ze CFC czy MC to klub bez historii?
To, może ty mi powiesz co takiego wielkiego Chelsea osiągnęła przed erą Abramowicza? :lol:

Naprawdę bądźcie poważni. Może i Moratti jest niecierpliwy i przez to szedł na skróty wybierając opcje "kup sukcesy", ale nie porównujcie właścicieli, którzy mają klub przez ponad 50 lat z kimś komu nagle spodobał się pomysł posiadania klubu.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 maja 2011, 10:47

Ach jak bardzo boli ubegloroczna porazka, to widac :D

Lacze sie w bolu :P

Koniec OT bo znajac juz motywacje kibicow blaugrany nie licze na merytoryczna dyskusje.

Na koniec napisze tylko, ze Moratti tworza historie pilki, Angelo zdobyl LM, Massimo zdobyl LM i Angelomario tez zdobedzie LM. 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2011, 10:50

Sugeruję EOT

pierdolnales mega glupote. dales do ZU a teraz chcesz skonczyc bo nie wiesz co powiedziec. :boruta:
Ach jak bardzo boli ubegloroczna porazka, to widac
bylo widac w tym temacie po dwumeczu. Do dzis nie raze zadnej urazy do Interu jak wielu fanow Barcy. Mamy na to wyjebane.
Koniec OT bo znajac juz motywacje kibicow blaugrany nie licze na merytoryczna dyskusje.
jak na razie wasz kolega nie potrafil obronic swojej tezy. Wy rwoniez.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2011, 10:54

Bo jako jedyni (kibice Barcelony) probujecie marginalizowac fakt, ze rodzina Morattich jest zwiazana z Interem ponad pol wieku i sam klub nie jest traktowany jakao zabawka (szejkowie) czy zwykla inwestycja (Abramowicz). Inter wielokrotnie pokazywal jak traktuje swoich ludzi, pilkarzy czy tradycje (Internazionale). Barcelona jest w rekach kibicow, Inter jest w rekach kibica.
Angelo zdobyl LM, Massimo zdobyl LM i Angelomario tez zdobedzie LM
Tak jest!

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 16 maja 2011, 10:57

Babel pisze:Bo jako jedyni (kibice Barcelony) probujecie marginalizowac fakt, ze rodzina Morattich jest zwiazana z Interem ponad pol wieku i sam klub nie jest traktowany jakao zabawka (szejkowie) czy zwykla inwestycja (Abramowicz). Inter wielokrotnie pokazywal jak traktuje swoich ludzi, pilkarzy czy historie. Barcelona jest w rekach kibicow, Inter jest w rekach kibica.
bzdura. gdyby napisal to kibic milanu czy juventusu odpisalbym rowniez. bo wszedzie tam sa prywatne pieniadze. a jesli sam wydajesz prywatna kase jakie masz prawo do oceniania innego gdy robi dokladnie to samo?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2011, 10:59

Ile jest socio Barcelony i ile wynosi roczna skladka?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2011, 11:01

Babel ja i MI nie reprezentujemy wszystkich kibocw Barcy wiec po co te nawiazania? Poza tym ja (pisze w swoim imieniu) nie rozliczam rodziny Morattich. Jedynie stwierdzam fakt ze wasz klub utrzymywany jest w podobny sposob co ww. kluby przez Salasa.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 16 maja 2011, 11:01

chesz udowodnic ze ze skladek klub by sie nie utrzymal? i ze tez jest prywatna kasa w barcelonie? pewnie ze jest, tylko ze w formie umow reklamowych. ale ja w przeciwienstwie do ciebie nie oceniam city i chelsea. i nie mam nic do wydawania ich kasy.

--

i nie atakuje zadnego morattiego tylko jesli ktos/dodam-kibic interu/ rozpoczyna temat ze city/chelsea jest zle bo ma prywatna kase, to ja sie pytam: czym inter rozni sie od chelsea/city. ja nie widze zadnej roznicy. i tyle.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2011, 11:23

Tak, bo zaraz doszlo by do tego, ze socio szyja koszulki i ceruja skarpety w ramach czynow spolecznych. Ja nie oceniam Chelsea i Man City skad maja pieniadze i czy ktos na tym zarobi, interesuja mnie tylko to co pokazuja na boisku i doceniam ich klase czy w przypadku Citizens czuje respekt przed ich potencjalem. Nie da sie jednak porównac milosci Morattich do Interu, do tego co robi Mansour czy Abramowicz. Jeszcze nie teraz i prawdopodobnie nigdy. Jesli chodzi tylko o fakt, ze pieniadze sa prywatne Morattich to tak, ale idac takim tokiem myslenia to socios tez daja prywatne pieniadze wiec Barcelona tez jest w rekach prywaciarzy. Pozniej jeden z nich cieszacy sie najwiekszym zaufaniem kieruje polityka klubu i podpisuje umowy sponsorskie z prywaciarzami!
Szejk Mansour, będący członkiem rodziny królewskiej w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, przejął Manchester City, bo traktuje to jako dobrą inwestycję.
- Ujmując to w chłodnych, biznesowych słowach, Premiership to jeden z najlepszych produktów rozrywkowych na świecie i traktujemy to jako dobrą inwestycję biznesową.
Angelo kupowal Inter w latach 50. Teraz pewnie kupilby Manchester City bo po badaniach fokusowych wyszloby ze tam wiecej zarobi.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 16 maja 2011, 11:35

no dobrze wszystko fajnie, tylko co ma do tego barcelona?
Babel pisze:Jesli chodzi tylko o fakt, ze pieniadze sa prywatne Morattich to tak, ale idac takim tokiem myslenia to socios tez daja prywatne pieniadze wiec Barcelona tez jest w rekach prywaciarzy. Pozniej jeden z nich cieszacy sie najwiekszym zaufaniem kieruje polityka klubu i podpisuje umowy sponsorskie z prywaciarzami!
niby jakim tokiem? porownujesz goscia ktory kupuje klub i robi z nim co chce w pojedynkę, i 150tys (w przypadku barcelony) czy 250tys(w przypadku benfiki) zwyklych ludzi ktorzy placa po kilkaset euro dla barcelony/kilkanascie+-kikadziesiat dla benfiki rocznie jako symboliczna skladkę?

rozmowa zaczyna sie zapetlac, kazdy moze sam sobie wyrobic opinie. ja nie mam zamiaru zabraniac morattiemu/berlusconiemu/rodzinie agnelli wydawania wlasnych pieniedzy, tak samo jak i szejkom z city czy abramowi. to ich pieniadze, a prawo/status klubu zezwala im na to aby stali sie wlascicielami i robia co im sie podoba.

ps. awracajac do barcelony wydaje mi sie ze nunez mogl swego czasu inwestowac wlasne pieniadze do barcelonę, glownie na poczatku swojej prezydencji i pozniej w czasach DT. podobnie mowi sie zreszta o perezie(real to przeciez tez klub socios).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2011, 11:41

Babel pisze:Ile jest socio Barcelony i ile wynosi roczna skladka?
nie wiem ilu jest dokladnie socios bo Rosell wprowadzil troche zmian. Mozna liczyc ze w granicach 160-170 tys.
Skladka jest rozna bo np. dzieci placa mniej itp. Ogolnie skladka aktualnie wynosi 160 euro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”