Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1143

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 wrz 2014, 22:47

Spróbowałbym ogarnąć to, co się dzieje obecnie w United, ale obawiam się, że prędzej bym osiwiał. W każdym razie ciężko mi będzie przeboleć odejście Welbza, jak nikogo innego w tym okienku, poprzednim i jeszcze ze dwóch wcześniej :roll:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 01 wrz 2014, 22:49

Cholera jasna, Weblecka sprzedają a Cleverley, Anderson, Young dalej figurują w kadrze, to jest niepojęte :badziewie:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 wrz 2014, 23:00

BBC już nawet podaje. Nie będzie wypożyczenia tylko transfer definitywny.

Niektórzy chcieli takiego MU, które skupuje najemników i ściąga ich tylko chorymi tygodniówkami i takie dostali, marzenia się spełniają. Oddajemy wyróżniającego się wychowanka, zdolnego do wielkich rzeczy żeby zrobić miejsce dla kolejnego najemnika. Ja dziękuję, nie takie MU chce oglądać. Już walić tę Ligę Mistrzów, na niej się świat ani nie kończy ani nie zaczyna. Oficjalnie z klubu z charakterem i zasadami przekształciliśmy się w twór jakich coraz więcej w piłce bazującego tylko na szmalu. Poczekamy rok i zaraz się okaże, że nie ma też ani czasu ani miejsca dla Januzaja bo trzeba kupić za 100mln niechcianego w Realu Bale'a albo Hazarda. Rzygam takim podejściem.

Jak byłem gorącym zwolennikiem Van Gaala tak dzisiejsze odejście Welbza sprawi, że ogromnie straci w moich oczach. Nie tak miało wyglądać budowanie nowego United. Będzie gorzko jak okaże się, że Falcao odbije się od PL albo skończy w gabinetach lekarskich a Danny odpali na miarę swojego potencjału w Kanonierach. Spokojnie może mu się to udać bo IMO ma potencjał większy od Sturridge'a.

Brawo dla Arsenalu, dostają w ostatniej chwili napastnika, który spokojnie może im odpalić w kombinacyjnej grze i wygryźć Giroud. Cholernie ciężko będzie patrzeć na pogonionego z MU Welbza w innej koszulce.

Wstyd.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2014, 23:15

Morrow pisze:Cholernie ciężko będzie patrzeć na pogonionego z MU Welbza w innej koszulce
RvP w koszulce United też z początku kiepsko wyglądał. Fabregas w koszulce Chelsea również. Tak to już jest.

Stanowski znów sie popisał ignorancją
Serio ktoś zapłacił za Welbecka? Taki piłkarz powinien być jak Korona Kielce - do kupienia za 1 zł (tylko trzeba pokryć koszty utrzymania).

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 810

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 wrz 2014, 23:15

Nie wiem jak Wy, ale ja po LVG tego się właśnie spodziewałem. Niekoniecznie jeżeli chodzi o to że wiedziałem że odpali Welbza, ale o to że będzie wietrzenie w kadrze i Holender nie będzie patrzył na to czy jest to wychowanek, legenda czy syn prezesa. LVG dostał kredyt zaufania, otacza się ludźmi którzy są mu potrzebni, a niepotrzebnych sprzedaje. IMHO wielka strata dla ManU bo kogo jak kogo ale Danny'ego nie dało się nie lubić, a chłopak jeszcze nie pokazał pełni swoich umiejętności.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 wrz 2014, 23:23

Welbeck to największe rozczarowanie tego okienka :( Przy praktycznie braku konkurencji i świetnej linii pomocy w Arsenalu jestem niemal przekonany, że może odpalić na poziom Sturridge'a...

Ciekaw jestem jeszcze co z Wilsonem, niby włączyliśmy chłopaka do pierwszej kadry, ale przy Roo, RvP i Falcao to ciężko mu będzie powąchać murawę.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 wrz 2014, 23:23

Ja jestem zaskoczony - wiedzialem ze za LvG bedzie wietrzenie, ale spodziewalem sie mocnego stawiania na mlodych, opierania gry na Welbecku czy Januzaju, do tego wyciagniecia paru graczy z rezerw. Jesli kogos obstawialem do wylotu, to byl to Rooney, a tutaj niespodzianka.

Szczerze nie spodziewalem sie czegos takiego po United, troche szkoda ze jedna z ostatnich oaz zasad w pilce noznej upadla. Przeciez mozna bylo nie brac ani Angela ani Falcaco, wydac te 120mln na Benatie + Garaya + De Jonga + Vidala, sila zespolu bylaby wieksza, a zaden z graczy poza Vidalem nie kosztowalby majatku.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 wrz 2014, 23:27

Tak dla przypomnienia :

http://therepublikofmancunia.com/hart-w ... nited-fan/

Teraz wolimy najemników. Dale jestem w szoku - w zasadzie zgadzam się w pełni z Carbonem i Morrowem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 wrz 2014, 23:30

Nie no ja rozumiem, że menadżer ma dowolność przy wyborze piłkarzy i pewnie nikogo by nie zdziwiło gdyby nawet odpalił Rooneya czy Robina. Welbeck to jednak koleś z ogromnymi możliwościami (pamiętacie dwumecz z Realem, nasz najlepszy zawodnik), wychowanek, który trochę z przymusu był cały czas w cieniu Robina i Roo. Mimo to nigdy nie narzekał na swój los, kiedy grał to ciężko harował. Oczywiście, mnóstwo pracy przed nim bo jest wciąż nie do końca ukształtowany ale oddawanie go lekką ręką do konkurencji jest dla mnie nie do pomyślenia.
Serce boli.

Podobno może być jeszcze jeden transfer. Bramkarza. Romero z Sampdorii. Po [ch**] nam on nie mam zielonego pojęcia. Aż takie wrażenie ta Argentyna zrobiła na VG w Brazylii. De Gea też na wylocie?
cruel pisze:Szczerze nie spodziewalem sie czegos takiego po United, troche szkoda ze jedna z ostatnich oaz zasad w pilce noznej upadla.
Nic dodać, nic ująć.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 wrz 2014, 0:10

Na krótko bo mam mało czasu- dla mnie okno najlepsze odkąd pamiętam. Gdyby jeszcze wypieprzyć drewniaków pokroju Andersona, AVL i Younga byłbym kontent. VG ma w głowie plan i wierzę, że te transfery pomogę mu go zrealizować. United ma szansę się rozegrać z taka jakością na przodzie oraz mogącym robić dobrą robotę Blindem, Rojo i Shawem. Na prawdę nie mogę się doczekać kolejnych meczów, bo nawet jeśli ma to się docierać, to warto patrzeć na budowę takiej drużyny.

Naturalnie pensja Falcao astronomiczna, ale po latach posuchy chyba nikt nam tego za złe nie będzie miał.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 wrz 2014, 2:11

No to już oficjalnie Welbz w Arsenalu. Kurde, cholernie jestem z tego niezadowolony. W ogóle to okienko jak dla mnie strasznie dziwne, niezrozumiałe, nie bardzo mi się to podoba. No ale tak wymyślił LVG, to trzeba liczyć, że te pomysły jednak wypalą...

Edit:
Obrazek

Cześć Rado, pokaż, na co Cię stać, tylko nie jeden raz!!

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 02 wrz 2014, 3:23

Może nie jest to wymarzone okienko bo mogło być dużo lepiej ale i tak jest najlepsze od lat jeżeli się popatrzy z perspektywy tego kto przyszedł. W końcu doczekaliśmy się kreatywnego środka pola, mamy najlepszego LO ubiegłego sezonu, Blinda który może grać na wielu pozycjach a który przy swojej uniwersalności i tak bije każdego innego naszego grajka jeżeli chodzi o pozycje DM, no i Radamela który może być lekiem na problemy w ataku (współpraca, częste urazy). Ogólnie wygląda to bardzo, gorzej z wydanymi pieniędzmi oraz z transferami z klubu gdzie sprzedaże zalatują kompletnym nieporozumieniem.

P.Neville widzi to tak:
----------De Gea-----------
---Evans-Jones-Blind---
----------Carrick----------
Valencia-Roo-Di Maria-Shaw
------------RVP---------------

Cholernie jestem ciekaw jak ułoży te paczke VG

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 02 wrz 2014, 4:49

Środek pomocy. Herrera, Fellaini, Carrick, Fletcher, Blind, Clev i Anderson. Ostatnia dwójka oczywiście do wyjebki. W powietrzu być może wisi Strootman.

Obrona. Evans, Jones, Smalling, Rojo, Shaw, Rafael, Valencia, Blind, Blackett, od biedy stopera może zagrać Carrick.

Bramka pewnie obsadzona a przód wiadomo. Jeśli wszystko bedzie zdrowe to może nie bedzie tak źle.

Samo okno transferowe jakiego jeszcze nie przeżyłem. Van Gal odszedł od filozofii Fergusona ale być może musieliśmy tak zrobić po słabym sezonie Moyesa?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 wrz 2014, 5:41

Od Rana do 4 w nocy w pracy i chyba się ciesze że ten ostatni dzień mnie ominął.

Włączam strone MU widze..Falcao....możecie mi wierzyć ale myślałem że coś mi się śni- dla mnie to niesamowicie idiotyczny transfer.Dalej patrze...Welbs 16 mn w Arsenalu :shock: :shock: załamka załamka załamka....Czicza wypożyczenie :rotfl: .Tom sobie krzyknął 100% podwyżkę :rotfl: istne jaja,wyszło jaki z niego walczak.Facet od roku gra wiekie g i rzuca 100% podwyżkę AV.Niech mi nikt nie pisze o jego ambicji .

Okienko będzie trzeba podsumować dłuższym wpisem ale k.... zidanes y pavones. W ataku RVp/Roo będą się kisili na ławce a w obronie bedzie straszy Rojo z Evansem :rotfl:

Bez dobrego stopera,bez dm- w pizdu takie okienko. Benatia Garay Roodriguez Vidal Khedira i ten skład byłby klase lepszy.Japierdole sprzedać za 16 mln funtów najbardziej walecznego,najszybszego walczącego o kazdą piłke welbsa do Arsenalu....Nie nie nie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee chce się płakać w jakim kierunku to idzie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 wrz 2014, 6:01

MGiggs pisze:Bez dobrego stopera,bez dm- w pizdu takie okienko.
Brzmi znajomo :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”