Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 116

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 maja 2007, 22:30

Ściągnięcie Skaby byłoby dobrym posunięciem gdyż pojawia się szansa na wypromowanie kolejnego polskiego bramkarza. Chociaż wydaje mi się, że jeżeli Mucha nie dostanie gwarancji gry w pierwszym składzie to odejdzie. W meczach w których miał okazję wystąpić notował dobre występy więc chętny z pewnością by się znalazł.
Cóż Legia przegrała z Zagłębiem, ale o jakimkolwiek ustawieniu mówić nie można. Zaangażowanie było, walka również, a że Zagłębie okazało się lepsze, trudno to jest futbol.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 26 maja 2007, 22:44

A no tak zapomniałem, że Ty wiesz wszystko :think:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 maja 2007, 23:37

Dobrze, że ten sezon się już skończył. Na temat dzisiejszego meczu się wypowiadam. Powiem tylko tyle, że Sielewicz sędziował w tym sezonie pięć meczów Legii i wszystkie pięć przegraliśmy. (w tym pierwszy mecz z Zagłębiem).

Sezon był fatalny i trzeba o nim jak najszybciej zapomnieć. Dziesięć porażek, to tylko o jedną mniej niż w trzech ostatnich sezonach razem wziętych. Przegrane eliminacje Ligi Mistrzów, przegrana z Austrią w pucharze UEFA, porażka w Sanoku. Tak pokrótce można streścić ten sezon.

Pozostaje mieć nadzieję, że następny będzie lepszy. Już z nowym trener i beż kilku zawodników.

ps. Sprzedaż Fabiana to bezsprzecznie najlepszy interes Legii ostatnich lat.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 26 maja 2007, 23:50

czyżby ktoś oprócz mnie sądził że Fabiański nie jest wart tych piniędzy i skonczy w drugiej lidze angielskiej na wypozyczeniu? obym sie mylil no ba Arsen wie za co placi 6 mln baksow.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 maja 2007, 14:27

Legia.com.pl pisze:Skaba piłkarzem Legii
Jak przed chwilą poinformował nas dyrektor sportowy Legii Mirosław Trzeciak, warszawski klub osiągnął dziś porozumienie w sprawie transferu bramkarza Odry Wodzisław, Wojciecha Skaby. Informacja ma zostać oficjalnie przekazana w najbliższym czasie.

- Z radością mogę potwierdzić, że Wojciech Skaba jest już piłkarzem Legii - stwierdził Trzeciak, dodając: - To młody, utalentowany zawodnik, który ma zdecydowanie walczyć o miejsce w pierwszym składzie. Cieszymy się, że udało się nam go pozyskać - zakończył dyrektor warszawskiego zespołu.

Skaba ma 23 lata, mierzy 190 cm i waży 71 kg. W pierwszej lidze w barwach Odry rozegrał do tej pory 17 spotkań, w których wpuścił 14 goli. Nie wiadomo jeszcze, jak długim kontraktem związał się z Legią ani jak dużo kosztował warszawski klub; prasa spekulowała o kwotach w okolicach 300 tysięcy Euro.
Wydaje mi się, że bardzo dobry jest to brakarz. Chociaż tak naprawdę to wybił się dopiero w tej rundzie. Z wcześniejszych meczów jakoś za bardzo go nie kojarzę. Mimo wszytko, jeśli Mucha zostanie to pewnie Słowak będzie numerem jeden w bramce Legii. Przynajmniej na początku następnego sezonu.

Ta cena jednak wydaje mi się kosmiczna i nie sądzę, aby nawet połowę tego za niego zapłacili.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 maja 2007, 17:51

Zico ogarniasz troche polska lige :-D ? Po występach Skaby ostatnio, cena 300k € to i tak nie duzo. Passa zwycięstw Odry była w dużej mierze zależna od postawy Skaby i to dzięki niemu Odra tak dobrze grała. Przez te kilka meczy wybił sie na jednego z lepszych bramkarzy w lidze i na pewno nie bylo to przypadkiem. Nie sadze, zeby Mucha stał w bramce. Słowak nie jest złym bramkarzem, ale jednak na ciągłe wystepy w pierwszym składzie to troche za mało potrafi. Skaba nie dość, że ma juz doswiadczenie w walce z najlepszymi, to pod okiem Dowhania na pewno nauczy się jeszcze więcej. Transfer jak najbardziej pozytywny i nie zdziwie sie jak za rok, dwa Wojtek bedzie kolejnym debiutantem w kadrze :] Jak to w Legii.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 maja 2007, 18:33

Tak ogarniam i za bramkarza, który rozegrał jedną dobrą rundę w karierze jest to zdecydowanie za dużo.
Bonso pisze:Nie sadze, zeby Mucha stał w bramce
Jeśli nie będzie stał to odejdzie i trzeba będzie kupić następnego. Bardzo mądrze...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 cze 2007, 14:03

Dość długo mnie nie było a po tym jak przeczytałem wieści z obozu Legii to nie mam zbyt dobrego humoru.

-Po pierwsze mecz z Łęczną i już wiadomo o co chodzi: Po co wy gracie jak ambicji nie macie?

-Legia chce kupic zawodników którzy raczej nadaja sie do uzupełnienia kadry i wzmocnienia ławki ale raczej nie na czołowe postacie zespołu. Kosmalskim i innym skrytym kasożercom mówim stanowcze i zdecydowane nie!

-Transfer Lukasza czyli świetny biznes dla Legii to oczywiscie na plus. Za kase która dostarczy Arsenal można kupić kilku ciekawych zawodników. Dobry transfer Skaby będzie rywalizacji o miejsce w bramce czyli tez na plus.

-Legia ma podobno kupić z Pogoni Kamila Grosickiego. Młody zdolny itp. tylo że młodych zdolnych to w Legii jest na pęczki a jak graja wiadomo. Ten cały Grosicki jakos mnie nie zachwyca i jeszcze ta cena 1 milon złotych Ptak chyba juz do końca oszalał. No cóż już wole go niż Jacka K z Polonii.

Jak na razie to zamiat kupować nowych zawodników przydało by sie kilku sprzedać o ile ktos będzie na tyle głu.. znaczy dobry aby ich kupic.

- Lukasz Surma i wszystko jasne niech jak najszybciej znajdzie sobie nowy klub.
- Piotrek Nędza Władeczek ma wielu fanów ale coz jeśli Legia chce coś osiagnąć to nie może grac napastnikiem który jest jaki jest po prostu nędza...
- Edson ostanio gra fatalnie stracił umiejetność wykonywania wolnych nie jest przydatny w ataku a w obronie gra totalna padakę. No i jeszcze te jego gwiazdorskie wybryki, szkoda gadać.
- Marcin Burkhard lepiej znany jako panienka i to dobrze obrazuje jego grę. Ciągle kontuzjowany albo cos go boli, biedak. Legia wydał na niego wielką jak na polskie wrunki kase a jak gra każdy widzi moze trzeba dać mu szanse i gdzieś wypożyczyć na sezon i obserować jego gre choć lepszym wyściem była by sprzedaż jeśli ktos dał by choć 50% tego co Legia za niego przepłaciła.

Na tej liście powinno się znaleść jeszcze kilku gwiazdorków ale coż kims trzeba grać w tej naszej OE w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 cze 2007, 15:15

franz pisze:Na tej liście powinno się znaleść jeszcze kilku gwiazdorków ale coż kims trzeba grać w tej naszej OE w przyszłym sezonie.
Junior też bym sprzedał. Jak dzisiaj przeczytałem (na legia.net), że on ma nadwagę 15 kg to uwierzyć nie mogłem.

Kod: Zaznacz cały

Drugi, kiedy rozpoczynał treningi, miał 20 procent tkanki tłuszczowej. Przy wadze 77 kg oznacza to, że biegał po boisku z ponad 15 kg "balastem" tłuszczu. Kiedy nakazano mu zrobić z tym porządek, obraził się. Dostał szansę w meczu z Pogonią i się skompromitował.

- Dobry to on jest do tego, żeby pograć sobie w "dziadka", a nie w poważną piłkę - mówią o nim legioniści. A dodajmy, że jego transfer z Tawriji Symferopol kosztował Legię 450 tys. euro. W klubie już wiedzą, że z takimi "asami" w składzie Legia na pewno nie powalczy o odzyskanie mistrzostwa. Stąd poszukiwania nowych twarzy.
A potem się dziwić temu jak gra. Swoją drogą to pokazuje jaka była (mam nadzieję, że nie trzeba będzie zmienić tego na jest) polityka transferowa. Skoro Juniora kupili jak był otłuszczony jak gęś przed ubojem to ja się pytam po co i czemu tak droga. Przecież Legia to o ile mi wiadomo klub piłkarski, a nie ubojnia zwierząt gdzie liczy się masa.

Zobaczymy co zrobi Urban (jakoś nie wierzę w niespodziankę nagła i trenera z kapelusza). Niech mu się wiedzie. [/quote]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 cze 2007, 15:36

Trochę dziwi mnie ta informacja o Juniorze. Jak na moje oko to wyglądał dość mizernie jak przychodził do Legii. Co innego Hugo.

Jeśli chodzi o zatrudnienie Urbana, które jest raczej pewne, to dla mnie jest to jakiś kosmos. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego, najpierw Wisła, a teraz Legia napalają się na trener, którego największym dotychczasowym osiągnięciem jest to, ze prawie został trenerem Osasuny. :shock:

Kosmalski to też niezły rodzynek. Najlepiej wykupić pół Polonii i miszcza mamy jak w banku. :hardkor:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 cze 2007, 15:39

Faktycznie bellus zapomiałem o tym gwiazdorku. Też powinien opuścić Legie tylko ciekwe jak choć w małym stopniu odzyskać te stracone 450 tys Euro chyba się nie da.
bellus pisze:Zobaczymy co zrobi Urban
No właśnie Urban, na godzinę 19 klub zaplanował konferencję prasową podsumowującą sezon 2006/2007 i pewnie wtedy nastąpi przedstawienie Urbana jako trenera Legii. Ciekawe co Trzeciak z Urbanem wymyślą na ten sezon oby pozbyli się gwiazdek a dopiero potem można mysleć nad spokojną budową drużyny.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 08 cze 2007, 11:24

POWINNI ZOSTAĆ: Gostomski, Mucha, G.Bronowicki, Choto, Dick, Szala, Burkhardt, Roger, Radović, Smoliński, Szałachowski, Vuković, Grzelak, Janczyk, Korzym

POWINNI ODEJŚĆ: Edson, Kiełbowicz, Hugo, Jędrzejczyk, Surma, P.Bronowicki, Junior, Włodarczyk

POWINNI ZOSTAĆ WŁĄCZENI DO KADRY: Wocial, Trochim

ODCHODZĄ: Fabiański do Arsenalu, Balde do Bordeaux,

PRZYCHODZĄ: Bąk z Al Rayyan, Kozub z Sandecji, Rzeźniczak z Widzewa, Skaba z Odry

POWINNI PRZYJŚĆ: Nowak z Bełchatowa, Broź z Widzewa, Kaźmierczak z Boavisty/Pogoni, Żewłakow z Gent, Zasada z Polonii i Celeban z Pogoni.

1.Mucha
7.Bronowicki - 4.Choto - 5.Bąk - 2.Broź
11.Radović - 8.Kaźmierczak - 14.Vuković - 6.Roger
9.Janczyk - 21.Nowak

12.Skaba(33.Gostomski)
23.Celeban(24.Wocial) - 3.Szala - 25.Rzeźniczak - 17.Dick
20.Szałachowski(13.Korzym) - 22.Smoliński - 19.Burkhardt(26.Trochim) - 27.Zasada
18.Grzelak(28.Kozub) - 16.Żewłakow

Co do Bąka...to już raz tak było że Darek Dudka był z nami dogadany, już miał podpisać kontrakt....no i gra w Wiśle :/

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 cze 2007, 12:12

Hamek84 pisze:Kaźmierczak z Boavisty/Pogoni,
:lol:

w ogóle w czym Ci zawinił młodszy Bronek ? Jak gra, jest jednym z lepszych na boisku.
W ogóle gdzie przeczytałes nazwiska Wocial i Trochim ? Jakos Ci dwaj specjalnie nie wyróżniają sie w drugiej drużynie.

Z wszystkich wymienionych przez Ciebie potencjalnych transferów możłiwy jest Celeban i ewentualnie Żewłakow, ale jeśli ma grać tak jak w Belgii [']. Zresztą na razie nie ma o nich ani słowa.

Jestem przekonany, ze Urban sprowadzi jakiegoś/jakiś Hiszpanów, i to nie z łapanki, a dobrze wyszukanych, przecież i trener i dyrektor sportowy, większość kariery sportowej spędzili w Hiszpanii ;).

w ogole spoko kolo, juz numerki przypsial, juz caly sklad zna...a naprawde nie rozumiem, czym Ci zaimponował taki Wocial ;)

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 08 cze 2007, 12:23

Wocial to dla mnie drugi Szala. Tylko trzeba dawać mu regularnie szanse.

Urban napewno nie będzie sprowadzał Hiszpanów - o czym już mówił w wywiadach!

W pierwszej kolejności będzie stawiał na Polaków!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 cze 2007, 12:33

Hamek84 pisze:Urban napewno nie będzie sprowadzał Hiszpanów - o czym już mówił w wywiadach!

to tak samo jak

Hamek84 pisze:Co do Bąka...to już raz tak było że Darek Dudka był z nami dogadany, już miał podpisać kontrakt....no i gra w Wiśle

jak to moja była dyrektorka szkoly mowila "Co innego sie mowi, co innego sie robi" :lol:

na pewno na pierwszy plan podja Polacy, ale hiszpanskie kontakty na pewno się nie zmarnują :]

Wocial drugi Szalgado ? No nie wiem...każdemu można dać szanse, ale jeśli bedzie tak jak z szansa dla Jedrzejczyka, to lepiej nie próbowac nawet.

Natomiast Trochim...w jego przypadku ryzyko jest mniejsze i chyba warto sprobowac ;) Ale na pierwszy skład to jeszcze za wczesnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”