Polacy na świecie - Strona 116

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Re: Polacy w Europie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sie 2011, 14:42

Wilmore pisze:ale nie pisz bzdur, że są niepotrzebni. :lol:
Ze sportowego punktu widzenia jedynie Żyd jest dobry, reszta na poziomie naszych graczy, więc po co ich brać? :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sie 2011, 14:43

Arboleda ostatnio gra słabo, ale Polanski przerasta wszystkich naszych defensywnych pomocników o dwie klasy. Nie ma nawet specjalnie z kim rywalizować, bo przepaść między nim a np. Murawskim jest taka, jak między Boenischem a resztą lewych obrońców.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sie 2011, 14:55

Wilmore pisze:Arboleda ostatnio gra słabo, ale Polanski przerasta wszystkich naszych defensywnych pomocników o dwie klasy. Nie ma nawet specjalnie z kim rywalizować, bo przepaść między nim a np. Murawskim jest taka, jak między Boenischem a resztą lewych obrońców.
Ja bym w srodku pola chetnie zobaczyl Borysiuka,Kazmierczaka lub nawet Czarka Wilka. A z tym,ze Ojgen zjada Murasia oczywiscie sie zgadzam.

Aha,i nie chce absolutnie zaczynac tu modnej ostatnio dyskusji 'naturalizowac czy nie'.

Ktos wie co sie dzieje z Majewskim ? Dalej grzeje lawe w Forest ?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 sie 2011, 15:08

Smolarek pokazał jak powinno traktować się analnego Manuela

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 sie 2011, 15:15

Dr.Football1 pisze: Ktos wie co sie dzieje z Majewskim ? Dalej grzeje lawe w Forest ?
Z tego co widziałem na livesportcie to ostatnio cosik gra :D Nawet w podstawie go widziałem w jakimś meczu nie dawno..

Czy Polański jest lepszy niż Murawski hm...to że gra w BL to jedno ale wczoraj jakoś niczym się nie wyróżnił-gra do najbliższego,mało się pokazywał na wolną pozycję no ale to dopiero pierwszy mecz zobaczymy jak się wkomponuje do drużyny gdy odbędzie też więcej treningów..

Po wczorajszych bramkach Meliksona na poziomie reprezentacyjnym dalej nie którzy uważają że nadal jest nam On nie potrzebny - nic tylko pogratulować twórczości w pisaniu głupot :lol: Natomiast Arbolede nie chcę pod żadnym pozorem w reprezentacji..Nawet jakby miał odbyć pielgrzymkę po Polsce i nie że jestem jakimś rasistą - na jedną imprezę nie opłaca się naturalizować piłkarza który i tak jest bez formy a jego forma na ME byłaby wielką nie wiadomą gdyż niewiadomo jak poradziłby sobie z presją-psychicznie mógłby siąść..

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sie 2011, 15:50

Czy Polański jest lepszy niż Murawski hm...to że gra w BL to jedno
A wiesz, jak grał w zeszłym sezonie?
wczoraj jakoś niczym się nie wyróżnił-gra do najbliższego,mało się pokazywał na wolną pozycję
To jest defensywny pomocnik, nie oczekuj od niego takich manewrów. On ma odebrać piłkę i podać do najbliższego kolegi. Z tego wywiązywał się bardzo dobrze. Szkoda, że jego głupie wypowiedzi w mediach teraz będą rzutować na jego ocenę piłkarską.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 sie 2011, 16:13

Wilmore pisze: A wiesz, jak grał w zeszłym sezonie?
Podstawowy zawodnik drużyny która awansowała do ligi europejskiej..Patrząc na statystyki pewnie mógł zaliczyć więcej spotkań(28) gdyby nie 10 żółtych kartek.Ilość minut 2214,Zaliczył 3 asysty...

Wilmore pisze: To jest defensywny pomocnik, nie oczekuj od niego takich manewrów. On ma odebrać piłkę i podać do najbliższego kolegi. Z tego wywiązywał się bardzo dobrze. Szkoda, że jego głupie wypowiedzi w mediach teraz będą rzutować na jego ocenę piłkarską.
Dobra ale takich zawodników do gry mamy owszem może nie grają w czołowych ligach europejskich dlatego przy wyborze do "11" to jest też jego atut..Dobrze byłoby aby potrafił od czasu zagrać jakąś piłkę do przodu,mecz z Gruzją bez jakiejś rewelacji z jego strony ale jak wspomniałem musi się wkomponować w drużynę więc gdy będzie przyjeżdzał na zgrupowania,odbędzie więcej treningów to i jego gra i współpracabędzie lepiej wyglądała obecnie mogę jedyne co powiedzieć to dobrze że jest,że się zdecydował grać dla nas...
Mam nadzieję też że Smuda nie obiecał mu z miejsca "11" a jest do tego zdolny i dalej będziemy szukać ew. wzmocnień. :)
Krótko napewno się przyda lecz mecz z Gruzją bez jakiś rewelacji z jego strony...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sie 2011, 16:18

Podstawowy zawodnik drużyny która awansowała do ligi europejskiej..Patrząc na statystyki pewnie mógł zaliczyć więcej spotkań(28) gdyby nie 10 żółtych kartek.Ilość minut 2214,Zaliczył 3 asysty...
Ja to wszystko wiem i dlatego właśnie nie rozumiem, jak można go w ogóle porównywać do przeciętnego Murawskiego, który nawet w lidze polskiej nie wyróżniał się specjalnie.
Dobra ale takich zawodników do gry mamy
Nie, nie mamy. Wilk i Borysiuk są bardzo, bardzo dalecy od tej klasy, choć Ariel to jednak spory talent.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 sie 2011, 16:29

Skończcie już pisać o Polanskim w temacie "Polacy w Europie".

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 11 sie 2011, 17:22

masz rację, za kilka miesięcy będziemy tu dyskutować o Grześku Sandomierskim, który najprawdopodobniej podpiszę kontrakt z Genk ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sie 2011, 17:52

Puzon93 pisze:masz rację, za kilka miesięcy będziemy tu dyskutować o Grześku Sandomierskim, który najprawdopodobniej podpiszę kontrakt z Genk ;)
Grzesiek nie mialby latwego zadania,bo przeciez zastapilby najlepszego bramkarza Jupiler League 2010/2011 - Thibaut Courtois. Fajnie by bylo zobaczyc kolejnego Polaka w Belgii,choc troche przykro,ze Jaga tak sie oslabia...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sie 2011, 18:22

Ponoć w Jadze jest już kolejny talent bramkarski - Słowik bodajże się na nazywa. Poczekamy zobaczymy. A Sandomierski niezły ruch zrobił, bo trafił do mistrza Belgii i duża szansa na fazę grupową LM. Życzę mu jak najlepiej. Pozostanie w Jadze byłoby zatrzymaniem się w rozwoju.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 11 sie 2011, 19:32

Wyzwanie wielkie, ale myślę, że sobie poradzi. Jest młody, ma za sobą występy w reprezentacji, w europejskich pucharach :lol: no i ma talent. Moim zdaniem ma szansę.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 sie 2011, 21:43

Wilmore pisze:Polanski przerasta wszystkich naszych defensywnych pomocników o dwie klasy.
Hola, hola. Odkąd Polański dostał tymczasowy paszport to oglądałem go w akcji. Naprawdę nie ma się czym podniecać. Sobolewski w przeciągu ostatniego miesiąca nakrył go czapką ośmiokrotnie. Nie oszukujmy się, facet nie jest wybitny, lecz solidny. Choć trochę mnie dziwi Twoje podniecenie jego umiejętnościami (może takie posiada), ale odkąd przeniósł się do Getafe to raczej daleki jest od optymalnej formy. W Mainz też nie zachwyca, choć zapewne to też zależne jest od taktycznych zadań.
Wilmore pisze:To jest defensywny pomocnik, nie oczekuj od niego takich manewrów. On ma odebrać piłkę i podać do najbliższego kolegi.
Nie wiem, może się nie znam, może za bardzo wierzę w to, że DM też powinien wykazywać się kreatywnością, bo podobno obecnie mamy erę ofensywnej i widowiskowej piłki. Zobacz ilu jest DMów, którzy pomimo tego, że czyszczą tyły, to jeszcze potrafią pokazać coś z przodu. Jeżeli Polanski miał robić różnicę, to raczej nie w tym przypadku, bo naprawdę mieliśmy w ostatnich dwóch dekadach o wiele lepszych defensywnych pomocników.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sie 2011, 17:01

Spadkowicz z hiszpańskiej Primera División Deportivo de La Coruña wyraził chęć wypożyczenia Pawła Brożka z Trabzonsporu.

- Potwierdzam, że Deportivo zainteresowało się Pawłem. Do ustalenia zostały jeszcze pewne szczegóły. Wszystko powinno się rozstrzygnąć w najbliższych dniach - mówi reprezentujący interesy Brożka menedżer Robert Kiłdanowicz.
Jajca :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”