AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1152

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 sie 2011, 18:19

O Hazardzie to nikt nawet nieoficjalnie nie wspominał,nawet się nie przewija - w często fantazyjnych - propozycjach na R&BF.Ot tak go kiedyś rzuciłem w kontraście do Ganso.Milan - jeśli wykluczymy transfer Hamsika - JEST w czarnej dupie.Pastore przepadł.Cesc przepadł.Klasowych,kreatywnych pomocników dostępnych na rynku transferowym - OBECNIE BRAK.
O takich nazwiskach jak Montolivo,Poli,Aqua czy De Rossi to nie ma co wspominać - wszyscy są od jakiegoś czasu pod formą i NIE SĄ wzmocnieniami w kontekście walki o najwyższe laury w Europie.Ganso?W europejskim stylu gry może się nigdy nie odnaleźć.Ba - może nawet nie powtórzyć 'sukcesu' Riquelme (podobne predyspozycje szybkościowe).Wpadamy na Real czy Barcę i kto nas pociągnie w takim dwumeczu?Zlatan?Akurat...
Pompowanie balonika to rozpoczął nas zarząd wespół z Allegrim (Mr.X,wielki mistrz od Berlu) i niech teraz się tłumaczy z puszczenia Pirlo za free...bo jeśli Milan oddaje Andreę za darmo do Juve by później zapłacić za Aquę niechcianego w tym klubie to ja podziękuję...
Szczerze mówiąc to ja mam w dupie scudetto (niech sobie je weźmie Napoli czy tam Inter) - chce przełamania hegemonii Anglików i Hiszpanów/Katalończyków w LM.I to nie w stylu Interu (wygrywamy i rozsprzedajemy się),ale raczej do powrotu naszej pozycji na kontynencie z przełomu lat 80ych i 90ych czy chociaż z początków XXIw.Czego sobie i wam życzę.

Galliani będzie musiał teraz na prawdę dokonać CUDU (i oby nie nazywał się Bale,który kompletnie nie pasuje do naszej taktyki).

Balotellim głównym celem?Gość ze zrytą psychą i kiepskim etosem pracy ma nas pociągnąć w Europie?Szczególnie,kiedy atak mamy tak na prawdę kompletny?Może kupmy od razu z 10 napastników,jak City...

Kaka i Aqua?Boże uchowaj...Z klubu emeryta zamieniamy się w klub rencisty...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sie 2011, 18:22

MazurXIII pisze: Szczerze mówiąc to ja mam w dupie scudetto (niech sobie je weźmie Napoli czy tam Inter)
Bez takich prosze. Przynajmniej dopoki dopoty nad herbem nie pojawi sie druga stella...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 18:25

W lidze mistrzów to Real, Barca i United są poza naszym jak i większości klubów. Z resztą klubów jesteśmy w stanie nawiązać równorzędną walkę i przegrać/wygrać po wyrównanym meczu. Trzeba wziąć też pod uwagę, że będziemy losowani z drugiego koszyka, więc możemy trafić na mega silną drużynę w grupie i wyjść z drugiego miejsca co oznacza raczej bardzo silnego rywala już w pierwszej fazie pucharowej.
Pompowanie balonika to rozpoczął nas zarząd wespół z Allegrim (Mr.X,wielki mistrz od Berlu) i niech teraz się tłumaczy z puszczenia Pirlo za free...bo jeśli Milan oddaje Andreę za darmo do Juve by później zapłacić za Aquę niechcianego w tym klubie to ja podziękuję...
Już to pisałem - jeszcze możemy płakać za Pirlo. Gość grał słabo od lat, ale wraz z Seedorfem to jedyni kreatywni pomocnicy w naszej kadrze z zeszłego sezonu.
Szczerze mówiąc to ja mam w dupie scudetto (niech sobie je weźmie Napoli czy tam Inter)
W naszej sytuacji kadrowej, żeby na dobre włączyć się w walkę o trofea w Europie potrzeba grubej gotówki i czasu. Także Scudetto trzeba wygrać.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sie 2011, 18:29

Co do Pirlo to osobiscie sie nie zgadzam. Nie bede za nim plakal nawet jezeli Milan w jego miejsce sprowadzilby Borysiuka :P Jego czas w Milanie sie skonczyl. Podobnie jak Seedorfa tylko ze Holender nie chcial tego przyjac do wiadomosci co akurat w zaistnialej sytuacji paradoksalnie moze okazac sie zbawienne.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 sie 2011, 18:31

Niby dlaczego?Liga włoska jest słaba.Prestiż?Niski.Z połowa ludu interesującego się (średnio) piłką pewnie nie wie kto jest mistrzem w Italii.Tak jak ja np. nie wiem kto jest mistrzem w Wietnamie.Za to np.10 pucharów Europy (z 5-letni cykl pozwoliłby nam na zdobycie 2-3 LM)?O czymś takim wiedziałby każdy. Inie jest to tylko mój punkt widzenia - gdyby Berlu na poważnie podchodził do rywalizacji o tarczę prawdopodobnie doganialibyśmy już Juve.A tak od zawsze praktycznie chodziło tylko o dostanie się do LM.

BTW - widzę,że pacynka nadal swoje i szerzy niesamowite teorie.Przynajmniej można się pośmiać w dość smutnym dniu...

EDIT - kompletnie zapomniałem o Nasrim,ale jakoś nie wierzę w ten transfer (nie jest mistrzem jak Cesc,a wymagania płacowe ma na poziomie Zlatana).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 18:44

EDIT - kompletnie zapomniałem o Nasrim,ale jakoś nie wierzę w ten transfer (nie jest mistrzem jak Cesc,a wymagania płacowe ma na poziomie Zlatana).
I chce zostać w Anglii.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 sie 2011, 19:18

MazurXIII pisze:gdyby Berlu na poważnie podchodził do rywalizacji o tarczę prawdopodobnie doganialibyśmy już Juve
Dokładnie 8) Nie Seedorf czy jakiś inny piłkarz jest wypalony tylko to po prostu Berlu się znudził klub. Aktywność jego widać tylko jak Milan zdobywa trofea. Jakby tak naprawdę interesował się klubem to żadnej dominacji ze strony Interu w lidze by nie było, a teraz bylibyśmy gdzieś na poziomie, może nie Barcy ale Realu czy Man Utd. Mielibyśmy skład na poziomie, a nie branie kołków(Favalli i tym podobne). Milan wróci na szczyt dopiero gdy, zmieni się prezes klubu(Oczywiście nie chodzi mi o zmiane Silvio na Persilvio[jego syna]). Kiedyś się mówiło, że Milan może przejąc ten od Ferrero(tych słodkości :wink: ), a nawet na stronie polskiej Milanu pisało się o Kadafim.s-

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 19:21

Silvio nigdy nie sprzeda Milanu. Gdyby nie on to Milan byłby teraz prowincjonalnym klubem z pustą gablotą klubową.

Co do "Pana X" - według mnie nie było wielu opcji, ale tylko jedna, której nie udało się zrealizować. Ktokolwiek teraz przyjdzie to na pewno nie będzie to pierwotny "Pan X". Kto był prawdziwym celem Gallianiego i Berlusconi dowiemy się w przyszłości (choć można łatwo zgadnąć kto nim był)gdy Łysy o tym powie kogo mu się nie udało kupić tak jak w tym roku wyjawił, że Figo był bardzo bliski Milanu w 1997 roku i że Klinsmann nie trafił do nas, bo jego agent żądał gwarantowanego miejsca w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 sie 2011, 19:37

Bez przesady.2x Puchar Europy,10 x Scudetto,4x Puchar Włoch,1 x Puchar Interkontynentalny to nie znowu taka pusta gablota...Z takimi sukcesami wcześniej czy później przejąłby nas ktoś z większa gotówką :roll: Ale czy kochałby Milan jak Berlu?Wątpię.Nie zapominajmy,że Berlusconi ma niejako związane ręce jako premier Włoch (szczególnie w czasach kryzysu) jeśli chodzi o szastanie forsą...

Za 10 lat Galliani powie,że Cesc nie trafił do nas,gdyż żądał podobnych przywilejów co Pato,czyli Basi ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 19:52

Nie dawno czytałem, że po tej kadencji Berlu kończy z polityką i wraca do swojej największej pasji, czyli Milanu. Może wtedy nastąpi przełom. Wie ktoś kiedy we Włoszech wybory?

BTW - właśnie w tv podali, że jakaś rzeźba o wysokości 183 cm została sprzedana (tylko nie wiem kiedy, bo nie dosłyszałem) za 65 mln funtów :D

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 13 sie 2011, 12:21

Co czekasz, na wyborczy prezent od Berlu ?:P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2011, 13:05

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2011, 13:14

Nie dawno czytałem, że po tej kadencji Berlu kończy z polityką i wraca do swojej największej pasji, czyli Milanu. Może wtedy nastąpi przełom. Wie ktoś kiedy we Włoszech wybory?
Berlusconi miałby porzucić walkę o prezydenturę? Nie wierzę.
Kadencja parlamentu we Włoszech jest pięcioletnia. To by nam dawało wybory w 2013 roku... jeśli nie wydarzy się coś nieoczekiwanego. Błyskawiczny upadek rządu by mnie nie zdziwił, tam jest wszystko możliwe. Posmoleński poziom polityki trumien w Polsce to wersal w porównaniu do tego, do czego są Włosi zdolni.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2011, 13:15

To nie są potwierdzone plotki. Tak czytałem niedawno. Zresztą imho Berlusconi we Włoszech jest spalony. Nie wiem jak tam jego sondaże, ale raczej poparcia wielkiego nie ma.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sie 2011, 13:20

cesk do was nie trafil bo nie chcial do was trafic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”