Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 117

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 lut 2007, 13:56

RóżA pisze:Juventus jest skłonny sprzedać Buffona za 60 milionów ojro?
Każdy ma swoją cenę. Nie ukrywajmy - to kusząca propozycja, ale wierzę, że gdyby taka oferta się pojawiła zarząd ją odrzuci.
brylancik pisze:Jak by nie było, drugoligowego bramkarza
Zaiste jakby nie było - najlepszego na świecie, lepszego np. od galaktycznego Ikera.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 lut 2007, 13:59

Snipp_ pisze:ale wierzę, że gdyby taka oferta się pojawiła zarząd ją odrzuci.
Jesli?! bo ja wiem?! Mysle ze nie...za 60 mln jestes wstanie zlozyc 11 calkiem dobra...a tutaj tego nie trzeba robic...za 10 mln kupisz swietnego mlodego bramkarza, plus za 50 mln 5-4 mlodych gniewnych, i macie druzyne na przyszlosc...czegos chciec wiecej?! a przeciez o to chodzi, zeby wszystko odbudowac....

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 02 lut 2007, 14:00

Snipp_ pisze:Zaiste jakby nie było - najlepszego na świecie, lepszego np. od galaktycznego Ikera.
Zaiste się mylisz. Starszy nie znaczy lepszy :lol: Poza tym wg. "teorii galaktyczności" Iker do tej elitarnej grupy nie należy. Po pierwsze jest wychowankiem i klub nic za niego nie płacił, a po drugie jego tygodniówka znacznie odbiegają od tych "galaktycznych".

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 lut 2007, 14:18

A widzisz Róża, dziś faktycznie natrafiłem na tą wypowiedź, jednak z mało wiarygodnego źródła (czyt. tribal :twisted: ) i rzeczywiście mowa jest o 60mln ale funciaków :] Nie wiem ile w tym prawdy, sądzę, że mało i już napisałem, dlaczego ;) Nawet w tym niby wywiadzie działacz Juve (nie wiadomo nawet który :P) zaznaczył, że priorytetem jest zatrzymanie Gigiego, a sprzedaż jest tylko ostatecznością, w przypadku takiej decyzji samego Buffona (a w takim wypadku taka włąśnie cena ;) ). Ja tak to rozumiem...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lut 2007, 14:35

Być może to ja coś pomieszałem, wydawało mi się że kwota była podana w euro, ale późno było :P

Oczywiście zgadzam się z tym, że sprzedaż Buffona to ostateczność, od samego początku włodarze Juventusu podkreślali że będą Go chcieli u siebie zatrzymać. Mnie zastanawia jedynie czy Jego sprzedaż nie byłaby jeszcze lepszym posunięciem :wink: Jak już wcześniej napisałem, za te 60 baniek Juve spokojnie mogłoby sprowadzić bardzo dobrego Amelie plus co najmniej trzech klasowych graczy :] Nie wątpię w to, że Bienconeri mają pieniądze na transfery, ale czy aż takie :roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 lut 2007, 14:50

Aż takie może nie, ale jak już wspomniałem, sprzedanie Buffona tylko dla kasy (czyt.jeśli zechce zostać), pociągnie za sobą liczne konsekwencje. Konsekwencje, które mogą nas kosztować więcej, niż te 60 czy 90mln ;) Dlatego Gigi zostanie, jeśli sam tak zdecyduje :)

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 lut 2007, 18:02

RóżA pisze:za te 60 baniek Juve spokojnie mogłoby sprowadzić bardzo dobrego Amelie
I Amelia bylby nam w stanie dac tyle co Buffon? I myslisz ze kiedys osiagnal by taki poziom jak Gigi?
Wg mnie, jest on najwazniejszym ogniwem w naszym zespole, i dlatego nie powinien byc na sprzedaz.

brylancik pisze:Zaiste się mylisz. Starszy nie znaczy lepszy Poza tym wg. "teorii galaktyczności" Iker do tej elitarnej grupy nie należy. Po pierwsze jest wychowankiem i klub nic za niego nie płacił, a po drugie jego tygodniówka znacznie odbiegają od tych "galaktycznych".
Zaiste ty sie mylisz. Z pewnego nagrania(nie znam hiszpanskiego, ale wierze polskim portalom ze dobrze przetlumaczyli) wynika ze Calderon wysmiewal sie ze pilkarze sa rozpuszczeni, i mowil ze taki Iker zarabie w sumie okolo 9 mln euro, a jego zmiennik 300 tysiecy. Wiec chba tak nie odbiega od galaktycznych,
dzieciol pisze:Jesli?! bo ja wiem?! Mysle ze nie...za 60 mln jestes wstanie zlozyc 11 calkiem dobra...a tutaj tego nie trzeba robic...za 10 mln kupisz swietnego mlodego bramkarza, plus za 50 mln 5-4 mlodych gniewnych, i macie druzyne na przyszlosc...czegos chciec wiecej?! a przeciez o to chodzi, zeby wszystko odbudowac....
I walczymy o el do LM?
Pewnie Cie zaskocze, ale Juventus nie musi sprzedawac swojego najlepszego pilkarza, zeby kupic kilku innych bo ma pieniadze

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 lut 2007, 19:32

Jeśli mowa o sprzedaży Gigi'ego za 60 mln funtów to czemu nie (i tak za tyle go nikt nie kupi, to chyba jasne 8) ). Buffon jest Nam potrzebny jak cholera bo mamy słabą obronę, ale jeśli zbudujemy potężną (chyba przesadziłem :roll: ) defensywę to i Mirante może stać na bramce. Panowie 60 mln funtów to w tym momencie gigantyczne pieniądze, więc nie mówcie mi, że Juve zostawiłoby Bigi'ego bo np. kibice go lubią :lol: Ważną rzeczą żeby móc budować zespół są finanse, niestety Juve ma je znacznie uszczuplone (chociaż na zimowe mercato chcieli preznaczyć 50 mln euro :P ) dlatego trzeba zacząć kombinować.
ossy pisze:Pewnie Cie zaskocze, ale Juventus nie musi sprzedawac swojego najlepszego pilkarza, zeby kupic kilku innych bo ma pieniadze
O cholera, mamy księgowego Juventusu :shock: weź jeszcze coś powiedz co? Proszę :zgoda:

Dla mnie do odbudowy jest cała obrona + środek pomocy i będzie si. Chciałbym zobaczyć jeszcze 'trójząb' w ataku na jeden meczyk przy ustawieniu 4-3-3 i też będę zadowolony. Nawet jak przegramy to i tak będzie dobrze bo będę wiedział, że to nie był dobry pomysł 8) Narazie do końca sezonu musimy nacieszyć się tym samym składem co dla mnie jest świetnym rozwiązaniem :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 lut 2007, 19:37

http://www.motogp.pl/?str=news&what=vie ... 67f108882c

Głownym sponsorem Yamahy ma być w nowym sezonie nie kto inny, ale koncern rodem z Turynu - FIAT 8) Vale i Colin beda smigac po torach calego swiata z logo Fiata na maszynach i kombinezonch :twisted: Widac Fiat coraz szybciej wychodzi na prosta :wink:

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 02 lut 2007, 19:37

Serie B 22. kolejka

Juventus - Rimini Calcio

Stadion Komunalny w Turynie

Godzina 16.00

Jak zawsze w Serie B Juventus jest uznawany za faworyta meczu. Jednak tym razem Juventini będą musieli sobie poradzić bez Roberta Kovaca, Jeana Alaina Boumsonga, Giorgio Chielliniego, Jonathana Zebiny i Giulianio Giannicheddy. Z czego ostatni jest zawieszony. Od razu widać, że najbardziej osłabiona jest i tak kulejąca obrona Turyńczyków. W pierwszej kolejce Serie B Juventus zremisował z Rimini 1-1. Zaznaczyć trzeba że był to pierwszy mecz Bianconerich w Serie B. Zas Rimini doprowadzio do wyrownania grajac w 10. Jesli Juventus chce utrzymac pierwsze miejsce to musi co najmniej zremisowac. Jednak ten wynik napewno nie zadowoli ani kibicow ani trenera.

przewidywany sklad:

Buffon-Birindelli,Piccolo,Legrottaglie,Balzaretti-Camoranesi,Paro,Zanetti,Nedved-Del Piero,Trezeguet

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 lut 2007, 19:47

Tomusmc pisze:O cholera, mamy księgowego Juventusu Shocked weź jeszcze coś powiedz co? Proszę
dokladnie to samo chcialem napisac...

z tego co wiem niedlugo pokoncza kariery Ci z tego Wielkiego Juve... czas na mlodych... macie takich na sile serieA?! nie wiem tez szczerze sie pytam... a te 60 baniek pozwoli wam spac spokojnie... Tez jestem zdania, ze jesli pojawi sie oferta 60 mln, klub sie nie zawaha...

A Pytanie czy taka propozycja padnie?! dla mnie 1 do 10..i tak duzo...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 lut 2007, 22:33

Tomusmc pisze:O cholera, mamy księgowego Juventusu weź jeszcze coś powiedz co? Proszę
Nie, Juventus to klub zebrakow i nie stac ich na nikogo.
I nie wiem czy glupiego udajesz? Juventus ma pieniadze chocby z transferów(Cannavaro, Thuram, Zambro, Vieira, Zlatan, Emerson=sporo tego bylo) wiec chyba jest za co koogs kupic? Zreszta zarzad mowil ze bedzie wydane przynajmniej 50 baniek, wiec ja im wierze, i nie gadali by glupot gdyby nie obracali taka kasa.

dzieciol pisze:z tego co wiem niedlugo pokoncza kariery Ci z tego Wielkiego Juve... czas na mlodych... macie takich na sile serieA?!
To zle wiesz. Nedved jeszcze na jeden rok napewno zostanie, reszta dluzej, zreszta z nich tylko Camor i Del Piero zostaje i to jeszcze na kilka lat wiec nie wiem co tu latac? :roll:

dzieciol pisze:Tez jestem zdania, ze jesli pojawi sie oferta 60 mln, klub sie nie zawaha...
A ty co? Z zarządu jestes?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 lut 2007, 23:08

ossy pisze:Nie, Juventus to klub zebrakow i nie stac ich na nikogo.
I nie wiem czy glupiego udajesz? Juventus ma pieniadze chocby z transferów(Cannavaro, Thuram, Zambro, Vieira, Zlatan, Emerson=sporo tego bylo) wiec chyba jest za co koogs kupic? Zreszta zarzad mowil ze bedzie wydane przynajmniej 50 baniek, wiec ja im wierze, i nie gadali by glupot gdyby nie obracali taka kasa.
Juventus ma zamiar odrazu przetracić wszystkie pieniądze na wzmocnienia tak? A później biedować. Znasz zasady transferów? Kupuj tak aby klub nie był na minusie, proste i logicne. Jeśli chcą walczyć o najwyższe cele to te Twoje '50 baniek' to kropla w morzu potrzeb. Pomyśl też o płacach dla piłkarzy...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lut 2007, 23:16

Co do Finansów JUVE to się niema o co martwić

1. Bo ze sprzedaży Zlatana (24,5 mln) Vieiry (9,5 mln) Emersona i Cannavaro (19 mln) Zambrotty i Thurama (19 mln) Mutu (8,5 mln) i wypożyczeń Balsiego, Miccoliego, Tacchinardiego, Kapo, Olivieiry, Gassbaroniego i innych JUVE zakończył ostatnie okno transferowe z zyskiem koło 80 mln a nie jak to w normalnych warunkach było z 20 milionową stratą co jest dodatkowym plusem i oszczędnością
2. Bo po sprzedarzy gwiazd wydatki na płace w klubie zmalały o kilkadziesiąt milionów (każdy z najlepszych zarabiał z 4,5\5 mln € plus dodatkowe premie a było ich 7 więc razem ładny grosz kosztowało ich utrzymanie na co teraz JUVE płacić nie musi a gdyby był w serie A płacić by musiał bo kimś grać by trzeba było)
3. Rodzina Agniellich zapowiedziała dofinasowanie JUVE, a tego nigdy nie robiła w ostatnich kilkunastu latach kiedy JUVE musiał sam się utrzymać w odróżnieniu od takiego Interu lub Milanu finansowanych przez Morattiego i Berlusconiego)
4. rodzina Kaddafich chce zwiększyć swoje udziały w JUVE z około 20% do 40% z czego też wpadnie ładny grosz do kasy JUVE
5. zmieniony plany przebudowy stadionu z tych kosztujących prawie 300 mln € na nie przekraczające 100 mln € (pewnie wydatki na tą inwestycje miały być rozłożone w ratach ale to i tak ogromna oszczędność)

Więc myślę że te zyski czy oszczędności pokrywają w całości straty spowodowane degradacją a i pewnie pozwalają JUVE na wydatki na transfery (nie wiem czy to będzie 50 mln bo to ogromna suma dla każdego klubu ale myślę że JUVE będzie stać na jakieś sensowne wzomocnienia bez sprzedawania Buffona czy Treze)

PS: No i można jeszcze napisać że JUVE jest klubem, który do tego sezonu nie miał długów, co jest we włoszech ewenementem (wiem bo JUVE publikuje po każdym sezonie swoje zyski i wydatki). Jak jest teraz nie wiem bo sezon się nie skończył, ale jakaś długoterminowa pożyczka spłacana już w latach gdzie JUVE znów było by na szczycie nie była by większym problemem dla kondycji finansowej klubu.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 lut 2007, 23:36

Normalnie nóż się w kieszeni otwiera :P

Tomus, piszesz, że
Tomusmc pisze:mamy słabą obronę
Tomusmc pisze:Dla mnie do odbudowy jest cała obrona
A jednocześnie chcesz oddać Buffona?? :o I kogo za to kupimy?? Puyola?? Terry'ego?? Jeśli mamy wzmacniać obronę, to nie możemy jednocześnie sprzedawać najmocniejszego jej ogniwa :roll: Kupić kilku młodych i utalentowanych?? Ale nie mamy na trenerskiej ławce Wengera :P ;) Nie możemy grać samą młodzieżą, potrzebni są nam tacy gracze jak Buffon... Gracze, którzy poprowadzą tą młodzież, która będzie w przyszłości stanowiła o sile Juventusu. To zaprocentuje!! Del Piero i kończący karierę Nedved nie pociągną całego zespołu! Pamiętaj, że nie odbudujemy drużyny w jeden sezon. Nie kupimy 4 świetnych obrońców, a do tego pomocników i jeszcze bramkarza w jednym oknie. Ci, którzy zostali, są nam potrzebni przede wszystkim i lepiej wydać kasę i ich zatrzymać, niż kasę zarobić i ich puścić :roll: Do tego, jak już wspomniałem, zaufanie :roll: Zaufanie kibiców i piłkarzy do zarządu... To wszystko ma dla mnie większą wartość niż jakiekolwiek pieniądze. Rozumiem, że to dużo kasy, ale nie stoimy pod ścianą. Nie powinniśmy sprzedawać Buffona, bo nie zamienimy go na nikogo lepszego!! On jest najlepszy :P To by było jak kopanie własnego grobu. Na razie działacze wzmacniają klub z głową (czyt. za darmo :P). Widać, że mają jakiś plan i wiedzą co robią. Wierzę, że nie mają w planach sprzedaży Gigiego :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”