Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 117

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 17 wrz 2010, 21:27

piwus pisze:Obrona z Wojtkowiakiem i Henriquezem równa obronie z Chellinnim i Sissoko - to jest coś.
Czemu dajesz dwójke bocznych obrońców Lecha ? To Arboleda i Djurdjevic grali na środku. Błędy Ivana były widoczne, Arboleda gra bardzo dobrze ale po dobrych interwencjach potrafi kompletnie spartolić.
Henriquez jak dla mnie jest 2x lepszy od Gancarczyka na lewej stronie. Wojtkowiak na prawej stronie również spisuje się pozytywnie.

Dodam jeszcze, że brak Bandera był widoczny i szkoda, że nie mógł wczoraj zagrać. Kiełb też mógłby namieszać a Rudnevs może być lepszy od Lewandowskiego :shock:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 wrz 2010, 21:30

Sissoko tez zreszta obronca nie jest... :P

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 18 wrz 2010, 0:49

Ale Sissoko dobrze grał, czasami jego odbiory przypominały mi zabieranie piłki przeciwnikom na poziomie ,,początkujący" w fife :P w sensie że tak łatwo mu to szło. Henriquez to jak dla mnie na lewą obrone, to czołówka naszej ligi. A na pewno lepszy od Gancarczyka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6640

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 wrz 2010, 0:57

Sissoko nie pokazał chociażby 1/4 tego, co potrafi. Jak na niego to wczoraj zagrał bardzo przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo.

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 18 wrz 2010, 13:12

Dużo razy go w akcji nie widziałem, ale skoro to jest słabizna u niego do jestr dobry. W odbiorze super. (głownie w 1.połowie)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 20 wrz 2010, 11:23

Postanowiłem dopiero dzisiaj naskrobać kilka słów odnośnie bohatera nie tylko całego Poznania,by przeczekać burzę pozytywnych jak i negatywnych zdań (na wielu forach w necie) o tym co wydarzyło się w Turynie bo jak widać nie wszyscy kibice w Polsce kibicowali ekipie z Wielkopolski.Już na blogu (na którego Was gorąco zapraszam do komentowania moich wpisów) po meczu Lecha w 1kolejce z Widzewem pisałem,że na Łotwie Artjoms Rudnevs uważany jest za ich narodowego Fernando Torresa,zresztą będąc u rodziny na Węgrzech miałem przyjemność widzieć kilkakrotnie tego gracza w akcji.Jeszcze w barwach Zalaegerszeg chłopak był prawdziwą torpedą.W Polsce wszyscy zachodzili w głowę po co Lech bierze jakiegoś tam Łotysza.Teraz z tego co czyta się w necie i w prasie "znawcy" naszej ligowej piłki plują sobie w brodę,że nie znając tego piłkarza już wyrobili sobie o nim złą markę.Artjoms na murawie to walczak jakich mało,poza murawą to spokojny,sympatyczny i wesoły chłopak który nie gwiazdorzy,nie odwala mu sodówa,jest z tego co wiem lubiany w zespole Lecha chociażby za swoje profesjonalne podejście do gry.Zresztą widać było patrząc na mecz Lecha w Turynie kiedy na murawę weszli Tshibamba i Wichniarek,że obaj napastnicy są tylko zapchajdziurami w zespole,bo Artjoms będzie prawdziwym dowódcą lokomotywy,a nie rozkapryszony Wichniarek któremu wydaje się,że za samo nazwisko należy mu się miejsce w ataku i wszelkie uposażenia z tym związane.Wiem od Dyzia Wojtkowiaka (którego znam osobiście z młodzieńczych lat),że w drodze powrotnej Lecha samolotem z Turynu Artur Wichniarek był obrażony na trenera i jeszcze w szatni nie cieszył się z zespołem,a o podaniu ręki Rudnevsowi nie wspominając.Wszyscy w Lechu wiedzą,że Artur to pupilek Rutkowskiego i Kadzińskiego.Wichniarek wie,że Zieliński jest przymuszany do tego by trener wystawiał go do gry bo naciskają na Zielińskiego działacze.Na Łotwie mecz Juve-Lech pokazywała tamtejsza niepubliczna TV i z tego co wyczytałem w necie,to po meczu w Rydze w pubach było wesoło.Zresztą łotweska prasa w piątek po meczu wychwalała Artjomsa pod niebiosa wróżąc mu,że jeśli nie zimą to po sezonie 2010/2011 zgłoszą się po niego zespoły lepsze od Lecha (do tego Łotysze zainteresowali się czy na mecz Lecha z Salzburgiem można zamówić bilety,bo kibice z tego kraju chętnie by przylecieli na mecz do Poznania kiedy na Bułgarską przybędzie ekipa Red Bulla) a włoska prasa pisała,że po takim hat tricku Rudnevs wpisał się do kajetów wielu managerów i obecnie wartość Łotysza wzrosła z 600tyś.euro za które kupił go Lech do co najmniej 2mln.euro

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 30 wrz 2010, 20:52

Mógłby ktoś dać linka do meczu Lech-Salzburg ?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 wrz 2010, 21:02

Shlubb pisze:Mógłby ktoś dać linka do meczu Lech-Salzburg ?
Przecież masz transmisję na TV4 :|

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 30 wrz 2010, 21:03

Salas11 pisze:
Shlubb pisze:Mógłby ktoś dać linka do meczu Lech-Salzburg ?
Przecież masz transmisję na TV4 :|
Cały szkopuł w tym że nie mam tego kanału. Zostaje transmisja przez internet.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 21:21 przez Shlubb, łącznie zmieniany 1 raz.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 30 wrz 2010, 21:13

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 wrz 2010, 22:18

Czy was też irytuje jeździec bez głowy Peszko? Sławek chyba trochę za bardzo uwierzył w swoją zajebistość i jak dostanie piłkę to obiera azymut i jazda...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 30 wrz 2010, 23:07

bartbuks pisze:Czy was też irytuje jeździec bez głowy Peszko? Sławek chyba trochę za bardzo uwierzył w swoją zajebistość i jak dostanie piłkę to obiera azymut i jazda...
:lol:

Generalnie dobrze, że Lech ma takiego zawodnika szkoda, że nie potrafi czasem podnieść głowy i poszukać partnerów. Aczkolwiek Sławek dzisiaj jak najbardziej na plus.
No i Rudnevs! Niesamowity jest koleś, ciekawe ile sobie będzie za niego chciał Lech po sezonie.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 30 wrz 2010, 23:16

Genialną zmianę dał dzisiaj Kiełb. Zagrał zupełnie jak w najlepszych spotkaniach w barwach Korony. Dobry drybling, dużo szumu na skrzydle i przede wszystkim spory udział przy golu zdobytym przez Peszke. W sumie Lech zagrał całkiem niezłe spotkanie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 wrz 2010, 23:21

Vianuch pisze:No i Rudnevs! Niesamowity jest koleś, ciekawe ile sobie będzie za niego chciał Lech po sezonie.
Zależy jaki mu zrobią PR, bo wiesz, Lewego ładnie rozdmuchali. Wszystko zależy od tego czy Rudnevs stanie się produktem marketingowym. Jak widać na razie bije Lewego na łeb, ale to nie znaczy, że odejdzie za większe pieniądze, a przede wszystkim czy puszczą go. Kontrakt ma do 2014 roku, więc węgierski agent Bognar powinien już w zimę wiercić działaczom dziurę i walczyć o podwyżkę. Wtedy pewnie w kontrakcie znajdzie się jakaś wysoka klauzura. Jeżeli Lech obroni tytuł, to Łotysz może zostanie, lecz porażka w lidze oznaczać będzie, że dla kogoś POZnan* stanie się zbyt mały.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”