Liverpool (zbiorczy) - Strona 117

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
some1
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 25 kwie 2008, 11:56

Czytałem, że tajemniczym transferem Beniteza będzie Phillip Degen z Borussi Dortmund. Nie jestem do niego przekonany, wolny i 2 niezłych prawych obrońców mamy (Finnan i Arbeloa). Po cichu liczyłem, że to będzie Flamini z Arsenalu (za Alonso) albo Kevin Doyle z Reading (chłopak dobrze gra głową, idealny partner dla Torresa). Zapchajdziur Liverpool nie potrzebuje, czuję że okaże się drugim Josemim :roll: ale może nie mam racji. The Times to jednak w miarę wiarygodne źródło. Budżet na nowe transfery będzie wynosił między 30 a 45 mln funtów. Do najlepszych brakuje, jednak jak Benitez przejrzy na oczy i kupi 2 skrzydłowych i napastnika opylając przy okazji Riise, Voronina (może Alonso jeszcze) i nie przedłuży umowy z Kewellem to przyszły sezon może nie być taki zły, mam nadzieję.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 16:37

Liverpool zapewne i w przyszłym sezonie w Premiership nic nie osiągnie oprócz 4 miejsca o które coraz mu ciężej z sezonu na sezon bo Everton jest coraz lepszą drużyną... :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 25 kwie 2008, 18:12

romantyk_emil pisze:Liverpool zapewne i w przyszłym sezonie w Premiership nic nie osiągnie oprócz 4 miejsca o które coraz mu ciężej z sezonu na sezon bo Everton jest coraz lepszą drużyną... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Dlaczego tak uważasz? Moim zdaniem Liverpool nie będzie miał mniejszych szans niż Chelsea. Myślę że w klubie z Anfield dojdzie do zmiany trenera, co wyjdzie im prawdopodobnie na dobre. Do tego zakupią pewnie znowu paru wartościowych piłkarzy, więc nie rozumiem czemu nie mieliby się włączyć do walki o PL. A już porównywanie ich do Evertonu który jest zespołem o klasę gorszym jest śmieszne.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 18:59

amolinn pisze:Dlaczego tak uważasz? Moim zdaniem Liverpool nie będzie miał mniejszych szans niż Chelsea. Myślę że w klubie z Anfield dojdzie do zmiany trenera, co wyjdzie im prawdopodobnie na dobre. Do tego zakupią pewnie znowu paru wartościowych piłkarzy, więc nie rozumiem czemu nie mieliby się włączyć do walki o PL. A już porównywanie ich do Evertonu który jest zespołem o klasę gorszym jest śmieszne.

Sądzę ze Liverpool pod wodzą Beniteza już nie jest wstanie nic osiągnąć w lidze.Jak sie nie mylę to jego 4 rok na Anfield i za każdym razem było 4 miejsce(raz było 5, kiedy przegrali rywalizację z Evertonem o 4 miejsce).Były w tym sukcesy w europie ale każdy kibic w Anglii chce zdobyć mistrzostwo, które jak do tej pory pod wodzą Beniteza nie osiągnęli.Liverpool nie jest wstanie podjąć walki z Chelsea, nawet nie strzelił na Stamford Bridge gola pod wodzą Beniteza, a jak się chce zdobywać mistrzostwo trzeba wygrywać nawet z najlepszymi i nie gubić głupio ze słabymi rywalami( 12 remisów i 4 porażki) :D :D Klub z Anfield co roku kupuje klasowych zawodników za których płaci olbrzymie kwoty ale i tak nie jest wstanie włączyć sie do walki o mistrzostwo.Nie porównałem was tylko napisałem że coraz ciężej jest wam w lidze rywalizować nawet o 4 miejsce gwarantujące grę w Cl. :D :D

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 25 kwie 2008, 19:06

romantyk_emil pisze: Klub z Anfield co roku kupuje klasowych zawodników za których płaci olbrzymie kwoty
No teraz to sie po prostu osłabiłeś. Tyle.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 25 kwie 2008, 19:12

romantyk_emil pisze:Sądzę ze Liverpool pod wodzą Beniteza już nie jest wstanie nic osiągnąć w lidze.Jak sie nie mylę to jego 4 rok na Anfield i za każdym razem było 4 miejsce(raz było 5, kiedy przegrali rywalizację z Evertonem o 4 miejsce).
Przecież napisałem że dojdzie pewnie dojdzie do zmiany trenera. Arsenal też bł skazywany przed sezonem na max 4 miejsce, a jednak jest inaczej. MU 2 sezony temu też miało nie mieć żadnych szans w Premiership.
romantyk_emil pisze:Klub z Anfield co roku kupuje klasowych zawodników za których płaci olbrzymie kwoty ale i tak nie jest wstanie włączyć sie do walki o mistrzostwo.
Ogromne kwoty? Chyba pomyliłeś ich z Chelsea. Liverpool dopiero przed poprzednim sezonem wydał sporo kasy na zawodników. Wcześniej był raczej oszczędny.
romantyk_emil pisze:Nie porównałem was tylko napisałem że coraz ciężej jest wam w lidze rywalizować nawet o 4 miejsce gwarantujące grę w Cl. Very Happy Very Happy
Nie utożsamiam się z kibicami Liverpoolu

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 19:14

rdz pisze:No teraz to sie po prostu osłabiłeś. Tyle.

Fernando Torres Atlético Madryt - 20 mln £
Ryan Babel Ajax Amsterdam - 11,5 mln £
Dirk Kuyt Feyenoord Rotterdam - 9 mln £
Jermaine Pennant Birmingham City - 6,7 mln £
Craig Bellamy Blackburn Rovers - 6,5 mln £
Daniel Agger Brøndby IF - 5,8 mln £
Peter Crouch Southampton FC - 6,75 mln £
Pepe Reina Villarreal CF - 5,85 mln £
Mohamed Sissoko Valencia CF - 5,6 mln £

jak to są małe kwoty to nie mamy o czym gadać...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 kwie 2008, 19:16

W zeszłym sezonie dostali zastrzyk gotówki od Dżilet i Hiksa, dzięki czemu kupili Torresa i Babela.

romantyk_emil pisze:Dirk Kuyt Feyenoord Rotterdam - 9 mln £

Czy to są duże sumy jak na klub, który walczy o mistrza? :> Bądźmy poważni.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 19:17

amolinn pisze:Przecież napisałem że dojdzie pewnie dojdzie do zmiany trenera. Arsenal też bł skazywany przed sezonem na max 4 miejsce, a jednak jest inaczej. MU 2 sezony temu też miało nie mieć żadnych szans w Premiership.

a jak nie dojdzie to pewnie będzie kolejny sezon w plecy :( :D :D :D :D :D :D

amolinn pisze:Ogromne kwoty? Chyba pomyliłeś ich z Chelsea. Liverpool dopiero przed poprzednim sezonem wydał sporo kasy na zawodników. Wcześniej był raczej oszczędny.
Fernando Torres Atlético Madryt - 20 mln £
Ryan Babel Ajax Amsterdam - 11,5 mln £
Dirk Kuyt Feyenoord Rotterdam - 9 mln £

chyba nie są to małe kwoty

:D

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 25 kwie 2008, 19:19

Te kwoty (oprócz tej przy Torresie) są raczej niskie w porównaniu z kasą jaką wydają inne angielskie kluby. Więc to chyba jeszcze bardziej potwierdza to co ja napisałem.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 19:28

amolinn pisze:Czy to są duże sumy jak na klub, który walczy o mistrza? Łypiący Bądźmy poważni.

nie są duże, ale patrząc na nazwiska jakie grają w tej drużynie to chyba możną żądać żeby drużyna grała o mistrzostwo :D
amolinn pisze:Te kwoty (oprócz tej przy Torresie) są raczej niskie w porównaniu z kasą jaką wydają inne angielskie kluby. Więc to chyba jeszcze bardziej potwierdza to co ja napisałem.
kwoty są niskie,ale popatrz na Arsenal który wydaje mniejsze pieniądze i więcej osiąga w lidze :D

tylko nie wyskakujcie mi że Chelsea wydaje grube miliony na piłkarzy od kąd jest Romek :D :D

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 19:31

romantyk_emil pisze:nie są duże, ale patrząc na nazwiska jakie grają w tej drużynie to chyba możną żądać żeby drużyna grała o mistrzostwo
Można, ale Rafa chyba bardziej koncentruje się na Champions League.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 19:35

Hanni pisze:Można, ale Rafa chyba bardziej koncentruje się na Champions League.

no to się już trochę koncentruje, w końcu to 4 sezon

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 25 kwie 2008, 19:36

romantyk_emil pisze: nie są duże, ale patrząc na nazwiska jakie grają w tej drużynie to chyba możną żądać żeby drużyna grała o mistrzostwo Very Happy
To czemu piszesz że nie mają szans w przyszłym sezonie? Zdecyduj się w końcu.
romantyk_emil pisze:kwoty są niskie,ale popatrz na Arsenal który wydaje mniejsze pieniądze i więcej osiąga w lidze Very Happy
Arsenal ma specyficzną politykę transferową. Po za tym Wenger potrafi na pojedynczego piłkarza wydać grubą kasę tylko musi mu naprawdę wpaść w oko.

W każdym kolejnym poście zaprzeczasz sam sobie. Przygotuj jakąś oficjalną wersję i wtedy dopiero napisz.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 25 kwie 2008, 19:38

romantyk_emil pisze:
amolinn pisze:
tylko nie wyskakujcie mi że Chelsea wydaje grube miliony na piłkarzy od kąd jest Romek :D :D
No bo wydaje..... :roll:
A co do tych niby "super hiper gwiazd"sprowadzanych na Anfield,jak uważasz że Pennant jest klasowym piłkarzem to wiesz.Jedyny tak naprawde zawodnik wart wydanych pieniędzy to Torres,i robiący dużą robote Kuyt,oraz reina,który jest solidnym bramkarzem.
Liverpool ma zA słabą ławke na walkę o mistrzostwo Premier League

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”