Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1162

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2013, 19:42

Uważam że nie doceniasz Francuza. Pierwsza sprawa jest taka, że to piłkarz o bardzo specyficznym stylu gry - mimo warunków fizycznych nie gra a'la Gomez, tylko schodzi do środka, gdzie przetrzymuje piłkę i daje pomocnikom dużo czasu na wysunięcie się - wystarczy poświęcić Kanonierom 90 minut w jakiś weekend żeby to zaobserwować. Pod tym kątem chwaliłem go już w zeszłym sezonie, kiedy jeszcze nie strzelał goli. Do tego przydaje się jego wzrost (akurat teraz, kiedy brakuje kapitalnych długich piłek od Cesca); no i pracuje w defensywie, często nawet ambitniej niż skrzydłowi. Uważam, że właśnie z racji na styl gry Igła czy Suarez znacznie mniej pasowaliby do wizji Wengera.
Drugą sprawą jest oczywiście bramkostrzelność. Jeszcze miesiąc bardziej wolałbym Igłę czy Suareza, bo mimo odpowiednie dla nas stylu gry Francuza, w jego specjalną skuteczność nie wierzyłem. No ale dzisiaj widzę gościa, który strzela od dłuższego czasu jak maszyna, w dodatku 2 lata temu był królem strzelców Ligue1, więc oczywiste jest że w niego wierzę.
MGiggs pisze:Niemiec daje Wam wzmocnienie tam gdzie i tak byliście mocni.
Tu masz niestety rację.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 03 wrz 2013, 19:48

i jeszcze coś takego: :rotfl:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 20:00

Doceniam Francuza ale walka o Prem to nie walka o króla strzelców we Francji.W meczach najważniejszych z najlepszymi co go widziałem to grał słabo i komentatorzy słusznie mówili że wygląda jak obcy element.To dobry napastnik ale to nie połka RVP Kuna. I jest to Wasz 1 napastnik bo trudne Dunczyka za takowego uważać.
Uważam że kupno choćby Juliana na bramke i Igły do przodu dałoby Wam więcej. Ozil jest super ale to jakbym ja się cieszył z faktu kupna Kuna- świetny ale tam pozycje mamy znakomicie obsadzoną.Wypadnie Francuz i kim będziecie straszyć?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2013, 20:13

MGiggs pisze:Wypadnie Francuz i kim będziecie straszyć?
sickstick pisze:Naprawdę uważam, że z dodatkowym obrońcą i napastnikiem walczylibyśmy do mistrza do końca. A tak pozostaje mi tylko wierzyć, bo mamy za wąską kadrę i typowy dla Arsenalu pech w postaci miliona kontuzji na raz może szybko sprowadzić nas na ziemię. :)
Prawdopodobnie nikim. Po co pytasz mnie o coś, co napisałem na początku dyskusji :>
sickstick pisze:No ale dzisiaj widzę gościa, który strzela od dłuższego czasu jak maszyna
MGiggs pisze:Tylko pod koniec sezonu nie graliście z nikim z topu
MGiggs pisze:W meczach najważniejszych z najlepszymi co go widziałem to grał słabo i komentatorzy słusznie mówili że wygląda jak obcy element.
Ja piszę że Giroud gra dobrze od pewnego czasu, ty słusznie zauważasz że od tego czasu nie graliśmy z nikim mocnym, po czym wystrzelasz że z mocnymi rywalami wypada słabo. Przy czym od tego czasu graliśmy 2 mecze z mocnymi rywalami - Bayernem i Tottenhamem, no i w obydwu Giroud wyglądał nieźle i strzelał bramki. MGiggs, sam kontrujesz swoje własne argumenty :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2013, 20:18

MGiggs pisze:pozycje mamy znakomicie obsadzoną.Wypadnie Francuz i kim będziecie straszyć?
Mniej bym się obawiał tym, gdyby Podolski byl zdrowy, no ale ten nie zagra przez 3 miesiące. Więc albo będzie grał Walcott na szpicy, albo Bendtner. Pewnie póki co ten drugi, bo jeśli Walcott ma iśc na szpicę, to na boku będzie grał Ramsey a na drugim boku Cazorla :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 wrz 2013, 20:19

Chlopaczek pisze:Nie wiedzialem ze dla kibicow Realu Yzil byl taki wazny. Niesamowity placz po nim u nich.
Skala płaczu oczywiście przesadzona, zwłaszcza w kontekście ekscytującego przybycia Garetha, który wnosi do kadry, że tak to określę nowy upgrade, ale też dająca się zrozumieć. Ozil to piłkarz, który robił w Realu najwięcej asyst od bardzo dawna. Nieraz potrafił irytować swoim powolnym truchtaniem, szukaniem na siłę lewej nogi, marnymi strzałami w dobrych sytuacjach, lecz nikt kogo dobrze pamiętam aż tyle tych asyst nie robił, Zidane, Figo, Guti... Poza tym nikt się tego nie spodziewał i nikt nie jest w Madrycie w przeciwieństwie do kibiców Arsenalu czy Milanu przyzwyczajony do sprzedawania co jakiś czas gwiazdy zespołu. Real bez Ozila sobie poradzi, ma innych równie dobrych zawodników, ale efekt szoku robi swoje. Każdy miał świetny dzień, przyszedł Bale, odszedł Kaka, wszyscy byli zadowoleni, a na koniec przyszła negatywna informacja o odejściu turkoniemca. Na szczęście wszystko wskazuje na to, że Mesut sam podjął taką decyzję. Jak wspominałem już w temacie Realu, zobaczył, że u Carlo nie będzie grał w każdym meczu i musi robić na boisku rzeczy, których nie lubi na pozycji, która nie jest jego ulubioną. Zobaczył też, że Isco ma spektakularne wejście do drużyny i w pierwszych tygodniach gra dużo lepiej od Mesuta. Taki Di Maria pokazał charakter i chwała mu za to, ma dodatkową porcję szacunku. Ozil zobaczył ofertę Arsenalu, gdzie ma pewny pierwszy skład i status pierwszej gwiazdy, gdzie będzie grał tam, gdzie lubi najbardziej i gdzie dostanie dużo więcej kasy niż w Madrycie. Widocznie uznał, że warto. Może obniża swoje ambicje, lecz wie za co i korzyści zadecydowały. Jego prawo, nie można mu mieć tego za złe, zostawił też w kasie klubu dużo pieniędzy. Powodzenia u armatek.
Chlopaczek pisze: Latwo kibicom zrobic dobrze. Szczegolnie tym wyposzczonym.
Ano, radość niesamowita, śpiewy tłumów i te sprawy. Też jestem pod wrażeniem.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 03 wrz 2013, 20:19

Według El Confidencial Levy próbował powstrzymać transfer Ozila do Arsenalu >>>>

Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2013, 20:24

Nie ma co popadać ze skrajności w skrajność. Przed tygodniem mieliśmy 1 stopera gotowego do gry i 2 prawych + wielką dziurę w środku pola i mieliśmy polec ze Spurs w niedzielę. Teraz 1:0 ze Spurs, Oezil i nagle tytuł?
W styczniu Wenger będzie musiał poszukać jakiegoś napastnika, bo sam Giroud to za mało. Sanogo bez doświadczenia, Nicklas po operacji, bez okresu przygotowawczego i w dodatku zniechecony, Podolski połamany i jedynie Theo mógłby ewentualnie zastapić Girouda w razie konieczności, a wiemy jak tam grał...

PS Realfanie, prawda to, że kibice Realu nie skandowali nazwiska Oezila podczas meczów? Gdzieś mi wczoraj taka wypowiedź przed oczami się pojawiło. Narzekał, że Isco od razu ma swoje piosenki, a o nim nie śpiewali :lol:

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 03 wrz 2013, 20:27

A co z Parkiem? :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 20:33

Może własnie dlatego strzela bo nie graliście z topem? Nie kontruje swoich argumentów,napisałem że słabo grał z najlepszymi , z MU na OT był żenujący z City/Chelsea nic nie strzelił.Dobry napastnik strzela ze wszystkimi i coś drużynie daje.Porownać go z takim Rvp czy Benteke ?

Wybacz ale nie będę zaliczał Spursów do topu, Francuz ma sezon prawdy dla siebie.Prawda jest taka że z klubami z podium wyglądał słabiutko i strzelał słabszym klubą.Wychodzi na to że z Top 6 strzelił jedynie w ubiegłym sezonie z Kogutami.

Jeśli więc zaliczyć kogutów do top drużyn strzelił z Bayernem i Totkami- w porównaniu do RVP brzmi jak niesmaczny żart. Pomyliłem się gdzieś pisząc że trafia w większości ze średniakami?

Bądzmy poważni rok temu tutaj czytałem że RVP jest za stary może się połamać i najlepsze ma za sobą a francuz z Poldim go zastąpią.Więcej chłodnej analizy.Giroud to napastnik dobry na ławke dla takiego klubu jak Wasz.Pisałeś coś o Gomezie.Własnie Wam brakuje takiego lisa pola karnego.On strzelał ze wszystkimi i z nim byście dużo więcej ugrali niż Francuzem. Nie po to chcieliście Igłe Suareza by oglądali Waszą 12 z ławki.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 wrz 2013, 20:36

Rzeczywiście akurat nazwisko Ozila rzadko było skandowane, raczej kończyło się na oklaskach (lub gwizdach, ale na kogo w Madrycie nie gwizdano :lol: ). Cristiano Ronaldo też długo nie miał swojej "piosenki", ale się doczekał, wielu piłkarzy jej nie ma. Z drugiej strony Morata, który jeszcze niewiele zrobił w pierwszej drużynie może liczyć na ten "przywilej" za każdym razem jak tylko wychodzi na rozgrzewkę. Inna kultura kibicowania niż w Anglii.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 20:39

Poldi podobno na 12-14 tygodni wypada...kurde zagrał fajny mecz z Fulham i jeb...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2013, 20:53

MGiggs - widzę że nie ma sensu z tobą dyskutować, ponieważ czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją najmocniejszą stroną. Mimo wszystko po raz bodaj 4 dzisiaj napisze jeszcze raz to samo. Oceniam postawę Girouda z ostatnich 6 miesięcy! Od tego czasu strzela więcej niż przytoczony przez ciebie Gomez, więcej niż Igła, więcej niż Benteke a w dodatku o wiele więcej pracuje dla zespołu. I znów się powtórzę - piszę o ostatnich 6 miesiącach, zatem to jak wypadł w spotkaniu z United 11 miesięcy temu na tą ocenę nie wpływa! Skoro chodzi nam o ostatnie 6 miesięcy, to znaczy że nie analizujemy tutaj meczy, które działy się 7 miesięcy temu i dawniej. W ciągu tych 6 miesięcy zagraliśmy 2 mecze z mocnymi rywalami, m.in z Bayernem, w tych spotkaniach Giroud grał dobrze, strzelał bramki i prowadził zespół do zwycięstwa - to daje 100% dobrych spotkań przeciwko dobrym rywalom. Od dłuższego czasu, czyli w ostatnich 6 miesiącach. Nie wiem, czy jestem w stanie napisać Ci to wyraźniej.

P.S. - nie lubię takich clonerowskich czepianek o poprawność językową, ale...
MGiggs pisze:strzelał słabszym klubą.
...wygląda nieco kompromitująco :) Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 wrz 2013, 20:57

Ale w takim razie nie ma zbyt dużo materiału do porównania, więc nie można sensownej opinii wydać na temat jego postawy w tych meczach, bo jeden mecz z Bayernem i jeden mecz z Tottenhamem to nie jest odpowiednia ilość do oceniania jego postawy z dużymi rywalami.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2013, 21:00

Sprytne- dopiero w tym poście piszesz że oceniasz Francuza na podstawie ostatnich 6 miesięcy.Wcześniej było że od dluższego czasu.Zapamiętaj że żeby komuś wyciągać czytanie ze zrozumieniem najpierw trzeba wiedzieć co samemu się pisze.Rozumiem że teraz jest nowa moda ?

Od dłuższego czasu...od dawna to jakieś synonimy 6 miesięcy a nie np 10? Następnym razem bądz konkretny, bo w takiej rozmowie jaką teraz prowadzisz piłeczke odbije pierwszy lepszy gimnazjalista.

dziękuje za wyciąganie błędów językowych- żenujące.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”